Labas Rytas!
Žadėjau savo
Morenginio torto recepta.Tai štai bandysiu parašyt,bus sunkoka nes dariau viską iš akies.Tad tikiuosi pataikysiu su proporcijom.Ketinu ji daryti dar tai tada gal pamatuosiu viską.
Tai štai mums reikės :
Morenginiams lakštams:4Vnt. Kiaušinių baltymų
žiupsnelis druskos
2a.š. citrinu sulčių.
150-200gr cukraus.
Gaminimo būdas:Atskirti baltymus nuo trynių i sausą ir neriebaluota indą(geriau išsiplaka šalti baltymai)Šiektiek paplakti ir idėti druskos ir pora šaukštų cukraus,išplakti kol cukrus ištirps tada vėl dėti kelis šaukštus ir vėl gerai išplakti,dėti likusį cukrų tik tada kai prieš tai idėtas cukrus ištirps.Supilti citrinos sultis ir plakti kol baltymai bus labai stangrūs,jie net pradeda lipti mikserio šluotelėmis i viršu. Tada ant kepimo popieriaus pasidaryti reikalingo deametro apskritimus ar stačiakampius(aš dariau 25cm skersmens du apskritimus) Ir džiovinti iki 100C orkaitėja maždaug nuo 2-4h kai morengai išdžiūsta jis atlimpa nuo kepimo popieriaus ir buna šiek tiek parudavęs.
Biskvitai:Manau šiam tortui tiktu ir balti ir rudi biskvitai aš dariau pagal Asseni tamsų biskvita štai receptas skirtas 25cm skersmens kepimo formai:
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr.
Cukrus 200 gr. (dėjau mažiau nes ir kremas ir morengai labai saldūs)
Miltai 200 gr
Kiaušiniai 2
Kakava 40 gr
Kefyras 190 ml (neturėjau kefyro piliau naturalaus jogurto)
Kepimo milteliai 1,5 a.s
Soda 1 a.s.
Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.
P.S.Man išėjo daug biskvito tad pjoviau i dvi dalis o kas liko panaudojau papuošimui
Dabar svarbiausia kremas! 320ml Grietinėlės(Supyliau ne visa grietinėlę ir kremo man užteko)
350-300gr.Rududu
1-2 pokeliai Grietinėlės standiklio(manau galima ir be jo)
100gr šokolado
80-100ml Likerio aš pyliau Poema jis panašus kaip airiš kream ar Bayleys.
80gr Smulkintu migdolu
80gr Lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:Kambario temperatūros rududu šiektiek suplakiau.
Tada atskirame inde suplakiau Grietinėlę su standikliu (dėjau šaukštą cukraus)iki purumo ir lėtai plakant po šaukšta dėjau rududu,subėriau riešutus ir supyliau likerį.
Šokoladas reikalingas aptepti morengo lakštams ji išlyditi ir aptepti morengus.(aš pyliau pora šaukštu pieno,kad būtu skystesnis šokoladas)
Torto surinkimas:Dedam vieną biskvitą i kepimo formos dugna aš niekuo nesulaisčiau nes viskas bus pakankamai drėgna,dedame kelis šaukštus kkremo,tada išdžiuvusį morengą,jį aptepame šokoladu ir dedame krema,tada antra morenga vėl aptepame šokoladu ir vėl dedam kremair viršu uzdengiame vėl biskvitu.(Aš buwau išsikepus ir trečia morenga kuris buwo plonas bet ji uždėjau ant pačio viršaus tad dar ant biskvito buwau uždėjus kremo). Žinoma puošiam kaip norim.
Tortas tikrai labai skanus vakar nešiau pas draugus tai pasakė kad tirpsta burnoje. jis ištikrųjų ištirpsta burnoje.
P.S. ant dienu kepsiu vėl tad pabandysiu viska tiksliau išmatuoti o db tikiuosi kad viskas atitiks.