Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 22

QUOTE(Euforija911 @ 2012 09 23, 11:37)
Merginos taip jusu pagalbos nesulaukiau ir susikuriau tobula morengini torta..GAL kazkiek persaldus bet siaip mmmmm wub.gif  Stai kaip atrodo:

foto zinoma idomu,bet prie jos dar idomiau butu ir receptukas bigsmile.gif
gal kada ir as pribresiu morengam rolleyes.gif
Atsakyti
Euforija, kaip skaniai atrodo, mielai dabar sukirsciau prie kavos 4u.gif , tik idekit receptuka, kad ir kitos isbandyt galetu smile.gif
Atsakyti
Labas Rytas!
Žadėjau savo Morenginio torto recepta.Tai štai bandysiu parašyt,bus sunkoka nes dariau viską iš akies.Tad tikiuosi pataikysiu su proporcijom.Ketinu ji daryti dar tai tada gal pamatuosiu viską.
Tai štai mums reikės :

Morenginiams lakštams:
4Vnt. Kiaušinių baltymų
žiupsnelis druskos
2a.š. citrinu sulčių.
150-200gr cukraus.
Gaminimo būdas:
Atskirti baltymus nuo trynių i sausą ir neriebaluota indą(geriau išsiplaka šalti baltymai)Šiektiek paplakti ir idėti druskos ir pora šaukštų cukraus,išplakti kol cukrus ištirps tada vėl dėti kelis šaukštus ir vėl gerai išplakti,dėti likusį cukrų tik tada kai prieš tai idėtas cukrus ištirps.Supilti citrinos sultis ir plakti kol baltymai bus labai stangrūs,jie net pradeda lipti mikserio šluotelėmis i viršu. Tada ant kepimo popieriaus pasidaryti reikalingo deametro apskritimus ar stačiakampius(aš dariau 25cm skersmens du apskritimus) Ir džiovinti iki 100C orkaitėja maždaug nuo 2-4h kai morengai išdžiūsta jis atlimpa nuo kepimo popieriaus ir buna šiek tiek parudavęs.

Biskvitai:
Manau šiam tortui tiktu ir balti ir rudi biskvitai aš dariau pagal Asseni tamsų biskvita štai receptas skirtas 25cm skersmens kepimo formai:

Sokoladinis biskvitas:

Sviestas kambario temperaturos 120 gr.
Cukrus 200 gr. (dėjau mažiau nes ir kremas ir morengai labai saldūs)
Miltai 200 gr
Kiaušiniai 2
Kakava 40 gr
Kefyras 190 ml (neturėjau kefyro piliau naturalaus jogurto)
Kepimo milteliai 1,5 a.s
Soda 1 a.s.

Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.

P.S.Man išėjo daug biskvito tad pjoviau i dvi dalis o kas liko panaudojau papuošimui

Dabar svarbiausia kremas!
320ml Grietinėlės(Supyliau ne visa grietinėlę ir kremo man užteko)
350-300gr.Rududu
1-2 pokeliai Grietinėlės standiklio(manau galima ir be jo)
100gr šokolado
80-100ml Likerio aš pyliau Poema jis panašus kaip airiš kream ar Bayleys.
80gr Smulkintu migdolu
80gr Lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros rududu šiektiek suplakiau.
Tada atskirame inde suplakiau Grietinėlę su standikliu (dėjau šaukštą cukraus)iki purumo ir lėtai plakant po šaukšta dėjau rududu,subėriau riešutus ir supyliau likerį.
Šokoladas reikalingas aptepti morengo lakštams ji išlyditi ir aptepti morengus.(aš pyliau pora šaukštu pieno,kad būtu skystesnis šokoladas)

Torto surinkimas:
Dedam vieną biskvitą i kepimo formos dugna aš niekuo nesulaisčiau nes viskas bus pakankamai drėgna,dedame kelis šaukštus kkremo,tada išdžiuvusį morengą,jį aptepame šokoladu ir dedame krema,tada antra morenga vėl aptepame šokoladu ir vėl dedam kremair viršu uzdengiame vėl biskvitu.(Aš buwau išsikepus ir trečia morenga kuris buwo plonas bet ji uždėjau ant pačio viršaus tad dar ant biskvito buwau uždėjus kremo). Žinoma puošiam kaip norim.
Tortas tikrai labai skanus vakar nešiau pas draugus tai pasakė kad tirpsta burnoje. jis ištikrųjų ištirpsta burnoje.
P.S. ant dienu kepsiu vėl tad pabandysiu viska tiksliau išmatuoti o db tikiuosi kad viskas atitiks.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija911: 24 rugsėjo 2012 - 08:32
Gal galit kas atsakyti, LABAI SKUBIAI 4u.gif 4u.gif 4u.gif Noriu kepti Kirbes medutį iš dvigubos normos, bet suabejojau dėl sodos, ar irgi dėti dvigubai daugiau, net 6 šaukštelius???
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2012 09 24, 10:46)
Gal galit kas atsakyti, LABAI SKUBIAI 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Noriu kepti Kirbes medutį iš dvigubos normos, bet suabejojau dėl sodos, ar irgi dėti dvigubai daugiau, net 6 šaukštelius???

Manau jei dviguba norma tai reikia deti ir sodos kaip dviem normom nes ir uzmaisytos mases juk gaunas dvigubai daugiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2012 09 24, 10:46)
Gal galit kas atsakyti, LABAI SKUBIAI 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Noriu kepti Kirbes medutį iš dvigubos normos, bet suabejojau dėl sodos, ar irgi dėti dvigubai daugiau, net 6 šaukštelius???

Tikrai taip! kaip parasyta taip ir daryk tik Soda laaabai svarbu pilti tik po kiausiniu,tada mase turi suputoti(tiksliai nezinau koks kirbes receptas) bet vistiek turi but kiausiniai ir soda dedama tik po ju tada mase suputoja..
Atsakyti
labas mergaites,sugalvojau kepti sokoladini torta,jeigu daryciau juodojo misko biskvita,o krema-maskarpones,kaip manot,ar deretu... g.gif ,nes maskarpones kremas man labai patiko,toks lewngvutis ir svarbiausia-nesaldus
Atsakyti
QUOTE(Euforija911 @ 2012 09 24, 11:41)
Tikrai taip! kaip parasyta taip ir daryk tik Soda laaabai svarbu pilti tik po kiausiniu,tada mase turi suputoti(tiksliai nezinau koks kirbes receptas) bet vistiek turi but kiausiniai ir soda dedama tik po ju tada mase suputoja..

tikrai ne......soda sudedu nukėlus nuo ugnies puoda,kuriame ištirpo medus,cukrus,sviestas arba margarinas ir prieskoniai...sudedu soda...išmaišau...suputoja viskas ir tik šiek tiek pravėsus masei dedu kiausinius ir tada miltus......

o sodos tai taip dėkit dvigubai...jeigu visa dviguba norma darysit...na gal kokiu vienu šaukšteliu galit ir maziau.....

Papildyta:
QUOTE(muse115 @ 2012 09 24, 12:30)
labas mergaites,sugalvojau kepti sokoladini torta,jeigu daryciau juodojo misko biskvita,o krema-maskarpones,kaip manot,ar deretu... g.gif ,nes maskarpones kremas man labai patiko,toks lewngvutis ir svarbiausia-nesaldus

kodel gi ne.....bus labai skanus tortas...esu taip darius...ir dar y viena sluoksny kremo pyliau tirpinto šokolado....
Atsakyti


QUOTE(kirbe @ 2012 09 24, 13:56)
tikrai ne......soda sudedu nukėlus nuo ugnies puoda,kuriame ištirpo medus,cukrus,sviestas arba margarinas ir prieskoniai...sudedu soda...išmaišau...suputoja viskas ir tik šiek tiek pravėsus masei dedu kiausinius ir tada miltus......

o sodos tai taip dėkit dvigubai...jeigu visa dviguba norma darysit...na gal kokiu vienu šaukšteliu galit ir maziau.....



Nu va patariau vadinasi 4u.gif As meduti darau pagal savo recepta todel nezinojau ano,o ten zinau kad svarbu soda pilti po kiausiniu.. smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
HELP unsure.gif
Sugalvojau kepti erikiuxxx bananini, kiek laiko jis gali stoveti, kad neuzrugtu bananai????
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2012 09 26, 09:47)
HELP  unsure.gif
Sugalvojau kepti erikiuxxx bananini, kiek laiko jis gali stoveti, kad neuzrugtu bananai????


As su bananais torta kepu kaip ir iprasta, pries diena, dvi, bet dazniausiai pries diena. O susivalgo greit biggrin.gif bet kazkaip bananai neduoda greit rugimo, jei isvis rugsta jie biggrin.gif
Atsakyti