Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

smile.gif+2012 09 05, 17:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 09 05, 17:18)
Darau turtinga kavos torta , tai dariau is skliaustweliuose nurodytu normu, apipjausciau biskvitus iki norimo dydzio, kad paskui nereiktu bereikalingai jau sutepto dailinti, tai turiu pasakyti, kad jis gal kokiu 8 cm... Tejs dar karta biskvitus kept, bet dabar svarstau, gal tuos kitus lakstus irgi kepti sokoladinius, bet perttept grietinele sumaisyta su vysniomis , o kita pertepima padaryti tik sokolado, o paskui rududu su sviestu. Kaip manot , nebus visko per daug ? Na nes kaip ir tu aukstai gautusi bet viskas viename smile.gif

niu galas zino g.gif nu teoriskai du aukstai bet o diametras tik 8cm? tai gausis kaip 16cm tortas vienaaukstis ir svorio bus ne daug tai jei daugiau zmoniu valgys-pesis kuriam kuris skonis biggrin.gif nu cia as is savo valgytojo puses tik mastau biggrin.gif ax.gif o siaip jei jau gaunasi daryt aukstesnius dvigubai ir jei kremai skirias tai is praktines puses stengiuos daryt kad per puse pjaunant (horizontaliai) tu kremu tektu i abu "aukstus", nes tradicinis pjaustymas nepjaunant dar ir horizontaliai - labai nepraktiskas gautusi (bais auksti ir ploni gabaliukai smile.gif ).
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 05, 20:22)
niu galas zino  g.gif nu teoriskai du aukstai bet o diametras tik 8cm? tai gausis kaip 16cm tortas vienaaukstis ir svorio bus ne daug tai jei daugiau zmoniu valgys-pesis kuriam kuris skonis biggrin.gif nu cia as is savo valgytojo puses  tik mastau biggrin.gif  ax.gif o siaip jei jau gaunasi daryt aukstesnius dvigubai ir jei kremai skirias tai is praktines puses stengiuos daryt kad per puse pjaunant (horizontaliai) tu kremu tektu i abu "aukstus", nes tradicinis pjaustymas nepjaunant dar ir horizontaliai - labai nepraktiskas gautusi (bais auksti ir ploni gabaliukai smile.gif ).

oi ne,skersmuo bus tikrai ne 8cm,o kazkur 13cm doh.gif , tad bokalas virs backute biggrin.gif doh.gif , na bet nieko, salia zipferio pastatysiu , kad ana neliudetu ax.gif . valgytoju bus 7 , tad nelabai daug, pas mane visad tortai tai tokie naminiai, sunkus biggrin.gif , niekaip nesugebu kudesniu kaip 2,5 kg iskept doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa_zyk @ 2012 09 05, 17:06)
Man dar šokoladinė saldainiu masė tiko ir patiko  thumbup.gif , tikru tikriausia šokoladinė spalva ir be jokių dažų 

bet ji bais brangi gaunas... aš daba kai reikia rudos darau pastilažą, tik puse krakmolo pajeičiu kakava (bet ta tamsia) ir dar i verdaą sirupą lašiuką rudų dažų (bet tikrai nelabai daug) ir gaunasi ne tik puiki spalva bet ir labai skani masė biggrin.gif

smile.gif+2012 09 05, 20:39-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 09 05, 20:39)
, niekaip nesugebu kudesniu kaip 2,5 kg iskept  doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif aš irgi... nu galvoju iškepsiu rugsėjo pirmai sūnui mažą kuprinytę.. vienu momentu net pagalvojau kad labai jau maža gausis, bet vistiek lygiai trys kg lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 09 05, 20:39-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 09 05, 20:39)
4u.gif 
oi ne,skersmuo bus tikrai ne 8cm,o kazkur 13cm  doh.gif , tad bokalas virs backute  biggrin.gif  doh.gif  , na bet nieko, salia zipferio pastatysiu , kad ana neliudetu  ax.gif . valgytoju bus 7 , tad nelabai daug, pas mane visad tortai tai tokie naminiai, sunkus  biggrin.gif , niekaip nesugebu kudesniu kaip 2,5 kg iskept  doh.gif  biggrin.gif

niu 13-tai liuks manau gausis, o kad 2,5kg su puosimu tai cia kaip sakant 7 amogiukams valgantiems tortus kaip uz ausies biggrin.gif as naminiam vartojimui sugebu toki padaryt doh.gif ir ka...galvojat jis ilgai stovi? doh.gif biggrin.gif ...baisu...
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2012 09 05, 21:17)
bet ji bais brangi gaunas... aš daba kai reikia rudos darau pastilažą, tik puse krakmolo pajeičiu kakava  (bet ta tamsia) ir dar i verdaą sirupą lašiuką rudų dažų (bet tikrai nelabai daug) ir gaunasi ne tik puiki spalva bet ir labai skani masė  biggrin.gif

o netrupa? cia speju ne apie pastilaza kalbat, apie MMG?
as pastilazui tai cukraus pudra maisau su kakavine cukr.pudra, tai jei naudojant is kart-liuks, jei pastovi kiek trupeti nori, bet reik tada skysciau uzsimaisyt ta zinant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 05, 22:49)
o netrupa? cia speju ne apie pastilaza kalbat, apie MMG?
as pastilazui tai cukraus pudra maisau su kakavine cukr.pudra, tai jei naudojant is kart-liuks, jei pastovi kiek trupeti nori, bet reik tada skysciau uzsimaisyt ta zinant ax.gif

butent apie pastilaza 4u.gif pradzioj ir as dejau ta kakavine pudra, bet paskui pagalvojau- kokio velnio??? juk ten ta pati pudra su krakmolu ir kakava.. tai dabar dedu tiesiog kakavą rolleyes.gif nu kad netrupa rolleyes.gif
Atsakyti
pries miega pagasdinti atnesu savo baisuokliukus biggrin.gif kuo toliau,tuo jie man baisesni gaunasi doh.gif biggrin.gif
snikers,sl beze,2200gr
user posted image
Atsakyti
Na pirmūnės, gal padėsit pradedantiems? Kaip apvalų tortuką taip be klosčių apdengiat? Kas svarbiausia ar kokia nežymi gudrybė yra? Gal pasikeliat aukščiau dengiant? Žiūrėjau vaizdo medž., bet vis tiek turiu kelias klostes kuo nors maskuoti. Gal nepagailėsit savo patarimų. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2012 09 06, 01:18)
Na pirmūnės, gal padėsit pradedantiems? Kaip apvalų tortuką taip be klosčių apdengiat? Kas svarbiausia ar kokia nežymi gudrybė yra? Gal pasikeliat aukščiau dengiant?  Žiūrėjau vaizdo medž., bet vis tiek turiu kelias klostes kuo nors maskuoti. Gal nepagailėsit savo patarimų. Ačiū.

labai geras yra olestos video, išsikočiojat daug didesnį blyną nei tortas ir dedat, kaskart vis pakeliat masę ir gražiai prispaudžiat prie torto, nepavykti tiesiog negali smile.gif
Atsakyti
Kad 2,3 kg gautusi tai ir as noreciau, betdeja jis jau dabar tokio svorio, o dar laukia tas ale antras aukstas ir puosimas s su mase ir beze.. Tai jauciu greit pasieksiu kokius 4,5 kg biggrin.gif jau bus nebe backute, o visa backa biggrin.gif.
Klausimelis visoms kaunietems,, sv. gertrudos 39 name yra parduotuve "kepejas". Ar kazkas tokio, kaip ten kainos ivairiu skardu, puosimo antgaliu ir pan
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bridz :): 06 rugsėjo 2012 - 07:30
QUOTE(rasaru @ 2012 09 05, 23:18)
Na pirmūnės, gal padėsit pradedantiems? Kaip apvalų tortuką taip be klosčių apdengiat? Kas svarbiausia ar kokia nežymi gudrybė yra? Gal pasikeliat aukščiau dengiant?  Žiūrėjau vaizdo medž., bet vis tiek turiu kelias klostes kuo nors maskuoti. Gal nepagailėsit savo patarimų. Ačiū.



o man vis dar sunkiausias torto puošimo etapas - apdengimas doh.gif , atrodo kiek kartų tą patį dariau , bet vis dar reik susikaupt šitam darbui unsure.gif . Uždėjus masės blyną ant viršaus pirmiausia aš sulyginu viršų , šonuose masė turi būti atitraukta nuo torto ir po truputi viena ranka prilaikau masės kraštą kita nuo viršaus žemyn glostau. Olestos filmuke tikrai labai gražiai viskas parodyta, man jis irgi labai padėjo tuo klausimu smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti