Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 08 20, 14:39)

Viskas kaip ir teisingai, bet su žmonėm kartais būna taip, kad kol jam kas nors neima kalt galvon, kad "tu to negali", tol jis ima, siekia ir pasiekia...
Nerealiai vertint savęs nereikia, bet stabdyt kito, kad tai ne tau - ko gero irgi ne, o tai gaunas kažkaip panašiai, kaip va šitam FB paveiksliuky... Vis tik žmogaus noras (motyvacija) jau yra daug... Aš ne apie norą daryt bile ką ir gaut pinigą, o apie norą mokytis. Nes kad ir koks talentas būtų duotas, mano galva didesnė dalis "pareina" nuo darbo. Nes vien "įgimtas talentas" nepuoselėjamas irgi užželia, o ir žvilgsnis lavinamas... Čia toks bendras pamąstymas, kol nekyla ranka namų darbų daryt. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 14:20)
Vis galvoju galvoju, o ne tai svarbiausia, kad aniems patiktu  g.gif  ?

O tai jeigu kazkam patiktu iklijuoti berzeliai su butaforinem voveraitem ir dvigubos nuotraukos, kur jaunikis laiko jaunaja ant delno ar darytum tokias? (o tokiems kurie eina i atelje, tikiu, patiktu visai ir tokios smile.gif ).
Ar nepagalvoji, kad tavo dabar darytos nuotraukos (kai, nu pripazinkim, nelabai ka dar ismanai ir gali) bus rodomos metu metus viesiems kas tik netingi jas paziureti?
Turiu viena pazystama, kuri savo vestuves patikejo neaiskaus plauko fotografei, nu ir ka - skaudu ziuret - zmoniu veidai visose nuotraukose violetiniai raudonos spalvos, paplauke, suknele jaunosios violetine, apie kompozicija ir estetika net nera kalbos. Dar kai i fotografijos puse neziurejau ir visiskai nieko neismaniau, pamacius tas nuotraukas pakraupau (o ir zmones kurie rode, rode todel, kad pasibaiseje buvo)!
Na o bet taciau..jauniesiems grazu, nes jiems svarbu emocijos, kurias jie prisimena paziurejus i tas nuotraukas (nu neturi zmones estetikos jausmo), ir rodo visiems tas nuotraukas, kas tik pro duris izengia. (o visiems 80 zmoniu, kurie dalyvavo vestuvese, is gerumo dar dovanojo nuotrauku su ju atvaizdais doh.gif (nes nu labai pigiai buvo padaryt tu nuotrauku daugiau biggrin.gif ), tai to fotografo darbas iskeliavo ir i ju namus). Ir visi kraupsta, net tie kurie apie fotografija visai nieko nenusimano, ir visi klausia kas fotografavo (kaip jaunajai atrodo, nes labai grazu, o is tikruju tik todel, kad niekada su jo netureti reikalu ir dar kitus perspeti)...
Tai kaip kurtis sau reputacija is to, kas patinka kitiems zmoniems, kurie dazniausiai visiskai nieko neismano? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 13:11)
Bet tu supranti, gerai Say pasake-jei neduok die aniems patiks, Kava uzries nosi ir kita karta jau ims pinigus, pasidarys puslapi, uzdes logotipa ant fotkiu ir bus komercine fotografe.

O butinai reikia iskart galvoti apie blogiausia varianta? smile.gif Man tai pasirode, kad Rytine Kava tiesiog nori pameginti vestuves fotograduoti - rado bandomuju triusiu, kurie nieko ypatingo nesitiki, ir sutiko. Paskui is tos baimes pamirso viska, ka jau zinojo, uzdave keleta elementariu klausimu, ir kilo didziausia diskusija... ax.gif

Ir siaip - nu dieve mano, patiks kazkam ne visai geros nuotraukos... na ir? As suprantu, kad reikia saugoti profesijos prestiza, kelti standartus, ir t.t., ir t.p. Nu BET - vieniems patinka prastos nuotraukos, kitiems neskoningi rubai, treti ne tokios muzikos klauso, dar kiti (gal daugiau kitos) saldzius meiles romanus skaito... visokiu yra, visokiu reikia. O gal jau man senatve, kad nebesinori pasaulio keisti g.gif biggrin.gif

QUOTE(rG. @ 2012 08 20, 13:31)
Ar profesiją parodo diplomas? Ar duonos valgymas iš kažko?

Nu taip ir maniau, kad uzkibs kas nors ant to profesijos kabliuko rolleyes.gif Nenoriu apie tai diskutuoti, nes jau karta buvo tokia diskusija, tai beveik pogromu baigesi rolleyes.gif (OK, perdedu truputi mirksiukas.gif) Tik man kartais keista, kad zmones vos ne isizeidzia, jei kazkas suabejoja ju teise vadintis profesionalais. Ir butent Lietuvoj. Ar ten pas jus toks jau neprestizo reikalas megeju vadintis, ar kaip? g.gif Nes cia Vakaru puseje tai zmones tikrai daug labiau atsipalaidave sitoj vietoj, ne pirmakart pastebiu.

Tu tik neuzsiplieksk dabar, a? mirksiukas.gif Niekam cia asmeniskai netaikiau, bet siaip tai jau ilgai noko tas pastebejimas...

QUOTE(sayonara @ 2012 08 20, 13:55)
gali būti, kad prikibau todėl, kad temoje vyrauja ta akivaizdi tendencija lėkt į komerciją anksčiau ar vėliau, o šis atvejis yra tas nu gerokai per anksti ir išvis ne į temą.

Sita tai ir as pastebejau. Bet velgi, vienas pabandymas vestuves fotografuoti nebutinai yra lekimas i komercija. Todel as ir susilaikiau nuo kritikos smile.gif
Atsakyti
jee smile.gif aciu uz gera zodi.vadinas gal ir ne veltui antram namu darbui sienas servetelem aplipdziau biggrin.gif
4-5 namu darbus atsiskaitysiu,kai atsiras laisvo laiko.

Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 08 20, 16:59)
O tai jeigu kazkam patiktu iklijuoti berzeliai su butaforinem voveraitem ir dvigubos nuotraukos, kur jaunikis laiko jaunaja ant delno ar darytum tokias? (o tokiems kurie eina i atelje, tikiu, patiktu visai ir tokios  smile.gif ). 
Ar nepagalvoji, kad tavo dabar darytos nuotraukos (kai, nu pripazinkim, nelabai ka dar ismanai ir gali) bus rodomos metu metus viesiems kas tik netingi jas paziureti?
Turiu viena pazystama, kuri savo vestuves patikejo neaiskaus plauko fotografei, nu ir ka - skaudu ziuret - zmoniu veidai visose nuotraukose violetiniai raudonos spalvos, paplauke, suknele jaunosios violetine, apie kompozicija ir estetika net nera kalbos. Dar kai i fotografijos puse neziurejau ir visiskai nieko neismaniau, pamacius tas nuotraukas pakraupau (o ir zmones kurie rode, rode todel, kad pasibaiseje buvo)!
Na o bet taciau..jauniesiems grazu, nes jiems svarbu emocijos, kurias jie prisimena paziurejus i tas nuotraukas (nu neturi zmones estetikos jausmo), ir rodo visiems tas nuotraukas, kas tik pro duris izengia. (o visiems 80 zmoniu, kurie dalyvavo vestuvese, is gerumo dar dovanojo nuotrauku su ju atvaizdais doh.gif (nes nu labai pigiai buvo padaryt tu nuotrauku daugiau biggrin.gif ), tai to fotografo darbas iskeliavo ir i ju namus). Ir visi kraupsta, net tie kurie apie fotografija visai nieko nenusimano, ir visi klausia kas fotografavo (kaip jaunajai atrodo, nes labai grazu, o is tikruju tik todel, kad niekada su jo netureti reikalu ir dar kitus perspeti)...
Tai kaip kurtis sau reputacija is to, kas patinka kitiems zmoniems, kurie dazniausiai visiskai nieko neismano? g.gif

Pasikartosiu, nesu isvis beviltiska.
Padariau siandienai savo FB paskutini albuma viesa, kur as mokausi ir sudejusi esu tik seima. Pirmosios foto isvis be supratimo, neuzsiciklinkit ant ju.
Jei kas pasakys, kur daugiausiai grybauju, buciau be galo dekinga 4u.gif
http://www.facebook....3...1438&type=3

Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 13:22)
Na jau visai neseniai kalbeta, kad tokie "fotografai" sumenkina visa profesija ir fotografija kaip reiskini.As turiu skalpeli, busiu mikrochirurgas.

Oj, nu tik nereikia susireiksminti taip....
taves paskaicius galima pagalvoti, kad ne fotografas siukstu neturi teises imti fotoaparato i rankas...... Taip iseina?
Ir jei draugai ar kazkas papraso nufotografuoti (nesvarbu ka), tai yra niekinga tai padaryti,nes nesi fotografas.... Ir niekada nefotografuokite zmoniu gatveje, jei jie praso paspausti ju fotoaparato mygtuka ir nori isiamzinti prie kokios skulpturos...reikia pasakyti - negaliu, esu ne fotografas....
Reiktu nepardavineti fotoaparatu taip paprastai, kaip dabar...Nes kiekvienas asilas,menkinantis fotografija, dabar gali nusipirkti fotokamera ir fotografuoti...Neitiketina kvailyste....Turetu parduoti tik su leidimais....

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 16:20)
Vis galvoju galvoju, o ne tai svarbiausia, kad aniems patiktu  g.gif  ?

aisku, kad ne....
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 20, 17:07)
O butinai reikia iskart galvoti apie blogiausia varianta?  smile.gif Man tai pasirode, kad Rytine Kava tiesiog nori pameginti vestuves fotograduoti - rado bandomuju triusiu, kurie nieko ypatingo nesitiki, ir sutiko. Paskui is tos baimes pamirso viska, ka jau zinojo, uzdave keleta elementariu klausimu, ir kilo didziausia diskusija...  ax.gif

Ir siaip - nu dieve mano, patiks kazkam ne visai geros nuotraukos... na ir? As suprantu, kad reikia saugoti profesijos prestiza, kelti standartus, ir t.t., ir t.p. Nu BET - vieniems patinka prastos nuotraukos, kitiems neskoningi rubai, treti ne tokios muzikos klauso, dar kiti (gal daugiau kitos) saldzius meiles romanus skaito... visokiu yra, visokiu reikia. O gal jau man senatve, kad nebesinori pasaulio keisti  g.gif   biggrin.gif

Aisku, Rytinei kavai komercine fotografija toli, kaip pesciomis iki Paryziaus, bet negi zmogus negali bandyti....Nekalbama gi apie pinigus......

Mano draugai krikstijo vaika..Buvau svecias...Ir fotografavau, nes fotografo nebuvo...Ir ne tik as - ir vaiko senelis, ir tevai, ir tevu broliai ir kas tik norejo - kas su muilinem, kas su veidrodiniais, o kas su mobiliais telefonais....
Ir as esu tikra, kad tos mano nuotraukos bus geresnes uz darytas mobiliais ar muilinem (ant ju bent jau desiniajame kampe nebus datos lotuliukas.gif )....
Bet paskaicius alabamos atrodo, kad apskritai sventvagiska imti fotoaparata i rankas...

ir tik vienintele RG patare zmogui, uzuot p***davojus.... doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 20 rugpjūčio 2012 - 17:36
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 20, 18:22)

Aisku, Rytinei kavai komercine fotografija toli, kaip pesciomis iki Paryziaus, bet negi zmogus negali bandyti....Nekalbama gi apie pinigus......

Vat ir eisiu peskomis iki Paryziaus ...
Papildyta:
Iki kitu metu tikrai nueisiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 18:33)
Vat ir eisiu peskomis iki Paryziaus ...
Papildyta:
Iki kitu metu tikrai nueisiu  smile.gif

tai tavo tikslas - komercine fotografija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 20 rugpjūčio 2012 - 17:37
Sveikos 4u.gif
Ka, labai grazu 4u.gif dar viena, juostine turbut foto, labai patiko bigsmile.gif nepamenu kieno smile.gif
Rytine Kava, paziurejau FB foto, tiesa pasakius visai nieko gero nepamaciau. pasiziurinek vestuvem pozas, fotografavimo kampus flickr 4u.gif
kokia cia Laura idejo flickr nuoroda i savo foto, pasiziurejau, man kai kurios tikrai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 20, 17:22)
Oj, nu tik nereikia susireiksminti taip....
taves paskaicius galima pagalvoti, kad ne fotografas siukstu neturi teises imti fotoaparato i rankas...... Taip iseina?

Oj, na tik nereikia biggrin.gif Vienas dalykas savo vaika fotkinti, kitas neturedami skonio, ziniu, nieko eit fotkint vestuviu.Na pradekit skirti tokius dalykus, ka?
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 17:44)
Pasikartosiu, nesu isvis beviltiska.
Padariau siandienai savo FB paskutini albuma viesa, kur as mokausi ir sudejusi esu tik seima. Pirmosios foto isvis be supratimo, neuzsiciklinkit ant ju.
Jei kas pasakys, kur daugiausiai grybauju, buciau be galo dekinga  4u.gif
http://www.facebook....3...1438&type=3

cia priejo robobebras ir dave patarima:
nusiusk savo sitas fotkes jaunavedziams, rasyk: "va tokias as fotkinu, nes esu pradedancioji". Tada zinos ko tiketis, o tau bus ramybe.
wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 20 rugpjūčio 2012 - 17:47
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 13:17)
bet tada tu žinojai kas yra RAW ir su kuo jis valgomas? ar ne? g.gif

Mūsų paprasta fotkina be RAWų ir nieko.

QUOTE(Ka @ 2012 08 20, 14:16)
blush-anim-cl.gif Smagu, kad džiaugiesi kartu.   4u.gif

Šaunuolė, verta to.

Rytinės Kavos foto neužmačiau, prabėgom užsuku į temą, nelabai ką galiu pasakyt.
Žinau, tik ,kad šiai dienai ant LT žemelės, šeima turi po tris automobilius ir po keturis fotografus. Podūmaješ, turės penkis. O jei toji nosį užries ir prigers nuo lietaus, nu tai liux, grįš viskas į savo vietas.

Aš tai nepavydi, leidžiu fotkint biggrin.gif Jei jaunieji žino ir suvokia, kad Kava naujas žmogus šioje srityje ir ,kad gali kažkas nepavykti, gali net ir daugiau nepavykti. Kaip ten bebuvę manau visvien gaus kažką geriau, nei šalia stovinčio kokio giminaičio darytą foto telefonu. Jei to pakanka, tai kaip ir nėra nuskriaustų.

P.s aš pati vestuvių dar negalėčiau fotografuoti, nemanau, kad pasirengusi.

Dar P.S PAŽIŪRĖJAU NUORODĄ. Siūlau fotkint ant P rėžimo ir labai žiūrėt fokusą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 20 rugpjūčio 2012 - 18:05