Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(pandre @ 2012 08 19, 19:45)
su fotografu diena visus kurie myli ir grozisi fotografija!
Atnesu ir as viena ta proga.

Gera!
QUOTE(sayonara @ 2012 08 20, 11:00)
jei Tau kyla tokie klausimai, gal nefotkink Tu tų vestuvių.
Sorry, bet šita žinia yra košmaras. Negaliu palaikyti Tavęs, nes darai nesąmonę. O meluoti nemėgstu.
Mokintis fotografuoti reik biškį ne nuo to pradėt smile.gif

drinks_cheers.gif

Senas. Geras. I tema.

Entuziasto „postas“ forume:
Sveiki!
Neseniai nusipirkau Canon 400D. Per trumpą laiko tarpą „prikepiau“ daug nuotraukų, kas man buvo labai įdomu ir čia man šovė mintis – o kodėl nepabandžius suderinti pomėgio su nauda? Jeigu konkrečiau, noriu užsiimti profesionaliu fotografavimu, o pradėti galėčiau, kad ir nuo vestuvių fotografo darbo. Su fotografavimo praktika pas mane viskas normaliai – prieš tai turėjau kelias kokybiškas „muilines“, su kuriomis „pleškindavau“ foto atostogose ir vakarėliuose. Todėl turiu bendrą suvokimą, ko reikia fotografo darbui. Objektyvas pas mane, kol kas, tik vienas – „kitinis“ (tas, kuris parduodamas kartu su fotoaparatu). Suprantu, kad turbūt reiktų dar ir antro, su zoom’u, bet kol kas, pinigai „netempia“ ant naujo objektyvo. Ar realu normaliai fotografuoti vestuves vien su „kitiniu“ ?
Žinau, kad reikia ir dar „blico“, tam ruošiuosi skirti iki 200 litų. Parekomenduokit – kokį geriausiai imti?
Atminties kortelę ir atsarginius akumuliatorius nusipirksiu. Ko dar reikia?
Ar būtinas štatyvas? Man atrodo, kad nebūtinas, ane?

Atsakymas:
Sveiki!
Neseniai nusipirkau skalpelį. Per trumpą laiko tarpą supjausčiau visą odinę tėvų sofą ir vos nepripjoviau kaimynų katino. Tai man buvo ganėtinai įdomi patirtis ir čia man šovė mintis – o kodėl nepabandžius suderinti pomėgio su nauda? O jeigu konkrečiau – noriu tapti chirurgu, o pradėti galėčiau kad ir nuo kardiochirurgijos. Su chirurgijos praktika pas mane viskas normaliai – turėjau apsčiai praktikos atidarinėdamas konservų dėžutes atidarytuvu. Todėl turiu bendrą suvokimą, ko reikia chirurgo darbui. Tiesa, skalpelis tik vienas ir atšipęs, tad suprantu, kad reikia ir kito, bet, kol kas, pinigai „netempia“ ant naujo. Kaip manote ar užteks vieno skalpelio atlikti aortos šuntavimui?
Žinau, kad dar reikės kraują sustabdančių spaustukų ir tam planuoju skirti iki 200 LTL. Parekomenduokit – kokius geriausiai imti?
Vatą ir tamponus nusipirksiu. Ko dar reikia?
Ar reikia operacinio stalo ir pincetų? Man atrodo, kad nebūtini, ane?
Atsakyti
Solo, aham persistengiau su eksponavimu blush2.gif

o ka kiti mano del mano treciojo namu darbo?
Atsakyti
Chiquita, jo, cia kaip as biggrin.gif , tik siai dienai as is to biznio nedarau, o mokinuos ir tiek, jei kazkas sutiko, kad fotkinsiu uz dyka, tai visiems ok.
Aisku per daug cia uzsisoviau, bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 13:31)
Solo, aham persistengiau su eksponavimu  blush2.gif
o ka kiti mano del mano treciojo namu darbo?

Skirtumas matosi, bet nelabai ryskiai, staliukas bent jau man kazkiek slysta. O jeigu dar pati manai, kad persistengei su eksponavimu, ar negerai butu padaryti taip kad nei pati, nei kiti neturetu preikaistu? Gi su antroju susitvarkei puikiai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 14:32)
Chiquita, jo, cia kaip as  biggrin.gif , tik siai dienai as is to biznio nedarau, o mokinuos ir tiek, jei kazkas sutiko, kad fotkinsiu uz dyka, tai visiems ok.
Aisku per daug cia uzsisoviau, bet yra kaip yra.

Fotkink su single, pasirūpink kortelėm ir fotograuok ant AV. Nebus gerai, nes tik su manual viską nufotografuoti įmanoma, bet gal kas ir pavyks. Būtinai stebėk išlaikymą ir nejunk blykstės. Ir būtinai perspėk, kad jie ničnieko nesitikėtų.

Kai grįši, būtinai išsisaugok 2 egzemplioriais, vieno niekada neliesk, su kitu dirbk. Jei sugadinsi su apdirbimu, galėsi pasiimti iš to, kas neliesta.

Ir paprašyk daug daug laiko.

O bandyt reikia ir dar geriau visą dieną biggrin.gif Taip smagu, kad nepabandęs nesužinosi biggrin.gif O jei bus dar daug žmonių, tai išvis bus daug smagumų biggrin.gif Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 08 20, 14:38)
Skirtumas matosi, bet nelabai ryskiai, staliukas bent jau man kazkiek slysta. O jeigu dar pati manai, kad persistengei su eksponavimu, ar negerai butu padaryti taip kad nei pati, nei kiti neturetu preikaistu? Gi su antroju susitvarkei puikiai mirksiukas.gif 4u.gif

aciukas smile.gif
antras bandymas. treciasis namu darbas. atitraukiau toliau nuo sienos. tik apsvietimas ne toks gavosi sviesus.keiciasi oras biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Lunameja, džiugini tu su savo ND 4u.gif
Nors ir kabintis galima prie nelygintų medžiagėlių,bet . Išsiskiria tavo ND iš kitų. Tikiu, kad išmoksi, atrasi Džiaugsmą fotografijoje.
Užskaitau žinoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 20 rugpjūčio 2012 - 15:00
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 14:55)
aciukas  smile.gif
antras bandymas. treciasis namu darbas. atitraukiau toliau nuo sienos. tik apsvietimas ne toks gavosi sviesus.keiciasi oras  biggrin.gif

užskaitau
Atsakyti
lumaneja , šaunuolė, gražūs ND tikrai.. ir geri.. 4u.gif

Džiaugiuosi lb už Ka , plius pandre , foto super.. 4u.gif

Ech, aš tai tikrai anti nuotaikos... ***** atrodo siūlaisi fotkinti, nu pasimokyt, va ryt laisva popietė, tai tas netinka tai tas, hrrr.. nu galvoju eikit kaku, vistiek kažką sugalvosiu..
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 14:11)
Bet tu supranti, gerai Say pasake-jei neduok die aniems patiks, Kava uzries nosi ir kita karta jau ims pinigus, pasidarys puslapi, uzdes logotipa ant fotkiu ir bus komercine fotografe.Nu ne nuo ano galo zmogus pradeda.

Vis galvoju galvoju, o ne tai svarbiausia, kad aniems patiktu g.gif ?

rG, ACIU uz zmoniskus patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 13:55)
aciukas  smile.gif
antras bandymas. treciasis namu darbas. atitraukiau toliau nuo sienos. tik apsvietimas ne toks gavosi sviesus.keiciasi oras  biggrin.gif

Uzskaitau smile.gif
Atsakyti
Pries kelias dienas per TV sake, kad i metus susituokia 17 tukstanciu poru, gi reikia juos visus kazkam fotografuoti biggrin.gif
Papildyta:
O kortele turiu 20-ies, uzteks.
Atsakyti