Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Wikipedija:

"Profesija – veikla (pavyzdžiui, medicina, teisė ar inžinerija), kuriai atlikti reikia ženklaus profesinio pasirengimo, darbo patirties ir specializuotų tam tikros trukmės studijų; žiniomis, gebėjimais pagrįstos žmonių veiklos kombinacijos, teikiančios jiems materialinio apsirūpinimo ir aktyvaus įsijungimo į visuomeninio gyvenimo struktūras prielaidas (Laužackas 2005, 34)".

Rods viskas kartu, o ne "arba arba". smile.gif
Atsakyti
O zinot as trumpai drutai pasakysiu, ne kiekvienam duota but puikiu fotografu, buhalteriu, kepeju, kirpeju, varuotoju, mechaniku, advokatu ir t.t... Ismokti teoriskai galim daug ka (gaut diplomus), bet ar tikrai busim toje srityje geriausi ar bent geri? Nepamirskim musu vidiniu savybiu, kurios tam tikrose srityse groja itin dideli vaidmeni. Pamegint, zinoma, niekas nedraudzia, bet savo sirdies viduje manau visi (?!) jauciam ar savo kelyje esam ar ne.... unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 08 20, 13:35-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:35)
Wikipedija:

"Profesija – veikla (pavyzdžiui, medicina, teisė ar inžinerija), kuriai atlikti reikia ženklaus profesinio pasirengimo, darbo patirties ir specializuotų tam tikros trukmės studijų; žiniomis, gebėjimais pagrįstos žmonių veiklos kombinacijos, teikiančios jiems materialinio apsirūpinimo ir aktyvaus įsijungimo į visuomeninio gyvenimo struktūras prielaidas (Laužackas 2005, 34)".

Rods viskas kartu, o ne "arba arba".  smile.gif

Net jei Wikipedia cituoja normalų šaltinį, aš toliau nežiūriu ką man kas iš jos pacituoja. Net į ją pasižiūrėjus man būtų gėda pripažint, kad į ją žiūrėjau biggrin.gif Kas supranta, tas supras, toliau neaiškinsiu.

Aš tai žinau kas yra profesija. Man keista, kad kažkas bando nuvertinti žmones, kurie tam tikro amato mokosi / išmoko savarankiškai. Juolab, kad fotografija yra daugiau nei techninės žinios (kaip baisu, kad daugelis nuvertina šį žinojimą")
Papildyta:
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 08 20, 13:39)
Nepamirskim musu vidiniu savybiu, kurios tam tikrose srityse groja itin dideli vaidmeni.

Būtent.
Atsakyti
smile.gif+2012 08 20, 13:35-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:35)

Jei visi vadovautumėmės apibrėžimais ir teorija, pasaulis išeitų iš proto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 08 20, 13:31)
Neseniai viena kolegė užrodė supermamą, kuri labai kritikuoja fotografus ir skelbiasi, jog yra baigusi fotografiją.

paroooo bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 13:46)
paroooo bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Nepamenu nei niko, nei tos studijos pavadinimo (bet svetainėj nepalyginsi kokios foto). Nereik į tokias žiūrėt biggrin.gif Gal atpažins save ir parodys, kiek tada žiūrėjom, tai ji sena SM vartotoja, nuolat kur fotografija naršo, tai gal ir dabar skaito smile.gif
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2012 08 20, 13:45)
Jei visi vadovautumėmės apibrėžimais ir teorija, pasaulis išeitų iš proto  wink.gif

Gražiai pasakyta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 20 rugpjūčio 2012 - 13:49
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 20, 13:06)
Man tai siuo atveju beveik noretusi kibti prie zodzio "profesija" (nes, nu... kiek jusu cia, "profesionaliai" fotografuojanciu, fotografijos mokslus baiget ir diploma turit?), bet tiek to, ne tame esme. Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu?  mirksiukas.gif

Tarp kitko, musu vestuves Olandijoje irgi fotografavo megejas, vyro draugas, su veidrodiniu fotiku elgtis mokantis, bet tik tiek. Tiesiog tai buvo mazos vestuves, ir nematem reikalo samdytis visai dienai profesionalu fotografa - tebuvo tik pusvalandzio fotosesija su profesionalu, o visa kita - megejiskos nuotraukos, ir likom jomis patenkinti. Ir dabar, kai jau daugiau suprantu apie fotografija, nesigailiu, kad tada buvo taip, o ne kitaip. Ne visi gi yra foto snobai (geraja prasme  mirksiukas.gif), ir ne visiems nuotraukose reikia kazko tokio, net jei tai yra svarbiausi gyvenimo momentai. Paciam momente juk esme, o ne tame, kaip profesionaliai ji kazkas uzfiksuos.

aš tai matai kadangi ne profesijos atstovė, o hobistė, tai man lengva smile.gif nepretenduoju į profesiją, todėl drąsiai apie tai kalbu. gali būti, kad prikibau todėl, kad temoje vyrauja ta akivaizdi tendencija lėkt į komerciją anksčiau ar vėliau, o šis atvejis yra tas nu gerokai per anksti ir išvis ne į temą.

jei ji būtų niekam nieko nesakius ir po visko, po vestuvių atėjus ir pasakius, va, draugai paprašė, pašaudžiau, išbandžiau jėgas, ką manot, sakyčiau ok - visi nuo to pradeda. pasibando - kas portretus, kas gamtoj, kas gatvėj, kas pas draugus vestuvėse. bet čia ne tas atvcejis; čia ateina žmogus su klausimu: fotkinsiu už 5 dienų vestuves, ale prieš tai pasakykit, naudot al focus ar al servo. kaip raw tvarkyt po vestuvių. efoto blog'o skaitymas. supranti, mane tai stebina, kad žmogus apskritai pasisiūlė tokioj stadijoj fotkint vestuves. tai sako apie jos požiūrį. ir tas požiūris ateityje gali stipriai sumenkinti PROFESIJOS prestižą smile.gif

smile.gif+2012 08 20, 13:15-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:15)
O jei iš esmės, kiek čia temoj profesionalų? Kuris čia ne tiesiog tas pats mėgėjas su skalpeliu, tik vienas juo labiau moka naudots, kitas mažiau... ;]
Aš tai džiaugiuos, kad mane kažkiek panašioj situacijoj (na gal ne identiškoj) prieš kelis metus temos "kolegės", kurioje buvo ir ta pati "baisioji" say :]]] vis tik ne puolė atkalbinėt, o padrąsino. Patarė į ką dėmesį atkreipt ir pan. ir už tai esu dėkinga. ;]

aš??? negali būti. aš niekada nieko neskatinu, tik žlugdau.

QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 13:17)
bet tada tu žinojai kas yra RAW ir su kuo jis valgomas? ar ne? g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar patrugdysiu.
treciasis namu darbas smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
Sveikinimai Ka!!!Jos mergytes portretas papuole efoto pirmaji psl. Saunuole! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 13:58)
Dar patrugdysiu.

lunameja, 2 ir 3 fonas mažai tesiskiaria, bet užskaityčiau, kad tik pati suprastum ND reikšmę (3 foto žiedlapiai dega, beje) wink.gif Galėjai vazonėlį dar labiau atitraukt nuo sienos. Juk dažnai ir portretus fotografuodami norim matyt kuo labiau išplautą foną už jo, tai ir objektą toliau nuo sienos statyt wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 20 rugpjūčio 2012 - 14:05
QUOTE(sayonara @ 2012 08 20, 14:55)

jei ji būtų niekam nieko nesakius ir po visko, po vestuvių atėjus ir pasakius, va, draugai paprašė, pašaudžiau, išbandžiau jėgas, ką manot, sakyčiau ok - visi nuo to pradeda. pasibando - kas portretus, kas gamtoj, kas gatvėj, kas pas draugus vestuvėse. bet čia ne tas atvcejis; čia ateina žmogus su klausimu: fotkinsiu už 5 dienų vestuves, ale prieš tai pasakykit, naudot al focus ar al servo. kaip raw tvarkyt po vestuvių. efoto blog'o skaitymas. supranti, mane tai stebina, kad žmogus apskritai pasisiūlė tokioj stadijoj fotkint vestuves. tai sako apie jos požiūrį. ir tas požiūris ateityje gali stipriai sumenkinti PROFESIJOS prestižą smile.gif

drinks_cheers.gif teisingai sakai drinks_cheers.gif

bet siaip tai tikrai patarimai visi yra instrukcijoje ir kiti saltiniai ,cia vienu zodziu nepatarsi daryk taip o ne anaip ir pan. smile.gif daaaugg skaityt o paskui viska po truputuka bandyt praktikoje igyvendint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virdzzinija: 20 rugpjūčio 2012 - 14:07
QUOTE(neiste @ 2012 08 20, 15:03)
Sveikinimai Ka!!!Jos mergytes portretas papuole efoto pirmaji psl. Saunuole! 4u.gif

blush-anim-cl.gif Smagu, kad džiaugiesi kartu. 4u.gif
Atsakyti