Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 20, 13:06)
Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu?  mirksiukas.gif

Bet tu supranti, gerai Say pasake-jei neduok die aniems patiks, Kava uzries nosi ir kita karta jau ims pinigus, pasidarys puslapi, uzdes logotipa ant fotkiu ir bus komercine fotografe.Nu ne nuo ano galo zmogus pradeda.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 20, 14:06)
Rytine Kava, man dar vis tiek smalsu, o kodel jie fotografu nesisamdo? Na gerai, i atelje eis, o daugiau jokiu nuotrauku nenori tureti? Ar nesisamdo fotografo, nes tu pasisiulei nemokamai fotografuoti?  g.gif

As tai sakyciau, fotografuok, megink, jei ir jiems, ir tau toks variantas tinka. Tik turetu buti aiskumas is pat pradziu, ko tie jaunieji gali is taves tiketis. Jei pasakei jiems aiskiai, kad esi megeja, nelabai dar nusimananti fotografijoj apskritai ir vestuviu fotografijoj konkreciai, todel jie is taves gaus tik megejiskus snapshots, ir jei jiems toks variantas tinka, tai viskas OK. Bet jei jie pvz tikisi, kad gaus is taves a la profesionalias nuotraukas, o tu negalesi isteseti, tai paskui bus nesmagu ir tau, ir jiems.
Man tai siuo atveju beveik noretusi kibti prie zodzio "profesija" (nes, nu... kiek jusu cia, "profesionaliai" fotografuojanciu, fotografijos mokslus baiget ir diploma turit?), bet tiek to, ne tame esme. Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu?  mirksiukas.gif

Tarp kitko, musu vestuves Olandijoje irgi fotografavo megejas, vyro draugas, su veidrodiniu fotiku elgtis mokantis, bet tik tiek. Tiesiog tai buvo mazos vestuves, ir nematem reikalo samdytis visai dienai profesionalu fotografa - tebuvo tik pusvalandzio fotosesija su profesionalu, o visa kita - megejiskos nuotraukos, ir likom jomis patenkinti. Ir dabar, kai jau daugiau suprantu apie fotografija, nesigailiu, kad tada buvo taip, o ne kitaip. Ne visi gi yra foto snobai (geraja prasme  mirksiukas.gif), ir ne visiems nuotraukose reikia kazko tokio, net jei tai yra svarbiausi gyvenimo momentai. Paciam momente juk esme, o ne tame, kaip profesionaliai ji kazkas uzfiksuos.

Nesamdo, nes brangu, isiamzins atelje, nes tevams reikia tokiu nuotrauku, o toliau kas ka pafotkins ir tiek. Pasisiuliau tik vakar.
Ka aprasei apie savo vestuves, tai vat tame ir esme, kad zmones tures ne kazka tokio, bet kazkokius momentus, kuriu bus daugiau iamzinta, nei kad puseseres ar dedes.
Atsakyti
smile.gif+2012 08 20, 13:08-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:08)
Nepralinksmino. Vieni nuotraukoms teikia reikšmę, kiti ne, bet tai nepasako nič nieko apie tai kokios tos vestuvės. Aišku būtų faina jei visi sureikšmintų tą pati ką ir mes, bet žmones skirtingi. Ir čia visai nieko blogo. Gali būt jokių foto ir fainos vestuvės, gali būt tobulos foto, bet iš visų vestuvių tai vienintelis tobulumas...
Čia aš ne apie tai, kad "nežiūrėkit ką imat", tik apie cituojamą mintį, nes kamba ji taip kiek įdomiai. :]] Na būna ir kuklios vestuvės, kur nėra iš ko pinigais taškytis, mano pačios tokios buvo, ir nuo to jos visai netapo kažkokiom "ne tokiom".

Mėgstu konkrečiais sakiniais kalbėt, bet, panašu, ne iki galo išsakiau mintį wink.gif Nesakau imti VV ar Babičiaus, bet nesuprantu žmonių nenoro apskritai bent kiek gražiau užfiksuot savo šventę, juolab, eiti į fotoateljė (kas mane nuoširdžiai nustebino, nes maniau, kad jos kaip interneto kavinės, praktiškai užsidariusios). Bet taip, jūs teisi, kiekvienas žiūri ir savo varpinės wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 20 rugpjūčio 2012 - 13:17
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 13:22)
Na jau visai neseniai kalbeta, kad tokie "fotografai" sumenkina visa profesija ir fotografija kaip reiskini.As turiu skalpeli, busiu mikrochirurgas.

O jei iš esmės, kiek čia temoj profesionalų? Kuris čia ne tiesiog tas pats mėgėjas su skalpeliu, tik vienas juo labiau moka naudots, kitas mažiau... ;]
Aš tai džiaugiuos, kad mane kažkiek panašioj situacijoj (na gal ne identiškoj) prieš kelis metus temos "kolegės", kurioje buvo ir ta pati "baisioji" say :]]] vis tik ne puolė atkalbinėt, o padrąsino. Patarė į ką dėmesį atkreipt ir pan. ir už tai esu dėkinga. ;]
Atsakyti
smile.gif+2012 08 20, 13:15-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:15)
Aš tai džiaugiuos, kad mane kažkiek panašioj situacijoj (na gal ne identiškoj) prieš kelis metus temos "kolegės", kurioje buvo ir ta pati "baisioji" say :]]] vis tik ne puolė atkalbinėt, o padrąsino. Patarė į ką dėmesį atkreipt ir pan. ir už tai esu dėkinga. ;]

bet tada tu žinojai kas yra RAW ir su kuo jis valgomas? ar ne? g.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 08 20, 13:15-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 20, 13:15)
O jei iš esmės, kiek čia temoj profesionalų? Kuris čia ne tiesiog tas pats mėgėjas su skalpeliu, tik vienas juo labiau moka naudots, kitas mažiau... ;]

Na tu tai tu.Tave ir reikejo padrasinti.Kai kurios manau reik tik atkalbineti.
Atsakyti
Aciu uzskaiciusioms namu darba 4u.gif
bandau trecia atlikti. isitraukiau kitinuka savo. geriau jau buciau nesitraukus biggrin.gif kitaip namu darbo negaliu atlikt.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 14:17)
bet tada tu žinojai kas yra RAW ir su kuo jis valgomas? ar ne? g.gif

Žinojau. Bent įsivaizduoju, kad žinojau, nes visų jo plonybių jaučiu ir dabar nežinau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 12:07)
Einu skaityt instrukcijos is naujo biggrin.gif

Tikrai pasiskaityk ir ateiciai pravers mirksiukas.gif Dar tuo paciu ir su kompozicija pazaisk, issinesk i kiemeli, kad ir gelyciu vaza, pazaisk su sviesa, su nustatymais, ivairiais kampais pafotografuok 4u.gif Dar jeigu zadi RAW'u fotografuot, tai butinai pasirupink kuo talpesne atminties korta mirksiukas.gif

Labas dienas 4u.gif Eisiu ir as su gelem pazaist, man kadangi stadija 'i suck at photography, tai tik geles ir bekyla ranka fotkint lotuliukas.gif

Ka, nuotrauka...na tiesiog labai labai... Fainas Tavo stilius man wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 14:11)
Bet tu supranti, gerai Say pasake-jei neduok die aniems patiks, Kava uzries nosi ir kita karta jau ims pinigus, pasidarys puslapi, uzdes logotipa ant fotkiu ir bus komercine fotografe.Nu ne nuo ano galo zmogus pradeda.

Iskart nepulsiu taip jau lotuliukas.gif .
O ir kazkada ateity nesitikiu, kad visiems patiks mano foto, vieni eis pas mane, kiti pas kita ar trecia. Kaip vieniems patinka ana kirpeja ar ginekologe, o man vat kitos ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 13:21)
Iskart nepulsiu taip jau  lotuliukas.gif .
O ir kazkada ateity nesitikiu, kad visiems patiks mano foto, vieni eis pas mane, kiti pas kita ar trecia. Kaip vieniems patinka ana kirpeja ar ginekologe, o man vat kitos ir panasiai.

Ar eitum pas gine, kuri pirma karta ima instrumentus ir nezino, ka su kuo daryti?

Ai, whatever biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 20, 13:06)

Man tai siuo atveju beveik noretusi kibti prie zodzio "profesija" (nes, nu... kiek jusu cia, "profesionaliai" fotografuojanciu, fotografijos mokslus baiget ir diploma turit?), bet tiek to, ne tame esme. Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu?  mirksiukas.gif

Ar profesiją parodo diplomas? Ar duonos valgymas iš kažko?
Kas yra komercija? Maisto fotografavimas ar jaunosios fotografavimas? O gal komercinė fotografija yra reklama? O gal viskas arba niekas iš išvardintų? Kai fotografuojama už pinigus? Net už 50 litų? Jei vairuotojui už nuvežimą sumokėjau 10 litų, tai jau jo profesija yra vairuotojas? O tas, kuris už dyką, jau yra mėgėjas? Ar tas kuris turi diplomą, jau nemenkina fotografijos, o tas, kuris baigia fotografiją bus tikrai kompetetingas bent minimaliai suvokti kas yra fotografija? O nekomercinė fotografija jau gali būti bet kokia?
Gana tos retorikos, grįžtu prie diplomo. Neseniai viena kolegė užrodė supermamą, kuri labai kritikuoja fotografus ir skelbiasi, jog yra baigusi fotografiją. Ji turi kažkokį labai paprastą fotoaparatą su kitiniu objektyvu (na, jau išdaviau kur link einu - čia juk jau nebe žinios!!! ), bet čia ne tame esmė, baisiausia yra tai, kuo ji laiko fotografiją. Viešai feisbuke yra patalpinta jos šeimos fotosesija, kurią fotografavo viena tokia ala kompanija. Ir žinokit, tokio baisumo dar nebuvau mačius.
Ok, atmeskim turinį, mes kalbam apie paprastas pozas, apie apšvietimą, techniką, spalvas, netgi foną - viskas tragiška. Fonas trintas, nedatrintas (kas antroj nuotraukoj) dantys geltoni nuo kažkokių actionų ar pan., liko fono galas nuotraukoj, dzin, paliko, o gal nepamatė, pozos kaip sisiot norinčios ar pan.,tai taip baisu, kad baisu net prisimint biggrin.gif

Sakyčiau visko būna, bet ta fotosesija didžiavosi žmogus, baigęs fotografijjos studijas!

Nesi kvaila, Jūržole, puikiai žinai kas yra fotografija, nereik čia tos destrukcijos tiems, kurie vadina daiktus tikraisiais jų vardais.
4u.gif
Atsakyti