Rytine Kava, man dar vis tiek smalsu, o kodel jie fotografu nesisamdo? Na gerai, i atelje eis, o daugiau jokiu nuotrauku nenori tureti? Ar nesisamdo fotografo, nes tu pasisiulei nemokamai fotografuoti?
As tai sakyciau, fotografuok, megink, jei ir jiems, ir tau toks variantas tinka. Tik turetu buti aiskumas is pat pradziu, ko tie jaunieji gali is taves tiketis. Jei pasakei jiems aiskiai, kad esi megeja, nelabai dar nusimananti fotografijoj apskritai ir vestuviu fotografijoj konkreciai, todel jie is taves gaus tik megejiskus
snapshots, ir jei jiems toks variantas tinka, tai viskas OK. Bet jei jie pvz tikisi, kad gaus is taves
a la profesionalias nuotraukas, o tu negalesi isteseti, tai paskui bus nesmagu ir tau, ir jiems.
Man tai siuo atveju beveik noretusi kibti prie zodzio "profesija" (nes, nu... kiek jusu cia, "profesionaliai" fotografuojanciu, fotografijos mokslus baiget ir diploma turit?), bet tiek to, ne tame esme. Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu?
Tarp kitko, musu vestuves Olandijoje irgi fotografavo megejas, vyro draugas, su veidrodiniu fotiku elgtis mokantis, bet tik tiek. Tiesiog tai buvo mazos vestuves, ir nematem reikalo samdytis visai dienai profesionalu fotografa - tebuvo tik pusvalandzio fotosesija su profesionalu, o visa kita - megejiskos nuotraukos, ir likom jomis patenkinti. Ir dabar, kai jau daugiau suprantu apie fotografija, nesigailiu, kad tada buvo taip, o ne kitaip. Ne visi gi yra foto snobai (geraja prasme
), ir ne visiems nuotraukose reikia kazko
tokio, net jei tai yra svarbiausi gyvenimo momentai. Paciam momente juk esme, o ne tame, kaip profesionaliai ji kazkas uzfiksuos.
Nesamdo, nes brangu, isiamzins atelje, nes tevams reikia tokiu nuotrauku, o toliau kas ka pafotkins ir tiek. Pasisiuliau tik vakar.
Ka aprasei apie savo vestuves, tai vat tame ir esme, kad zmones tures ne kazka tokio, bet kazkokius momentus, kuriu bus daugiau iamzinta, nei kad puseseres ar dedes.