Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 12:22)
Na jau visai neseniai kalbeta, kad tokie "fotografai" sumenkina visa profesija ir fotografija kaip reiskini.As turiu skalpeli, busiu mikrochirurgas.

Logiška, bet tai Rytinė Kava, kaip suprantu, neafišuos šitų fotkių, savo psl nekurs, ir jei kam parodys, tai nebent mums šioj temoj?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 13:22)
Na jau visai neseniai kalbeta, kad tokie "fotografai" sumenkina visa profesija ir fotografija kaip reiskini.As turiu skalpeli, busiu mikrochirurgas.

Su skalpeliu, cia jau per ziaurus palyginimas.
As gi ne kaip fotografe einu, o tiesiog jaunuju pafotografuot.
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2012 08 20, 13:25)
Logiška, bet tai Rytinė Kava, kaip suprantu, neafišuos šitų fotkių, savo psl nekurs, ir jei kam parodys, tai nebent mums šioj temoj?

Toli man dar iki savo puslapiu biggrin.gif
Parodysiu jums, aisku isivaizduoju komentarus hihihi.gif , bet kaip kitaip eit i prieki rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsi_ @ 2012 08 20, 12:13)
Kažkada atėjau studijuoti fotografiją, bet nejučia pradėjau tyrinėti žmogaus elgesį. Labai įdomios asmenybės čia pradėjo lankytis  biggrin.gif

Maniau, kad tik man vaidenas ta banga biggrin.gif

QUOTE(solo @ 2012 08 20, 12:22)
Vasarą? Į fotoateljė?  huh.gif  o dar eina į jas?

Aiški publika biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Ateinu su antruoju namu darbu.
F1.4/100
user posted image

F9/400
user posted image

F22/1600
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 13:31)
Sveikos smile.gif

Puikiai. Užskaitau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 12:14)
O tu geriau patark, nes fotkinsiu  biggrin.gif

tai aš ir patariu - nefotkint. kito patarimo neturiu. nes RAW foto apdirbt mokinsiesi po vestuvių fotkinimo? skaitai efoto portalą apie vestuvių fotografavimą? klausi, rinktis al servo ar al focus? WTF? man skamba kai Hitchkoko filmo muzika..biggrin.gif

QUOTE(solo @ 2012 08 20, 12:19)
Sayonara, Alabama, pasakykit, kodėl nefotkint? Viens kitam skolingi nelieka, pinigai nefigūruoja (tikiuosi), tai kur esminė problema? Užsakovai turėtų suvokti, ką ima ...na, bent tiek, kad apskritai žmogus ką tik pradėjo mokytis ir juolab fotkint tokią šventę... (bet Dieve, kokios turi būti vestuvės, kad net JOKIO fotografo neimti  unsure.gif )....

ne dėl skolingumo ar pinigų. dėl fotografijos kaip profesijos devalvavimo.

nes supranti, neduok dieve jiems patiks. tai Rytinė Kava dar ir nosį užriesti gali tiek, kad per lietų prigertų, tai kas tada? Jai tada neliks reikalo mokytis. O mokytis jai dar PRADMENŲ reik (matėm likšiolinius bandymus juk), o ne treniruotis "na koškach". Eksperimentai su žmonėmis draudžiami...

iš psichologinės pusės.. jeigu žmonės neima jokių fotografų, bet leidžiasi fotkinami pradžiamokslės, tai greičiausia apie fotografiją jie nieko neišmano, bet tikisi gražių foto..

nu man tai pofig iš principo, bet.. nu.. ai..biggrin.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 20, 12:28)
Su skalpeliu, cia jau per ziaurus palyginimas.
As gi ne kaip fotografe einu, o tiesiog jaunuju pafotografuot.
Parodysiu jums, aisku isivaizduoju komentarus  hihihi.gif , bet kaip kitaip eit i prieki  rolleyes.gif

su skalpeliu palyginimas į dešimtuką, jei rimtai.

pirma pradmenys, tada bandymai. o ne pirma bandymai, tada pradmenys. kas kinko vežimą prieš arklį? štai patarimas. už dyką.

QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 12:31)
Sveikos smile.gif

užskaitau.
Atsakyti
lunameja, užskaitau ir aš mirksiukas.gif

Rytine Kava, ar žinai kaip tobulėti? Ne nuo vestuvių pradėk. Susirask kad ir paprasta modeliuką - draugę, draugės vaiką, kaimynę, bendradarbę, susigalvok fotosesijos idėją, aptarkite drabužius, vietą, kur fotografuosite, pasidomėk fotoaparato nustatymais, išbandyk fotografavimą RAW, jo koregavimą. Pradžiai net nebūtina nuo modeliuko pradėti...susidėliok kažkokią kompoziciją namuose...kad ir gėlių vazelę, pasižiūrėk, kur šviesa geresnė, pasibandyk tą RAW bent jau pradžiai, pasikoreguok, atnešk mums kelis geriausius parodyti.. Kol kas su savo sugebėjimais tai tose vestuvėse būsi kaip ir bet kuris kitas žmogus, fotografuojantis muiline arba telefonu ...tik tu fotiką mandresnį rankose turėsi, bet tik tiek..gal netgi dar baisiau, nes kol kas net nežinai, ką su RAW failais daryt...sunku bus... šiaip jei žmonės žada eiti į fotoatelje, tai ką aš žinau...nu čia tikrai baisu baisu...

Kiek dabar kainuoja paprasta fotosesija LT? Pas normaliai fotkinantį žmogų? Juk nėra kosminė ta kaina...tai ką fotoateljė leisti pinigus, kur garantuoju pastatys prie tarybinių užuolaidų ir vazonų kokių ir dar nuplėš nemažai...tai jau geriau pasamdyti fotografą ną ne visoms vestuvėms - ceremonijai tarkim ir trumpai fotosesijai po ceremonijos, kelioms jaunųjų nuotraukoms. Gražioms, normaliai apdirbtoms...geriau mažiau, bet kokybiškiau...tikrai tikiu, kad tokį fotografą įmanoma surasti ir tikrai ne už milžinišką kainą 4u.gif nuo valandos iki dviejų fotografavimo mano manymu tikrai užtektų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 20 rugpjūčio 2012 - 13:03
QUOTE(lunameja @ 2012 08 20, 13:31)
Sveikos smile.gif

uzskaityta mirksiukas.gif
Atsakyti
Rytine Kava, man dar vis tiek smalsu, o kodel jie fotografu nesisamdo? Na gerai, i atelje eis, o daugiau jokiu nuotrauku nenori tureti? Ar nesisamdo fotografo, nes tu pasisiulei nemokamai fotografuoti? g.gif

As tai sakyciau, fotografuok, megink, jei ir jiems, ir tau toks variantas tinka. Tik turetu buti aiskumas is pat pradziu, ko tie jaunieji gali is taves tiketis. Jei pasakei jiems aiskiai, kad esi megeja, nelabai dar nusimananti fotografijoj apskritai ir vestuviu fotografijoj konkreciai, todel jie is taves gaus tik megejiskus snapshots, ir jei jiems toks variantas tinka, tai viskas OK. Bet jei jie pvz tikisi, kad gaus is taves a la profesionalias nuotraukas, o tu negalesi isteseti, tai paskui bus nesmagu ir tau, ir jiems.

QUOTE(Alabama @ 2012 08 20, 12:22)

QUOTE(sayonara @ 2012 08 20, 12:41)
ne dėl skolingumo ar pinigų. dėl fotografijos kaip profesijos devalvavimo.

Man tai siuo atveju beveik noretusi kibti prie zodzio "profesija" (nes, nu... kiek jusu cia, "profesionaliai" fotografuojanciu, fotografijos mokslus baiget ir diploma turit?), bet tiek to, ne tame esme. Norejau pasakyti kitka - mano supratimu, "profesija" menkina tie, kurie neturedami supratimo apie fotografija, komercija uzsiima. Uz dyka, pabandymui, fotografuojantis megejas profesijos sumenkinti galgi neturetu? mirksiukas.gif

Tarp kitko, musu vestuves Olandijoje irgi fotografavo megejas, vyro draugas, su veidrodiniu fotiku elgtis mokantis, bet tik tiek. Tiesiog tai buvo mazos vestuves, ir nematem reikalo samdytis visai dienai profesionalu fotografa - tebuvo tik pusvalandzio fotosesija su profesionalu, o visa kita - megejiskos nuotraukos, ir likom jomis patenkinti. Ir dabar, kai jau daugiau suprantu apie fotografija, nesigailiu, kad tada buvo taip, o ne kitaip. Ne visi gi yra foto snobai (geraja prasme mirksiukas.gif), ir ne visiems nuotraukose reikia kazko tokio, net jei tai yra svarbiausi gyvenimo momentai. Paciam momente juk esme, o ne tame, kaip profesionaliai ji kazkas uzfiksuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 rugpjūčio 2012 - 13:07
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 12:56)
.tai jau geriau pasamdyti fotografą ną ne visoms vestuvėms - ceremonijai tarkim ir trumpai fotosesijai po ceremonijos, kelioms jaunųjų nuotraukoms. Gražioms, normaliai apdirbtoms...geriau mažiau, bet kokybiškiau...tikrai tikiu, kad tokį fotografą įmanoma surasti ir tikrai ne už milžinišką kainą 4u.gif nuo valandos iki dviejų fotografavimo mano manymu tikrai užtektų.

Žinok nėra paprasta surasti normalų fotografą ceremonijai ir po jos iki 2 val. 4u.gif
Tikrai ne. Nebent tai būtų ne šeštadienis ir ne vasara. O jei normaliai fotkininantis turi kaip tyčia laisvą dieną, nors tai mažai tikėtina, bet jei turi, tai jis mieliau jau pailsės, nei boginsis dėl 2 val. kažką pafotografuot...
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 13:56)

Kiek dabar kainuoja paprasta fotosesija LT? Pas normaliai fotkinantį žmogų? Juk nėra kosminė ta kaina...tai ką fotoateljė leisti pinigus, kur garantuoju pastatys prie tarybinių užuolaidų ir vazonų kokių ir dar nuplėš nemažai...tai jau geriau pasamdyti fotografą ną ne visoms vestuvėms - ceremonijai tarkim ir trumpai fotosesijai po ceremonijos, kelioms jaunųjų nuotraukoms. Gražioms, normaliai apdirbtoms...geriau mažiau, bet kokybiškiau...tikrai tikiu, kad tokį fotografą įmanoma surasti ir tikrai ne už milžinišką kainą 4u.gif nuo valandos iki dviejų fotografavimo mano manymu tikrai užtektų.

Tu teisi.

Einu skaityt instrukcijos is naujo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2012 08 20, 13:19)
(bet Dieve, kokios turi būti vestuvės, kad net JOKIO fotografo neimti  unsure.gif )....

Nepralinksmino. Vieni nuotraukoms teikia reikšmę, kiti ne, bet tai nepasako nič nieko apie tai kokios tos vestuvės. Aišku būtų faina jei visi sureikšmintų tą pati ką ir mes, bet žmones skirtingi. Ir čia visai nieko blogo. Gali būt jokių foto ir fainos vestuvės, gali būt tobulos foto, bet iš visų vestuvių tai vienintelis tobulumas...
Čia aš ne apie tai, kad "nežiūrėkit ką imat", tik apie cituojamą mintį, nes kamba ji taip kiek įdomiai. :]] Na būna ir kuklios vestuvės, kur nėra iš ko pinigais taškytis, mano pačios tokios buvo, ir nuo to jos visai netapo kažkokiom "ne tokiom".
Atsakyti