oba, reiskias prazioplinau sita reikala, mislyjau, kad be 5 ND nera diplomo, nera ir balso
Ale vis tiek as pasuoju su uzskaitymu, nes pati sau negaliu atleist, kad to 5 neiveikus
Aš jums pradžioj siūlyčiau tiesiog mokytis padaryti kokybiškas nuotraukas be didelių apdirbinėjimų. Stebėti, kad nebūtų išdegimų, "panagrinėti" šviesą, tam tikrus kampus. Man atrodo, tik pradėjus fotografuoti ankstoka eiti į tokius ale "emocinius" auto ir juo labiau lipdyti iš jų koliažus. Kai atsiras elementari kokybė, galėsit pradėt ieškot savo "aš"
Rytine kava, pas Tave nėra ne tik apdirbimo ir kokybės, Tu kol kas aukščiau bambos su turiniu šoki. Pvz., mano galva, Tau autoportreto žanras dar ankstokas - jį kur kas sudėtingiau padaryti negu paprastą portretą. Tad pradžioj įvaldyk paprastus portretus, suprask darbo su šviesa principus, kompoziciją, modelio pozicijas, kas portrete privalo būti patrauklu, kaip ir kada ką galima kapoti, kaip paslėpti trūkumus, kaip dirbti su oda ir pan., o tada jau aplink turėklą šuoliuok su staniku ir versk tai į sepiją. draugiškas patarimas.
nes nu mane tai stebina, kaip visos teikia tokią reikšmę fokusui ir apdirbimui ir pan. ir mažai kuri įsigilina, ką reiškia žodis pagrindinis žodis fotografijoje - foto-grafija. Piešimas šviesa. Modeliuokit šviesą, domėkitės, bandykit. Pajuskit skirtumą tarp plokščio vaizdo ir gilaus vaizdo. Išmokit pasiekti "apvalų" vaizdą, o ne blyną bile kokį.
o ir skonį lavint būtina. kasdien. ne tik fotografijoje. knygas skaityt reikia. ne tik apie fotografiją. jos lavina vaizduotę, padeda jautriai jausti pasaulį. o tada ir fotografijoje lengviau tampa.
Aš jums pradžioj siūlyčiau tiesiog mokytis padaryti kokybiškas nuotraukas be didelių apdirbinėjimų. Stebėti, kad nebūtų išdegimų, "panagrinėti" šviesą, tam tikrus kampus. Man atrodo, tik pradėjus fotografuoti ankstoka eiti į tokius ale "emocinius" auto ir juo labiau lipdyti iš jų koliažus. Kai atsiras elementari kokybė, galėsit pradėt ieškot savo "aš"