Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

ak ten raganele pas jus rozes su levandom.
atrodo graziai.
as tik rudeni pasodinau .
reiks pasidometi ju prieziura.

ir pas mane rozes pilnos ziedu,
kaip cia bus ,gal ziemos nebus.
Atsakyti
Vobla, reiktų pergyvent, jei nori ūglius kitam sezonui išlaikyt, pvz., vijoklinių. Kitais atvejais užtenka durpių kaupą padaryt, kai tik užtrauks dirvą ir ramiai laukti kovo mėn. Turiu nedengiamų ir kelias cioces, kur kiekvieną pavasarį norėdavosi iškast lauk. Apkarpius iki gyvų audinių labai greit pasiekdavo savo veslei būdingą aukštį ir plotį. Taip, kad reiktų labiau jaudintis dėl iššutimo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 06, 21:55)
Vobla, reiktų pergyvent, jei nori ūglius kitam sezonui išlaikyt, pvz., vijoklinių. Kitais atvejais užtenka durpių kaupą padaryt, kai tik užtrauks dirvą ir ramiai laukti kovo mėn. Turiu nedengiamų ir kelias cioces, kur kiekvieną pavasarį norėdavosi iškast lauk. Apkarpius iki gyvų audinių labai greit pasiekdavo savo veslei būdingą aukštį ir plotį. Taip, kad reiktų labiau jaudintis dėl iššutimo wink.gif

dekui 4u.gif na, ziuresim, pas mane pirma ziema joms visoms. del to ir susipergyvenau...kad viena kita saka [prapuls, tai neverskiu, bet va visur raso, kad tos su nesubrendzusiais ugliais apskritai prasciau perziemoja unsure.gif
ale atidziau apziurejau, kad tu raudonsakiu liko gal tik keturios rozes leidziandzios nuo saknu. visos kitos jau sumedeje, tik galuose nauji ugliukai. del situ nepergyvenu.
Atsakyti
Vis tik būčiau dėkinga, jei kuri nepatingėtų parašyti, rožės stiebus prikirpti žiemai jau dabar ar dar anksti? pakirpti maždaug 10cm nuo žemės?
Atsakyti
Tos, kurios tesiekia 1,2m nekerpu visai, o kiek aukštesnes nukerpu tiek, kad būtų patogu eglišakėm aprišt.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 08, 18:33)
Vis tik būčiau dėkinga, jei kuri nepatingėtų parašyti, rožės stiebus prikirpti žiemai jau dabar ar dar anksti? pakirpti maždaug 10cm nuo žemės?

as tai nekerpu, bet sakyciau, kad dar tikrai anksti kirpti, nes 100 proc. isleis arba bandys isleisti naujus auglius, o tada rozei labiau pakensksit negu paruosit ja ziemai. As tai karpyciau, kai pilnai numes lapus (arba liks vienas kitas), ne anksciau. Bent jau pas mane rozes dar zalios, o kai kurios pumpurus krauna (ne tik augancios zemeje ruosiasi zydeti, bet ir vazonuose zydes- todel tikrai ankstoka).
Atsakyti
Nereikia kirpti rožių, pavasarį nukirpsit, jei nušals, jei ne - tegul bujoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 10 08, 21:28)
Nereikia kirpti rožių, pavasarį nukirpsit, jei nušals, jei ne - tegul bujoja smile.gif

siaip as irgi taip galvoju bigsmile.gif (as kirpciau tik vijoklines, jei nebutu galimybes jas tvarkingai pridengti; visu kitu neliesciau; rozes puikiai ziemoja)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stephanie: 09 spalio 2012 - 07:15
O aš visada vėlų rudenį nukerpu, surenku lapus ir mulčiuoju durpėmis. Žiemoja gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 10 09, 08:21)
O aš visada vėlų rudenį nukerpu, surenku lapus ir mulčiuoju durpėmis. Žiemoja gerai rolleyes.gif

Tai va aš irgi ruošiuosi apipilti durpėmis.
jediara, o kokio ilgio palieki stiebus? kada kerpi? Kai nukrenta lapai?
Suprantu, kad dabar ankstoka kirpti, nes mano Abra kadabra dar tris žiedus turi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 09, 09:28)
Tai va aš irgi ruošiuosi apipilti durpėmis.
jediara, o kokio ilgio palieki stiebus? kada kerpi? Kai nukrenta lapai?
Suprantu, kad dabar ankstoka kirpti, nes mano Abra kadabra dar tris žiedus turi wub.gif

Aš ne jediara biggrin.gif , bet durpėm pilti dar labai labai anksti... čia jau kai žemė įšala tik, kai laikosi šaltis apie 10 laipsnių...
aš apkarpau arbatines rožes kai jau nušala lapai ir ūgliai - tas, kurios žinau vis tiek iššals virš durpių - tai tiek ir tepalieku kiek po durpėmis stiebų. O jei kokios šalčiui atsparesnės - tai galima gi palikt, tik jei ligotų yra ar apdžiūvusių šakų išpjaukit. Pavasarį matysit kiek bus iššalę - tiek ir nukirpsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stephanie @ 2012 10 09, 07:14)
siaip as irgi taip galvoju  bigsmile.gif (as kirpciau tik vijoklines, jei nebutu galimybes jas tvarkingai pridengti; visu kitu neliesciau; rozes puikiai ziemoja)

Kad kaip tik vijoklines palikti tikslingiau - kitais metais jau pirmas žydėjimas bus aukštai smile.gif Tuo labiau kad daug vijoklinių žydi tik ant pernykščių stiebų. Bet čia žinoma priklauso nuo turimų veislių. Aš nekerpu ir žiemą slepiu po agroplėveliniais "šiltnamiukais" - guldau dvimetrines kiek galima žemyn, uždedu vielos tinklo puslankį ir ant jo storą agroplėvelę dvigubą. Nukirpus visus juk nebebus birželį žydinčių džiunglių, kol išaugins naujus stiebus... Žinoma ne visi mėgsta nevaldomus dydžius, mano tai tokia rožynėlio koncepcija smile.gif Taip kad ir ruošimas rudeninis priklauso nuo veislių ir rožyno formos, norų.
Atsakyti