Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

Sveiki,turiu ir as antrus metus foribundines rozes,betsiemet i vasaros pabaiga pradejo pulti jaunus lapeius balti milteliai,o spygiai yg pasidenge baltu pelesiu,purskiau ir actara,ir topazu, o paskutinius 3kartus purskiau Champion chemija.Net nezinau ar geriau,bet toliau neplinta.Gal galit pasakyti kaip man toliau elgtis?ar jas nukirpti,ar palikti,gal dar kazkuo purksti?
Ir kada pradeti ruostis ziemai,dengti,kiprti,kokio aukscio palikti stiebus?
Atsakyti
Grožiai rudeniniai pas visas wub.gif ir pas mane:
user posted image

Nusitaškavo rudeniop, na bet smile.gif dar su lapais, manau sėkminga rožėms vasara buvo.
Atsakyti
raganele, kada paskutini karta pries ziema savo grozius purski? ir kuom? dar su lapais ar jau be? g.gif
Atsakyti
Sveikos rožių mylėtojos, pasakiškos rožytės, ypač patiko Gaudvilės.. wub.gif
o čia keliatas maniškių:

user posted image
beje, šiuo metu gerai būtų rožytes patręšti P ir K trąšomis, kad geriau žiemotų.
Atsakyti
knieti nagai pumpurus jau skabyt, nes vistiek gi jau nesuzydes, tik jegeles is augaliuku atima...

ka manot?
Atsakyti
Pas mane puse siais metais sodintu roziu irgi pumpurus augina, bet as leisiu zydeti... man dar niekada nebudo, kad prigijusi roze nusaltu ziema...todel tegu sau zydi ir dziugina maniskius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 09 26, 12:20)
Grožiai rudeniniai pas visas wub.gif ir pas mane:
user posted image

Nusitaškavo rudeniop, na bet smile.gif dar su lapais, manau sėkminga rožėms vasara buvo.

Labai grazus jusu sodas 4u.gif galima dar daugiau nuotrauku is kitu pusiu? ax.gif
Labai grazus lapeliai gelyciu, o as vis ieskau atsakymo i savo kl. nes mano gelyciu labai gelto lapai sia vasara, bet as jas vakarais laistydavau vandens srove ir vanduo tikrai buvo pilamas ant lapu, dabar galvoju, ar jus taip laistote savo rozes? Gal cia bus mano atsakymas kad ne taip laisciau? Ir jeigu zeme yra sarmingesne ar del to galetu gelsti lapai? Taigi visos rozes is Sibirkos, visos be galo kokybiskos tad ir atrodyti turetu taip kaip jusu biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(neferite @ 2012 09 26, 11:39)
Ir kada pradeti ruostis ziemai,dengti,kiprti,kokio aukscio palikti stiebus?

ir mane domina tas pats klausimas, nes pirma karta ruosiu savo rozes ziemos miegui g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 02, 14:15)
ir mane domina tas pats klausimas, nes pirma karta ruosiu savo rozes ziemos miegui g.gif

sitais klausimais reiktu pasiskaityti pernai rudens tema.

sakoma kad rozes megsta augti vienos ,bet man toks nuobodus tas laikotarpis
kol jos prazysta,tai pasodinau prieky roziu levandu kelis krumelius.
ka manot apie toki derini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lingomina: 06 spalio 2012 - 13:48
Dabar aš jau nei laistau nei purškiu rožių, tik prieš uždengdama lapus nuskabysiu, nes pažeidė dėmėtumas jau kone didžiąją dalį krūmų. Skabyt pumpurų neskabau, pernai žydėjo iki Kalėdų biggrin.gif Dengiau prieš užšalimą - sausio pirmom dienom.
Levandų ir rožių derinys klasikinis ir man be galo patinka, paskutinėje foto matosi - palei terasos kampą levandos išbujojusios, o jose rožės įsipynusios, šiuo metu tai pats pačiausias kampas wub.gif ir rudeninis žydėjimas pačiame gražume, žinoma gerokai nutaškuoti lietaus žiedai, bet kaip rudeniui - gražu, labai džiuginantis vaizdelis smile.gif Reikėtų antrą kartą jau levandų žiedus kirpti, bet gaila - labai gražios, gal paliksiu iki užšalimo, pirmo žydėjimo derliaus pilnutėlį didelės pagalvės užvalkalą prikimšau.

Dar reikės pasidomėt dėl to dėmėtumo, ar nereikia iš rudens kuo purkšt. Kol kas planas tik lapus nurinkt, nes pernai žiemojo su lapais. Kita vertus jie nebuvo pažeisti.
Papildyta:
QUOTE(kkarile @ 2012 10 02, 10:02)
Labai grazus jusu sodas 4u.gif galima dar daugiau nuotrauku is kitu pusiu? ax.gif
Labai grazus lapeliai gelyciu, o as vis ieskau atsakymo i savo kl. nes mano gelyciu labai gelto lapai sia vasara, bet as jas vakarais laistydavau vandens srove ir vanduo tikrai buvo pilamas ant lapu, dabar galvoju, ar jus taip laistote savo rozes? Gal cia bus mano atsakymas kad ne taip laisciau? Ir jeigu zeme yra sarmingesne ar del to galetu gelsti lapai? Taigi visos rozes is Sibirkos, visos be galo kokybiskos tad ir atrodyti turetu taip kaip jusu biggrin.gif  tongue.gif

ačiū smile.gif šiose temose daug mano rožyno foto yra.
Niekada nelaisčiau rožių pildama ant lapų ir šiaip šiais metais beveik laistyti nereikėjo - drėgna vasara. Tik palei terasą dažniau palaistydavau, nes ten lietaus mažiau gauna. Laistau lietaus vandeniu tik žemę, ne lapus, kai turiu - su shultz trąšom rožėms (iki liepos vidurio).
Atsakyti
man tai neramu kaip mano rozes perziemos. siuo metu visos ziedais apsipylusios, o pumpuru, pumpuru- devynios galybes prikauta, ale kas jau is to. ir labai daug svieziu, raudonu dar nesubrendusiu ugliu doh.gif trest netresiau, bet visos siemet sodintos, o jas sodindama zeme gerinau kompostu ir perpuvusiu meslu. kai kurios sodintos dar vasaros vyduryje- matyt nespejo to gero suvartot unsure.gif na, pirma ziema bus pas mane rozems, matysiu kaip cia bus g.gif
siandien dar rudeninis vejas labai aplamde, nunese daug ziedeliu... unsure.gif
na ka padarysi- ruduo...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 27, 16:27)
raganele, kada paskutini karta pries ziema savo grozius purski? ir kuom? dar su lapais ar jau be?  g.gif

Kai sužinosit, ar purkšti ir kuo purkšti, brūkštelkit.. nors mano tik dabar pora apsitaškavo ir lapus ėmė mest, o senoji jau senokai tokia nelabai sveikuojanti šiemet buvo.. kitos žalios, gražios.. nepurškiau niekuo, bet susimąsčiau, gal dar reikia.. prieš žiemą.. bent tas tris sergančias nupurkšt mastau.gif

Ai, ir dar klausimas prie to pačio.. o miltligei būdinga toks kaip pelėsis ant žiedų? Ar čia dar kokia kita liga? Prisiminiau, kad viena rožytė, kuri ypač gausiai žydėjo rudeniop pradėjo gest.. žiedai būtent lyg baltu pelėsiu pasidengę buvo, o lapai vis tiek gražūs.. bet dabar kaip tik toji numetė visus lapus unsure.gif

-----
Iki Kalėdų rožėmis grožėtis.. bigsmile.gif Stipru.. bigsmile.gif
Atsakyti