Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(ersketroze @ 2013 05 06, 09:04)
Vakar pamaciau kad vienos rozes pumpurai aplipe amarais. To dar nebuvo.
O zeme pilna grambuoliu. Bet cia jau visos sodybos problema. Idkasi kastuva o ten pilna besiraitanciu bjaurybiu. Kazkaip itariu kad apgrauzia saknis nes kelios rozea silpnos ir niekaip neatsigauna

pas mus tas pats doh.gif vakar dirbau zeme, tai bliuduka grazuoliu pririnkau. mano mazyle ju nebijo- nesiojo susidejus i delna ir visiems rode. mylavo ''kirmeliukus''. o man jos tokios nesimpatiskos, tai as jas tik su pirstinem imu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 06, 08:24)
pas mus tas pats doh.gif  vakar dirbau zeme, tai bliuduka grazuoliu pririnkau. mano mazyle ju nebijo- nesiojo susidejus i delna ir visiems rode. mylavo ''kirmeliukus''. o man jos tokios nesimpatiskos, tai as jas tik su pirstinem imu blush2.gif

vaje kaip baisu, kas cia per kirmeles, jos pavojingos?
kaip jos atrodo?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 06, 10:24)
pas mus tas pats doh.gif  vakar dirbau zeme, tai bliuduka grazuoliu pririnkau. mano mazyle ju nebijo- nesiojo susidejus i delna ir visiems rode. mylavo ''kirmeliukus''. o man jos tokios nesimpatiskos, tai as jas tik su pirstinem imu blush2.gif

Taip, šie bjaurybių ir pas mus yra ir deja, priemonių išnaikinti nėra verysad.gif - tik kasti ir rinkti gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2013 05 06, 09:55)
vaje kaip baisu, kas cia per kirmeles, jos pavojingos?
kaip jos atrodo?

va tokios grazuoles:

user posted image
nemanau, kad nuodingos. greiciau maistingos- baltymu saltinis, tik kazko nekyla noras ju valgyti biggrin.gif

QUOTE(jediara @ 2013 05 06, 10:49)
Taip, šie bjaurybių ir pas mus yra ir deja, priemonių išnaikinti nėra  verysad.gif  - tik kasti ir rinkti  gun_bandana.gif

o musu tetis ''zalias'' plius miestietis. sako dukrai '' nunesk vaikeli i paleisk i komposta''. vos nesprogau doh.gif
Atsakyti
Vobla, juk yra dar vienas žalias būdas - pamaitinti paukščiukus. Lervos iš induko aukštesniais bortais neišsirisens, o paukščiai labai greit sulesa.

Senokai sklypo nebekasioju, tai nė nematau, ar jų ten yra.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 13:29)
Vobla, juk yra dar vienas žalias būdas - pamaitinti paukščiukus. Lervos iš induko aukštesniais bortais neišsirisens, o paukščiai labai greit sulesa.

Senokai sklypo nebekasioju, tai nė nematau, ar jų ten yra.

as tai velena plesiau. po ja visad kazkodel daug daugiau lervu nei siaip darze.
vienas mano suo jas esdavo, o sitas inteligentas- raukesi, nesiojosi dantyse. taip ir nesuede...nu bent jau uzniurke.
mes turim karosu, tai liepiau juos pasert. po ziemos alkani nabagai...
bet tai tokios dideleles vajej vajej doh.gif . rudeni jei kasu- buna gerokai mazesnes. sitos matyt jau perziemojusios... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 05 02, 07:29)
Kasdien stebiu savo rozes ir laukiu, kol gyvybe parodys. Pora krumu itartini... Sunkiai Abraham Darby ziema ismiegojo, isgenejau stipriai ir laukiu  g.gif liko tik pora pernyksciu ugliu... O ka daryt su senais ugliais auganciais is skiepo, kurie nurudave(viduje turiu omeny)  g.gif iskirpt iki pat skiepo vietos reikia atkasus ar iki zemes uztenka?  g.gif

Mano Maximines rozes jau lapelius leidzia. Reiskias gerai perziemojo smile.gif
O mamos dienos proga gavau is MB kalna geliu, tarp ju uir tris roziu sodinukus: Tropicana, Judy garland nu ir dar viena kurios lipduka jau pameciau doh.gif
Jas pasodinus reikia nukirpti? Viena jau su dviem ziedais. Ir ar sodinant reikia pilti pelenu?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 14:29)

tikrai, geras būdas 4u.gif pas mus pavėsinėj kurklio mumija stiklainėly buvo - užvalgė jis mūsų "užtaiso" iš sumaltų kiaušinio lukštų su aliejum ir radom nusibaigusį, tai buvo sudžiūvęs jau, svečiams parodyt... ir ką - išsikrapštė paukščiai net iš siauro stiklainio blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 05 06, 13:27)
tikrai, geras būdas  4u.gif pas mus pavėsinėj kurklio mumija stiklainėly buvo - užvalgė jis mūsų "užtaiso" iš sumaltų kiaušinio lukštų su aliejum ir radom nusibaigusį, tai buvo sudžiūvęs jau, svečiams parodyt... ir ką - išsikrapštė paukščiai net iš siauro stiklainio  blink.gif

Oi būtinai pasidalinkit, kaip Jūs ten juos naikinat, nes lervas dar galima išrinkti, o tie dar ir vikrūs, sunku pagauti ( šiltnamio vienoje pusėje net 8pavyko pastvert).

Į temą:

Pasidalinkit, kas augina raudonas EUROPEANA, LILI MARLENE. Jei turėtumėte galimybę rinktis tik vieną, kurią pasirinktumėt? Ar tikrai LILI MARLENE tuščiavidurė?

Ir dar nerandu, koks tikrasis aukštis RED EDEN ROSE? Skirtingose puslapiuose skirtingai nurodo, kai kur rašo, kad vijoklinė g.gif Ir, ar tikrai ji tokia lepi, ar apšąla? (sodinčiau pietinėje pusėje, prie namo). Radau patarimą vietoj jos auginti mažiau lepią RED LEONARDO DAVINCI. Kaip ši?
Iš kaimo, ar gavote latvio rožių sąrašiuką? Man bėda, kad jis turi tokių naujų rožių, kurių internete net nerandu (tą patvirtino ir moteriškės, bet jos dažnokai "grybauja" su spalvomis, sakė oranžinė, o nete radau baltą doh.gif ).
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 06 gegužės 2013 - 14:06
QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 06, 15:04)
Pasidalinkit, kas augina raudonas EUROPEANA,   LILI MARLENE. Jei turėtumėte galimybę rinktis tik vieną, kurią pasirinktumėt? Ar tikrai LILI MARLENE tuščiavidurė?

Kai mačiau gyvai žydint- abi buvo įtrauktos į norų sąrašus- kažkuo abi panašios- pritraukiantis akį žydėjimas- abi ryškios- šviečia iš toli, gausybė žiedų. Manau, kurią gausit įsigyti- tikrai džiaugsitės. (Nebijokit tuščiavidurių rožių, jos kuo toliau tuo labiau patinka, būtent dėl žydėjimo gausumo ir nelepumo.)
DAR PADEDA APSISPRĘSTI PALYGINAMO LENTELĖ-atkreipkit dėmesį į atsparumą grybinėms ligoms-man tai labai padeda pasirinkti.. biggrin.gif
O dar pasakiškai gražiai ,,raudonavo" žydėjimo metu Sibirkoje- Roter Korsar,
Cherry Girl, Rotkäppchen-raudonkepuraitės, Austriana, Gärtnerfreude, Apache. Buvo ir daugiau ,,raudonų"- bet šios labiausiai traukė akį ir fotoaparato objektyvą.

Beje, šiuo metu Maxim'oje - rožių sodinukų išpardavimas- yra praeitų metų asortimentas ir naujų atvežė- kokybė nebloga, gyvi sodinukai nuo 5.99Lt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 06 gegužės 2013 - 14:33
QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 06, 15:04)
Iš kaimo, ar gavote latvio rožių sąrašiuką? Man bėda, kad jis turi tokių naujų rožių, kurių internete net nerandu (tą patvirtino ir moteriškės, bet jos dažnokai "grybauja" su spalvomis, sakė oranžinė, o nete radau baltą  doh.gif ).
Ačiū  4u.gif

O as turgui pirkau latvisku tai sake bus arbatines apie 80cm aukscio, pasiskaiciau intike tai viena iki 1,75m, o kita iki 1,2 metru uzauga. O kai pernai kitam turgui pirkau tau teisingai viska nurode augo tokia kaip ir sake
Atsakyti
Tai jūs sakote,kad iš tų lervų išsirita kurklys blink.gif ,kažko nenoriu tuo tikėti g.gif
Atsakyti