Kasdien stebiu savo rozes ir laukiu, kol gyvybe parodys. Pora krumu itartini... Sunkiai Abraham Darby ziema ismiegojo, isgenejau stipriai ir laukiu liko tik pora pernyksciu ugliu... O ka daryt su senais ugliais auganciais is skiepo, kurie nurudave(viduje turiu omeny) iskirpt iki pat skiepo vietos reikia atkasus ar iki zemes uztenka?
Varciau kazkuria diena David Austin puslapi ir pamaciau kad kataloga siulosi atsiust, uzsisakiau. Nugis gavau Dicke kai pamate ka vartau, mazius susipakavo i kiema- sako ramiai pasiseilek
QUOTE(Dzenke @ 2013 05 02, 07:29)
Dicke kai pamate ka vartau, mazius susipakavo i kiema- sako ramiai pasiseilek
Bet kokia faina dukruze
Auksas ji mano
Klausykit, pasidalinkit prasau kada kuo purskat rozes kazkaip iki siol tik nuo amaru purksdavau ir kelis kelmus rudys puldavo i vasaros pabaiga. O vat pernai kai visas mano rozes pjuklelis 'apgenejo', supratau pasiskaicius kad reikia joms ir profilaktiniu purskimu
Kadangi dauguma ju pas mane dar neissiskleidusiais pumpurais, tai speju vario sulfatu purkst dar nevelu O kada tas pjuklelis skraido? Kada ji 'gaudyt'?
Klausykit, pasidalinkit prasau kada kuo purskat rozes kazkaip iki siol tik nuo amaru purksdavau ir kelis kelmus rudys puldavo i vasaros pabaiga. O vat pernai kai visas mano rozes pjuklelis 'apgenejo', supratau pasiskaicius kad reikia joms ir profilaktiniu purskimu
Kadangi dauguma ju pas mane dar neissiskleidusiais pumpurais, tai speju vario sulfatu purkst dar nevelu O kada tas pjuklelis skraido? Kada ji 'gaudyt'?
QUOTE(Dzenke @ 2013 05 02, 09:53)
Auksas ji mano
dabar palankesnę dieną reikėtų nupurkšti čempionu su actara, bent aš taip darau, kad į besiskleidžiančius pumpurus neįsisuktų tos pjūklelio lervos
Susipažinkime: priešai ir draugai arba sodo ekologija - atidžiai perskaityti iki pabaigos!
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 02, 10:38)
Susipažinkime: priešai ir draugai arba sodo ekologija - atidžiai perskaityti iki pabaigos!
perskaityt tai perskaiciau:) gyvuneliu jokiu tikrai nematau, bet nuo to aiskiai nepasidare
QUOTE(daffni @ 2013 05 02, 15:24)
perskaityt tai perskaiciau:) gyvuneliu jokiu tikrai nematau, bet nuo to aiskiai nepasidare
Straipsnis buvo skirtas Dzenkei ir kitoms, kurios negali be chemijos gyventi. Gamtoje reikalinga pusiausvyra ir reikia, nereikia naikindami priešus, tuo pačiu sunaikinam ir pagalbininkus. Nepurškiu savų nei vario sulfatu, nei actara.
O pačios rožės ligotus lapus tiesiog nukirpčiau.
Na rozininkes, ka darytumet mano vietoje su situ sodinuku
tik lapus nukirptumet? baigsis mano rozininkyste dar neprasidejus
ant kitu dvieju sodinuku nieko panasaus nera. tai gal man mesti sita lauk, net nemegint tokios sodint lauke, kad kitu neapkrestu?
ant kitu dvieju sodinuku nieko panasaus nera. tai gal man mesti sita lauk, net nemegint tokios sodint lauke, kad kitu neapkrestu?
QUOTE(daffni @ 2013 05 03, 14:07)
Na rozininkes, ka darytumet mano vietoje su situ sodinuku
Geltonas lapas , sakyčiau, nuo azoto trūkumo ir senatvės pageltęs, ant kito lyg tai kažkas iš bakterinės ligos būt. Šiaip sodinukas atrodo tvirtas, nuimkit tuos ligotus lapus ir sodinkit. Jei apsikrėtimo bijot, tai iki įsigijimo rožės lietėsi transportujant, auginant. Daugiau drąsos ir rezultatas bus