Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 26, 15:19)
O kam šaknis karpyti? pamirkote prieš sodinant bent jau kelias val., išlyginat išlaisvinat šaknis jei buvo labai suspaustos, susuktos..
kirpt tik nebent nulūžusi,
ir šakutes kam kirpti??jos ir taip apkarpytos..
nebent nebegyva-bus pajuodus, sudžiuvus, jei su vašku-nereikia karpyti.
iškasat duobę, joje paskirstote šaknis laisvai į visas puse, užpilate žemėmis, apspaudžiate ir paliejate.

Sodinant rozes saknis ir sakeles reikia patrumpinti... as asmeniskai saknu trumpinti nerizuoju, bet sakeles (kai sodinukas dar be lapu sodinamas) VISADA patrumpinu nors trupuciuka. Is savo patirties, sakeles trumpinu del 2 priezasciu: 1.) kad issisakotu, 2.) jeigu sakeles virsus pajuodaves (nudziuvo, nusalo) ir jei nenukirpsim iki gyvos vietos (zalios spalvos), tai galim prarasti ne tik saka, bet ir visa augaliuka (nes nudziuvusi vieta dzius toliau ir gali persimesti ant viso augalo).
Atsakyti
4u.gif dar ir skaityt atidžiau reikia. Kalba buvo apie vašku aplietus galiukus, o ne pajuodusius, t.y. mirusius, negyvus audinius.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 26, 17:00)
Aš rašiau ir žodžių neatsiimu. Pvz., petunijų, pelargonijų ir kt žiemą jau prekyboj buvo, bet turbūt nekilo noras iškart lauke augint. Čia lygiai tas pats ir kas dėl nesąmonių, tai didžiausia yra nepasimokyti iš svetimų klaidų ( pvz., nušalusiomis raganėmis po pavasarinių mugių).

As nezinau, ka atsakyti zmogui, kuris sugeba pelargonijas, petunijas, gal net fuksijas su rozemis sulyginti, be komentaru thumbup.gif

Priekaistas buvo del saknu, o del saku- nusprendziau savo patirtim pasidalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 26 balandžio 2013 - 17:07
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 04 26, 18:05)
As nezinau, ka atsakyti zmogui, kuris sugeba pelargonijas, petunijas, gal net fuksijas su rozemis sulyginti, be komentaru thumbup.gif

Už jus galiu atsakyt, augintam augalui šiltnamy nelaikas augti lauke. Čia, kad jums aiškiau būtų, kas yra sąmonë ir nesąmonė. Jūsų pačios auginamos rožės lauke jau pilnai apsilapusios? Taigi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 26 balandžio 2013 - 17:12
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 04 26, 18:05)

Priekaistas buvo del saknu, o del saku- nusprendziau savo patirtim pasidalinti.

Nenukrypkim į asmeniškumus ir pykčius. Juk rožės su žiedais ar sulapojusios šiuo metu prekyboje- pati žinot, užaugintos šiltnamyje, tad aišku joms bus stresas iškarto sodinant į lauką. Dar net medžiai nesulapojo, rožės lauke- dar tik bunda pumpuriukai. Ir šalnų tikrai bus.
Prekybininkai žiūri kaip greičiau parduoti, o perkantys per anksti pirkėjai po to suka galvas, ką daryti su tokiais augalais, NE TIK ROŽES.. Rusiškas posakis- flag vam v ruki..sodinkit, darykit kaip norit..
Bet aš taip pat dar nesodinu nei petunijų, nei pelargonijų lauke- dėl tos pačios priežasties- dar bus šalnų, dar ankstoka. o ROŽES SU LAPAIS, VAZONUOSE TIKRAI IR VĖLIAU GALĖSIT NUSIPIRKTI, KAM TOS PROBLEMOS..
Ir aišku, visi mes galime mokytis iš savo klaidų.. biggrin.gif
NESIPYKIM .. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 24, 16:18)
Gal kas turit Perle angevine?

Pernai mačiau Kauno botanikos sode .p.s. labai pigiai.. biggrin.gif gal galima paskambinti ar turi konkrečią veislę.
Atsakyti
Aš neesu superaugintoja, su mini bus apie 30 krūmelių, bet irgi apsilapojusių dabar nesodinčiau, o kam rizikuot?, juk galima tiesiog šiltnamyje prikasti, o jei bute tai balkone į kokį kibirą...
Atsiprašau iškart, jei nusišneku...
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 26, 10:28)
siūlyčiau nesimėtyti didele įvairove tiek veislių, spalvų, kompanionų prasme.
o čia labai geri straipsniukai su idėjom, konkrečiai deriniais, augalų pavadinimais.
http://www.rozes.lt/...imas-ir-idejos/
sėkmės..

Ačiū už patarimus, o kažin, jei apačią kokioms nors sąmanom užsodinčiau su kokiais mažais žiedukais, arba visai be jų? ir kažin per kiek laiko tos sąmanos padengtų visą pagrindą?
Atsakyti
Dėl sodinimo dabar, tai jei didesnės šalnos būna, uždengiu naujai pasodintas vazonėliais. Ryt varau apsidairyti, kas gero atvežta. Nusipirkus palaikau 2-3 dienas į rūsio švieslangį sudėjus, na tokia duobė ties rūsio langu, jos apsipranta su lauko šviesa ir vėsa. Tada sodinu. Merginos, ką jūs darot su rožių iš vamzdelių šaknimis.? Jos tokios gležnos, kad aš jų nedraskau, ten aplamai tik viena šaknelė, gal į pirmametį erškėtį skiepyta g.gif , tik jei kur pačios durpės nubyra, tai prasklaidau. Sodinu truputį įstrižai, apačioje komposto pridėjus. Per vasarą šaknys sulenda į kompostą ir rožės greit sustiprėja.
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2013 04 26, 21:21)
Ačiū už patarimus, o kažin, jei apačią kokioms nors sąmanom užsodinčiau su kokiais mažais žiedukais, arba visai be jų? ir kažin per kiek laiko tos sąmanos padengtų visą pagrindą?

Negaliu patart, neesu dar taip mačius. Be to - jei sužels apačia, rudeniop kai dengsit- gali samanos sušusti, be to- kaip įterpti trąšų...ir tos samanos bus užgožtos pradings tarp rožių žiedų. bet čia tik mano pasvarstymai..
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 26, 21:39)
Dėl sodinimo dabar, tai jei didesnės šalnos būna, uždengiu naujai pasodintas vazonėliais. Ryt varau apsidairyti, kas gero atvežta. Nusipirkus palaikau 2-3 dienas į rūsio švieslangį sudėjus, na tokia duobė ties rūsio langu, jos apsipranta su lauko šviesa ir vėsa. Tada sodinu. Merginos, ką jūs darot su rožių iš vamzdelių šaknimis.? Jos tokios gležnos, kad aš jų nedraskau, ten aplamai tik viena šaknelė, gal į pirmametį erškėtį skiepyta g.gif , tik jei kur pačios durpės nubyra, tai prasklaidau. Sodinu truputį įstrižai, apačioje komposto pridėjus. Per vasarą šaknys sulenda į kompostą ir rožės greit sustiprėja.

Gera idėja.Aš šiemet nutariau nebepirkti rožių.O patinkančias veisles dauginti, tada žiūrisi gražiau kai krūvom pasodinta. Reik su savimi pagaliau ,,dirbti" pradėt.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 26 balandžio 2013 - 20:48
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 26, 21:45)
Gera idėja.Aš šiemet nutariau nebepirkti rožių.O patinkančias veisles dauginti, tada žiūrisi gražiau kai krūvom pasodinta. Reik su savimi pagaliau ,,dirbti" pradėt.. biggrin.gif

Aš pernai prisidauginau, gan daug, šiemet kai žiūrėjau atkėlus daigyklos užklotus (lauke, ne šiltnamyje) , daigeliukai buvo gražūs, žali, tai suprantu, kad peržiemojo. tik dabar galvoju, kad tokios savašaknės turėtų būti mažai atsparios šalčiams, nes skiepytos tai būna į erškėtį-atsparų, ir jei pašala, atauga iš apačios. gal Jūs daugiau žinanti? Ką manot?
Ir kada jas galima iš daigyklos perkelti į dirvą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 26 balandžio 2013 - 21:08
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 26, 23:07)
Aš pernai prisidauginau, gan daug, šiemet kai žiūrėjau atkėlus daigyklos užklotus (lauke, ne šiltnamyje) , daigeliukai buvo gražūs, žali, tai suprantu, kad peržiemojo. tik dabar galvoju, kad tokios savašaknės turėtų būti mažai atsparios šalčiams, nes skiepytos tai būna į erškėtį-atsparų, ir jei pašala, atauga iš apačios. gal Jūs daugiau žinanti? Ką manot?
Ir kada jas galima iš daigyklos perkelti į dirvą?

Maniškės taip pat gyvos. Pas mane savašaknės tikrai atsparesnės šalčiui nei skiepytos, jei ir pašąla viršutinė dalis, iš šaknų išauga naujos šakos, o jei pašąla skiepytos, tai iš erškėčio išauga tik erškėtis rolleyes.gif
Atsakyti