Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(daffni @ 2013 04 25, 10:39)
O gal galit kuri visiskai neismanelei paaiskinti kas per reikalas tos vadinamos parko rozes? mano mama pareiske, kad reikia tokias sodinti musu kaime:) Kodel jos parko rozes, neturi pavadinimo normalaus ar kaip tongue.gif  ax.gif

Gal tai erškėtrožės? Arba tos kurios nereikalauja priežiūros... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos rožininkės,

Gal galėtumėt įdėti daržęliu foto, kur matytusi visas gėlynas (ta prasme, rožės, derintos su kitais augaliukais). Turiu plotelį maždaug 2x5, norėčiau pasodinti kokias tris rožes ir kažką aplink + akmenukai, ar daur kas nors - žodžiu, noriu gražaus darželio, bet neturiu jokių minčių...
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 25, 09:39)
O gal galit kuri visiskai neismanelei paaiskinti kas per reikalas tos vadinamos parko rozes? mano mama pareiske, kad reikia tokias sodinti musu kaime:) Kodel jos parko rozes, neturi pavadinimo normalaus ar kaip tongue.gif  ax.gif

Rožių skirstymas grupėmis gan sąlyginis. Parko rožėmis pas mus vadinamos rožės, kurios formuoja nemažą krūmą, dauguma jų gan stambios , po 1-2 metrus ūgio. Žydi daugelis ištisai, priežiūra jų tokia pati, tik genėjimas skiriasi nuo floribundinių ar arbatinių hibridinių. Parko rožių stengiamasi išsaugoti per žiemą kuo daugiau šakų. Kitų šalių ar senesnėje literatūroje parko rožėmis kartais vadinamos Rosa Rugosa hibridai, kartais parko rožės vadinamos klombų rožėmis ar krūminėmis rožėmis, pagal kilmę angliškomis rožėmis it t.t Prieš įsigydami sodinukus, pasidomėkite atsparumu šalčiams, pageidautina, kad būtų 5 zona.
Atsakyti
na neistveriau, prisipirkau sodinuku tu parko roziu, sakau pradesiu tseit nuo paprastesniu, o jei uzkibsiu, uzsiimsim rimtai:rolleyes:
taigi: zalioj stotelej pirkau tokiu kur tik stiebai ir saknys, tai kazin sitas sodint jau si savaitgali?
o senukuose nusipirkau virbickienes sodinuku vazoneliuose, tai jos ten su lapeliais, jau ziedelius mezgancios ir panasiai. tai situ dar sake nesodint:)
bet va tas kur tik stiebai turbut sodinsiu g.gif , nebent cia man kitaip patarsit.
ir dar: tos kur vazoneliuose, ar man leisti tiems ziedeliams dabar zydeti, ar juos nuskabyti, ka manot?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 25, 13:51)
Rožių skirstymas grupėmis gan sąlyginis. Parko rožėmis pas mus vadinamos rožės, kurios formuoja nemažą krūmą, dauguma jų gan stambios , po 1-2 metrus ūgio. Žydi daugelis ištisai, priežiūra jų tokia pati, tik genėjimas skiriasi nuo floribundinių ar arbatinių hibridinių. Parko rožių stengiamasi išsaugoti per žiemą kuo daugiau šakų. Kitų šalių ar senesnėje literatūroje parko rožėmis kartais vadinamos Rosa Rugosa hibridai, kartais parko rožės vadinamos klombų rožėmis ar krūminėmis rožėmis, pagal kilmę angliškomis rožėmis it t.t Prieš įsigydami sodinukus, pasidomėkite atsparumu šalčiams, pageidautina, kad būtų 5 zona.

Aš turiu Rosa Rugosa, tai jos lapeliai kaip erškėtrožės atrodo.
Atsakyti
Aš turiu senovinę Lietuvoje auginamą parko rožę, pavadinimo nežinau. Na ne kilminga, nekilminga ax.gif
Atsakyti
Šiandien vėl ėjau ratais apie savo gražuoles ir sumąsčiau štai ką: po to kai pjūklelis prasisuko, pagailo man William Shakespeare rožės nes labai suvargus buvo, aš ją dar rudenį persodinau į naują vietą- ejau ' va bank' doh.gif ir ką... Geriausiai išžiemojo thumbup.gif Žiūrėjau šiandien į kitą vargšiukę- Golden Celebration- žiedai man jos pasakiško grožio, bet nuo pat pasodinimo ją pirmą puola visos bėdos- amarai, rūdys, grybai galop ir pjūklelis... Pats krūmas visai nepaaugęs, vis iškarpyt reikia... O jei aš ir ją persodinčiau dabar? g.gif

Daffni, pumpurų nukarpyt manau tikrai nereikia, o sodinti tokia manau galima g.gif tik prieš sodinant pagrūdinčiau kelias dienas. O tą pliką taip, sodink. Geros žemės rožėms nebrangiai yra 'Vilniaus žalumoj"
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 04 25, 17:16)
Aš turiu Rosa Rugosa, tai jos lapeliai kaip erškėtrožės atrodo.

Laukinės erškėtrožės{R.Canina} lapeliai smulkūs, o raukšlėtalapio erškėčio{r.Rugosa} tokie riebūs, blizgantys. Tos Rugozos kaip piktžolės dažnai įsiveisia pakelėse, važiuojant nuo Kauno link Druskininkų ties Alytum kažkur tookie sąžalynai.
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 25, 17:53)
na neistveriau, prisipirkau sodinuku tu parko roziu, sakau pradesiu tseit nuo paprastesniu, o jei uzkibsiu, uzsiimsim rimtai:rolleyes:
taigi: zalioj stotelej pirkau tokiu kur tik stiebai ir saknys, tai kazin sitas sodint jau si savaitgali?
o senukuose nusipirkau virbickienes sodinuku vazoneliuose, tai jos ten su lapeliais, jau ziedelius mezgancios ir panasiai. tai situ dar sake nesodint:)
bet va tas kur tik stiebai turbut sodinsiu g.gif , nebent cia man kitaip patarsit.
ir dar: tos kur vazoneliuose, ar man leisti tiems ziedeliams dabar zydeti, ar juos nuskabyti, ka manot?
4u.gif

Žalioj stotelėj aš pernai pavasarį tokiu metu nusipirkau katę maiše - a la "PARKO ROŽĖ"... be pavadinimo, nupieštas krūmas oranžiniais žiedais... pardavėja patikino, kad pusiau erškėtis, visiškai atsparus šalčiui. O kai pražydo - tai pasirodė, kad čia "Westerland"... biggrin.gif Aš ja nepaprastai džiaugiuosi, bet ji apšalo iki pat uždengimo doh.gif Noriu pasakyti, kad perkant be pavadinimų nebūtinai parko rožę galit nusipirkti... ax.gif bet tai aišku nebūtinai į bloga mirksiukas.gif
O apie parko rožes va čia rašoma:
http://www.roziu-sod...arko-rozes.html
su rožių rūšimis supažindinama ir visose svetainėse kitų rožių pardavėjų:
http://sodoroze.lt/i...issirinkti-roze
http://www.geliuroju...e-roziu-grupes/
... ir pan...

Aš sodinčiau jau visas rožes - ir be lapų, ir su lapais. Lauke joms manau bet kokiu atveju geriau bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2013 04 25, 12:05)
Sveikos rožininkės,

Gal galėtumėt įdėti daržęliu foto, kur matytusi visas gėlynas (ta prasme, rožės, derintos su kitais augaliukais). Turiu plotelį maždaug 2x5, norėčiau pasodinti kokias tris rožes ir kažką aplink + akmenukai, ar daur kas nors - žodžiu, noriu gražaus darželio, bet neturiu jokių minčių...

user posted image
user posted image
siūlyčiau nesimėtyti didele įvairove tiek veislių, spalvų, kompanionų prasme.
o čia labai geri straipsniukai su idėjom, konkrečiai deriniais, augalų pavadinimais.
http://www.rozes.lt/...imas-ir-idejos/
sėkmės..
Atsakyti
gal tikrao sodint visas ir nesukt galvos g.gif nu negi as jas iki geguzes vidurio laikysiu...nors jeigu nenoriu pirkt kaip sakot geguzes gale is naujo, tai turbut verta.
kaip sakau sau siais metais uzsiimu bandymais, tai visas savo 7 rozes sodinsiu prie pirteles, dar nerizikuoju prie namu langu. tegu metus pagyvena, pamatysiu kas per geles, ar susidraugausim lotuliukas.gif
o jei viskas gerai, kitais metais jau gal ir su tikrais vardais nusipirksiu rozyciu:)))
p.s. ne i tema, bet dar pora raganiu prigriebiau. ar ir jas sodintumet jau?
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 26, 10:28)
user posted image
sėkmės..

ta pirmaja foto ir as turiu isisaugojus, man jinai wub.gif
klausykit, o kas ten sviesiai zalias toks salotinis per augaliukas tarp tu levandu, kaip manot?
siaip mano mintyse prie namo tik baltos ir violetines rozes, dabar pirkau 4 baltas ir tris ruzavas. raganes irgi baltos. kadangi po langais svajoju levandu turet, tai ir deriniiu noriu tik balta melyna violetava.

na bet siemet kadangi uzsiimu bandymais lotuliukas.gif , tai bus visokiu. ypac vienmeciu lotuliukas.gif , bet nuolatiniu geliu margymynui grieztai ne schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daffni: 26 balandžio 2013 - 09:38
nei raganių, nei rožių su lapais nesodinčiau. Visų pirma, rožės su lapais tik šiltnamiuose augintos gali būti, natūraliai dar jų nėra. Neprisitaikiusios ir šalnos, saulė padarys savo. Raganės dar taip pat budinasi tik. Nebent nėra kuo daugiau užsiimt ir gegužės pabaigoj dar kartą bus perkamos rožės.
Atsakyti