Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

Visas vijoklines reikia lenkti ziemai, tada nenusals. As lenkiu visas.
Atsakyti
Sveikutes,

Sakiau pasidalinsiu ziemojimo rezultatais. Tai nei viena roze is 100 nenusalo, visos gyvos bei sveikos. Jau nuklotos ir dalis isgenetu, liko kita dalis o laiko ne marios, nes jau pumpuruojasi ir leidzia lapelius smile.gif Taip, kad uztenka ir daug agrodangos uzmesti (prilenkus prie zemes) Dabar lauksim ne tokiu vejuotu dienu ir bandysiu purksti vario sulfatais.

Del roziu atsparumo ziemai bei ligoms ir konkreciai veisliu nerasysiu. Labia daug kas priklauso nuo grunto, nuo dengimo budo. Todel tas atsparumas salyginis dalyka. Jeigu augini 5 rozes uzteks tiks profilaktiskai nupurksti, o gal net nenaudoti jokios chemijos. Jeigu augini daugiau deja be chemijos vargiai ar issiversim. Del ziemojimo irgi labai sunku kazka parasyti, nes kiekviena dengs jai priimtinu budu, O ir ziema ziemai nelygu. Jeigu bus daug sniego gerai, maziau dangos reikes ir galbut kaip kazkuri raset uzteks tik sniego prikasti, deja ne visos ziemos buna tokios snieguotos kaip si.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 10:18)
Jacques Cartier, Louise Odier, Knirps, Roubritter, Mme Knorr, Sombreul, Mary rose, Baron Girod de l'Ain, Crown Princess Margareta, Teasing Georgia, Felicia, First lady, New Dawn. Dar kelių pavadinimų dabar neatsimenu. Tik ar tai padės kam ax.gif

PERŽIŪRĖJAU JŪSŲ REKOMENDUOTAS ROŽES. Padariau išvadą, kad atspariausios rožės Davido ir rožinės spalvos. Čia dėl to, kad rožės protėviai rožinės spalvos ir pats pavadinimas rodo gėlės spalvą, tos pačios šaknies žodžiai (turiu galvoje giminiškas žodis)? Jau pripaisčiau nežinau ar aišku, ką turėjau galvoje.

P.S. aišku yra kelios ir kitokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 balandžio 2013 - 09:09
QUOTE(Para @ 2013 04 24, 10:07)
PERŽIŪRĖJAU JŪSŲ REKOMENDUOTAS ROŽES.

Aš jų nerekomenduoju biggrin.gif Tiesiog tokias auginu ir jau ne vieną žiemą turėjusios ir pavadinimas vienas, bet tuo pačiu po kelis vienetus turiu. 4 skirtinguose gėlynuose auga. Beje, pernai rudenį dar buvau užsisakius iš Sibirkos, tik pavadinimų neatgaminu, nuvažiuosiu - susirasiu pavadinimus ir dar papildysiu sąrašą, visos peržiemojo ir jau pumpuruojasi mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 24, 11:25)
Aš jų nerekomenduoju  biggrin.gif Tiesiog tokias auginu ir jau ne vieną žiemą turėjusios ir pavadinimas vienas, bet tuo pačiu po kelis vienetus turiu. 4 skirtinguose gėlynuose auga. Beje, pernai rudenį dar buvau užsisakius iš Sibirkos, tik pavadinimų neatgaminu, nuvažiuosiu - susirasiu pavadinimus ir dar papildysiu sąrašą, visos peržiemojo ir jau pumpuruojasi  mirksiukas.gif

na ne taip išsireiškiau.Pasitaisau, turi būti: Rašėt, kad atsparios šalčiui mirksiukas.gif Arba tiesiog išmesti žodį "rekomemenduotas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 balandžio 2013 - 09:37
QUOTE(Para @ 2013 04 24, 10:36)
na ne taip išsireiškiau.Pasitaisau, turi būti: Rašėt, kad atsparios šalčiui  mirksiukas.gif Arba tiesiog išmesti žodį "rekomemenduotas"

Tasai atsparumas jau vėliau pasimatė, o rinkausi spalvas tam tikras, nes derinau su kitais augalais. Rausvos su šalia augančiomis mėlynomis-violetinėmis-rausvomis, geltonos su bordo, žaliais foniniais augalais, geltonai, mėlynai žydinčiomis. Ir teko persodinti, nes paveiksliukuose spalvos vienokios, o realiai pražydusios, žiūrėk, su kitomis atspalviai pjaunasi. Vėliau nupirktas jau sodindavau daržo teritorijoj ir sezono pabaigoj aiškiau buvo, kas kur derės geriausiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 04 23, 22:57)
Visas vijoklines reikia lenkti ziemai, tada nenusals. As lenkiu visas.

tai taip, New Dawn ir White new dawn pas mane prilenktos kuo puikiausiai issiemojo, bet vat Aloha buvo be sansu prilenkt doh.gif labai stori standus ir spygliuoti ugliai buvo

o as niekad vario sulfatu nepurksdavay roziu, tik vaismedzius g.gif
Atsakyti
Iš atsakymų supratau, kad Alohos nepirksiu. Nervuoja mane rožės, žiedus vos kelias dienas belaikančios. Turiu Baroc, skleidžiasi ilgai, pražysta, nespėji pasidžiaugti, po dienos nubyra, nors gražios nerealiai. Pernai pardavėja įpiršo History už pusę kainos, iš AH, laikosi žiedai gal 3 savaites. Kad visos tokios būtų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2013 04 23, 20:49)
Pasižiūrėjau Rosarium Uetersen nuotraukas - na tikrai fantastika  wub.gif  O žiemą gerai ši gražuolė ištveria, ar reikia prilenkti ir dengti  g.gif ?

Sakykit, kas turit, o is kur pirkt sita rusi? Sbirkoj tokios nemaciau g.gif

Gal kas turit Perle angevine?
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 24, 16:18)

Kaune, pas Elijošius reiktų teirautis -> http://www.roziu-sod...ines-rozes.html
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 24, 15:18)

Turiu vijokline ir stiebine roze Rosarium Vetersen, pirkau Ermitaze ir Senukuose (Virbickienes rozes, www.sodoroze.lt- koda deja pamirsau, bet buvo panasus i VRSV). Sia roze tikrai verta tureti, vien tik pliusai...
Atsakyti
O gal galit kuri visiskai neismanelei paaiskinti kas per reikalas tos vadinamos parko rozes? mano mama pareiske, kad reikia tokias sodinti musu kaime:) Kodel jos parko rozes, neturi pavadinimo normalaus ar kaip tongue.gif ax.gif
Atsakyti