Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 11, 17:44)
Mano turginės visos gyvos, ant kai kurių sniego lavina nuo stogo nučiuožus, tai nė apžiūrėti nėra kaip. O vat iš "Sodo rožės" gražioji Nostalgie pajuodus ir New Dawn {kaip šita  sugebėjo nušalti,gal šiltnamy žiemojus buvo pernai, nes forumuose pasiskaičiau, viena atspariausių}, iš pernykščių Maximinių galas bus Red Gold. Jei kokios 5-6 iš 70 neatsigaus , apraudosim ir ieškosim kitų.

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 11, 17:50)
Nostalgie kiekvieną žiemą gerai apšaldavo, net ir kruopščiausiai apdengus. Vėliau mečiau brudną reikalą ir nesukau dėl jos galvos. Pavasarį nugenėdavau iki gyvų audinių ir atželdavo. [b]New Dawn iki durpių ar sniego dangos taip pat pašala, todėl norėdama ilgesnių ūglių, iš rudens prilenkiu, pavasarį tereikia kosmetinio genėjimo.[/B]

Įdomu bus pažiūrėti, kaip Raubritter ši žiema patiko, nes žydi tik ant antramečių ir senesnių ūglių. Nebuvo niekaip specialiai dengta. Dėl kitų nei mm nervo nėra, net Sombreuil, kiek mačiau, gražiausiai atlaikė, pati lepiausia kieme.

QUOTE(luju @ 2013 04 23, 10:21)
Vobla, kaip tik apie sita New Dawn visi raso kad labai atspari salciams, as tokios laukiu ir nenoriu nieko girdeti,kad gali but kitaip  biggrin.gif

ka raso yra viena, o va patirtis buna kitokia unsure.gif
Atsakyti
Vistik supanikavau be reikalo. Nju Dawn gražiausiai sprogsta, nors šakelės rudos, bet mediena gyva. O Nostalgie nebuvo gerai sumedėjus, tai pajuodus iki žemės, bet giliau lyg tai bus koks pumpuras. Užtat bus žuvę Bremeno muzikantai,abu krūmai, o buvo storiausiai sniegu užversti, tik nesenai nutirpo g.gif. Šalia Arabia kaip rūta pabudo. Visos kitos- geriau nebūna. Šį savaigalį jau dairysiuos naujovių, bus turguje latviškų atvežta.
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 23, 08:45)
Gal kas nors iš Vilniaus norėtų kooperuotis užsakymui iš Sibirkos rožyno? Bijau, kad kol ateis gegužės mėnuo, nebeliks mano norimų rožių  doh.gif  http://www.rozes.lt/...ines-rozes.html

As labai noreciau is sibirkos uzsisakyti. nepamenu, kiek pas juos siuntimas?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 23, 13:41)
Vistik supanikavau be reikalo. Nju Dawn gražiausiai sprogsta, nors šakelės rudos, bet mediena gyva. O Nostalgie nebuvo gerai sumedėjus, tai pajuodus iki žemės, bet giliau lyg tai bus koks pumpuras. Užtat bus žuvę Bremeno  muzikantai,abu krūmai, o buvo storiausiai sniegu užversti, tik nesenai nutirpo g.gif. Šalia Arabia kaip rūta pabudo. Visos kitos- geriau nebūna. Šį savaigalį jau dairysiuos naujovių, bus turguje latviškų atvežta.

dar priminkit kuris Lietuvos krastas? nes vienaip gali but vidurio Lietuvoj, kitaip siauriniuos rajonuos. jei jus siaureje- tai brauksiu is lepuniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 04 23, 13:52)
As labai noreciau is sibirkos uzsisakyti. nepamenu, kiek pas juos siuntimas?

20 lt perkant iki 150 LT, 10 LT perkant uz 150 LT ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 04 23, 12:55)
dar priminkit kuris Lietuvos krastas? nes vienaip gali but  vidurio Lietuvoj, kitaip siauriniuos rajonuos. jei jus siaureje- tai brauksiu is lepuniu biggrin.gif

Beveik vienkiemis prie Panevėžio :)Vijoklinės pietinėje namo pusėje, bet ne prie sienos, o kokie 2 metrai nuo jos.Per pavasarinę žiemą ten buvo plika žemė ir baisi temperatūrų kaita.Gražiausiai atrodo iš vijokliniių Parade ir Rosarium Uetersen,tik pačias viršūnėles pakarpiau, prasčiausiai Golden Showers. Pietinėje pusėje, bet skersvėjyje labai gražiai atrodo Lichtkonigin Lucia, o Edenas kelios šakos labai gerai, kelios blogai, šalia Liusės augo :)Visos rožės buvo dengtos tik sniegu, nes mano nusižiūrėtą eglę, kurią vėjas buvo išvertęs pakelėje, kažkas pasiėmė, o į mišką visą žiemą įvažiuoti nėjo, traktoriai klimpo, pašalo nebuvo. Pas kaimynę senos rožės pprilenktos ir sniegu prikastos peržiemojo per visą ilgį, tik nežinau pavadinimų.
Papildyta:
Beje, šį pavasarį ieškosiu iš vijoklinių Antike, Avakenig,Bantry Bay,Penny Lane, Salita,Lawinia, Don Juan. Gal kas turit? Kokie atsiliepimai? Dar Aloha ant klaustuko.
Atsakyti

QUOTE(zuikis5 @ 2013 04 23, 10:52)

O dėl New Dawn - tai žadėjau pirkti, bet auginanti kaimynė pasakė, kad šalčiui neatspari - ir atsisakiau tos minties  g.gif

mano New Dawn dvi žiemas žiemojo, praktiškai neapšalo visai. Dar turiu dvi Ingrid Bergman, vieną
Rosarium Uetersen ( šita prie sienos), vieną Abraham Darby ir dar vieną tiksliai nepamenu, bet kažkokia Kordei - ryškiai raudona. Šiemet visos puikiai peržiemojo ( prasčiausiai ta Kordei, bet ji persodinta pernai buvo, tai gal silpnesnė) - pirmą kartą niekuo nedengiau, tik labai storai užkasiau sniegu. tiksliau beveik visą žiemą vis išeidavau ir pildavau kalnelius biggrin.gif . Rezultatas pats geriausias lyginant su durpėm ar eglišakiais.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 10:18)
Jacques Cartier, Louise Odier, Knirps, Roubritter, Mme Knorr, Sombreul, Mary rose, Baron Girod de l'Ain, Crown Princess Margareta, Teasing Georgia, Felicia, First lady, New Dawn. Dar kelių pavadinimų dabar neatsimenu. Tik ar tai padės kam ax.gif

bigsmile.gif Gera idėja. Ir sąrašo pradžia.

Spėju, Knirps'o giminaitė, besidriekiančioji.. Rosa polyantha 'Crystal Fairy' (2001) gerai žiemoja. Pas man tik pirmi metai, bet vienintelė tikrai gražiai išsilaikė..
Ir žiedai puikūs..
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 23, 16:36)
Beveik vienkiemis prie Panevėžio :)Vijoklinės pietinėje namo pusėje, bet ne prie sienos, o kokie 2 metrai nuo jos.Per pavasarinę žiemą ten buvo plika žemė ir baisi temperatūrų kaita.Gražiausiai atrodo iš vijokliniių Parade ir Rosarium Uetersen,tik pačias viršūnėles pakarpiau,  prasčiausiai Golden Showers. Pietinėje pusėje, bet skersvėjyje labai gražiai atrodo Lichtkonigin Lucia, o Edenas kelios šakos labai gerai, kelios blogai, šalia Liusės  augo :)Visos rožės buvo dengtos tik sniegu, nes mano nusižiūrėtą eglę, kurią vėjas buvo išvertęs pakelėje, kažkas pasiėmė, o į mišką visą žiemą įvažiuoti nėjo,  traktoriai klimpo, pašalo nebuvo. Pas kaimynę senos rožės pprilenktos ir sniegu prikastos peržiemojo per visą ilgį, tik nežinau pavadinimų.

dekui, man labai naudinga info. nes pas mane irgi pietu puse ir tokia pat durna temperaturu kaita doh.gif
is jusu isvardintu turiu tik Parade, kuri ant visisko skervejo perzmiejo bene geriausiai. tik galiukus pakirpau.

QUOTE(tyli upė @ 2013 04 23, 17:34)

Spėju, Knirps'o giminaitė, besidriekiančioji.. Rosa polyantha 'Crystal Fairy' (2001) gerai žiemoja. Pas man tik pirmi metai, bet vienintelė tikrai gražiai išsilaikė..
Ir žiedai puikūs..
user posted image

grazi bigsmile.gif
Atsakyti
Turiu New Dawn, puikiai perziemojo savo pirma ziema (sodinau vasaros antroje puseje) ir dar plius labai sakojasi (nei viena kita is mano turimu vijokliniu roziu, taip nesisakoja). Nuostabi roze, tikrai verta ja tureti. Lygiai taip pat verta tureti Rosarium Veterson: nuostabus ziedai, labai grazus lapai, visiskai neserga ir labai greitai auga, ziedai nebijo saules ir lietaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 23 balandžio 2013 - 19:04
Pasižiūrėjau Rosarium Uetersen nuotraukas - na tikrai fantastika wub.gif O žiemą gerai ši gražuolė ištveria, ar reikia prilenkti ir dengti g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 23 balandžio 2013 - 19:51
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 23, 16:36)
Dar Aloha ant klaustuko.

Numiro Aloha pas mane savo antraja ziema(pernai) unsure.gif ir ziedu neypatingai buvo ir labai trumpai ziedas gyvavo, vos kelias dienas...
Pernai pjuklelis nelabasis savo darba padare verysad.gif nusilpo krumai ir ziuriu daug apsalusiu yra... Mano mylimiausiai Abraham Darby turbut 'atia' bus verysad.gif isskarpiau ir tikiuosi stebuklo unsure.gif
Atsakyti