Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(zuikis5 @ 2013 04 18, 11:56)
Aš tai išskyriau, bet turbūt nieko blogo ir vienoj vietoj visus susodint - bus didelis krūmas  g.gif

Supratau - dekui 4u.gif

O del roziu genjimo siemet nusprendziau taip - palieku kaip yra, o kai matysiu is kur "atsprogsta" nauji ugliai tada ir uzsiimsiu genejimu.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 18, 11:49)
Taip ir darau, vakar isnesiau, siandien vel lauke. Ir ten tam vazonelyje man taip rodos 4 augaliukai isodinti. Skirt juos ar ne?

as skirstyciau. pernai tuos keturis menkus pagaliukus isodinau atskirai, tai i didziausius krumus( nu gal net iki 70cm.) isvirto blink.gif . ir plocio apie 50 cm bus. gerai, kad ir buvau susodinus atstumais kas pusmetri tai gavosi tarsi vienas platus krumas.
---------------
nu ka...persodinau 6 rozes blink.gif buvau planavus tik tris, bet... ir dar tris reiks persodint... is kuriu vienai nesugalvoju vietos doh.gif
bet uztatai atsirado vietos naujiems 3-4 naujiems vienetams doh.gif lotuliukas.gif
ir cia mano ''nieko siemet nesodinsiu, tik pora maximiniu kitur perkelsiu'' blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 18 balandžio 2013 - 11:31
QUOTE(vobla @ 2013 04 18, 13:31)
as skirstyciau. pernai tuos keturis menkus pagaliukus isodinau atskirai, tai i didziausius krumus( nu gal net iki 70cm.) isvirto blink.gif . ir plocio apie 50 cm bus. gerai, kad ir buvau susodinus atstumais kas pusmetri tai gavosi tarsi vienas platus krumas.
---------------
nu ka...persodinau 6 rozes blink.gif  buvau planavus tik tris, bet... ir dar tris reiks persodint... is kuriu vienai nesugalvoju vietos doh.gif
bet uztatai atsirado vietos naujiems 3-4  naujiems vienetams doh.gif  lotuliukas.gif
ir cia mano ''nieko siemet nesodinsiu, tik pora maximiniu kitur perkelsiu'' blush2.gif

It depends.. biggrin.gif Nuo rūšies turbūt priklauso.. aš neskirsčiau, sodinau visus keturis pagaliukus į vieną duobę, kad nedrąskyt šaknų.. gavosi visai kompaktiški krūmeliai, neaukšti, neplatūs ax.gif Ai, vienass aukštesnis, bet jo ir žiedai tokie stambesni.. Tiesiog, kitokios rožės turbūt pasitaikė.. 4u.gif

-----
biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal kas atsakys, kaip derinamos vijoklinės rožės? Pagal aukštį, spalvą??? unsure.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 04 18, 12:40)
Gal kas atsakys, kaip derinamos vijoklinės rožės?  Pagal aukštį, spalvą???  unsure.gif  mastau.gif

Pirmiausia pagal aukštį ir krūmo stambumą. Juk gali būti taip, kad labai augios užgoš silpnesnes. O paskui jau pagal spalvas.Šiaip vijoklines reikėtų sodinti per 1,5 metro viena nuo kitos, bent mano nuomone, gal kitos patars kitaip. Vijoklinių rožių apačios būna be žiedų, tai dar kažką vertėtų priderinti joms "po kojomis"
Atsakyti
as dar ziureciau koks tu vijokliniu roziu fonas bus. pvz.: baltaziedes pasimes ant balto namo fasado. Ryskiai raudonos irgi gali atrodyt perdem aitrios...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 18, 14:02)
Pirmiausia pagal aukštį ir krūmo stambumą. Juk gali būti taip, kad labai augios užgoš silpnesnes. O paskui jau pagal spalvas.Šiaip vijoklines reikėtų sodinti per 1,5 metro viena nuo kitos, bent mano nuomone, gal kitos patars kitaip. Vijoklinių rožių apačios būna be žiedų, tai dar kažką vertėtų priderinti joms "po kojomis"

Apie plikas kojas kažkaip nepagalvojau, reikės dar pasidairyti pavyzdžių internete mastau.gif

QUOTE(vobla @ 2013 04 18, 14:20)
as dar ziureciau koks tu vijokliniu roziu fonas bus. pvz.: baltaziedes pasimes ant balto namo fasado. Ryskiai raudonos irgi gali atrodyt perdem aitrios...

Sodinsiu šalia aukštos, rudos tvoros į eilę kaip gyvatvorę (tiksliau vietoj tvoros noriu rožes matyti biggrin.gif ) . Kolkas tris rausvas turiu, tik skirtingų atspalvių. Prieš pirkdama kitas ir susimąsčiau, kaip jas parinkti reikia.
Atsakyti
user posted image

gal kas atpazystat sita roze ???? pirkau 2007 maximoje, bet turejau tik 4 metus, nes po to per statybas man ja statybininkai sunaikino. Noreciau atsisodinti. kvepejo maloniai, ziedai svelniai violetiniai. reikejo butinai parist , nes sakeles tokios liaunos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skaidra111: 19 balandžio 2013 - 22:49
vakar po pietu pasodinau 4 naujas rozes ir nepaziurejau kad sianakt bus salnos, kazi kas bus su jomis.. ir senosios jau nudengtos.. ar nieko nebus kazi tom naujom su pumpurais?pumpurai mazdaug 1 cm dydzio??
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2013 04 20, 09:38)
vakar po pietu pasodinau 4 naujas rozes ir nepaziurejau kad sianakt bus salnos, kazi kas bus su jomis.. ir senosios jau nudengtos.. ar nieko nebus kazi tom naujom su pumpurais?pumpurai mazdaug 1 cm dydzio??

seip jau tai rozes tokias salneles atlaiko, jeigu labai baisu tai uzmesk agropleveles, bus ramiau ant sirdies.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2013 04 19, 23:48)
user posted image

gal kas atpazystat sita roze ???? pirkau 2007 maximoje, bet turejau tik 4 metus, nes po to per statybas man ja statybininkai sunaikino. Noreciau atsisodinti. kvepejo maloniai, ziedai svelniai violetiniai. reikejo butinai parist , nes sakeles tokios liaunos.

Nelabai aiškiai matosi... tik iš pačios aprašo... schmoll.gif tikėtina, kad arbatinė Mainzer Fastnacht... jei lepi, neatspari grybams, žiedlapiai minkšti, tyžta, ruduoja nuo lietaus... ir kad seniai pirkta. Panašus žiedas, irgi labai kvepianti, bet stiprios krūmelio struktūros, atspari ligoms, naujoviška floribundinė Novalis /tik nesitiki/.
Gal kas tiksliau mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
ne, ne ji, bet vis tiek aciu. ta man biski i vijokline panasi buvo, nes isleido viena ilga liauna saka, ten ji nuotraukoj net zemyn nulenkta, o ant jos tie ziedeliai kabojo. nuo lietaus netezo nei kiek.
Atsakyti