Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(Ambro @ 2013 04 16, 13:51)
Balandžio 18-22d Maximoj rožių sodinukams nuolaida - 5,99Lt. Kažin, kaip jos auga? g.gif Savaitgalį žiūrinėjau, tai man tie rožių paveikslėliai nieko nesako apie jų rūšį, auginimą, atsparumą šalčiui.... doh.gif

Tie rožių paveikslėliai nieko nesako ir apie būsimus žiedus. Neverta, nes ten bile kas tose rožėse, nei suplanuosi nei gausi ką nori. Nebent stiebinės kai pigiai paleidžiamos vienam sezonui man ir iš ten tinka.

QUOTE(Kapsė @ 2013 04 16, 14:56)
sveikos, mergiotės, tyliai paskaitau jūsų temą, ale pribrendo reikalas paklaust  smile.gif

ketinu terasos kampe statyt tokią kampinę konstrukciją ir pasodint šalia vijoklinę rožę. vieta kaip ir gera - pietinė pusė, bet yra vienas bet - tas kampas labai vėjuotas. Nežinau dėl ko taip gaunasi, bet kažkodėl nuolat skersvėjai ten. Tai va, prasitariau apie savo planus ir gavau kritikos, sako blogai bus rožei. Kaip manot? Kažkaip nesu girdėjus, kad vėjas kenktų  g.gif  ( nekalbu apie atvejus, kai išrauna ar nulaužia, bet jei gerai pririšus?)

Mano kiemas itin vėjuotas ant kalvos viršaus, palei terasos kampus ir skersvėjai sukiojasi, bet atrodo tikrai tas nekenkia rožėms, gražios ir vešlios sau auga.
Papildyta:
QUOTE(Streamy @ 2013 04 11, 22:32)
...
Cia prilenktos nauja pasodintos rozes.
...

Labai gražiai atrodo išžiemojusios smile.gif mano panašiu principu dengtos - surištos, prilekntos ir užklotos, kai kurios su karkasais, kurios be. Nuėmiau viršutinius sluoksnius, vaizdas kol kas lyg neblogas, kai sulauksiu apniukusios dienos visas paleisiu iš po apdangalų. Reikėjo šeštadienį, kai lijo tai padaryt, ale reikalų milijonas nekieminių užpuolė doh.gif gerai kad be durpių, bent nesušus.
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 16, 14:51)
Balandžio 18-22d Maximoj rožių sodinukams nuolaida - 5,99Lt. Kažin, kaip jos auga? g.gif Savaitgalį žiūrinėjau, tai man tie rožių paveikslėliai nieko nesako apie jų rūšį, auginimą, atsparumą šalčiui.... doh.gif

Nu as asmeniskai labai patenkinta. Turiu 5 , visos auga graziausiai, zydi, nepasakyciau ,kad serga. As kai medzius purskiu su actara apeinu ir rozes.
O as klausima turiu - kada galima vazonines rozytes i lauka issodinti. Zydi ji dabar pas mane ant palanges, bet matau, kad kencia juodai ne lauke augdama...
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 16, 22:56)
O as klausima turiu - kada galima vazonines rozytes i lauka issodinti. Zydi ji dabar pas mane ant palanges, bet matau, kad kencia juodai ne lauke augdama...

Kol kas pratinkit po truputį su vazonu į lauką iškeliant, o prieš išsodinant apgenėčiau. Truputį stresas joms būna, ypač žydinčioms... bet paskui atsigauna. Tos mažytės vazoninės auga pas mane jau kelinti metai lauke - tai peržiemoja bene geriausiai iš visų rožių, žydi gausiai visą vasarą wub.gif vienintelis gal trūkumas, kad nekvepia tik, o taip tai būtų beveik tobulybė biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, esu žalia rožių augintoja, vasara pasisodinau pirmąsias savo rozytes,na lygtai perziemojo, atidengiau dabar,vaizdas kai kur žalia,kaikur sudziuve. Ką dabar turėčiau daryti?
Kaip jau supratau lapus nuimti senus ,tada nupurksti,tada apgeneti? unsure.gif g.gif
Atsakyti
la, trumpai...
kuo purkst dabar? nuo kenkeju, ar fungicidiniu? (pavadinima jei galima). stadija: tik lapu pumpurai bresta.

aciu
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2013 04 17, 23:01)
la, trumpai...
kuo purkst dabar? nuo kenkeju, ar fungicidiniu? (pavadinima jei galima). stadija: tik lapu pumpurai bresta.

aciu

As kol kas planuoju purksti melynuoju akmeneliu rozes ir zeme aplink jas, tik vis sauletos dienos, laukiu apniukusios 4u.gif
Atsakyti
Dabar rozes galima purksti CHEMPION. Jeigu pirksite didesni kieki sio vario sulfato galesite panaudoti vaismedziu, bei vaiskrumiu purskimui 4u.gif Tik reikia pruksti kol dar nera lapeliu, nes veliau jie lieka melyni 4u.gif praranda estetini vaizda smile.gif
Atsakyti
merginos gal pasakysite kas per biesas uzpuole mano rozes . Ant svieziu lapeliu ju kolonijos tokie rusvi lengvai traiskosi , kiek suprantu jie ciulpia roziu skysti nes kitapus lapelio atsiranda ryskus morkos spalvos taskiukai po kiek laiko sudziuva lapai ir nukrenta. Gal susiduret patarsit kaip naikinti juos?
Atsakyti
Pasisodinom pernai vasarą vijoklines/laipiojančias rožes. Augo, bujojo, žydėjo jos iki pat šalnų. Taip jas ir uždengėm su lapais dar žaliais, tik žiedus nukarpiau. Dabar dalį dangalų jau nuėmiau, bet tie pernykščiai lapai taip ir laikosi, nekrenta g.gif Ar juos nukarpyt ar laukt ir jie patys nukris? Kažkaip visai neturiu patirties su rožėm blush2.gif
Pakomentuokit prašau kaip čia geriau elgtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 04 17, 12:53)
Kol kas pratinkit po truputį su vazonu į lauką iškeliant, o prieš išsodinant apgenėčiau. Truputį stresas joms būna, ypač žydinčioms... bet paskui atsigauna. Tos mažytės vazoninės auga pas mane jau kelinti metai lauke - tai peržiemoja bene geriausiai iš visų rožių, žydi gausiai visą vasarą  wub.gif  vienintelis gal trūkumas, kad nekvepia tik, o taip tai būtų beveik tobulybė  biggrin.gif

Taip ir darau, vakar isnesiau, siandien vel lauke. Ir ten tam vazonelyje man taip rodos 4 augaliukai isodinti. Skirt juos ar ne?
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 04 18, 12:43)
Pasisodinom pernai vasarą vijoklines/laipiojančias rožes. Augo, bujojo, žydėjo jos iki pat šalnų. Taip jas ir uždengėm su lapais dar žaliais, tik žiedus nukarpiau. Dabar dalį dangalų jau nuėmiau, bet tie pernykščiai lapai taip ir laikosi, nekrenta  g.gif Ar juos nukarpyt ar laukt ir jie patys nukris? Kažkaip visai neturiu patirties su rožėm  blush2.gif
Pakomentuokit prašau kaip čia geriau elgtis  smile.gif

Aš tikrai nežinau.. bet logiškai mąstau, kam juos karpyti, jei jie žali, gražūs, neligoti? g.gif
Mano šliaužiojanti biggrin.gif (taip pavadino, kai pirkau), besidriekianti gražuolė irgi išžiemojo visa gyva, žalia.. vyras vakar matė, sakė, su visais lapais, kaip ir uždengėm.. bigsmile.gif Neplanuoju jos niokoti g.gif
Gal labiau patyrę rožininkės patars kažką kitaip ax.gif

O visos kitos krūminės, sakė, atrodo varganai.. nujuodę, lyg apšalę.. BEt turiu vilties, kad dar atžels iš apačių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 18, 12:49)
Taip ir darau, vakar isnesiau, siandien vel lauke. Ir ten tam vazonelyje man taip rodos 4 augaliukai isodinti. Skirt juos ar ne?

Aš tai išskyriau, bet turbūt nieko blogo ir vienoj vietoj visus susodint - bus didelis krūmas g.gif
Atsakyti