Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

Aš tai irgi labai susidomėjau, kaip dengiate agroplėvele ax.gif
...nes eglišakių tikrai ne visada išeina suorganizuot - šiemet kaimynų statybos aikštelėj buvo iškirsta didžiulė eglė, tai žiemojo prabangiai rožės biggrin.gif o šaknis buvau užpylus grikių lukštais - matysiu kaip ten viskas vyks
O vat agroplėvele tai gal nemoku uždengt - apvyniojus man nušala. Gal reikia labai labai storai vyniot, ar kokias palapines statyt? bet reikia jau vos ne namą statyt turbūt, kad sniegas nesugriautų jų.. O jei apvyniojus - tai kaip tada šaknys? g.gif
Atsakyti
Mano turginės visos gyvos, ant kai kurių sniego lavina nuo stogo nučiuožus, tai nė apžiūrėti nėra kaip. O vat iš "Sodo rožės" gražioji Nostalgie pajuodus ir New Dawn {kaip šita sugebėjo nušalti,gal šiltnamy žiemojus buvo pernai, nes forumuose pasiskaičiau, viena atspariausių}, iš pernykščių Maximinių galas bus Red Gold. Jei kokios 5-6 iš 70 neatsigaus , apraudosim ir ieškosim kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 11 balandžio 2013 - 16:45
Nostalgie kiekvieną žiemą gerai apšaldavo, net ir kruopščiausiai apdengus. Vėliau mečiau brudną reikalą ir nesukau dėl jos galvos. Pavasarį nugenėdavau iki gyvų audinių ir atželdavo. New Dawn iki durpių ar sniego dangos taip pat pašala, todėl norėdama ilgesnių ūglių, iš rudens prilenkiu, pavasarį tereikia kosmetinio genėjimo.

Įdomu bus pažiūrėti, kaip Raubritter ši žiema patiko, nes žydi tik ant antramečių ir senesnių ūglių. Nebuvo niekaip specialiai dengta. Dėl kitų nei mm nervo nėra, net Sombreuil, kiek mačiau, gražiausiai atlaikė, pati lepiausia kieme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 balandžio 2013 - 16:57
Gražiausiai atrodo The Piligrim, o rašo, kad 6 zona. Nostalgie man super graži, bet jei gerai nežiemos, teks keisti kokia panašia.
Papildyta:
Beje , labai gražiai atrodo Sympatie, nors šalia New Dawn auga, vienodas apkasimas, vienoda saulės atokaita, o visos šakos žalios.
Atsakyti
As irgi siandien nuemiau eglisakes, pradejau durpes kapstyti, kad suledeje jos dar... Nuo kai kuriu tik siek tiek pavyko atkasti...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 11, 08:00)
O kaip su agroplėvele didelius krūmus aptvarkot? Apvyniojat špagatu, po to plėvele, ar tik šiaip užmetat. Bet tokiu atveju sniego neprineš į krūmo vidų ir šaknys šals. Su durpėm nežadu žaisti, rožių daug, tankiai, kruvinas tiesiogine prasme pavasarį darbas lauktų tas durpes iškrapštyti. Tai vat, dar apmastymuose, kokį ateity dengimo būdą rinktis.
Jei polaidis staigus bus, ar nepaskes mano rožės žemoj vietoj? Ten dabar dar kieto sniego pusnis susivarius.

Krumus ir didelius ir mazus lenkiu prie zemes. Pabandysiu veliau rasti foto kaip tas atrodo. Ir praejusiu metu pavasario vaizdus. Tiesa siemet dar net nebandziau ziureti, nes viskas dar po sniegu ir prisale. Durpiu niekados nedejau. Kazkas esu kelis krumeliu uzdengusi. Bet tada ir roziu gal 4 buvo lotuliukas.gif Man durpes nepasiteisino, nes durpes ilgai buna susalusio. Ir po durpemis daznai sueizeja sakeles 4u.gif O kur dar finansai... ir pan.

QUOTE(luju @ 2013 04 11, 08:25)
Tikrai idomu butu suzinot,kaip ta agro plevele paruosiat rozes, nei kiek neuzdedat durpiu? O ant tos agro pleveles nieko daugiau nereikia uzdet,jeigu sniego ilgai nera,ir ateina salciai,kaip tada,uztenka jos?

Ne durpiu nededu 4u.gif

Pries tris metus dejau tik agro, perziemojo. Praeitais metais dejau agro, tada staciau tokius ale nameliu ir vel agro irgi perziemojo puikiai. Siemet dejau vel tik agro, nes tiesiog fiziskai nespejau su mazu vaiku iki galo uzdengti. Kiek maciau kur kai kur praplysusi danga sakos zalio. Ar jos perziemojo galima bus spresti tik tada kai prades sprogti lapukai. Dabar dar manau tikrai anskti, na nebent jau lapukai sprogsta biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 11, 08:33)
Lapus reikia dėti tik sausus, t.y. rinkti sausu oru ir iki dengiant taip pat laikyti sausai. Tokiu būdu dengiant, nepelyja  4u.gif
Kas dėl agroplėvelės. Ar patogu ją nuimti nuo spygliuotų krūmų. Kažkaip nuo kiekvieno spyglio rankioti nelabai pavasarį laiko būtų.
Iki -7-10 C turėtų atlaikyt   mirksiukas.gif
Gal prieš 5 metus buvo istorija su nuotraukomis Rojaus sodų forume, ten per polaidį skendo rožės. Reiktų susirasti tęsinį, kuo viskas baigėsi.

Tuo metu atrode, kad sausi lapai.Veliau pavasari teko iskirpti sakas. O rinkti lapus ir su musu lietuviskasi orais juos kazkur sandeliuorti, tai jau cia oi oi oi koks darbas. Aisku jeigu kieme keli krumeliai tai manau tikrai galima ir taip kazka suorganizuoti 4u.gif

kadangi as rozes surisu i kuoksta ir lenkiu prie zemes, tai agro netaip smarkiai ir kabinasi prie spygliu.
pabandysiu paieskoti vaizdines medziagos kaip as dengiu 4u.gif
Papildyta:
Cia prilenktos nauja pasodintos rozes.
user posted image
Cia jau antrametes rozes
user posted image

user posted image

Cia prilenkta didele roze New down
user posted image
Cia Louise odier
user posted image

Kuri vasara buva va tokia, tikrai apie 2m aukscio ir apie 1,5m plocio smile.gif user posted image
tik sitose foto jau vienas sluoksnis buvo nuimtas, tai nelabai tikras vaizdas susidaro 4u.gif Labaiu norejau parodyti kaip prilenkiamos dideles rozes. O agro dedasi tiesiai ant ju, keli sluoksniai, veliau dedu ant karkaso 4u.gif Simet galesiu parasyti kas gavosi, kai pridengiau be karkaso tik su agro 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Streamy: 11 balandžio 2013 - 22:35
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 11, 17:44)
... iš pernykščių Maximinių galas bus Red Gold. Jei kokios 5-6 iš 70 neatsigaus , apraudosim ir ieškosim kitų.

Sita pas mane atrodo lyg ziemos nemacius- zalutele. liudnuma, kad ji man toj vietoj berysio doh.gif teks persodinet...
ir siaip neramina mane tas busimas persodinejimas. minimum tris rozes reiks iskelt i kita vieta . kada tai geriausia daryt? kol visai neissproge? nudaigoti nenoriu, noriu kuo svelniau ir delikaciau perkelt... g.gif
-----------
Streamy blink.gif oho! cia gi kiek darbo po toki siltnami kiekvienai rozei sukurpt g.gif ir lanku kiek reikia g.gif
Atsakyti
O aš užpilu tik durpėmis ir daugiau niekuo nedengiu - išbandžiau kad žiemoja, tai kam vargintis, ypač kai laiko neturiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Streamy @ 2013 04 11, 23:32)
Cia Louise odier
Kuri vasara buva va tokia, tikrai apie 2m aukscio ir apie 1,5m plocio smile.gif

Ačiū už vaizdinę medžiagą 4u.gif
Maniškė tokia pati nedengta žiemoja ir pasiekia tokius pačius dydžius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 12 balandžio 2013 - 08:18
Ne tik Red Gold, dar turiu Judie Garland, irgi be ryšio, tokia panaši spiegianti raudonai- geltonai oranžinė, reiks kur toliau nukišti. Pernai persodinėjau Čipindeilą dvimetę, bet kai tik galima buvo normaliai žemę kasioti, tai nieko nenukentėjo, gal žemoka buvo.
Atsakyti
QUOTE(Streamy @ 2013 04 12, 00:32)

ačiū 4u.gif darbelis nemažas tuos namus statyt... be to turbūt reikia jau lankus įsismaigstyt prieš užšalant g.gif
O pačias rožes ar apsukat, aprišat, ar tik užklojat agrodanga? man aktualiau krūminės, vijoklinių kol kas turiu tik vieną mažylę kuri labai tikiuos bus šalčiams atspari tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 04 12, 07:31)
O aš užpilu tik durpėmis ir daugiau niekuo nedengiu - išbandžiau kad žiemoja, tai kam vargintis, ypač kai laiko neturiu  rolleyes.gif

Bet pas jus kiek prisimenu daugiausia AH rozes. O ir koks ten dengimas, jeigu krumus galima nugeneti beveik iki zemes. Cia labiau svarbu vijoklinem, kruminem, zydincioms ant antrameciu saku. Tam kad islaikyti kuo daugiau zalios mases. O AH rozes jos pas mane po keliais eglisakiai ir tiek. Nemegstu as ju biggrin.gif Bet vistiek uzdengiu lotuliukas.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 12, 08:17)
Ačiū už vaizdinę medžiagą  4u.gif
Maniškė tokia pati nedengta žiemoja ir pasiekia tokius pačius dydžius  mirksiukas.gif

Man kelis metus nusalo, todel dabar dengiu visas. Sita ne isimtis. Bet cia siaip kaip pavyzdys. Laguna, kuri bijo musu ziemu lygiai taip pat perziemoja, ir ALoha, Monlight ir visos angliskos ir pan.

Siaip is principo yra roziu kuriu isviso nereikia dengti, nes jos gan gerai atlaiko musu ziemas, bet yra tokiu kurios be kruopstesnio dengimo neatlaikytu. Kagandi jau dengiu, o jos ne po viena susodintos, tai man paprasciau pridengti visas. Be to, reikia nepamirsti kad klimatas LT yra labai skirtingas. Pavyzdziui gyvendama Kaune, daugelio roziu taip nedengciau, nes ten zymiai siltesnis klimatas, jau nekalbu apie Klaipeda ir ana LT puse. O cia kru gyvenu buna gan zvarbu.
Vargo gan daug pirmais metais, kol viska susiperki, kol viska susipjaustai ir pan. Bet uztat pavasari kai pamatai visus visus steibus zalius atperka tas triusas rudeniop. Tikiuosi siemte irgi bus viskas gerai, nes dengiau kaip pakliuvo doh.gif
Atsakyti