Iki šiol man geriausiai dengimui pasiteisino storas sniego sluoksnis. Eglišakiai irgi neblogai, bet šiemet patingėjau lėkti į mišką. Kai šviežiai pasninga, imu didelį sniego kastuvą ir nuo pievelių sniegą suvarau ant rožių. Bet šiemet pasidarbavo saulė per daug. Bandysiu kitamet lapais dengti ir tada sniego ant viršaus , kai atsiras..
Is kaimo, pries kokius 3-4 metus buvau uzmetusi ant keliu roziu lapus, deja, jie pradejo pelyti, ko pasekoje pelesis persimete ant roziu Pakolkas geriausiais budas agro plevele. Tingiu eglisakiu eiti, nes kai reikia apie 100 roziu krumu uzdengti, tai vienos egles neuztenka...
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 10, 20:43)
Pietinėj pusėj seniausiai kaitinasi saulėje, tik šaknų plotas plonu durpių sluoksniu padengtas. Nudenginėt ir reikia apsimiaukusią dieną, vėliau saulė nieko blogo nepadaro, kad ir neišėjęs įšalas. Rožės juk be lapų ir nėra kam vandenį garinti. Kai tuo tarpu visžaliai esant įšalui gali nudegti, pvz., spygliuočiai ar visžaliai rododendrai
va tokios info ir laukiau. dekui
vienintele dvejone- ar pietinej pusej jos neprades per anksti sprogti, o su pirmom salnom vel apsals
QUOTE(Streamy @ 2013 04 10, 21:43)
Is kaimo, pries kokius 3-4 metus buvau uzmetusi ant keliu roziu lapus, deja, jie pradejo pelyti, ko pasekoje pelesis persimete ant roziu Pakolkas geriausiais budas agro plevele. Tingiu eglisakiu eiti, nes kai reikia apie 100 roziu krumu uzdengti, tai vienos egles neuztenka...
O kaip su agroplėvele didelius krūmus aptvarkot? Apvyniojat špagatu, po to plėvele, ar tik šiaip užmetat. Bet tokiu atveju sniego neprineš į krūmo vidų ir šaknys šals. Su durpėm nežadu žaisti, rožių daug, tankiai, kruvinas tiesiogine prasme pavasarį darbas lauktų tas durpes iškrapštyti. Tai vat, dar apmastymuose, kokį ateity dengimo būdą rinktis.
Jei polaidis staigus bus, ar nepaskes mano rožės žemoj vietoj? Ten dabar dar kieto sniego pusnis susivarius.
pas mane irgi dar kokie 30cm kieto sniego...
beje jokiu augalu dar nesimato, nei tulpiu, nei kroku...
galvoju, gal atkasti, ar geriau nieko neliesti?
beje jokiu augalu dar nesimato, nei tulpiu, nei kroku...
galvoju, gal atkasti, ar geriau nieko neliesti?
QUOTE(Streamy @ 2013 04 10, 22:43)
Lapus reikia dėti tik sausus, t.y. rinkti sausu oru ir iki dengiant taip pat laikyti sausai. Tokiu būdu dengiant, nepelyja
Kas dėl agroplėvelės. Ar patogu ją nuimti nuo spygliuotų krūmų. Kažkaip nuo kiekvieno spyglio rankioti nelabai pavasarį laiko būtų.
QUOTE(vobla @ 2013 04 11, 08:25)
va tokios info ir laukiau. dekui
vienintele dvejone- ar pietinej pusej jos neprades per anksti sprogti, o su pirmom salnom vel apsals
Iki -7-10 C turėtų atlaikyt
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 11, 09:00)
Jei polaidis staigus bus, ar nepaskes mano rožės žemoj vietoj? Ten dabar dar kieto sniego pusnis susivarius.
Gal prieš 5 metus buvo istorija su nuotraukomis Rojaus sodų forume, ten per polaidį skendo rožės. Reiktų susirasti tęsinį, kuo viskas baigėsi.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 10, 19:43)
Pietinėj pusėj seniausiai kaitinasi saulėje, tik šaknų plotas plonu durpių sluoksniu padengtas. Nudenginėt ir reikia apsimiaukusią dieną, vėliau saulė nieko blogo nepadaro, kad ir neišėjęs įšalas. Rožės juk be lapų ir nėra kam vandenį garinti. Kai tuo tarpu visžaliai esant įšalui gali nudegti, pvz., spygliuočiai ar visžaliai rododendrai
Hm, o aš nedrįstu... Pernai nudengtos žalios šakos labai greitai pavasarinėje saulėje "įdegė" rudai, vėliau jas ligos puolė panašiai kaip tas, kurios po žiemos nelabai gražios bet gyvos išlikusios buvo, o aš pagailėjau jas nukirpt. Tos rožės, kurioms vėliausiai paskutinį plėvelės sluoksnį nuėmiau, jau buvo besilapuojančios ir šakos liko gražios. Pernai tiek išbandžiau. Dabar dar nenuimsiu visų sluoksnių, nepakenks, manau. Vistiek kieme grožio dar nėr, krokų tik lapeliai.
Tiesą sakant manau kad dengimai, priežiūra labai priklauso nuo konkrečios vietos, kiemo mikroklimato. Kur vėjai svilina, kur saulė, kur mirksta, o kur ant kalno viršūnės sausa tuoj pat bus.
naktimis jau pliusa zada, gal jau kas nukasate durpes? Bijau kad nesusustu, savaitgaly isvaziuoju, o iki 10-11 laipsniu zada dienomis, naktimis 6-9 pliuso, siandien apniuke, jauciu einu nukasti... Kaip manot?
jetau jetau... pas mane kiemuke plynas laukas, veja,. pirmas pavasaris taip sakant ir apzeldinimo pradzia. jau kaip noriu roziu, bet kaip ir baisu, vieta parinkti, ir kokias konkreciai, suplanuoti viska... nuo kokiu pradet? jauciu teks keliaut i sibirka laukiu nesulaukiu normaliu oru
Pernai pirmi darbai MB sodyboje, kur n m niekas nesitvarkė... viskas apžėlę, prižėlę nepageidaujamų krūmų (tokių kaip laukinių aviečių). Už namo, tarp avietyno, atradau senas rožes. Dabar kaip tik prisiminiau, manau reiktų jas biškį apgenėt, sutvarkyt, vėliau ir patręšt.
Žiemai niekuo nedengiau, nemažai darbų buvo, tiesiog pamiršau jas Gal kas ir išeis... Jei ką, sutvarkyčiau aplinką ir pasisodinsiu naujų, kuriomis rūpinčiaus jau iš širdies
Galit patart, kiek matosi iš foto, jas stipriai nugenėt reikėtų ar tik nušalusias, pažeistas šakeles?..
P.s. vieną ir žydinčią "pagavau"
Žiemai niekuo nedengiau, nemažai darbų buvo, tiesiog pamiršau jas Gal kas ir išeis... Jei ką, sutvarkyčiau aplinką ir pasisodinsiu naujų, kuriomis rūpinčiaus jau iš širdies
Galit patart, kiek matosi iš foto, jas stipriai nugenėt reikėtų ar tik nušalusias, pažeistas šakeles?..
P.s. vieną ir žydinčią "pagavau"
QUOTE(janudi @ 2013 04 11, 11:44)
naktimis jau pliusa zada, gal jau kas nukasate durpes? Bijau kad nesusustu, savaitgaly isvaziuoju, o iki 10-11 laipsniu zada dienomis, naktimis 6-9 pliuso, siandien apniuke, jauciu einu nukasti... Kaip manot?
nuemiau siandien eglisakes, nudengciau visgi agroplevele, o durpes...durpes prisale suledije ten apie saknis...
nusprendziau jei jau labai saule tviesks, vėl agro biški priklosiu, nei jos ten sus apkutotos. kol kas tik trys atrodo labai prastai: mylimiausias Biedermejeris, kazkokia Sirenselot is turgaus ir Sodo rozes raidziu kratinys vietoj pavadinimo- sita va vargu ar atsprogs