Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(janudi @ 2013 04 09, 13:19)
kada planuojate atidengineti rozes?

Durpes pašalint? Na, tai kai tik atsiras galimybė nuvažiuoti ir su šluotele nubraukti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 09, 13:22)
Durpes pašalint? Na, tai kai tik atsiras galimybė nuvažiuoti ir su šluotele nubraukti.

sianakt pas mus dar -12 buvo g.gif ateinancia nakti tipo -6, bet jauciu, kad vel bus zemiau. o diena koks +10 ant saules. ku daryc? unsure.gif noreciau ir as jau biski nudengti. nes man rodos didesne rizika nusust nei nusalt g.gif
Atsakyti
mano rozems siemet buvo pirma ziema, pirmas pavasaris, nieko nezinau, gal labiau patyrusios parasys 4u.gif
Arba praneskite, kai jau bus laikas, drauge atidenginesim lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei buvo papildomom medžiagomis uždengta, tai reikia nurenginėt palaipsniui ir paskutinį sluoksnį nuimti vakare ar esant apsiniaukusiam orui.

Vobla, neįsivaizduoju taviškių rožių atsparumo, bet tikrai, kai dieną tiek užkaitina, greičiau sušus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 04 09, 15:00)
sianakt pas mus dar -12 buvo g.gif  ateinancia nakti tipo -6, bet jauciu, kad vel bus zemiau. o diena koks +10 ant saules. ku daryc?  unsure.gif  noreciau ir as jau biski nudengti. nes man rodos didesne rizika nusust nei nusalt g.gif

ši naktis buvo paskutinė tokia šalta, va čia prognozė būna gan patikima jei mieste, o atokesnėse vietovėse aišku neprognozuojama: http://www.meteo.lt/...og_lt_miest.php
Mano beveik visos rožės dar po sniegu, tai nėra ir galvos skausmo kol kas kada nudengt cool.gif Bet tos kur šiltoj vietoj ir jau išlindo eglišakiai - po truputį nuimu. Mačiau, mažutė vijoklinė pernai priauginta jau pumpuruojasi wub.gif
Atsakyti
Pritariu Jediarai, dažnai atsprogsta net ir tos, kur atrodo beviltiškai nušalę. aišku, žiedų tais metais ilgiau palaukt tenka ax.gif
Pas mane taip pat pietinėje pusėje senai sniego nėra, o kuris ir vėl buvo, dieną kaip mat nutirpo, nes atokaitoje prieš namą pasodintos. Šiemet nedengiau visiškai. Džiaugiausi iš pradžių ilgais nenušąlusiais "bizūnais" vijoklinių rožių, bet po paskutinių savaičių orų, jau parudavę gerokai. Pernai ir rūpestingai apdengus eglišakėm ir agro plėvele tas pats buvo...
Ir ačiū Para už vaizdus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 09 balandžio 2013 - 15:46
QUOTE(Adeliutė @ 2013 04 09, 17:41)

Ir ačiū Para už vaizdus  wub.gif

Prašom 4u.gif , gerai, kad nors kažkam patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandžiau pajudinti rožių apdangalus - dar prišalę, manau anksti nudengt, pašalas neišėjęs, apdegs šakeles saulėje. Aš savas po palapinėmis paliksiu iki teigiamos paros temperatūros, nemanau kad pakenks, tegul sau "šiltnamiuose" sprogsta smile.gif Šią žiemą manosios be durpių kaupų, tik po agroplėvelėm, pernai taip žiemojusios dvimetrinės "laguna" puikiai peržiemojo ir gausiai žydėjo, nebuvo po durpiniu kaupu atsirandančių šutimo problemų, tad šiemet visas taip dengiau. Nepaeksperimentavęs nesužinosi.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2013 04 10, 17:52)
Nepaeksperimentavęs nesužinosi.

tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2013 04 10, 18:52)
Bandžiau pajudinti rožių apdangalus - dar prišalę, manau anksti nudengt, pašalas neišėjęs, apdegs šakeles saulėje. Aš savas po palapinėmis paliksiu iki teigiamos paros temperatūros, nemanau kad pakenks, tegul sau "šiltnamiuose" sprogsta smile.gif  Šią žiemą manosios be durpių kaupų, tik po agroplėvelėm, pernai taip žiemojusios dvimetrinės "laguna" puikiai peržiemojo ir gausiai žydėjo, nebuvo po durpiniu kaupu atsirandančių šutimo problemų, tad šiemet visas taip dengiau. Nepaeksperimentavęs nesužinosi.

is to, ka matau pas saviskes dabar- mastau, kad geriausias dangalas balta agroplevele. nereikejo man misko niokot ir eglisakes tempt schmoll.gif durpiu irgi vargu bau ar reikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 04 10, 18:08)
is to, ka matau pas saviskes dabar- mastau, kad geriausias dangalas balta agroplevele. nereikejo man misko niokot ir eglisakes tempt schmoll.gif durpiu irgi vargu bau ar reikejo g.gif

na kad gerai durpės ir eglišakiai, jei nušąla visas krūmas, durpių kaupe vistiek išlieka gyvų akučių. Eglišaliai irgi, toks tikras reikalas, kurio aš tingiu prisiorganizuot, tai agroplėvelę perku. Aš labai bijau, kad mano palapinėse nebūtų kokios žiurkė žiemojusios ir rožėmis užkandžiavusios... Po savaitės sužinosiu.
Atsakyti
Pietinėj pusėj seniausiai kaitinasi saulėje, tik šaknų plotas plonu durpių sluoksniu padengtas. Nudenginėt ir reikia apsimiaukusią dieną, vėliau saulė nieko blogo nepadaro, kad ir neišėjęs įšalas. Rožės juk be lapų ir nėra kam vandenį garinti. Kai tuo tarpu visžaliai esant įšalui gali nudegti, pvz., spygliuočiai ar visžaliai rododendrai 4u.gif
Atsakyti