Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

Vobla, o nereik lapeliu nuskabyt pries uzdengiant g.gif
Nu nemuskit labai ,uzsisakiau 7 rozes, cia pirmos rozes i mano kiema,neiskenciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 03 07, 16:06)
Vobla, o nereik lapeliu nuskabyt pries uzdengiant  g.gif

buciau uzsiknisus su tiek unsure.gif tikejausi, kad joms rudeni lapai pagels, paruduos, nu ir nukris. laukiau laukiau- nesulaukiau. pradejo snigt, pasalo, jau virs sniego rozes dengiau. maniau ten po apacia tie lapai nubyres- pavasari isgrebstysiu. bet tai jie per ziema taip ir perziemojo- zali zali. su visom savo pernysktem ligom unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 07 kovo 2013 - 16:54
Kažkaip neramu, kaip rožėms šitas šaltis. Maniškės prie namo prieš saulę dieną kepa, pumpurai jau ruošiasi brinkti, o naktį buvo -14C. Pašalo taigi nėra.Visai susibalamutijo orai ir nervus gadina.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 11, 00:11)
Kažkaip neramu, kaip rožėms šitas šaltis. Maniškės prie namo prieš saulę dieną kepa, pumpurai jau ruošiasi brinkti, o naktį buvo -14C. Pašalo taigi nėra.Visai susibalamutijo orai ir nervus gadina.

Aš tą patį pagalvojau, pas mane jau puse rožių matosi iš po sniego. O kur akmenys tai jau ir visai nutirpti baigia. Ar jas kokia agro uždengti, nors kol šalčiai praeis?
Atsakyti
Pergyvent reiktų dėl tokių rožių, kurios žydi ant antramečių ir senesnių ūglių, jas reiktų pasaugoti. Tačiau tos, kurios žydi ir ant pirmamečių ūglių, pasaugot reikia šaknis, skiepijimo vietą ir bent 10-15cm virš jo. Jei dabar ir pašaltų, atžels iš miegančių pumpurų 4u.gif

Šian aplankiau saviškes, pietinėj pusėj nutirpęs sniegas, tačiau šaknys mulčiuotos. Kiek spėjau apžiūrėt, tik kelių patys galiukai pajuodę, šiaip žalios ir visai padoriai atrodo. Rinkausi atsparias.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
po kol kas neturiu nei vienos, bet norai dideli wub.gif
is pradziu norejau po langais sodint zemaugiu visa juosta, bet visgi zeme ten labai skurdi, tad mastau kad ten sodinsiu levandas, nes rozems labai jau daug zemiu tektu uzpirkt kad susodinciau. tad mastau kampuose.
noriu atspariu ir gausiai zydinciu, greiciausiai baltos, ar sviesiai ruzavos, ar gelsvos spalvos. Ziurinejau sibirkos rozes. kas esat is ten pirke? gal kokiu pastebejimu turit? Man toks klausimas: jie dabar balandi ja spardavines ir sius. kazin geriau sakytis kad atsiustu, ar visgi vaziuot geguze paciai. ar siuntetes kuri?
4u.gif
Atsakyti
Labai daug pirkusių, nes anksčiau vietoj nepriimdavo, vėliau atsirado atvirų durų dienos vasarą ir tik šiemet gegužį įsileis. Tik kažin, ar bus tokiu metu žydinčių, tai kaip ir nėra prasmės važiuoti sunkiai pravažiuojamu keliu. O atsiunčia tvarkingai, nusiskundimų, kiek besisiunčiau kartų, neturiu.
Atsakyti
Sveikos rožių mylėtojos. Gavau dovanų vazonėlyje rožę tai dabar galvoju, ką su ja daryti iki sodinimo į lauką..ar tame pačiame ir toliau laikyti, kol galės laukan sodinti, ar persodinti į kiek didesnį vazonėlįg.gif . Be to oranžerijoj kur laikau rožę labai šilta ir šviesu, gal ją išnešti kur vėsiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika_daug: 15 kovo 2013 - 17:13
Sveikos, mano rozes rusyje jau su baltais ugliukais jau sprogsta kazin kas is ju bus kai galima bus nesti i lauka?
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 03 16, 10:51)
Sveikos, mano rozes rusyje jau su baltais ugliukais jau sprogsta kazin kas is ju bus kai galima bus nesti i lauka?

Pas mane ta pati situacija. Is savo liudnos patirties zinau, kad tokiu roziu tikrai negalima nesti i kambari, o iskart i lauka. Uzpernai kovo menesi buvau parnesusi kelias tokias rozes is rusio i namus, tai po savaites visos pasimire. As savo rozes is rusio nesiu i lauka, kai nakti bus virs nulio (+3 ar 4 laipsn.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 16 kovo 2013 - 11:04
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 03 16, 11:03)
Pas mane ta pati situacija. Is savo liudnos patirties zinau, kad tokiu roziu tikrai negalima nesti i kambari, o iskart i lauka. Uzpernai kovo menesi buvau parnesusi kelias tokias rozes is rusio i namus, tai po savaites visos pasimire. As savo rozes is rusio nesiu i lauka, kai nakti bus virs nulio (+3 ar 4 laipsn.)

Ir as sakiau taip darysiu, nesiu i pavesi kad saules is karto negautu, nakciai dar uzdengsiu keliais sluoksniais agropleveles kad tikrai nesusaltu, man jos tokios grazios o neturejau vietos kur lauke sodinti, lauke man reiktu kokiu 120-150 cm aukscio ir 100 plocio, reiks tokios pasiieskoti
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 03 16, 16:23)
Ir as sakiau taip darysiu, nesiu i pavesi kad saules is karto negautu, nakciai dar uzdengsiu keliais sluoksniais agropleveles kad tikrai nesusaltu, man jos tokios grazios o neturejau vietos kur lauke sodinti, lauke man reiktu kokiu 120-150 cm aukscio ir 100 plocio, reiks tokios pasiieskoti

Mano stiebinė rožė irgi pradėjo auginti šakeles. Pernešiu į šviesesnį rūsį, o kai tik atšils, išnešiu į lauką. Dabar dar tikrai pavojinga nešt į lauką, pas mus praeitą naktį buvo -10, o dar vėjuota, nušaltų šakelės ax.gif
Atsakyti