Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 07, 11:31)

Tai štai, sodinant reikia numatyti atstumus iki pergoles, kad galima būtų žiemos pradžioj prilenkt patogiai  4u.gif

tai prilenkt prilenksim, bet va kokiu atstumu sodint 0,70 cm nuo stulpo ar daugiau? ??Gal kur pasiskaityt yra?
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 03 07, 11:41)
tai prilenkt prilenksim, bet va kokiu atstumu sodint 0,70 cm nuo stulpo ar daugiau? ??Gal kur pasiskaityt yra?

Iš savos patirties, tai tokio atstumo pilnai užtenka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 03 07, 12:21)
Rožialigė yra liga- protui, tačiau atgaiva sielai.. Baisiausia, kai realiai nebeturi vietos, o nori dar ir dar...
Einu nors katalogus pavartysiu..vis terapija..nors ir sėja laukia..o laiko vis mažiau, ir mažiau, saulutė kaitina vis dažniau ir karščiau..

vietos tai turiu sociai. bet turiu darbo jegos trukuma, kad tai irengt.
siais metais gal susilaikysiu( jeigu pavyks!) nuo pirkimu, o uzsiimsiu pernyksciu klaidu taisymu, persodinejimu. kadangi man labiausiai patinka misrus rozynai, kur rozes vesi tarp kitu augalu, o is karto norejosi ''vaizdelio'', tai siemet turesiu stipriai ka veikt blush2.gif kad ir sumastyt kaip issprest roziu levandu mixa, kur turejo but levandos tarp roziu, bet levandoms patiko ir dirva ir vieta- eme ir isfotelijo. tai pasidare atvirksciai- rozes tarp levandu.
Atsakyti
Nijole, taigi žiemą ir skaitinėjam, ir planuojam. Susidėlioju atskirus sąrašus: kvepiančios, aukštos, atsparios ir t.t Paskui derinu norus. Paskui ieškau, priimtina, kad nebrangiai. Bet vistiek kokia neplanuota įsiprašo .Va dabar vyrą pratinu prie to, kad reikia dar vieno rožyno, bus palei kalninių pušelių gyvatvorę. Kaip manot, rožės labai nekentės?
Dėl dengimo, tai yra neužmušamų, pvz. Flamentanz. Prie mano senųjų namų augo, nei tręšta, nei dengta, per daugelį metų tik kartą buvo nušalus. Laipiojančios auga po 4 m, kaip reikės jas nukrapštyti g.gif Žadu iš Bauhofo pirkti pinučius,ant jų auginti vijoklines, mačiau yra visokių dydžių. Tai jeigu per juos ir rožes permesti šiltnaminius lankus, agroplėvele rožes apmuturiavus, o ant lanku uždėti iš didmaišių susiūtą užklotą g.gif Vėdintusi ir gan šilta būtų.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 07, 11:44)
Iš savos patirties, tai tokio atstumo pilnai užtenka  mirksiukas.gif

oi,aciu, na va viena jau pliusa turiu biggrin.gif
QUOTE(vobla @ 2013 03 07, 11:45)
kadangi man labiausiai patinka misrus rozynai, kur rozes vesi tarp kitu augalu, o is karto norejosi ''vaizdelio'', tai siemet turesiu stipriai ka veikt blush2.gif kad ir sumastyt kaip issprest roziu levandu mixa, kur turejo but levandos tarp roziu, bet levandoms patiko ir dirva ir vieta- eme ir isfotelijo. tai pasidare atvirksciai- rozes  tarp levandu.

aga,as taip pat ruosiuosi daryti ta sabakstyna angliska , tai gal tu cia garsiai tas klaidas vardink,nes as jau levandu uzsisakiau rolleyes.gif ,per arti levandas prie roziu sukisai? Siaip pas francus tos levandos belekur sukistos,nu bet ir ziurisi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 07, 11:52)
Dėl dengimo, tai yra neužmušamų, pvz. Flamentanz. Prie mano senųjų namų augo, nei tręšta, nei dengta, per daugelį metų tik kartą buvo nušalus. Laipiojančios auga po 4 m, kaip reikės jas nukrapštyti g.gif Žadu iš Bauhofo pirkti pinučius,ant jų auginti vijoklines, mačiau yra visokių dydžių. Tai jeigu per juos ir rožes permesti šiltnaminius lankus, agroplėvele rožes apmuturiavus, o ant lanku uždėti iš didmaišių susiūtą užklotą g.gif Vėdintusi ir gan šilta būtų.

paziurejau pamineta jusu roze, nu grazi, bet as neisileisiu raudonos spalvos i savo kiema smile.gif , o kitokios kiek ziuriu nera turbut,gal jau ir atsparumas kitoks bus...nesibalsykiu,nors neprizadu,vis kokia idedat cia nuoroda tuoj randu ko nerciau dar dar dar doh.gif
O siaip del uzdengimo, nezinau ,drauge daug roziu augino,bet visad lenke,denge g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 07 kovo 2013 - 11:56
Tos vadinamos neužmušamomis žydi gausiai bet tik kartą per sezoną.
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 03 07, 13:00)

aga,as taip pat ruosiuosi daryti ta sabakstyna angliska , tai gal tu cia garsiai tas klaidas vardink,nes as jau levandu uzsisakiau  rolleyes.gif ,per arti levandas prie roziu sukisai? Siaip pas francus tos levandos belekur sukistos,nu bet ir ziurisi  wub.gif

lyg ir laikiausi reikalingu atstumu, bet niekad nezinai kaip kokiam augalui susimastys augti. pas mane pietine puse, visiska saulekaita, salia namo fasadas, krituliu toj vietoj gaunasi mazai- levandos matyt sumaste , kad cia ju gimtine ir uzgoze rozes. tos nespejo is paskos augti, nors ir antramecius krumelius toj vietoj sodinu. pirmamecius levandos isvis butu prarijusios. siemet reiks ziureti- ar rozes visgi pajegs jas praaugti, ar toj vietoj teks palikt levandu lauka, o rozems labiau tinkancios vietos paieskot.- galbut cia joms per sausa ir per didele saulekaita g.gif pernai jas labai miltlige puole...
Atsakyti
nijole0619 visiskai pritariu tavo nuomonei. As kiekvienais metais vaziuoju i sibirka paziuret kaip gyvai rozes auga. Turiu THE ENGLISH ROSES knygute, esu susizimejus kokiu noreciau , bet sibirkoj kai kuriu nesu macius arba buna isparduota. Tai todel ir noriu issaikint kur galima nupirkt ...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 07, 12:25)
Tos vadinamos neužmušamomis žydi gausiai bet tik kartą per sezoną.

Tai va, todėl ir nepersikėliau. Renkuosi nuolat žydinčias laipiojančias, ir dar kad kvepėtų smile.gif
Dėl levandų, tai nėra jos tokios nekaltutės, kol rožės neišbujojusios, tol neverta sodinti. Pas mane tarp floribundinių buvo, būt drąsiai jas peraugusios, laimei ar nelaimei, anyta sugalvojo rožyną paravėti, pamatė "kiečius" ir amen joms biggrin.gif Vienas kelmas teužsiliko, gerai kad prie šiltnamio turiu atsarginių augalų "vaikų darželį", kai rožės paaugs, gaus draugų. Šiemet pabandysiu tarp rožių rasakilą, turiu 4 augaliukus, labai prastai dygo.
Dėl dengimo, tai pas ruses forume mačiau, daro nedidelius šiltnamiukus vos prilenktom.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 07, 15:27)
lyg ir laikiausi reikalingu atstumu, bet niekad nezinai kaip kokiam augalui susimastys augti. pas mane pietine puse, visiska saulekaita, salia namo fasadas, krituliu toj vietoj gaunasi mazai- levandos matyt sumaste , kad cia ju gimtine ir uzgoze rozes. tos nespejo is paskos augti, nors ir antramecius krumelius toj vietoj sodinu. pirmamecius levandos isvis butu prarijusios. siemet reiks ziureti- ar rozes visgi pajegs jas praaugti, ar toj vietoj teks palikt levandu lauka, o rozems labiau tinkancios vietos paieskot.- galbut cia joms per sausa ir per didele saulekaita g.gif pernai jas labai miltlige puole...

Tai, kad miltligė puola, kai drėgmės per daug g.gif
Mh, net įdomu.. manosios irgi levandos išprotėję, bet rožių nenustelbė.. bet gal dėl to, kad jos labiau pakraštukais.. O šiaip, aš levandas geriau retinčiau, ne rožes kilnočiau.. Na, numirs viena kita, nebėda, jei levanda.. O rožių ir rožyno gaila judinti, ypač, kai tiek darbo ten įdėjai pernai ax.gif
Tai nerimstat, moterys, nagai jau niežti.. bigsmile.gif Nors, turiu prisipažinti, kad irgi pasiilgau tupinėjimo apie rožes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 03 07, 14:46)
Tai, kad miltligė puola, kai drėgmės per daug  g.gif

ziuresiu kaip cia bus. paskaiciau, kad dazniau miltlige serga nesenai pasodintos rozes , kuriu saknims truko dregmes. man cia panasiausiai, kad as jas uzdziovinau biskeli. sia vasara bus geriau matyti.
Atsakyti
nu neapsikenciau- nubegau eglisakes pakilnot ir paziuret kaip ten mano rozes po jom miega. o tu siaube- jos per siltai apkutotos- jau bunda saulekaitoj doh.gif eglisakiai nuo saules ikaite- tamsus gi jie, o po apacia dar agro plevele. kai kurios jau zaliuoja, o kai kurios...eee...zaliuoja dar nuo pernai unsure.gif . knirps nei vieno lapo nepametus- tokia pat kaip ir uzklojau doh.gif kita savaite dar salcius zada, bet vis tiek dali eglisakiu jau nuemiau, geriau tegu po agro pabuna- ta balta, atspindes sviesa ir nebudins rozyciu. kita dalis dar po zieminiu apdaru ir po sniegu miega unsure.gif
Atsakyti