Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

Mano vos ne visos rožės pirktos iš latvių, kaina gera ir sodinukai , kaip vienmečiai, labai tvirti thumbup.gif
Atsakyti
Geros tos latviškos. Tik įtariu, kad mums tenka tai, kas lieka nuo pačių latvių. Pavartau sąrašą, surašau ko reikia, ima ir neatveža, atseit neliko verysad.gif Labai norėjau Heritage, Graham Thomas, negavau. Gal šiemet bus.
Gal kas žinot, kodėl mano Edenas pirmais metais nenorėjo žydėti? Šakos po 2 m ilgio ir nieko g.gif
O vijoklinės visos nors po žiedą parodė biggrin.gif
Atsakyti
Is kaimo, zinokite mano Edenas irgi nezydejo, nors taip pat ir tuo paciu metu pasodintos Nostalgie turejo nemazai ziedu. Pirktos visos is Virbickienes ukio.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 03 06, 19:10)
Is kaimo, zinokite mano Edenas irgi nezydejo, nors taip pat ir tuo paciu metu pasodintos Nostalgie turejo nemazai ziedu. Pirktos visos is Virbickienes ukio.

Šio ūkio rožių niekada neperku schmoll.gif , nes prieš pora metų buvau apgauta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 05, 13:14)
Geros tos latviškos. Tik įtariu, kad mums tenka tai, kas lieka nuo pačių latvių. Pavartau sąrašą, surašau ko reikia, ima ir neatveža, atseit neliko verysad.gif Labai norėjau Heritage, Graham Thomas, negavau. Gal šiemet bus.
Gal kas žinot, kodėl mano Edenas pirmais metais nenorėjo žydėti? Šakos po 2 m ilgio ir nieko g.gif
O vijoklinės visos nors po žiedą parodė biggrin.gif

Jau antri metai skaitau apie latviskas rozes , kur jus ju randat ? Per muges ?
Gal yra kazkoks ju katalogas ?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 03 07, 00:03)
Šio ūkio rožių niekada neperku schmoll.gif , nes prieš pora metų buvau apgauta  unsure.gif

mano pernai pirkti jos sodinukai buvo praktiskai favoritai. tik va tie veisliu uzkodavimai knisa. kazkokia loterija doh.gif ( mano atveju labai sekminga). nebent reiktu tiesiai i rozyna prekintis nuvaziuot, nes as tai pirkaliojau jas visur kur tik rasdavau.
bliamba, man liga doh.gif zinau, kad siemet neturiu naujos vietos irengus, nenumatyta sodint( pernai virs 20 susodinau), nu bet norisi taaaaaip- kazkoks roziholizmas unsure.gif uzsikoduot gal reiktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2013 03 07, 07:06)
Jau antri metai skaitau apie latviskas rozes , kur jus ju randat ? Per muges ?
Gal yra kazkoks ju katalogas ?

Paieškokit savo miesto turguje. Didesniuose miestuose tarpininkai prekiauja. Per pavasarinę mugę prie Žemės ūkio universiteto irgi dažnai matau.
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2013 03 07, 08:32)
mano pernai pirkti jos sodinukai buvo praktiskai favoritai. tik va tie veisliu uzkodavimai knisa. kazkokia loterija doh.gif ( mano atveju labai sekminga). nebent reiktu tiesiai i rozyna prekintis nuvaziuot, nes as tai pirkaliojau jas visur kur tik rasdavau.
bliamba, man liga doh.gif  zinau, kad siemet neturiu naujos vietos irengus, nenumatyta sodint( pernai virs 20 susodinau), nu bet norisi taaaaaip- kazkoks roziholizmas unsure.gif uzsikoduot gal reiktu g.gif

Reikia burtis į anoniminių rožiaholikų draugiją, ką jau sėkmingai darome biggrin.gif Tas kodavimas ir mane užknisa. Pernai Bauhofe, kai atvežė, tai dešimtys pavadinimų, kabo paveikslėliai, nusifotkinau juos ir lėkiau namo atkoduoti. Kai kurių taip ir neiššifravau, tai nepirkau. Kai perku turguje, tai irgi nėra ant kiekvienos rožės pavadinimo, latviai koduoja spalvotų juostelių pagalba, pas pardavėją būna atkodavimo sąrašas, tai ant maišelių iškart užrašo. Nepasitaikė, kad apgautų. Tik pernai per prievartą įsiūlė Astrid Grafin von Heidelberg, nu spalva schmoll.gif Raudonojo burokėlio ar dar tamsesnė. Net nežinau, kur kišti, su kuo derinti g.gif
Atsakyti
Skaitau, kad daug kl. kur gaut? O man kyla visai kitos mintys, tiksliau, jų eiliškumas.
Dažnai pamirštami kiti ypač svarbūs naujo rožyno kūrimo etapai, numatyti planą: kur auginsim rožes, paruošti tą vietą, pasidėlioti: kokias spalvas, suderinamumą, kvepia ar ne, kokio aukščio bus, numatyti atstumus, žydėjimo laiką paderinti, atkreipti dėmesį į sergamumą, atsparumą šalčiui, dygliuotumą, kiek ilgai žiedai žydi, ar neišblunka, ar lietus žiedų nesudarko ir t.t..atsirinkti veisles atitinkančius Jūsų kriterijus. Pasidomėti priežiūros ypatybėmis. Ir tik tada ieškoti, kur įsigyti. Yra daugybė rožynų, kurie augina, siunčia David Austin rožės ( galit net užsisakyt nemokamą rožių katalogą), Kordes rožės , pagaliau e-bay ir t.t..jei išnaudoti Lt platinamų rožių taškai.
Skubam pirkti, nors dar net įšalas neišėjęs..ir yra laiko apmąstyti. Pirmas rožes irgi pirkau- negalvojus, pamačius žiedus, ar išvis- o ..parduoda..reikia...gerai būtų įsigyti.. O po kurio laiko galvoji, reik persodinti, ne vietoje, per aukšta, trumpai žydi, ar išvis, ir kam aš ją įsigijau, kai yra tokių ...veislių..Nepasiduokim pirmam impulsui. Dabar juk ne rusų laikai, kai viską reikėdavo iš kažkur gauti..Beje, labai naudinga pasiskaityti rožininkų forumus, tinklaraščius, susižinoti būtent apie konkrečias veisles, kur būna minimi kai kurie niuansai, nenurodyti kataloguose.

Parašiau labai trumpai, glaustai ir primityviai. Tikri rožininkai, yra parašę kur kas išsamiau, tereikia noro ir susirasit kelią..
Malonaus rinkimosi ir gražaus rožyno.. Keli vaizdai iš interneto platybių
user posted image user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 07 kovo 2013 - 11:23
nijole0619, tokios nuotraukos man anaiptol nepadeda sveikti nuo roziaholizmo schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 07, 11:18)
nijole0619, tokios nuotraukos man anaiptol nepadeda sveikti nuo roziaholizmo schmoll.gif  biggrin.gif

Rožialigė yra liga- protui, tačiau atgaiva sielai.. Baisiausia, kai realiai nebeturi vietos, o nori dar ir dar...
Einu nors katalogus pavartysiu..vis terapija..nors ir sėja laukia..o laiko vis mažiau, ir mažiau, saulutė kaitina vis dažniau ir karščiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 07 kovo 2013 - 11:31
Sveikutes,
nijole0619 trubut viska teisingai suraset, bet kur paimt tos kantrybes,laukti,aiskintis,taip ir vasara praeis smile.gif ,tai kad nedaryt klaidu,gal rozininkes gali padet,tokiom naujokem kaip as g.gif ,ar cia i belekokius klausimus siusit googlintis biggrin.gif
turiu terasa, viena dalis kaip pergole, prie jos noriu pirkti sitas rozes,gal kuri auginot,ar vertos,matau kad ziedus turi visa vasara,kas labai malonu rolleyes.gif New Dawn ir White New Dawn , o gal zinot kokiu geresniu,man labai tinka ju spalva smile.gif
Atsakyti
O kam reikia nuo jo sveikti? biggrin.gif
Pirkimo maniją gal ir reiktų gydyt, bet riboti save kurti grožį. Pirmyn ir kuo daugiau bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(luju @ 2013 03 07, 11:22)
turiu terasa, viena dalis kaip pergole, prie jos noriu pirkti sitas rozes,gal kuri auginot,ar vertos,matau kad ziedus turi visa vasara,kas labai malonu  rolleyes.gif New Dawn  ir White New Dawn , o gal zinot kokiu geresniu,man labai tinka ju spalva  smile.gif

Lietuvoj visas vijoklines žiemai reikia prilenkinėt, jei norim išsaugoti kuo daugiau ūglių ilgio (ūgio). Pradžioj New Dawn auginau prie arkos, tačiau po žiemos vis tiek tekdavo nugenėt iki gyvos medienos ir kiek ilgiau užtrukdavo, kol vėl imdavo žydėt ( liepos mėn vidurio/ pabaigos). Vėliau ėmiau prilenkti žiemai, gana lanksti šiam reikalui ir akivaizdžiai pagerėjo vaizdas sezono metu.

Tai štai, sodinant reikia numatyti atstumus iki pergoles, kad galima būtų žiemos pradžioj prilenkt patogiai 4u.gif
Atsakyti