Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 19, 08:57)
Sveikos, rožininkės. Prisijungsiu ir aš prie jūsų, nes susirgau rožlige. Kol kas turiu nedaug, apie 70, bet norų šąrašas jau siekia kelis šimtus doh.gif

Aš jaučiu, kad man irgi pasireiškia rožligės simptomai. Turiu kol kas tik 9 rožes, bet norisi dešimteriopai daugiau lotuliukas.gif

QUOTE(nijole0619 @ 2013 02 19, 16:23)
Man tai užkliuvo kad prie vartų, jei labai arti- nesodinčiau-nes labai jau badosi..O šiaip dažnai ją matydavau, kai lankydavaus VU botanikos sode-nuolat žydi, tik vienais metais buvo pašalus ir nenugenėta laiku. O ir Trakų medelyne- labai ji man patiko, tad pernai pasisodinau. Krūmas dar jaunas daug pasakyt negaliu. Uoj kaip badosi..tik ilgai negalėjau apsispręsti rausvos ar vyšninės noriu..abi tokios gražios.. biggrin.gif gerai kad prekyboje tik viena buvo tai ir prigriebiau F.J. Grootendorst supreme..Ligoms atspari pagal aprašą, žiedai reti- kaip gvazdikėliai-kekėmis..1mx1m.

Nelabai arti, praeiti eis nesusibadžius. Išaugus krūmui iki vartelių turėtų likti apie 1 m atstumas. Pasiryžau užsisakyti šią rožę, laukiu, kol Sibirka atidarys prekybą mirksiukas.gif
Atsakyti
parasiau apie Leonardo ir staiga supratau kaip as ju pasiilgau- kaip vaiku doh.gif Nepasiilgau jokiu kitu daugiameciu geliu, bet roziu kazkaip labai asmeniskai blush2.gif keikviena ir varda turi ir savo istorija is kur pirkta. visgi reikia prisipazinti, kad tai ''mano'' augalas biggrin.gif
Atsakyti
http://www_stadiblid...enas/rozes.html

http://www.krogzeme....in.php?item=270

http://www.darzszems..._piedavajumi/15

gal panašios rožės,kurias jūs perkat? Neturiu patirties sodininkystėje,bet pavasariui ruošiuosi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 20 vasario 2013 - 14:48
QUOTE(vobla @ 2013 02 20, 16:29)
Buna ir dar pigiau biggrin.gif  vasaros pradzioj pirkau Kalvariju turguj Leonardo da Vinci. viena dideli uz 10 litu, kita, pirmameti- uz 5lt. (sitas tai jau mizernas buvo). bet iki rudens taip subujojo- i gera kruma isvirto ir ne vienas ziedas zydejo.  Noreciau ir kitamet pataikyt i toki ispardavima biggrin.gif

Nerealaus gražumo rožė, o kaina dar nerealesnė, pasisekė tau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 02 19, 16:16)
Auga jos gerai ir žydi nuostabiai  wub.gif tik problema su žiemojimu  ax.gif  Aš savo iškasu žiemai ir nešu į rūsį  ax.gif
Vasarą prisiminus... Mano stiebinė rožytė  ax.gif

Labai grazi roze.... Ieskosiu ir as stiebines. Pernai Maximoj buvo akcija, bet kazkaip suabejojau, bet dabar yra vieta, kur jos labai truksta smile.gif
Tik vat nesioti i rusi, tai jau ne man... Reikes bandysti ziema apristi, gal kaip nors perziemos g.gif
O tos rozes nebijo tokio kasinejimo? Paskui gerai prigija?
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 02 20, 16:14)
Labai grazi roze.... Ieskosiu ir as stiebines. Pernai Maximoj buvo akcija, bet kazkaip suabejojau, bet dabar yra vieta, kur jos labai truksta smile.gif
Tik vat nesioti i rusi, tai jau ne man... Reikes bandysti ziema apristi, gal kaip nors perziemos  g.gif
O tos rozes nebijo tokio kasinejimo? Paskui gerai prigija?

Ačiū 4u.gif Šioje temoje anksčiau buvo diskutuota apie stiebinių rožių žiemojimą, paskaitinėjusi galbūt pritaikysite ir sau ką nors mirksiukas.gif O mano rožė yra įsodinta į didelį indą, su kuriuo įkasu į žemę pavasarį ir iškasusi rudenį padedu žiemoti į rūsį ax.gif Ji net nepajunta to proceso smile.gif Buvau vieną palikusi žiemoti lauke, šiltai aprišau, bet neišgyveno... Tokia mano patirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 20, 13:06)
Na tai visai nebrangu, o jei gauti po 8 lt, tai  galima ir bulvių nesodinti  lotuliukas.gif
Kadangi, kiek suprantu, iš to pačio kaimo esame, kokias latviškų rožių veisles rekomenduotum. svarbu, kad nesirgtų  smile.gif, kokios tau patiko

Malonu, žemiete drinks_cheers.gif Tik tos rožės ne latvių selekcijos produktas, jie tik daugina. Neserga:
Leonardo da Vinci, Heimatmelodie, Elvershorn, Nostalgie ir maximinė Helga, dar gerai gyveno Quin Elizabeth, iš vijoklinių Rosarium Uetersen, New Dawn.
Šiaip aš pradėjau nuo floribundinių, pamirštu jas net uždengti, tik sniegu apkasu. Man aplamai gražiausios dvispalvės, su kitos spalvos pakraščiu ar kitos spalvos reversu, po langu auga Jubilee du Prince du Monako ir Laminuette, na jos man tobulos wub.gif Beje, Leonardo da Vinci red labai neblogai laikėsi, graži Lavaglut, Chipendeil, iš krūminių Marie Rose, Charlote.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 20, 21:28)
Malonu, žemiete drinks_cheers.gif Tik tos rožės ne latvių selekcijos produktas, jie tik daugina. Neserga:
Leonardo da Vinci, Heimatmelodie, Elvershorn, Nostalgie ir maximinė Helga, dar gerai gyveno Quin Elizabeth, iš vijoklinių Rosarium Uetersen, New Dawn.
Šiaip aš pradėjau nuo floribundinių, pamirštu jas net uždengti, tik sniegu apkasu. Man aplamai gražiausios dvispalvės, su kitos spalvos pakraščiu ar kitos spalvos reversu, po langu auga Jubilee du Prince du Monako ir Laminuette, na jos man tobulos wub.gif Beje, Leonardo da Vinci red labai neblogai laikėsi, graži Lavaglut, Chipendeil, iš krūminių Marie Rose, Charlote.

Ačiū, konspektuoju.
Na su maximinėm tai anekdotas doh.gif , aš jau nežinau kokių jos veislių, nes nuotrauka viena, pavadinimas kitas. Bet kad tik žydi, tai ir gerai. bigsmile.gif
Ar tie latviai kiekvieną savaitgalį būna, ar tik retkarčiais. Aš į tą turgelį svečias retas, labiau kitus turgus šefuoju. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 20, 19:38)
Ačiū, konspektuoju.
Na su maximinėm tai anekdotas  doh.gif , aš jau nežinau kokių jos veislių, nes nuotrauka viena, pavadinimas kitas. Bet kad  tik žydi, tai ir gerai.   bigsmile.gif
Ar tie latviai kiekvieną savaitgalį būna, ar tik retkarčiais. Aš į tą turgelį svečias retas, labiau kitus turgus šefuoju.  lotuliukas.gif

Prekiauja ne latvis, o gryniausia lietuvė, kasdien, maždaug nuo balandžio pabaigos iki birželio vidurio smile.gif Ieškoti tarp dengtos stogu daržovių eilės ir dengtos gėlių eilės, pirma vieta tam tarpe dešinėje, jei įeisit nuo Senukų pusės. Ten toliau, dengtoje gėlių alėjoje prekiauja vyrukas irgi latviškom, bet man pas jį nepatinka, sodinukai tokie įtartini, beveik visi su žiedais schmoll.gif
Įdedu savo Leonardą da Vinči, tik jau baigia nužydėti.user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 21 vasario 2013 - 09:29
Supratau, dairiausi ir aš pas tą vyriškį, bet ir man kažkas ten nepatiko, nežinau, net kas, nesugundė ax.gif
O moteriškė, tai kaip ir įsivaizduoju kur ta eilė, ten dauguma po atviru dangumi prekiauja. Bet nuo senukų ar ne po kairę puse? na vistiek susirasiu, ne toks jau didelis turgus, turgelis biggrin.gif

Vakar apžiūrėjau visas tavo rožytes internete, superinės gražuolės, mane jau baltas pavydas apėmė mirksiukas.gif . Man tos dvispalvės taip pat patinka. Ar tu turi kelis rožynus, ar viskas viename. Kaip supratau tai vyrauja rožinė spalva, dar raudona.

Jūs čia matau turite didelius "palocius", aš tai mieste bandau viską į 7 arus sukišti hihihi.gif sunkiai pavyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 21 vasario 2013 - 09:37
As kaip tik pirkciau sodinukus su ziedais (net jei jie ir labai silpnuciai), tada bent turi garantija, kad nusipirkai savo issvajota roze. Tos kurios augina rozes puikiai zino, kaip stipriai rozes myli gyvenima ir kaip jos net pusiau gyvos atsigauna pasodintos i zeme wub.gif
Atsakyti
Para, jei tik dėl vietos stokos norus sunku išpildyti, tai galit antram plane aukštas krūmines sodinti, o jų priekyje floribundines. Šias sodinu tankiai, kas 50 cm, aišku ravėti bus košmaras, bet užtat ištisinis kilimas žiedų.Pasižiūriu rusaičių forume jų sodus, tai 6 aruose tokie grožiai smile.gif
Floribundinių kol kas pirkausi raudona-rausva-balta gama, bet krūminių turiu įvairių spalvų. Privengiu tamsiai raudonų, reikia joms tinkamą foną sugalvoti g.gif
Atsakyti