Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(ilonux @ 2013 02 07, 10:57)
Sveiki  4u.gif
Ar kas nors auginate rožę (rosa rugosa hibridą) F.J. Grootendorst?  Esu nusižiūrėjusi, norėčiau pasisodinti prie vartų, kad būtų dideli, vasarą nuolat žydintys krūmai.

Man tai užkliuvo kad prie vartų, jei labai arti- nesodinčiau-nes labai jau badosi..O šiaip dažnai ją matydavau, kai lankydavaus VU botanikos sode-nuolat žydi, tik vienais metais buvo pašalus ir nenugenėta laiku. O ir Trakų medelyne- labai ji man patiko, tad pernai pasisodinau. Krūmas dar jaunas daug pasakyt negaliu. Uoj kaip badosi..tik ilgai negalėjau apsispręsti rausvos ar vyšninės noriu..abi tokios gražios.. biggrin.gif gerai kad prekyboje tik viena buvo tai ir prigriebiau F.J. Grootendorst supreme..Ligoms atspari pagal aprašą, žiedai reti- kaip gvazdikėliai-kekėmis..1mx1m.

O čia gražūs rožynai

O sniegu ir aš džiaugiuosi, kad ne žliūgė, ne speigas- o normali žiema, lengvas sniegas-augalams šilta ir gera. Reiks dar į šiltnamį sniegelio prikasti.
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2013 02 19, 16:16)
Auga jos gerai ir žydi nuostabiai  wub.gif tik problema su žiemojimu  ax.gif  Aš savo iškasu žiemai ir nešu į rūsį  ax.gif
Vasarą prisiminus... Mano stiebinė rožytė  ax.gif

Linetax- gražuolė rožė. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 19 vasario 2013 - 16:24
QUOTE(nijole0619 @ 2013 02 19, 16:23)

Linetax- gražuolė rožė. wub.gif

Ačiū Nijole 4u.gif
Atsakyti
Linetax, labai graži tavo rožytė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 16:37)
Linetax, labai graži tavo rožytė  thumbup.gif

Ačiukas 4u.gif Ji mano mylimiausia rožytė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 02 19, 21:51)
Ačiukas  4u.gif Ji mano mylimiausia rožytė  wub.gif

Koks jos vardas smile.gif ? Kur tokią gražuolę galima įsigyti, čia jau ne internetu?
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 19:54)
Koks jos vardas smile.gif ? Kur tokią gražuolę galima įsigyti, čia jau ne internetu?

Vardo nepasakysiu, nes kai pirkau ne taip svarbu jis man buvo ir kortelės neišsaugojau blush2.gif O pirkau Klaipėdos Bauhofe. Prieš tai buvau pirkusi tokią pačią Kaune pas Elijošius, bet neiškasiau ir neišžiemojo. Netikėtai užtikau Bauhofe ir nė negalvodama griebiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 02 19, 22:01)
Vardo nepasakysiu, nes kai pirkau ne taip svarbu jis man buvo ir kortelės neišsaugojau  blush2.gif O pirkau Klaipėdos Bauhofe. Prieš tai buvau pirkusi tokią pačią Kaune pas Elijošius, bet neiškasiau  ir neišžiemojo.  Netikėtai užtikau Bauhofe ir  nė negalvodama griebiau  smile.gif

na va ir prekybos centruose galima visokių grožybių nusipirkti (čia ne reklama) mirksiukas.gif

Aš esu pirkusi maximines rožes, kas prigijo nenuvylė. thumbup.gif
Atsakyti
Man rodos tai Knirps ant stiebo. Pati auginu paprastas, besidireikiančias, tai labai panašios wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2013 02 19, 22:06)
Man rodos tai Knirps ant stiebo. Pati auginu paprastas, besidireikiančias, tai labai panašios  wub.gif  wub.gif

Ruošiuosi pirkti besidriekiančias ir aš šiemet, reikia paslėpti betonuotą atitvarą. Pernai mačiau buvo bauhofe, bet greitai dingo doh.gif . O kur pirkote jūs?
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2013 02 19, 20:06)
Man rodos tai Knirps ant stiebo. Pati auginu paprastas, besidireikiančias, tai labai panašios  wub.gif  wub.gif

Labai panašu į Knirps, rožės šakos svyra, žiedeliai rožiniai nedideli, tačiau tai ne Knirps. Praeitą vasarą kai žydėjo lyginau žiedus, skiriasi jie ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 20:26)
Ruošiuosi pirkti besidriekiančias ir aš šiemet, reikia paslėpti betonuotą atitvarą. Pernai mačiau buvo bauhofe, bet greitai dingo  doh.gif . O kur pirkote jūs?

Aš besidriekiančias Knirps pirkau "Sodo rožėje".
Papildyta:
Suradau palyginimui nuotraukas ax.gif
Stiebinės žiedai
user posted image

Knirps žiedai
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 19, 21:05)

Aš esu pirkusi maximines rožes, kas prigijo nenuvylė.  thumbup.gif

is penkiu maximiniu -trys buvo visai kitos veisles nei nurodyta ant ipakavimo ir visai kitu spalvos biggrin.gif . dvi is ju labai greit susirgo miltlige ir apkrete visa rozyna- matyt bus neatsparios ligoms. dar ziuresiu kaip perziemos ax.gif jei perziemos teks joms kitos vietos ieskoti, nes nebetinka nei pagal auguma, nei pagal spava toj vietoj. spiegia orandziniai kaip kelininko liemene doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 19, 16:00)
O kaip man patinka žiema ir kad sninga, ne-rea-liai  bigsmile.gif Visi bamba, kad sniego ir vėl privarė, bet kai žinau, kad visa augmenija po sniego patalais  wub.gif

oj man tai ziema tikras kosmaras, o dar kai nei galo jos nematyti- jau isvis per sukastus dantis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 02 19, 22:51)
is penkiu maximiniu -trys buvo visai kitos veisles nei nurodyta ant  ipakavimo ir visai kitu spalvos biggrin.gif . dvi is ju labai greit susirgo miltlige ir apkrete visa rozyna- matyt bus neatsparios ligoms.  dar ziuresiu kaip perziemos ax.gif  jei perziemos teks joms kitos vietos ieskoti, nes nebetinka nei pagal auguma, nei pagal spava toj vietoj. spiegia orandziniai kaip kelininko liemene doh.gif
Papildyta:

oj man tai ziema tikras kosmaras, o dar kai nei galo jos nematyti- jau isvis per sukastus dantis verysad.gif

Aš žiemą sieju su asmeninio tobulėjimo laikotarpiu, daug skaitau (na ir parašiau, persitobulinau doh.gif ), dar bendravimui, kad ir su jumis, mamytėmis smile.gif todėl ir geras šis laikas.

O su maximinėm man atvirkščiai. Pirkau raudonai geltona (sakyčiau morkinė) sužydėjo raudonai raudonai. O miltligė kaip tik buvo užpuolusi skiepytą, iš rožininko pirktą , o šalia augo "maxsimos", jai nieko, net nesiruošė sirgti. Kitų spalvos taip pat neatitiko. Tik vijoklinės, kokios buvo nufotografuotos, tokios ir buvo. Net ta geltonoji, kažkokia Gold Parfum iš tikrųjų labai kvepia. Kadangi pirkau jau nukainuotas, už kelis litus, tai ir širdies neskauda bigsmile.gif
P.S. Peržiemoja jos man puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 19 vasario 2013 - 21:11