Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(iingutte @ 2013 02 06, 15:48)
Bet tada vel reiktu stebet orus ir jei tik pranes saltuka uzkast? ar jau palikt siek tiek nudengtas?  smile.gif

Aš už dengiu rudenį rožes kai būna -5 laipsniai, dar nenušalo, bet reikėtų pasiklausti profesionalių. Pati auginu dar tik 4 metai, tai tikrai neesu geriausia patarėja. Aš tai visai nepanikuoju, sakau kaip bus taip, jei sušus ar nušals mažiau darbo turėsiu. Aišku, gaila būtų verysad.gif . Pernai vijoklinė nušalo, bet paskui atžėlė iš šaknų. O be to neperku brangių rožių, kad ne toks didelis nuostolis būtų.
Atsakyti
Maniškės visos, išskyrus vieną vijoklinę, prabangios ir dengiu tik sniegu. Nei nušąla, nei iššunta. Kaimynė vis grasina, kad po vienos žiemos neliks nei vienos, o aš tyliai jau ir pas kitą sklype didinu rožių kiekį laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 06, 16:00)
Maniškės visos, išskyrus vieną vijoklinę, prabangios  ir dengiu tik sniegu. Nei nušąla, nei iššunta. Kaimynė vis grasina, kad po vienos žiemos neliks nei vienos, o aš tyliai jau ir pas kitą sklype didinu rožių kiekį  laugh.gif

Gal pajūry gyvenat, kur nedidelės šalnos tebūna. Man irgi patinka idėja dengti tik sniegu, reikės pabandyti kitais metais
Atsakyti
kazin kaip jos ten po to dregnu sniegu jauciasi per atlydi g.gif nesuziurejau, tai dieds sniega nuo praejimo ant poros roziu sukase doh.gif gyvena ten kazkur po pusmetrine suledejusio sniego kruva. jei dar gyvena unsure.gif
Atsakyti
ir as siemet tik sniegu apkasdavau, o dabar nutirpo ir jau geriau, jei vel sals ir snigs ir vel apkasiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 02 06, 16:18)
kazin kaip jos ten po to dregnu sniegu jauciasi per atlydi g.gif  nesuziurejau, tai dieds sniega nuo praejimo ant poros roziu sukase doh.gif  gyvena ten kazkur po pusmetrine suledejusio sniego kruva. jei dar gyvena unsure.gif

Pas mane pernai panaši situacija buvo, nes rožės prie tako pasodintos, bet nieko išgyveno, pavasaris parodys
P.S. po sniegu dar eglišakių buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 06 vasario 2013 - 14:23
QUOTE(Para @ 2013 02 06, 14:06)
Gal pajūry gyvenat, kur nedidelės šalnos tebūna. Man irgi patinka idėja dengti tik sniegu, reikės pabandyti kitais metais

Nea, rožės gyvena beveik vidurio Lietuvoj, bet ir rinkausi atsparesnes. mirksiukas.gif
Atsakyti
Protingiausia pasirinkti tokias, kurios dėmesio mažiau reikalauja
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 06, 15:22)
Pas mane pernai panaši situacija buvo, nes rožės prie tako pasodintos, bet nieko išgyveno, pavasaris parodys
P.S. po sniegu dar eglišakių buvo

pas mane po sniegu irgi aglisakes smile.gif
ale jau taip pavasariu pakvipo- laukiu nesulaukiu, kada gamta ims busti. idomu kaip kas perziemojo.
Atsakyti
Pasiskaičiau apie rožes. Protingi, o gal ir nevisai biggrin.gif , pataria jei oro temperatūra laikosi ilgiau nei savaitę virš 0 C, dengiamą medžiagą reikia truputį kilstelėti ir pravėdinti. Šiltokomis ir saulėtomis vasario dienomis nerekomenduoja rožių laikyti po tamsiais apklotais (ypač juoda plėvele). - taip jos per daug įkaista, pradeda šusti arba per anksti išsprogsta.

Išvada: geriau dengti rožes sniegu mažiau vargo
Atsakyti
Rekomenduoja sniegą apie rožes sumindyti, kad neįsimestų graužikai. Aš tai specialiai dedu eglišakes, sako pelės nemėgsta to kvapo
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Ar kas nors auginate rožę (rosa rugosa hibridą) F.J. Grootendorst? Norėčiau išgirsti nuomonę, kaip ji auga, ar didelė,ar dekoratyvi, ar ligoms atspari. Esu nusižiūrėjusi, norėčiau pasisodinti prie vartų, kad būtų dideli, vasarą nuolat žydintys krūmai. Iš aprašymo Sibirkos tinklalapyje atrodo patraukliai, o kokia yra praktinė patirtis?
Atsakyti