Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(nijole0619 @ 2012 12 02, 16:15)
Sveiki, na kam iškasti. Aš kurių nepavyko prilenkti - patį krūmą apipyliau durpėmis, o stiebus apkamšiau gausiai eglišakiais ir aprišau virve, įsitikinusi, kad peržiemos gerai.

ar cia stiebine aprista. kad maziuke atrodo
maniskes abi virs 1,5 metro aukscio.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 03, 11:50)

Na mano stiebinės irgi mažiukės, apie 50-70 cm aukščio gal tik...
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 03, 10:50)

Na yra įvairių, kurios buvo po 1.5m kažkaip prilenkiau, skaičiau, kad rožės lankstesnės vakarop, o ir lenkiu ton pusėn į kurią ji lenkiasi. O ši nuotraukoje -apie 1m - gal nelabai matosi -viršūnės kiek liko styroti, manau jei jos pašals, tai nebaisu, genėsiu pavasarį, formuojant krūmą. Tiesa, kai kurios ir mažesnės stambiažiedės -maniau palenksiu, kelias palaužiau, tad teko apkamšyti eglišakėm.
O šiaip aš neskirstau dengiant žiemai, kuriai grupei rožės priklauso. Visas apipilu kaupu durpių, jei pritrūkstu pilu kompostą. Šlykščiausias darbas- nurinkti lapus, dedu dvigubas pirštines ir seną ,,fufaikę"..Ir kai šie darbai baigti, prilenkiu su vielom ir dengiu eglišakėmis. Tik erškėtrožių nedengiu.
O šiandien tiesiog širdis džiaugiasi matant sniegą.
Atsakyti
siandien nusprendziau uzpilti durpemis roziu saknis- visgi pas mane labai vejai kosia. ale prisnigta gi- pyliau ant sniego. visos dar su lapais- tik ziedus nukarpiau. patripenau tose vietose, kur besidriegiancios rozes apie save duoda zinot tik po viena kita nespejusi zydet pumpura is po sniego iskisusios. ka su sitom daryt? g.gif visiskai po sniegu su visais lapais ir pumpurais... unsure.gif pabandziau berti durpiu, bet kazkaip durnai. nusus dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 12 05, 14:23)
siandien  nusprendziau uzpilti durpemis roziu saknis- visgi pas mane labai vejai kosia. ale prisnigta gi- pyliau ant sniego. visos dar su lapais- tik ziedus nukarpiau. patripenau tose vietose, kur besidriegiancios rozes apie save duoda zinot tik po viena kita nespejusi  zydet pumpura is po sniego iskisusios. ka su sitom daryt? g.gif  visiskai po sniegu su visais lapais ir pumpurais... unsure.gif pabandziau berti durpiu, bet kazkaip durnai. nusus dar g.gif

Nežinau ar gerai, bet aš ant besidriekiančių nieko neužpyliau. Ir praeitą žiemą nebuvau užpylus, išžiemojo puikiai. Gal todėl, kad jas užkloja sniegas. Bet maniškės ir pasodintos prie pat namo, užuovėjoje.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 12 05, 15:33)
Nežinau ar gerai, bet aš ant besidriekiančių nieko neužpyliau. Ir praeitą žiemą nebuvau užpylus, išžiemojo puikiai. Gal todėl, kad jas užkloja sniegas. Bet maniškės ir pasodintos prie pat namo, užuovėjoje.

tai vat ir mastau, gal tiesiog ant ju uzmest pora eglisakiu ir vsio g.gif
Atsakyti
Sniegą prieš pilant durpes juk galima atstumti į šonus, o vėliau sugrąžinti atgal biggrin.gif

Iš maniškių tik viena teoriškai turėtų būti uždengta, bet ji taip ar taip iki dirvos nušąla, pavasarį atsprogsta. Kitoms pilnai užtenka sniego sluoksnio. Tiesa, vijoklinę New Down tik prilenkiu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 12 05, 16:24)
Sniegą prieš pilant durpes juk galima atstumti į šonus, o vėliau sugrąžinti atgal  biggrin.gif

Iš maniškių tik viena teoriškai turėtų būti uždengta, bet ji taip ar taip iki dirvos nušąla, pavasarį atsprogsta. Kitoms pilnai užtenka sniego sluoksnio. Tiesa, vijoklinę New Down tik prilenkiu.

suuunkiai- pas mus snigo su slapdriba, tai suledije viskas g.gif

visgi jauciu bendro patarimo kaip, kuom ir kada dengti rozes nebus g.gif nes klimatas atskirose tos pacios nedidukes Lietuveles vietose gali labai skirtis. augimo salygos irgi. as jas mielu noru jau iki galo apkutociau, nu bet tie zali lapai stabdo g.gif paciupinejau- tai laikosi ir net nezada kristi. viszales kazkokios pasitaike biggrin.gif
Atsakyti
oi, kai neturėjau ką veikt vieną rudenį, su spec žirklutėmis lapus nukarpiau biggrin.gif Dabar kažkaip neimu į galvą, pavasarį nurinksiu, jei nebus atlydžio. Nieko toms rožėms su lapais neatsitiks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 12 05, 16:35)
oi, kai neturėjau ką veikt vieną rudenį, su spec žirklutėmis lapus nukarpiau  biggrin.gif Dabar kažkaip neimu į galvą, pavasarį nurinksiu, jei nebus atlydžio. Nieko toms rožėms su lapais neatsitiks wink.gif

labai norejosi juos is rudens surankiot, kad nebebutu terpes ligoms. bet...
ziemos kaip yra, zirklutemis gal neskabysiu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, rožių mylėtojos 4u.gif

Aš šiais metais kažkaip užvėlavau užpilti durpėmis rožes - buvo taip šilta, šilta ir staiga drėbė geroką sluoksnį sniego, o po to pradėjo šalti. Užšalo lauke maiše buvusios durpės doh.gif Na ir ką - apkasiau sniegu papildoma visas rožes tik šakų galiukai kyšo. O durpių maišą nugabenau į garažą, kad atsileistų...Kai pradės sniegas tirpt per atlydį gabensiu ir pilsiu durpes..
O jei nebus atlydžio? Kažin ar nieko neatsitiks tik sniegu apkastoms mano gražuolėms? Ar verta ant viršaus užmest eglišakių?

Ar niekas iš jūsų nepapuolė į tokią kvailą situaciją kaip aš? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2012 12 09, 13:23)

Ar niekas iš jūsų nepapuolė į tokią kvailą situaciją kaip aš?  ax.gif

man irgi durpes maisuose buvo susale,bet as parsinesiau i vidu, ant sildomu grindu. tik beriau jas jau virs suledijusio sniego.
dabar tai, kas islinde is po sniego, kloju pora sluoksniu agropleveles ir prispaudziu eglisakem. agro del to, kad pas mane tyrai- vejai labai zvarbus buna. ir jau tris ziemas is eiles mano parapijoj temperatura ziema zemiau minus 30 pakrisdavo unsure.gif ziuresiu kaip cia bus- man su rozem pirmoji ziema...
dabar tranuoju rogemis eglisakes... mastau, kad galejau anksciau nest namo miska pradet. dar minimum 3 reisu i miska reikia doh.gif

pas mane viso labo 20 roziu ir tiek gavos krusnios. pamasciau kaip ten Sibirka savasias plantacijas dengia g.gif unsure.gif
Atsakyti