Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
na merginos spustelejo saltukas, ar dar nelaikas durpemis apipilti roziu saknis?
vakar stiebines issikasiau ir sunesiau i sklepa, pagailejau ir nepalikau lauke, nes bais grazios buvo.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 02, 12:18)
na merginos spustelejo saltukas, ar dar nelaikas durpemis apipilti roziu saknis?
vakar stiebines issikasiau ir sunesiau i sklepa, pagailejau ir nepalikau lauke, nes bais grazios buvo.

jau kaip ir laikas butu, ale mansikses visos su zaliais lapais ir net negalvoja ju nusimest. o taip norejau pries dengiant lapus sugrebstyti, kad ligu pavasariui nepalikt g.gif kuuuu daryc? g.gif juk nepesiosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 12 02, 11:51)
jau kaip ir laikas butu, ale mansikses visos su zaliais lapais ir net negalvoja ju nusimest. o taip norejau pries dengiant  lapus sugrebstyti, kad ligu pavasariui nepalikt g.gif  kuuuu daryc? g.gif  juk nepesiosiu biggrin.gif

vat vat kad pas mane t.p. kai kurios su lapais, kai kurios jau nuplikusios, lapus pries savaite nukritusius surinkau, bet tie kur dar zali.. varar paskutiniuosius susalusius ziedus nukarpiau, buvo grazu ziuret ledines geles biggrin.gif
Atsakyti
Anksti dar, turi nusistovėti '-7' ir dienos metu. Prognozės rodo dienomsi 0.
Atsakyti
Sveikos, o gal galite patarti mano situacijoje: pasodintos rožės, uždengta juoda agro plėvelė ir ant viršaus mulčas? Kaži mulčas apsaugotų šaknis nuo šalčio taip kaip beriamos durpės? Aš mulčą nusišluot ir durpes berti ant viršaus, o paskui vėl pavasarį persitvarkyti? Ir stiebinės taip pat susodintos, tai bandysiu kaip kažkurios iš jūsų nuorodoje skaičiau: apkarpyti ir skiepo vietą eglišakiais aprišt ir balta agro plėvele ant viršaus... Visos rožės žiemos pirmus metus, visos maximinės nukainuotukės, bet vistiek norėtųsi išsaugoti...
Atsakyti
QUOTE(Indre_bac @ 2012 12 02, 14:54)
Ir stiebinės taip pat susodintos, tai bandysiu kaip kažkurios iš jūsų nuorodoje skaičiau: apkarpyti ir skiepo vietą eglišakiais aprišt ir balta agro plėvele ant viršaus...

parasykit po ziemos ar stiebinems nieko nenutiko? labai idomu, daug kam issala skiepas, arba issunta..
nes nelengva jas iskasti ir tysti kitur ziemoti..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 02, 16:04)
parasykit po ziemos ar stiebinems nieko nenutiko? labai idomu, daug kam issala skiepas, arba issunta..

Sveiki, na kam iškasti. Aš kurių nepavyko prilenkti - patį krūmą apipyliau durpėmis, o stiebus apkamšiau gausiai eglišakiais ir aprišau virve, įsitikinusi, kad peržiemos gerai.
Įdedu foto, kad būtų aiškiau - user posted image
Pati nelaukiau -5, nes nežinia ar turėsiu galimybę būtent tada važiuot tvarkyt. Uždengiau, užtat ramu. Dabar tik laukiu sniego, šalčių( tikuos nebus virš 30) ir tikros žiemos.
Atsakyti
Aš šiandien savo rožes apmulčiavau durpėm, ir apdengiau eglišakėm. Gal nepasianktinau labai ax.gif
Atsakyti
As vis dar laukiu g.gif Bet ziuriu, kad savaites galui jau prognozuojama saltukas ir iki -7 laipsniu, reikes savaites galui pasiplanuoti jau roziu dengima smile.gif
Atsakyti
Aš šiandien ištraukiau stiebinę rožę iš žemės, o kitas pamulčiavau durpėmis. Gal kiek ir ankstokai, tačiau jei savaitgalyje šaltukas, per savaitę nebus kada prieit prie to darbo, nes vakarais būna jau sutemę, kai grįžtu iš darbo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 02, 17:04)

Būtinai parašysiu.

O kaip dėl žiemojimo jei juoda agro plėvė uždengta ir mulčiaus pabarstyta? Ar nušals jei durpėm nebersiu, o tik eglišakiais apklosiu?
Atsakyti