Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*nikituke* @ 2012 10 20, 13:38)
sveikos, sodininke dar is manes ne kokia, bet kazka bandau, tai va nesupratau kirpti ar ne rozes, as turiu mazyte rozyte kuria pasodinau labai velai rugpjucio vidury ir vazonelio(padovanojo tada) ji prigjo, zydi, daba kai kurie ziedai parudavo ir krenta, kaip man ja paruosti ziemai? dengti eglisakiais ar durpem? jei durpem kokiu sluoksniu? o pavasari tas durpes nuimti?

Sveika, kai žemė pašals, nusistovės kažkur -5C užpilkit durpėmis (jei rašot, kad rožytė nedidelė, tai ir durpių berkit nedaug), ir ant viršaus užmeskit kelias šakas eglišakių jei turit. Pavasarį nuimsit eglišakes ir praėjus šalnų pavojui durpes nugrėbsit nuo rožės.
Dėl kirpimo rašiau keliais postais anksčiau. Kiek žmonių, tiek nuomonių. Aš nekirpčiau.
Jie vis vien neaišku ir kyla kl., įsiveskit į google ,,rožių paruošimas žiemai" tikrai išmes ne vieną išsamų straipsnį apie tai.
Įdedu dar vieną nuorodą su vaizdine medžiaga, kad būtų aiškiau kiek ko berti:rožių paruošimas žiemai
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2012 10 28, 23:41)
Šiandien dar pasodinau vieną rožę, bet tikiuosi, kad augs  unsure.gif

Kitąmet lauksim naujokės žiedų nuotraukos.. smile.gif
Pati dar ne viską spėjau, ax tas nelemtas sniegas, labai laukiu atšilimo..kaip ir mano lelijos kibire.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 29 spalio 2012 - 12:21
user posted image
Atsakyti
Kaip grazu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 29, 13:20)
Sveika, kai žemė pašals, nusistovės kažkur -5C užpilkit durpėmis (jei rašot, kad rožytė nedidelė, tai ir durpių berkit nedaug), ir ant viršaus užmeskit kelias šakas eglišakių jei turit. Pavasarį nuimsit eglišakes ir praėjus šalnų pavojui durpes nugrėbsit nuo rožės.
Dėl kirpimo rašiau keliais postais anksčiau. Kiek žmonių, tiek nuomonių. Aš nekirpčiau.
Jie visd vien neaišku ir kyla kl., įsiveskit į google ,,rožių paruošimas žiemai" tikrai išmes ne vieną išsamų straipsnį apie tai.
Įdedu dar vieną nuorodą su vaizdine medžiaga, kad būtų aiškiau kiek ko berti:rožių paruošimas žiemai
Papildyta:

Kitąmet lauksim naujokės žiedų nuotraukos.. smile.gif
Pati dar ne viską spėjau, ax tas nelemtas sniegas, labai laukiu atšilimo..kaip ir mano lelijos kibire.. doh.gif

aciu labai, as jau uzgengiau durpem, ko gero per anksti bus...

Kokios grazios jusu pasalusios rozytes :bigsmile:bet jauciu kaip gaila ju....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *nikituke*: 30 spalio 2012 - 23:42
Sakykite, girdejau, kad reikia nupurksti rozes ir zeme aplink jas pries uzdengima ziemai, parasykite, prasau, koks pavadinimas tos chemijos?
Atsakyti
[quote=*nikituke*,2012 10 30, 23:38]
aciu labai, as jau uzgengiau durpem, ko gero per anksti bus...

dar reikejo nepilti durpiu,nes pakankamai silta,gali issusti saknys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 11 05, 18:00)
Sakykite, girdejau, kad reikia nupurksti rozes ir zeme aplink jas pries uzdengima ziemai, parasykite, prasau, koks pavadinimas tos chemijos?

Prieš dengiant rožes, dar esant teigiamai temperatūrai, rožes ir žemę aplink jas galima nupurkšti vario sulfato tirpalu.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 11 05, 21:18)
Prieš dengiant rožes, dar esant teigiamai temperatūrai, rožes ir žemę aplink jas galima nupurkšti vario sulfato tirpalu.

Labai aciu uz atsakyma, jauciu dabar visai tinkamas laikas, tik kad nelytu... Tikiuosi rasiu vario sulfato Senukuose ar Ermitaze...
Atsakyti
Gal norite prisijungti prie užsakymo, užsisakinėju iš čia http://www.rosen-dir...e/Guillot-Rosen
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 08 lapkričio 2012 - 14:33
sveiki,
gavau dovanu roziu, pamerkiau, pasigrozejau, nuvyto, sudziuvo, standartiskai.. Sakau ismest rekia, ir ziuriu, kad pora cm virs vandens kur buvo leidzia zalia pumpureli bigsmile.gif nesu macius tokio dalyko is paprastai pamerktos rozes, ka dabar daryti su ja??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 12 lapkričio 2012 - 22:46
QUOTE(Shalimar @ 2012 11 12, 22:46)
sveiki,
gavau dovanu roziu, pamerkiau, pasigrozejau, nuvyto, sudziuvo, standartiskai.. Sakau ismest rekia, ir ziuriu, kad pora cm virs vandens kur buvo leidzia zalia pumpureli bigsmile.gif nesu macius tokio dalyko is paprastai pamerktos rozes, ka dabar daryti su ja??

Man buvo toks nutikimas bigsmile.gif Vasario mėnesį pamerkta gimtradienio puokštė nuvyto ir kai norėjau išmest, pastebėjau kelias rožių šakas leidžiant šonines atžalėles, palikau vazoje, iki pavasario išliko tik viena šaka, kuri sėkmingai įsišaknijo, perkėliau į gėlyną ir šią vasarą apdovanojo žiedais bigsmile.gif Nežinau, kaip jai pasiseks išžiemoti, bet skaičiau šiame forume, kad savašaknės žiemoja visai neblogai. Jūsų vietoje, kol kas laikyčiau šakelę vazoje, stebėčiau, kas toliau darysis.
Atsakyti