Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 10

QUOTE(smth1 @ 2012 10 16, 11:27)
Sergancius lapus reikia sudeginti, kad neplatintu ligos. Cia toki trumpa sakini parasiau, kad sugebetumete perskaityti neismesdama zodziu ir nepamesdama prasmes. Aisku, antras gerokai ilgesnis, tai skaityt jo nereik. O paryskintas sakinys man paliko ispudi  lotuliukas.gif

Nu jau atleiskit ,praleidau pas Jus.O,kad švepluodama rašote,tai aš nesikabinėju lotuliukas.gif .Kokios ligos???Trumpai tariant sėkmės Jums.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2012 10 16, 15:10)
Nu jau atleiskit ,praleidau pas Jus.O,kad švepluodama rašote,tai aš nesikabinėju  lotuliukas.gif .Kokios ligos???Trumpai tariant sėkmės Jums.

Žiūriu kaip fainai jūs čia bendraujate, kritikuojate, nepriimate kitų nuomonės g.gif Svarbiausia sakinio gale uždėt šypsenėlę ir viskas gerai. Nebūtina savo nuomonę taip kategoriškai ginti, juk kiekvienas žmogus atsirenka pats ką daryt su savo augalais, o nuomonės iš patirties visų geros mirksiukas.gif Man taipogi labai svarbi kitų patirtis dėl rožių pjūklelio, dėl ligų, todėl įdėmiai skaitau diskusijas, tačiau negerai, kai jos tampa va tokios.
Atsakyti
kai pati neturiu lapuociu, tai man del rudeni deginamu lapu verkt norisi- kone vaziuok su maisu ir prasyk, kad pakrautu i bagazine , uzuot degine. bet kompostuot roziu lapu, ar maru sirgusiu bulviu, ar pomidoru- niekaip nesugalvociau....
Atsakyti
Ant nukritusių senų lapų,jeigu turiu uždedu naujų.Ir viskas būna gerai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 12, 13:48)
Dabar purkšti nuo pjūklelių nėra prasmės.

Jūs, kaip ir visada, su pačiais geriausiais patarimais. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neferite @ 2012 10 12, 11:30)
[Ai, ir dar klausimas prie to pačio.. o miltligei būdinga toks kaip pelėsis ant žiedų? Ar čia dar kokia kita liga? Prisiminiau, kad viena rožytė, kuri ypač gausiai žydėjo rudeniop pradėjo gest.. žiedai būtent lyg baltu pelėsiu pasidengę buvo, o lapai vis tiek gražūs.. bet dabar kaip tik toji numetė visus lapus  unsure.gif

-----
Nezinau ar padesiu,pas mane buvo pelesiai ant lapu ir koto, kur spygliai,ant ziedu nebuvo.as pagooglinau kas yra miltlige,yra nuotraukom kaip si liga atrodo.Man padejo Champion nuo sios ligos.Jau db matau kad mano rozes atsigauna.Paziurekit ir jus google,daug atsakymu gaima rast i klausimus.

Ačiū, kad atsiliepėt. Būtinai pažiūrėsiu dar.. čia užklausiau, nes tikėjaus gal greitesnio, aiškesnio atsakymo.. bet dabar logiškai mąstant, jei ta rožė jau be lapų, tai kaip ir nėra ką bepurkšti šiemet.. plikus stiebus.. g.gif
Suvėlavau. Ji pabalusiais žiedais buvo jau rudenį, kai smarkiai lijo.. o po to per savaitę ar dvi (kol nemačiau, nebuvau sode), pametė visus lapus.. unsure.gif

Ačiū. Įsidėmėjau: champion. Ir dar pasiskaitysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 10 16, 22:28)

Ačiū. Įsidėmėjau: champion. Ir dar pasiskaitysiu smile.gif

bjaurus tas champion. mano rozems nepadejo, nors du kartus purskiau. blogiausia tai, kad paskui jos atrodo daug blogiau nei po miltliges- visi tie zali dazai lieka amziams, nenusiplauna nei po pietaus doh.gif taip ir pragyvenom iki dabar su zaliai taskuotais lapais. kitamet,j ei bus ta pati beda-iskosiu kazko kito... dar paskaiciau, kad miltlige labiausiai puola pirmamecius augalus, plius jeigu truksta saknims dregmes. pas mane matyt taip ir buvo- labai sauleta pietine puse, dar kazkiek namo kraigas kritulius nustumia- lyg ir liejau, bet matomai per mazai. pasknisau giliau- uz sprindzio zeme sausa sausutele. tai kokias dvi savaites tiesiog imesdavau slanga i gelyna ir palikdavau ilgam. dar dabar prisisodrinus vandens. nu prazioplinau, gal butu nesirge...
Atsakyti
purkšti Champion'u ar vario pentahidratu reikia dabar, rudenį, kai jau nukrenta lapai arba anksti pavasarį, kuomet dar nėra lapų. Vėliau tik sodos tirpalu ar augaliniais, namie pasigamintais 4u.gif

Ir dar, primus du būtina tirpint šiltu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 17, 13:34)
purkšti Champion'u ar vario pentahidratu reikia dabar, rudenį, kai jau nukrenta lapai arba anksti pavasarį, kuomet dar nėra lapų. Vėliau tik sodos tirpalu ar augaliniais, namie pasigamintais  4u.gif

Ir dar, primus du būtina tirpint šiltu vandeniu.

bigsmile.gif Ačiū už gerus patarimus.. pas man dvi sergančios (viena toji be lapų, kita visą vasarą tokia įtartinoka, skurdoka buvo, įtariu, kad kažkokią juodų dėmių grybelinę ligą galima diagnozuot), kitos 4 lyg niekuo nesiskundžia ir dar ir dabar su gražiais lapais.. mh, tai gal dar reik palaukt truputį rolleyes.gif
Atsakyti
na as tikrai atidesiu iki pavasario- mano rozes paciam zydejime. matyt nusprende iki Kaledu, nes tiek pumpuru prikrauta doh.gif . paskui dar vanduo purkstuve uzsals biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, sodininke dar is manes ne kokia, bet kazka bandau, tai va nesupratau kirpti ar ne rozes, as turiu mazyte rozyte kuria pasodinau labai velai rugpjucio vidury ir vazonelio(padovanojo tada) ji prigjo, zydi, daba kai kurie ziedai parudavo ir krenta, kaip man ja paruosti ziemai? dengti eglisakiais ar durpem? jei durpem kokiu sluoksniu? o pavasari tas durpes nuimti?
Atsakyti
Šiandien dar pasodinau vieną rožę, bet tikiuosi, kad augs unsure.gif
Atsakyti