Tesiame pokalbius apie rozes toliau
tikiuosi, kad roziu guru Raganele nesupyks uz jos foto
9 tema.
-------------
apie rozes:
http://www.rozes.lt/
http://www.sodoroze.lt/
http://www.roziu-sodinukai.lt/
-----------
gal merginos dar i pirma puslapi nuorodu ides, apie sodinima, auginima, prieziura?
----------------
Zozdziu, toliau sodiname, priziurime, gerimes ir dalinames patirtimi
Oho kokia garbė mano rožynui ačiū Vobla
Pas mane dauuma prisirpusios sprogti rudeniniam žydėjimui, o kai kurios negali sustot vis dar :
Kelios pradėjo taškuotis, bet bendras vaizdas rugpjūčiui dar geras, lapai nekrenta. Pastebėjau, kad suserga tos, kurių pagailėjau pavasarį genėdama. Buvo išlikusios nelabai gražios šakelės, bet sprogo, pažydėjo, o dabar sirgt bando, dar taškų turi tos, kurios ir pavasarį pernykščiais žaliais lapais tebebuvo ir ilgai tokias palikau. Matyt grybai juose peržiemojo ir silpnesnėse subujojo.
Pas mane dauuma prisirpusios sprogti rudeniniam žydėjimui, o kai kurios negali sustot vis dar :
Kelios pradėjo taškuotis, bet bendras vaizdas rugpjūčiui dar geras, lapai nekrenta. Pastebėjau, kad suserga tos, kurių pagailėjau pavasarį genėdama. Buvo išlikusios nelabai gražios šakelės, bet sprogo, pažydėjo, o dabar sirgt bando, dar taškų turi tos, kurios ir pavasarį pernykščiais žaliais lapais tebebuvo ir ilgai tokias palikau. Matyt grybai juose peržiemojo ir silpnesnėse subujojo.
QUOTE(vobla @ 2012 08 11, 09:39)
Tesiame pokalbius apie rozes toliau
QUOTE(raganele @ 2012 08 11, 15:49)
Oho kokia garbė mano rožynui ačiū Vobla
o Dieve, kaip grazu Ir jos tikros Man vis kazkaip tokios grazios atrodo kaip is sapno ir sunkiai isivaizduoju kaip jos tokios uzauga
o as turiu klausimeli, skaiciau, kad reikia ir vasara geneti rozes. Mano sode yra senos senos laipiojancios berods rozes. Yra trys. Viena zydejo paprastais raudonais ziedeliais, bet buvo gal kokia 5 ziedai. kita mazesne rozne, buvo keliais ziedeliais daugiau bet irgi ne kzka. O trecia visai ezydejo. pavasari prie ju nesilieciau, nes bijojau ir skaiciau kaip ir ka reikia daryt.
Dabar ziuriu, kad su jom susitvarkyti sunku baisiai daug stiebu jie baisiai ilgi. Siandien truputuka apgenejau, nes praeiti neimanoma.
stengiaus isgeneti visas sakas, kurios atrode labai ne vietoje, dar kelias kurios atrode pasene.
Taigi klausimelis kaip atskirti tas sakeles, kurias tikrai reikia geneti. Taip pat ar tos rozes dar zydes?
Ačiū jos tikrutėlės
Bent jau aš senas taip ir daryčiau - karpyčiau negražias, senas, nevietoje šakas (bet pavasarį, kad per vasarą likusios sveikos bujotų ir žydėtų) na apravėti, patręšti, užmulčiuoti.
Vasarą tiesiog karpyti nužydėjusius žiedus, kad vaisiukų neaugintų ir žydėtų pakartotinai, jei jos ne vieną kartą žydinčios. Jei pavasarį nesutvarkytos, tai nebesitikėčiau didelio žydėjimo, nuo kito pavasario imčiausi tvarkymo, žiūrėdama kokios šakos išliks po žiemos. O aukštos ir ilgos mūsų klimate - turtas
Bent jau aš senas taip ir daryčiau - karpyčiau negražias, senas, nevietoje šakas (bet pavasarį, kad per vasarą likusios sveikos bujotų ir žydėtų) na apravėti, patręšti, užmulčiuoti.
Vasarą tiesiog karpyti nužydėjusius žiedus, kad vaisiukų neaugintų ir žydėtų pakartotinai, jei jos ne vieną kartą žydinčios. Jei pavasarį nesutvarkytos, tai nebesitikėčiau didelio žydėjimo, nuo kito pavasario imčiausi tvarkymo, žiūrėdama kokios šakos išliks po žiemos. O aukštos ir ilgos mūsų klimate - turtas
Vobla, ačiū už temą..
Raganėle, guru , galima apie šitą plačiau.. ir ką daryt? Purkšt? Kuo? Kaip vadinasi ši bėda? "Taškuotis", tai turit minty, patys žiedai??
Nes mano senoji šiemet tokia visą vasarą.. pumpurų, žiedų daug, bet jie tokie nelabai kokie.. ir naujos kelios tokios su taškais ant išorinių žiedlapių (nors krūmai, lapai gražūs. Lapija kaip išprotėjusi). Galvojau, kad dėl drėgmės pertekliaus žiedai tokie, bet jau pradėjau tuo abejoti.. tokie ne puošnūs kai kurie, ypač pirmieji buvo.. paskui pagražėjo.. Papasakokit, kas čia puola rožes? IR kaip joms padėti? Ačiū
QUOTE(raganele @ 2012 08 11, 16:49)
Raganėle, guru , galima apie šitą plačiau.. ir ką daryt? Purkšt? Kuo? Kaip vadinasi ši bėda? "Taškuotis", tai turit minty, patys žiedai??
Nes mano senoji šiemet tokia visą vasarą.. pumpurų, žiedų daug, bet jie tokie nelabai kokie.. ir naujos kelios tokios su taškais ant išorinių žiedlapių (nors krūmai, lapai gražūs. Lapija kaip išprotėjusi). Galvojau, kad dėl drėgmės pertekliaus žiedai tokie, bet jau pradėjau tuo abejoti.. tokie ne puošnūs kai kurie, ypač pirmieji buvo.. paskui pagražėjo.. Papasakokit, kas čia puola rožes? IR kaip joms padėti? Ačiū
Oi ne ne žiedai. Žiedai nuo lietaus pasitaškuoja ir nieko čia nepadėsi. Būna veislės, kurių žiedai tam atsparūs Tai nebėda, tik kosmetinė problemėlė, kurios nebūna sausu oru. Ir vakar fotografuota manoji Leonardo da Vinci matosi turi taškų, viršutiniai vainiklapiai parudę - lyja.
Bėda yra juodi taškai ant lapų, juos pažeidžia grybas, reikia skint, gydyt fungicidais (efektorius, previkuras jei neklystu), kitaip lapai kris, rožė bus nualinta. Pasidalinau pastebėjimais, kurios linkusios tais dėmėtumais susirgti. Kitais metais reikia mazgelį pavasariui užsirišt - negailėti ligotų nors ir išžiemojusių šakų ir nuskabyt lapus.
Bėda yra juodi taškai ant lapų, juos pažeidžia grybas, reikia skint, gydyt fungicidais (efektorius, previkuras jei neklystu), kitaip lapai kris, rožė bus nualinta. Pasidalinau pastebėjimais, kurios linkusios tais dėmėtumais susirgti. Kitais metais reikia mazgelį pavasariui užsirišt - negailėti ligotų nors ir išžiemojusių šakų ir nuskabyt lapus.
QUOTE(raganele @ 2012 08 12, 00:39)
Ir vakar fotografuota manoji Leonardo da Vinci matosi turi taškų, viršutiniai vainiklapiai parudę - lyja.
is kaip sekasi su Leonardo sutarti? pirkau dvi- viena dvimete, o kita - jau toki pagaliuka - turguj per ispardavima uz 5 litus. nieko gero nesitikejau, ale ir dvimete, ir tas pagaliukas- visgi virsta pamazu i dailius krumus. abu jau pumpurus sukrove. turetu but skirtingu atspalviu. ale kai pasiskaiciau ka radau nete apie sias rozes, nu taip dar uzsimaniau, dar manosioms net neprasiskleidus ar jos tikrai zydi visa vasara be pertraukos?
-------------
Tyli upe, o kaip ta tavo maximine terasine? mano zydejo, taip, kad per ziedus lapu nesimate, tai atejo laikas juos nukarpyt, pasirode, kad jie is visai pazemes prasideda. apkarpiau drastiskai- is po zemes kysojo vos keli 5-7cm. pagaliukai. ale per tris savaites ji vel virto tokiu pat krumu koip buvo. pumpuru sukrovus baisybe...
Mano Leonardas irgi pirmą vasarą pas mane, parsisiunčiau plikom šaknim iš vokiečių per rudeninį sodinimą pernai. Žydi nuo birželio ir sustot neketina. Kaip pirmiems metams, tai žiedų daug.
Ačiū labai, Raganėle už geras žinias
Pradžioj vangiai žydėjo, tie žiedlapiai tokie taškuoti, nedailūs buvo.. bet sulaukiau ir aš pilnų žiedų.. gražūs labai, įdomūs tokie: vidury tamsūs, pakraščiuose šviesiau rožiniai. O krūmas nedidutis, lapų nedaug, tad žiedai gula ant žemės... Tik, jei pameni, maniškis man dar įtartinas ir dėl tų 7 lapelių.
Žiūrėsim, kaip žiemos.
QUOTE(vobla @ 2012 08 12, 10:03)
Tyli upe, o kaip ta tavo maximine terasine? mano zydejo, taip, kad per ziedus lapu nesimate, tai atejo laikas juos nukarpyt, pasirode, kad jie is visai pazemes prasideda. apkarpiau drastiskai- is po zemes kysojo vos keli 5-7cm. pagaliukai. ale per tris savaites ji vel virto tokiu pat krumu koip buvo. pumpuru sukrovus baisybe...
Pradžioj vangiai žydėjo, tie žiedlapiai tokie taškuoti, nedailūs buvo.. bet sulaukiau ir aš pilnų žiedų.. gražūs labai, įdomūs tokie: vidury tamsūs, pakraščiuose šviesiau rožiniai. O krūmas nedidutis, lapų nedaug, tad žiedai gula ant žemės... Tik, jei pameni, maniškis man dar įtartinas ir dėl tų 7 lapelių.
Žiūrėsim, kaip žiemos.
QUOTE(raganele @ 2012 08 12, 11:59)
Mano Leonardas irgi pirmą vasarą pas mane, parsisiunčiau plikom šaknim iš vokiečių per rudeninį sodinimą pernai. Žydi nuo birželio ir sustot neketina. Kaip pirmiems metams, tai žiedų daug.
super ruzavas ar raudonas?
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 12, 13:00)
Žiūrėsim, kaip žiemos.
vadinasi mus augaleliai visa skirtingi mano tokia kietoka, staciom sakom, negula ziedai, nelinksta... norejau ikraut vaizdu, ale fotki puslapis neisleidzia
---------------
ale kokia beda uzmaciau- viena roze miltlige uzpuole!!!
reiskia tuoj visos apsines
einu ieskot nete kuom purksti
QUOTE(vobla @ 2012 08 12, 13:11)
Nai tas vakar čia įkeltas net nežinojau kad ir raudonų būna.
Greit vėl pasivaidensiu, visos angliškosios jau sprogsta galgi ir lietaus tiek nebus, nors man jei kiek pasitaškavę žiedai, tai visai gražu, kaip ir pablukę
Pas mane miltligės nebūna, bet draugės rožės tuom vis serga, sakė geriausiai - efektorius.
QUOTE(raganele @ 2012 08 12, 19:16)
Nai tas vakar čia įkeltas net nežinojau kad ir raudonų būna.
----------------
Pas mane miltligės nebūna, bet draugės rožės tuom vis serga, sakė geriausiai - efektorius.
----------------
tai nuskaiciau, kad ju buna dvi spalvos- ta ciklameniskai ruzava ir raudona. pagal pumpurus, kurie neuzilgo jau issisieps- jau matos, kad bus skirtingi...
------------
neturiu po ranka jokiu fungicidu- iki roziu gyvenom ekologiskai be antradienio nenuvaziuosiu nusipirkt, tai nupurskiau ryte sodos tirpalu. bet tai keistenybe arba ta soda padejo, arba man haliucinacija ryte buvo- nu lyg ir nebera pabalus sunku ivertint kai kiauria diena lyja