Įkraunama...
Įkraunama...

Galimi/negalimi vaistai/papildai nėštumo metu

Sveikos busimos ir jau esancios mamytes:) norejau pasiteirauti, kokie pojuciai nestumo metu su virskinamuoju traktu?smile.gif
Atsakyti
Sveikutes:) ar galima nesciajai gerti vitamina e ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutte20 @ 2013 04 21, 11:31)
Sveikutes:) ar galima nesciajai gerti vitamina e ? smile.gif

nebūkit tokios savarankiškos, tam yra gydytojos
Atsakyti
SOS! Skubiai reikalingi patarimai, kaip kovoti su dygstancio protinio danties skausmu. Jausmas beprotiskai nemalonus. Atrodo visas zandikaulis tvinksi skausmas paralyzavo. Sunkiai beprasizioju ir jau kandzioju zanda kuris, rodos, sulindo i burna. Turiu tik gvazdikeliu aliejaus bei paracetamolio, kurie skausmo nenumalsina. Beje, esu UK. Gal kam teko susidurti su sia bedanestumo metuir galite patarti ka dar reiketu daryti.
Atsakyti
QUOTE(Sandrita86 @ 2013 05 17, 20:31)
SOS! Skubiai reikalingi patarimai, kaip kovoti su dygstancio protinio danties skausmu. Jausmas beprotiskai nemalonus. Atrodo visas zandikaulis tvinksi skausmas paralyzavo. Sunkiai beprasizioju ir jau kandzioju zanda kuris, rodos, sulindo i burna. Turiu tik gvazdikeliu aliejaus bei paracetamolio, kurie skausmo nenumalsina. Beje, esu UK. Gal kam teko susidurti su sia bedanestumo metuir galite patarti ka dar reiketu daryti.

Puikiai Jus suprantu ir isivaizduoju ta jausma, kosmaras tikrai... doh.gif As dar vadavausi vaikiskais tepaliukais nuo dantu dygimo, tai bent jau nakti galedavau ramiau miegoti. unsure.gif O daugiau...kad ko gero kaip ir nera kazko... rolleyes.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrita86 @ 2013 05 17, 19:31)

Patarčiau paieškoti visgi patikimo stomatologo. Juk kartais tokiu atveju reikia antibiotikų dėl galimos infekcijos. Peniciliną saugu vartot neštumo metu.
Linkiu pagerėjimo.
Atsakyti
Eisiu kitą sav. pas gyd., bet gerklę stipriai skauda "čia ir dabar", jau ne vieną dieną doh.gif Kosulys aišku, sunku ryt. (tik tos p-kos su talonėliais užmuša...kol sulauksiu eilės - pasveiksiu turbūt doh.gif )
Gal žinot (pvz. gyd. buvo rekomendavę nestuke.gif metu) kokias pastiles čiulpiamas? (islandinė kerpena niekuom nepadeda verysad.gif) Medaus, propolio ir pan., ir jodo preparatų negaliu - alergija.
Atsakyti
QUOTE(jauku @ 2013 05 18, 12:58)
Patarčiau paieškoti visgi patikimo stomatologo. Juk kartais tokiu atveju reikia antibiotikų dėl galimos infekcijos. Peniciliną saugu vartot neštumo metu.
Linkiu pagerėjimo.

Protinis danties dygimas ir infekcija cia nieko bendra neturi... schmoll.gif Juk ne puliuoja, ne isgedes, o dygstantis ir dar protinis. Man dygo trys dantys is eiles, tai galejai kraustytis is proto, skausmas nerealus, o dar vienas dygo ir tebedygsta i zando puse, tai nei valgyti, nei prasizioti, nei kalbet nesinori, kai uzeina skausmas...stomotologo isvada, kad nestumo metu niekas nieko tokiu atveju nedaro, reikia laukti, isgerti paracetamolio, tepti kokiu tepaliuku, pasildyti silta "pusle", skalauti medetku arbata ir gerai plauti dantis. Vat tau ir visa "pagalba". Po nestumo, kaip minejo man stomotologe, reikia nebelaukti ir geriau tuos dantis istraukti, bet velgi, tai nera paprasta procedura, cia ne danties sutvarkymas...tenka gultis i ligonine, pasidaryti tyrimus ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 05 18, 13:57)
Eisiu kitą sav. pas gyd., bet gerklę stipriai skauda "čia ir dabar", jau ne vieną dieną doh.gif Kosulys aišku, sunku ryt. (tik tos p-kos su talonėliais užmuša...kol sulauksiu eilės - pasveiksiu  turbūt doh.gif )
Gal žinot (pvz. gyd. buvo rekomendavę  nestuke.gif metu) kokias pastiles čiulpiamas? (islandinė kerpena  niekuom nepadeda  verysad.gif) Medaus, propolio ir pan., ir jodo preparatų negaliu - alergija.

Susiduriau ir as si nestuma su siuo "geriu". doh.gif Tai ciulpiau "Isla", arba metinius ledinukus. Skalavau gerkle su vandens ir druskos tirpalu, bei medetku arbata. Zinoma, geriau DAUG karstu arbatu (man jos labiausiai padejo)...O nakciai uzsidedavau spirito kompresa ant kaklo. Na, aciu Dievui, praejo, nors teko pasikankinti koki pusantros savaites. doh.gif
Sveikatos Jums. 4u.gif
Atsakyti
Na va kokios skirtingos patirtys dėl protinių dantų - man kai dygo ir net buvo kažkiek patinę, tai išrašė antibiotikų. Na bet nebuvau tada neščia, neplanavau net, tai nesukau galvos ir sugėriau.

Dėl gerklės - man paskutinį kartą tikriausiai padėjo šlykštusis sirupas - svogūnų sultys blink.gif reikia į kokį stiklainį smulkiai supjaustyt svogūną ir nemažai cukraus įsidėt, uždaryt ir po kelių valandų jau galima vartot - po šaukštą kas kelias valandas. Man buvo baisumų baisuma, nes svogūnų labai nemėgstu, bet kitą dieną gerklė praėjo.
Atsakyti
QUOTE(jauku @ 2013 05 18, 17:54)
Na va kokios skirtingos patirtys dėl protinių dantų - man kai dygo ir net buvo kažkiek patinę, tai išrašė antibiotikų. Na bet nebuvau tada neščia, neplanavau net, tai nesukau galvos ir sugėriau.

Dėl gerklės - man paskutinį kartą tikriausiai padėjo šlykštusis sirupas - svogūnų sultys  blink.gif  reikia į kokį stiklainį smulkiai supjaustyt svogūną ir nemažai cukraus įsidėt, uždaryt ir po kelių valandų jau galima vartot - po šaukštą kas kelias valandas. Man buvo baisumų baisuma, nes svogūnų labai nemėgstu, bet kitą dieną gerklė praėjo.

Man visa laik patinsta, kai tik prasideda dygimo "sezonas", kai skausmas atlegsta, praeina ir tynimas. O dygsta jau keli metai, bet niekaip neislenda. doh.gif O dabar is vis tik "liaudiskom" priemonem galima vaduotis. doh.gif

Del recepto su svogunu gerklei, tai butinai reiks prisiminti, jeigu kartais prireiks. Aciu uz receptuka. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jauku @ 2013 05 18, 16:54)
Dėl gerklės - man paskutinį kartą tikriausiai padėjo šlykštusis sirupas - svogūnų sultys  blink.gif  reikia į kokį stiklainį smulkiai supjaustyt svogūną ir nemažai cukraus įsidėt, uždaryt ir po kelių valandų jau galima vartot - po šaukštą kas kelias valandas. Man buvo baisumų baisuma, nes svogūnų labai nemėgstu, bet kitą dieną gerklė praėjo.

dėl svogūnų-jie labai padeda esant kosuliui, bet aš darau kiek skanesnį-svogūną sutarkuoju perplastmasinę bulvinę tarką, išsunkiu sunką ir kiek gaunasi skysčio tiek pridedu medaus. Man visai net skanu blush2.gif Tik ruošti reiktų kas dieną po šviežią mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

O ką daryti kai niežti kūną... tiksliau turiu dilgėlinę.... ir dabar pati pradžia nėštumo.... gal yra koks tepaliukas nekenksmingas tam niežuliui apmalšinti.... tabletesgeriu, bet ne kiekvieną dieną .. .2-4 kart per savaitę.... kartais išvis nereik.... nuo maisto nepriklausomai.. .atrodo kad oras dirgina tiesiog.... verysad.gif
Atsakyti