QUOTE(Kaira @ 2017 02 19, 16:24)
Ir veterinarai tikiu, kad iš veislinių šunų šeimininkų nulupa brangiau, nes galvoja, kad žmogus gali sau leist.
Čia tai faktas. Ne vienas ir ne du žmonės savo pasakojimais, patirtimi tai patvirtina. Tą irgi riekia žinoti prieš perkant veislinį.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 02 19, 16:46)
Monteverte, aš su jumis visai nesutinku.Ne dokai, ne šuns kaina, ne veislė lemia sveikatos problemas.
Aš pati auginu du šunis.Vienam (taksiukui) beveik 11, metų, kitam (mišrūnas) rudenį bus 11.
Tai šitam mišrūniukui per jo gyvenimą tiek pinigų sukišta, kad beveik dar trys taksai su dokais išeitų. Mišrūnas nei pirktas, nei planuotas įsigyti, tiesiog taip situacija susiklostė.
Taksiuko sveikata kol kas problemų nekelia.
Vetai nežiūri mišrūnas ar ne, ima kainą pagal pilną programą.
Beje, kai jau būna stuburo išvarža, paprastai pasekmės būna itin liūdnos.Viena gydymas labai brangus, o kartais ir niekas nepadeda.
Ne visai sutinkat, nes jūs manęs nesupratote, neįsiskaitėte į mano mintį. Esmė ne ta, kad mišrūnai neserga, o veisliniai serga, o ta, kad mišrūnai dažniausiai įsigijami neplanuotai, ne už nemažas pinigines sumas, o tiesiog pagailint: priglaudžiant iš prieglaudos, gatvės, išgelbėjant, kad nenuskandintų nenorimų šuniukų ir t.t. Tai tokiam žmogui savotiškai atleidžiama. Taip, jis nepagalvojo kaip kada nors gydys tą šuniuką ir t.t., bet jis bent gelbėjo gyvybę ar gailėjo kokio pamesto. O kaip įsigijami veisliniai? Žmonės ieško, planuoja, svaigsta, giriasi visiems kaip pirks veislinuką, koks jis bus gražus, kaip visa šeima nori ir t.t. O kur pamąstymas apie glaimybes, apie savo santaupas, algas, apie tai, kad šunų niekas nemokamai negydo? Ir po to tokie žmonės ieško sekančių kvailių, kurie sumes už gydymą?
Tikiuosi jau mintis paaiškėjo