As reminau laisves alejoje, paejus nuo soboro siek tiek po kaire ranka (praejus fiju centra uz poros namu). Ir likau suzaveta ir kokybe ir kaina (anksciau remindavau savanoriuose priesais lana).
as ir nustebau kai mociutei tai papasakojo, nes viena karta dar kai mokine buvau ir siuvinedavau paeme mano paveiksliuka sako nelabai graziai galus uztaisai... sakau juk as reminsiu nesimatys va ir papasakojo, kad jos laikais visi nugarele ziuredavo...
QUOTE(maijkute @ 2012 08 12, 11:39)
Laukine25 siek tiek pagarbos kitiems reiket
Labai gerbiu visus, kurie moka mandagiai bendrauti, o ne lieja savo tulžį ant tų kurie užduoda klausimus. Man jos tonas nuskambėjo nemandagiai (dėl to ji pati pripažino, kad nebesivaldo), todėl atsakiau tuo pačiu. Siūlau mandagumo pamokas tuo ir pabaigt, nes moralais nieko nepakeisim.
QUOTE(zundyte @ 2012 08 12, 13:13)
nes dar ir laiką taupau,užnert siūlą per kilpelę daug mažiau laiko užima nei mazgą sumazgyt
aha, visiškai pritariu ir aš taip darau.
QUOTE(B_March @ 2012 08 12, 15:25)
Aš taip pat spėju, kad pačioje pradžioje siuvinėjimas buvo daugiausia naudojamas papuošti staltiesėms, užklotams, servetėlėms ir pan. Todėl buvo svarbu, kad kita pusė tvarkingumu nenusileistų gerajai. Iš to ir kilo taisyklė, kad mazgai negalimi. Rėminant darbelį, žinoma, mažiukas mazgelis nepakenks, jeigu pačiai siuvinėtojai taip patogiau.
Va šitas atsakymas man atrodo logiškiausias iš visų. Ačiū, manau čia ir slypės tikroji mazgų paslaptis
QUOTE(***Andrea*** @ 2012 08 12, 16:11)
paeme mano paveiksliuka sako nelabai graziai galus uztaisai... sakau juk as reminsiu nesimatys va ir papasakojo, kad jos laikais visi nugarele ziuredavo...
va čia ir yra esmė visos tos mūsų diskusijos,kad reikia siuvinėti taip ,kad nebūtų gėda net blogąją pusę parodyti,tada ir akims gražu ir sielai lengva ..paslėpti lengviausia,bet pvz jei siuvinėji su visais mazgais ir užsimanai išsiuvinėti rankšluostį ,staltiesę ar papuošti siuviniu palaidinukę ,tada būna labai sunku smegenis perorientuot į "gražų" siuvinėjimą,nes gi jau rankos pačios mezga tuos mazgus,o jei visada tvarkingai siuvinėji,tada tokiuose darbuose reikia labai nedaug pasistengti ir rezultatas džiugina
Sveikos
Perskaičiau čia vykusią diskusiją ir nusišypsojau... Ir aš skaitydama, kad negalima mazgų, tyliai juos dariau ir šypsojausi:"Ai, paistalai" . Ir jų begalybė buvo, kol mano didelis įrėmintas darbas juos išryškino Va tada supykau ant savęs:"Kodėl neklausiau Jūsų patarimų". Ardžiau įrėmintą darbą ir bandžiau panaikinti mazgus Sunkiai sekėsi, nes jų laaaabai jau daug Bet tai buvo vienintelė ir paskutinė pamoka visam gyvenimui. Dabar mano darbuose, nei pačiam mažiausiam, nerasite nė vieno mazgelio
Ir dar... kažkada norėjau stoti į meninį siuvinėjimą. Teko pamatyti ir apžiūrinėti siuvinėtojų baigiamuosius darbus. Blogoji pusė nesiskyrė nuo gerosios. Nustebino siuvinėtos užuolaidos. Ilgai teko pasukt galvą- kur gera, o kur bloga pusė Turiu a.a. siuvinėtų anytos darbų. Darbams jau 70 metų Abi pusės kaip nulietos
Todėl man nekyla daugiau klausimų dėl mazgų ir blogosios pusės grožio
Perskaičiau čia vykusią diskusiją ir nusišypsojau... Ir aš skaitydama, kad negalima mazgų, tyliai juos dariau ir šypsojausi:"Ai, paistalai" . Ir jų begalybė buvo, kol mano didelis įrėmintas darbas juos išryškino Va tada supykau ant savęs:"Kodėl neklausiau Jūsų patarimų". Ardžiau įrėmintą darbą ir bandžiau panaikinti mazgus Sunkiai sekėsi, nes jų laaaabai jau daug Bet tai buvo vienintelė ir paskutinė pamoka visam gyvenimui. Dabar mano darbuose, nei pačiam mažiausiam, nerasite nė vieno mazgelio
Ir dar... kažkada norėjau stoti į meninį siuvinėjimą. Teko pamatyti ir apžiūrinėti siuvinėtojų baigiamuosius darbus. Blogoji pusė nesiskyrė nuo gerosios. Nustebino siuvinėtos užuolaidos. Ilgai teko pasukt galvą- kur gera, o kur bloga pusė Turiu a.a. siuvinėtų anytos darbų. Darbams jau 70 metų Abi pusės kaip nulietos
Todėl man nekyla daugiau klausimų dėl mazgų ir blogosios pusės grožio
QUOTE(zuzanele @ 2012 08 12, 18:36)
kažkada norėjau stoti į meninį siuvinėjimą.
O kur tokio gėrio moko Norėčiau ir aš pasipraktikuoti, nes mano blogoji pusė tai tikrai negraži, nors mazgų ir nemezgu
QUOTE(rasiux- @ 2012 08 12, 21:41)
O kur tokio gėrio moko Norėčiau ir aš pasipraktikuoti, nes mano blogoji pusė tai tikrai negraži, nors mazgų ir nemezgu
Tai buvo labai seniai, prieš daugiau nei 20 metų. Šito mokė Kaune, netoli Saulėtekio buvusioj profesinėj mokykloj Dabar net nežinau ar tokia mokykla yra
QUOTE(Dvi @ 2012 08 10, 21:56)
The Sweetheart Tree. From this day forward
Nuostabus darbas.
QUOTE(Laukine25 @ 2012 08 12, 00:26)
Puikūs parodyti darbeliai, bet dėl mazgelių pritariu - tegul jų nebūna.
Tikrai bus geriau ir gražiau
klausykit perskaiciau ir susimasciau dideliu mazgu nedarau(perveriu per kilpele) bet iki grazios blogosio puses man oj kaip toli tai va del ko rasau:o tai jei mazgo nedarant uzkist uz kitu giju(nzn kaip pavadint)ar skalbiant neisirs?ir dar tuose idealiuose darbeliuose su grazia bloga puse istrigo kad ner perejimu nu tarkim 4-5 kryzeliai auksciau zemiau ar i sona(tikiuosi suprsit)ka kiekviena kart nukirpinet siula
QUOTE(Ddziuljeta @ 2012 08 12, 23:10)
klausykit perskaiciau ir susimasciau dideliu mazgu nedarau(perveriu per kilpele) bet iki grazios blogosio puses man oj kaip toli tai va del ko rasau:o tai jei mazgo nedarant uzkist uz kitu giju(nzn kaip pavadint)ar skalbiant neisirs?ir dar tuose idealiuose darbeliuose su grazia bloga puse istrigo kad ner perejimu nu tarkim 4-5 kryzeliai auksciau zemiau ar i sona(tikiuosi suprsit)ka kiekviena kart nukirpinet siula
visada užbaigiant siūlą prakišu pro 4-5 tas gijas ir niekad dar neiširo. Tik skalbiankėj nebandžiau skalbt, visada rankom švelniai. Jei kryželiai toliau, o nesinori siūlo nutraukt, aš kartais prakišu blogoj pusėj pro gijas, taip kaip tvirtinant, kol išlendu toj vietoj kur kitas kryžiukas turi siuvinėtis, tipo ne tempiu skersai siūlą, o prakišant dakeliauju iki ten kur reik, bet tik jei netoli, jei toliau, tada užtvirtinu ir kitoj vietoj iš naujo. Nežinau ar čia gerai skaitos, bet iš esmės ar užkiši per 5 gijas, nukirpsi ir toliau per 5 užkiši ir pradėsi siuvinėt, ar prakiši iškart per 10 nenukirpus siūlo, kažkaip tas pats gaunas
QUOTE(Ddziuljeta @ 2012 08 13, 00:10)
darbelio niekada netrinti ,as bent jau siulyciau glostant plauti .
o kaip su siuvinejimu 10*10 kvadrateliais.kuo jus piesiat ant medziagos ar yra kokie trafaretai kad nusibraizyt ar skaiciuojat langelius tada braizot?
Hmmm as kazkaip niekad nesibraizau ir nepasimetu... bet istikro butu idomu su subraizymu pabandyti, rimtai kaip ji pasidaryti?