Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu, 121 tema

QUOTE(Dvi @ 2012 08 11, 23:06)
Nematomu siulu specialiai karoliukams. Ju buna visokiu, as naudoju Yli invisible. Vienos spulytes turbut 7 gyvenimams uzteks

Ačiū labai už atsakyma 4u.gif . Nors ramiau bus ir dabar žinosiu. Kitaip bučiau pritvirtinusi su siuvinėjimo siuliukais ax.gif
Atsakyti

Siaubas... Pas mane blogoji pusė kaip tam pirmame paveiksle.. bet vistiek nesuprantu kuo čia dėti mazgai? Rodau savo siuvinį, kurio blogojoje pusėje mazgiukai (čia gal dar priklauso nuo rėminimo technologijos?), bet bumbulai neišlenda, tačiau ta blogoji pusė labai negraži smile.gif Ir vistiek nerandu paaiškinimo kodėl čia kaltas siūlo užmezgimas pradedant siūt? Čia matomai kalta yra siuvinėjimo technika dėl to netvarkingumo? g.gif

user posted image

user posted image

Niekaip nesuprantu kuo tie mazgai kalti?
Beje, jei persimato per medžiagą, tai nereikia dideliais atstumais siuvinėt. T.y. jei siuvi siuvi ir tada eina tarpas tuščias ir vėl ta pati spalva. Aš tokiu atveju nutraukiu siūlą, užmezgu mazgiuką ir tada siuvu toj vietoj kur prasideda. Mazgiukus mezgu tik pradėdama, baigdama tik užsuku siūlą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 11 rugpjūčio 2012 - 23:34
As mazgiuku nemezgu, o uzkaisioju... hmmm bet pas mane vistiek taip graziai nugarele neatrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2012 08 12, 01:26)
Siaubas... Pas mane blogoji pusė kaip tam pirmame paveiksle.. bet vistiek nesuprantu kuo čia dėti mazgai? Rodau savo siuvinį, kurio blogojoje pusėje mazgiukai (čia gal dar priklauso nuo rėminimo technologijos?), bet bumbulai neišlenda, tačiau ta blogoji pusė labai negraži smile.gif Ir vistiek nerandu paaiškinimo kodėl čia kaltas siūlo užmezgimas pradedant siūt? Čia matomai kalta yra siuvinėjimo technika dėl to netvarkingumo? g.gif

Niekaip nesuprantu kuo tie mazgai kalti?
Beje, jei persimato per medžiagą, tai nereikia dideliais atstumais siuvinėt. T.y. jei siuvi siuvi ir tada eina tarpas tuščias ir vėl ta pati spalva. Aš tokiu atveju nutraukiu siūlą, užmezgu mazgiuką ir tada siuvu toj vietoj kur prasideda. Mazgiukus mezgu tik pradėdama, baigdama tik užsuku siūlą.

Pirmiausia pagirsiu, kad gražūs dizainai darbelių, skoningai įrėminta ir pateikta puikiai thumbup.gif O dėl tų mazgų, tai iš tokių foto tikrai neina pasakyti ar pamatyti ar matosi ten pas Tave guziukai ar ne. Gal Tau nesimato, nes esi pripratusi tokius matyti. Pamatytum kitos mergaitės, su tvarkinga blogąja puse, gal kitaip kalbėtum. Bet su Tavim ginčytis - tai kaip su pliku pešiotis (neįsižeisk tik- nepktai čia aš biggrin.gif )- jei Tau visos merginos pataria, kaip reikia siuvinėti taisyklingai, o Tu vistiek savo laikais, man rodos, niekas Tavęs neperkalbės smile.gif . Siuvinėjime, kaip ir kiekviename kitame užsiėmime egzistuoja tam tikros taisyklės, kurių laikomės, jei norime preciziškai atlikti darbelius, tik ne visada gal išeina ax.gif
Atsakyti
As tai manau kad svarbiausia yra galutinis variantas,ir nesvarbu kokia ta blogoji puse jei nepersisviecia tie visi mazgeliai,siulu galiukai ir pan 4u.gif Reminsit juk ne blogaja puse biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2012 08 12, 00:26)
Rodau savo siuvinį, kurio blogojoje pusėje mazgiukai 

Koks nerealus sirdutes grozis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sela:): 12 rugpjūčio 2012 - 09:34
Sirdute isties nuostabi bigsmile.gif

As mazgu niekuomet nedarau, bet blogoji puse nera grazi.. Galbut todel, kad siuvineju kvadrateliais 10 x 10, spalvu begale, daug kur del vieno-dvieju kryzeliu siula veriu. Bet... ireminus viso to nesimato, tad ir as galvos del to nesuku rolleyes.gif
Atsakyti
Hm, manęs nereikia perkalbėti ir ginčytis neketinu, priimu taisykles bet ir noriu žinoti, kodėl jos tokios būtent tokios yra. Kolkas nesulaukiau nė vieno logiško argumento ir pati vis dar nematau kuo prasikalsta mažytis mazgelis prieš pradedant naują siūlą.
Dėl negražios nugarėlės, tai man ji būna labai graži jei siuvu viena spalva didesnį piešinį, bet jei tik keli kryžiukai vienokie, keli kitokie, kad va ir ta širdutė iš piešinio, tai geriau nenorėti pamatyt kitą pusę biggrin.gif Manau mazgai gali bumbulais virsti jei piešinys klijuojamas rėminant, aš jo neklijuoju niekada ir guzų tikrai nesimato, labai priekabi esu, man negali būti jokio broko, o guzai tai čia jau baisuma.. Viena labai autoritetinga siuvinėtoja, kurios darbais žaviuosi man taip pasakė ir gipsas, klausausi.
Ir labai pritariu nuomonei, kad galutinis rezultatas svarbiausias, niekas gi nelenda pažiūrėk kiek mazgų nugarėlėje užmegzta. Tenorėjau atsakymo, gal kas žinot kodėl negalima, bet to ir nesulaukiau smile.gif Na, gal dar kas žinos tiksliai ir visos sužinosim kas nežinom. Nes manęs aklas taisyklių laikymąsis netenkina, aš noriu žinoti kodėl smile.gif Gal čia dar kažkam tas irgi bus įdomu. Tikrai jokio pykčio, tiesiog paprastas klausimas kuris gali turėti paprastą atsakymą. 4u.gif

Ir už gerą žodį dėkui. Turiu gražių darbų, tik dar laukia įrėminimo, baisiai marudnas darbas, galėčiau labai labai daug siuvinėt, jei kas man viską surėmintų smile.gif Man gražiausia paveiksliukai...

Aj, va patarimas kodėl reikia siuvinėti iš viršaus į apačią, labai pasirodė logiškas, visada siuvau iš kairės dešinėn ir iš apačios viršun, tai dabar bandysiu persilaužt tą įprotį ir varyt nuo viršaus.. Bus sunku, nes papratus atvirkščiai.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 12 rugpjūčio 2012 - 10:26
labai graziai pateiktas darbelis!merginos,kas jus taip ismoko?o as galeciau geriau jau kilimus issiuvineti ar paklodes,nei kad taip graziai nufotkinti tongue.gif na,neturiu fantazijos,visai doh.gif
o del mazgeliu,manau,atsakymas paprastas guzai negrazu,nes matosi pakilimai,kai darbas jau buna isplautas,islygintas, iremintas ir paruostas naudojimui biggrin.gif kabejimui ant sienos ar siaip padetas grozejimuisi smile.gif
Atsakyti
Man tada kyla dar vienas klausimas: kaip Jūs rėminat? g.gif
Atsakyti
Laukine, o Tu skaitai ką Tau merginos dėl tų mazgų rašo? Nes visos Tau tą patį atsako, o Tu vistiek savo varai. Čia susirinkę tikrai daug patyrusių siuvinėtojų, kurios siuvinėja ne vienus metus ir visos jos vienodai sako, o Tu viena su kitokia nuomone manaisi esanti teisi. Tai siuvinėk, niekas Tau nedraudžia kaip Tu nori, bet nesakyk, kad nėra logiško paaiškinimo tiems mazgams. Atsiprašau, kad nesusilaikiau nuo komentaro.
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2012 08 12, 11:06)
Laukine, o Tu skaitai

Tau turbūt labai sunku gyventi, kai Tu tokia pikta tampi dėl paprasto klausimo.. smile.gif Skaitau visų komentarus, žinoma. Minėta buvo dėl to, kad rėminant iškyla ir kad negraži blogoji siuvinio pusė. Bet to pasekoje kilo diskusija, kad guzai galbūt kyla dėl rėminimo technologijos, todėl paklausiau sekančiai, kaip merginos rėmina. Nes man guzų nekyla, nors mazgelį sumezgu.
O dėl blogosios pusės, jei būtum pati paskaičius kitų komentarus ir mažiau putojus, pastebėtum, jog vyrauja nuomonė, kad kitą siuvinio pusę labiau įtakoja siuvinio tankumas ir margumas, o ne mazgelis užmezgus pradedant naują spalvą smile.gif
Ataušk, niekas čia neatėjo pyktis. 4u.gif
Atsakyti