Nu nežinau, nežinau, jei visai be cukraus... Aš bandžiau dėti 7 kg pjaustytų obuolių skiltelių 0,5 kg cukraus. Šnipštas gavosi. Ne sūris, o marmeladas, net į maišiukus negalėjau sudėt. O priedai tikrai pagerina skonį, jau išbandyta su viskuo. Su kava nepatiko...Dar su saulėgrąžom nieko, tik va su kardamonu, apelsinų žievelėm, paprikom, morkom nebandžiau. O morkos ar neskystins? Vistik skaniausia bent jau mums tai su riešutais lazdyno, bet čia tik mano nuomonė.
Kadangi mūsų antaniniai obuoliai jau baigiasi, tai kitą metą virsiu su kitais priedais, bandysiu, gal tikrai subtilus skonis gausis?
Na, kažkas prieš tai rašė, kad jų teta su morkomis virdavo, ir atseit jei dedi morkų, tai nereikia cukraus. Ar skystina -nežinau, bet matyt iš tikro cukrus tą standumą priduoda, nes pas mus kai uogienė kokia ar obuolienė pradeda pelyti ar rūgti, mes kartais ją perverdame su daugiau cukraus, tai gaunasi tokia kaip želinė- stįandi standi- beveik tokia, koks turėtų būti obuolių sūris, tai matyt faktiškai tik cukriuko dėka tas sūris standus. Kažkada bandžiau vietoj cukraus dėti želatinos nemažą kiekį, bet gavosi tas pats, kas ir be želatinos- neypatingai standu. Jei su želatina, tai įtariu reikia mažiau obuolių masės dėti, daugiau želetinos su skysčiu..
Aš bandysiu išsivirti morkų ir apelsinų žievelių cukatų- prisisukau iš morkų ir apels. žievelių tokių ritinėlių- rožyčių atseit, ir bandau išvirti iš jų cukatus pagal apelsinų cukatų uogienės receptą iš šio forumo- ir morkas ir apels. žieveles viriau kartu, tai jaučiu morkos patižę bus... Ai nu vienžo- galvoju paskui visu tuo papuošti obuolių sūrį- arba ant viršaus pristingdyti, arba į vidų, nes tas sūris gi toks kiek permatomas būna, tai gal persimatys per tą patį viršutinį sluoksnį...
Nu vargu ar čia kas gero gausis, bet manęs tas tradicinis skonis ir koncistencija netenkina, arba jei tenkina koncistencija, tai būna per saldu- tai vis eksperimentuoju O dar ir vaizdo nnorėtųsi kūrybingesnio...
Dar dėl prieskonių neapsisprendžiau, ir būt labai įdomu pasidaryti paprikos cukatų -ir juos gal dėti į sūrį, arba tiesiog paprikos košės dėti, virti kol ištiš kartu su obuoliais- spalva turėtų gal nebloga gautis..
Aš bandysiu išsivirti morkų ir apelsinų žievelių cukatų- prisisukau iš morkų ir apels. žievelių tokių ritinėlių- rožyčių atseit, ir bandau išvirti iš jų cukatus pagal apelsinų cukatų uogienės receptą iš šio forumo- ir morkas ir apels. žieveles viriau kartu, tai jaučiu morkos patižę bus... Ai nu vienžo- galvoju paskui visu tuo papuošti obuolių sūrį- arba ant viršaus pristingdyti, arba į vidų, nes tas sūris gi toks kiek permatomas būna, tai gal persimatys per tą patį viršutinį sluoksnį...
Nu vargu ar čia kas gero gausis, bet manęs tas tradicinis skonis ir koncistencija netenkina, arba jei tenkina koncistencija, tai būna per saldu- tai vis eksperimentuoju O dar ir vaizdo nnorėtųsi kūrybingesnio...
Dar dėl prieskonių neapsisprendžiau, ir būt labai įdomu pasidaryti paprikos cukatų -ir juos gal dėti į sūrį, arba tiesiog paprikos košės dėti, virti kol ištiš kartu su obuoliais- spalva turėtų gal nebloga gautis..
Nu pas tave tų idėjų pilna galvelė... Šaunuolė. Aš tingiu kažkaip tai terliotis... Va kokia aš. Kai kas nors gausis, gal įkelsi nuotrauką? Aš tai neturiu kuo nupaveiksluot, jau mano sūriukai labai gražiai džiūna ir vis valgomi prie arbatos, kavos, draugai vaišinami.
Dėl paprikos.. Čia reikia labai mėgti specifinį paprikos skonį, man tai labai patinka, bet tik man. Vyras negali pakęsti jos skonio, tai ir nebandysiu su ja.
O kam želatina gadint sūriukus? To cukriuko vistiek reikia, bet ir skonį turbūt želatina kiek pakeičia?
Cukatus labai įdomiai sugalvojai, puiki idėja. Iš apelsinų žievelių, manau, tikrai išeis puikūs cukatai, na o iš morkų... kodėl man tokia durna mintis į galvą šauna, kad nesigaus, a?
Apie obuolienę su kond.pienu ir aš skaičiau, tų obuolių rudeninių turim atsivežę, ir dar galim atsivežt, o bandyt kažkaip vis atidedu ateičiai.
Jei cukataigausis, būtinaiparodyk, gerai?
Dėl paprikos.. Čia reikia labai mėgti specifinį paprikos skonį, man tai labai patinka, bet tik man. Vyras negali pakęsti jos skonio, tai ir nebandysiu su ja.
O kam želatina gadint sūriukus? To cukriuko vistiek reikia, bet ir skonį turbūt želatina kiek pakeičia?
Cukatus labai įdomiai sugalvojai, puiki idėja. Iš apelsinų žievelių, manau, tikrai išeis puikūs cukatai, na o iš morkų... kodėl man tokia durna mintis į galvą šauna, kad nesigaus, a?
Apie obuolienę su kond.pienu ir aš skaičiau, tų obuolių rudeninių turim atsivežę, ir dar galim atsivežt, o bandyt kažkaip vis atidedu ateičiai.
Jei cukataigausis, būtinaiparodyk, gerai?
Jei kas gausis žinoma parodysiu- bet irgi jaučiu pusė tų idėjų bus tik veltui sugaištas laikas, nes tikrai jos tokios Bet labai noriu pasigaminti skanų, ba šiaip man jis toks dažniausiai labai šiaip sau būna..
Nu paprika, manau, sūryje bus visiškai kitokio skonio nei paprastai, nes ji bus saldi, gal dar ir saldrūgštė, tai man atrodo, kad jos skonio vyras gali nė neatpažinti - juk cukraus dedama tiek daug, o dargi su obuoliais sumišusi bus...tai manau tas skonis bus visai kitoks- nes mes gi įpratę sūriai papriką gaminti, tai čia jinai gali visai kitokio skonio atrodyti, gal tik truputį suteiks skonio sūriui, tokio vos juntamo..
O su želatina, nepasakyčiau, kad skonis gavosi kitoks- aš bent jau didelio skirtumo nuo paprasto sūrio, nei skonio nei koncistencijos požiūriu, nepajutau..
Nu bet su ta želatina tai čia aš grynai kad be cukraus pavyktų, ir kad aplamai būtų tas sūris tokio lengvesnio skonio, ne toks sotus (nes aš mėgstu pastoviai užkandžiauti ir kramsnoti, tai mane erzina tokie patiekalai, nuo kurių po poros kasnių pasidaro labai saldu ir dėl to bloga ). Kad ir tos rūgšties, ir to saldumo būtų mažiau, tai ir bandau su želatina... Bet kažkaip man ta želatina sūryje nestingsta. Gal bandysiu dėti dar kada pektino- uogienių tirštiklio- jei jo dedi, mažiau cukraus reikia..
Šiaip man patinka tas pirktinis obuolių sūris, kuris riekelėmis didžiuosiuose prekybcentriuose parsiduoda- toks suraikytas, ir putplastiniame indelyje su plėvele aptrauktas. Man jo saldumas - pats tas- visai nesaldus, patinka, kad truputį rūgštokas- o koncistencija- samij ras -ne kokia košė, ne džemas, o toks beveik permatomas standokas želiukas, kurį galima labai plonai ir dailiai raikyt, riekelės tokios lygios...
kaip jį padaro tokį neįsivaizduoju- užrašyta ant pakelio kad citrinos rūgštis įeina..
Nu o su morkom iš tikro gali nekas gautis, nes jau viriau tuos cukatus, bet reikia kelis kart užvirus visai atšaldyti, tai dar reiks kartą virti, tai morkos labai susitraukė, ir taip tarsi apskrudo, ir lyg bando tižti- tai gal su jom ir nekas bus, bet žievelės lyg ir normaliai laikosi.. Τai matyt būsi teisi dėl to, kad morkos nesigaus
Nu paprika, manau, sūryje bus visiškai kitokio skonio nei paprastai, nes ji bus saldi, gal dar ir saldrūgštė, tai man atrodo, kad jos skonio vyras gali nė neatpažinti - juk cukraus dedama tiek daug, o dargi su obuoliais sumišusi bus...tai manau tas skonis bus visai kitoks- nes mes gi įpratę sūriai papriką gaminti, tai čia jinai gali visai kitokio skonio atrodyti, gal tik truputį suteiks skonio sūriui, tokio vos juntamo..
O su želatina, nepasakyčiau, kad skonis gavosi kitoks- aš bent jau didelio skirtumo nuo paprasto sūrio, nei skonio nei koncistencijos požiūriu, nepajutau..
Nu bet su ta želatina tai čia aš grynai kad be cukraus pavyktų, ir kad aplamai būtų tas sūris tokio lengvesnio skonio, ne toks sotus (nes aš mėgstu pastoviai užkandžiauti ir kramsnoti, tai mane erzina tokie patiekalai, nuo kurių po poros kasnių pasidaro labai saldu ir dėl to bloga ). Kad ir tos rūgšties, ir to saldumo būtų mažiau, tai ir bandau su želatina... Bet kažkaip man ta želatina sūryje nestingsta. Gal bandysiu dėti dar kada pektino- uogienių tirštiklio- jei jo dedi, mažiau cukraus reikia..
Šiaip man patinka tas pirktinis obuolių sūris, kuris riekelėmis didžiuosiuose prekybcentriuose parsiduoda- toks suraikytas, ir putplastiniame indelyje su plėvele aptrauktas. Man jo saldumas - pats tas- visai nesaldus, patinka, kad truputį rūgštokas- o koncistencija- samij ras -ne kokia košė, ne džemas, o toks beveik permatomas standokas želiukas, kurį galima labai plonai ir dailiai raikyt, riekelės tokios lygios...
kaip jį padaro tokį neįsivaizduoju- užrašyta ant pakelio kad citrinos rūgštis įeina..
Nu o su morkom iš tikro gali nekas gautis, nes jau viriau tuos cukatus, bet reikia kelis kart užvirus visai atšaldyti, tai dar reiks kartą virti, tai morkos labai susitraukė, ir taip tarsi apskrudo, ir lyg bando tižti- tai gal su jom ir nekas bus, bet žievelės lyg ir normaliai laikosi.. Τai matyt būsi teisi dėl to, kad morkos nesigaus
QUOTE(silsta @ 2006 10 20, 15:15)
geriausias obuolių sūris išeina iš antaninių obuolių, bet labai reikia sūrių norėt, kad juos virti. Labai ilgas darbas. Aš tų sūrių per rudenį darau kokius 5 virimus. Iš vieno virimo išeina 4-5 sūriukai.
niu ir aš ką tik abigiau virti tą sūrį, jau matau, kad gavosi labai skaniai Gavosi iš 7 kg keturi šaldymo maišeliai, prislėgiau su didžiulėm knygom, paskui džiovinsiu Pridarysiu dar vieną porciją, tada tikrai bent vienas sūris sulauks brandos ir galima bus nešti giminėms per Kalėdas į svečius kai eisim ačiū mamos labai už patarimus Labai padėjo tas patarimas kiek virti tas sultis su cukrum. Tikrai nieks nesitaškė virtuvė švarutėlė. Viską viriau valandą. Sunkiausias darbas tai supjaustyti obuolius, bet jei turit kombainą kur pjausto, tai dar lengviau ir viskas ne taip jau sudėtinga, kaip maniau iš pradžių Beje, puoda svisai neprisvilo, nuolat maišiau Iš pradžių viriau dviejuose puodose, paskui perdėjau į vieną. Beje, kad gautųsi sūris marmurinis, tai į pabaigą reik įdėt žalių pjaustytų skiltelių apie vieną kg ir pavirt tris minutes ir tada jau pilstyt į maišelius
Puiku, kad suriukai gavosi. Taip ir turejo buti, juk labai stengeisi. O kaip malonu savos gamybos suriukus paciai valgyti, draugus, gimines pavaisint...
Apie marmurini suri As irgi ji verdu, bet dedu ne sviezias pjaustytas skilteles, bet pasilieku tu is sulciu, kur jau pasistovejusios ir imirkusios tuo sirupu. Sakau, sviezios gali buti nelabai, nes jos neisigerusios sirupo. Nu padarei "praba", pasakysi, kaip suriukas laikosi, zinosiu, ar tinka sviezios ar ne. Va taip viena is kitos ir mokysimes
Tik nepamirsk pasigirti, gerai?
Apie marmurini suri As irgi ji verdu, bet dedu ne sviezias pjaustytas skilteles, bet pasilieku tu is sulciu, kur jau pasistovejusios ir imirkusios tuo sirupu. Sakau, sviezios gali buti nelabai, nes jos neisigerusios sirupo. Nu padarei "praba", pasakysi, kaip suriukas laikosi, zinosiu, ar tinka sviezios ar ne. Va taip viena is kitos ir mokysimes
Tik nepamirsk pasigirti, gerai?
HELP!!!
Pirma karta darau obuoliu suri pagal Gandi recepta
Supjaustau skiltelemis obuolius, uzberiau cukrumi, sumaisiau ir laikiau uzdengus kambario temperaturoje jau 24 val. Bet sulcio nera, nera ka nupilti Patarkit prasau ka daryti ???
Aciu
Pirma karta darau obuoliu suri pagal Gandi recepta
Supjaustau skiltelemis obuolius, uzberiau cukrumi, sumaisiau ir laikiau uzdengus kambario temperaturoje jau 24 val. Bet sulcio nera, nera ka nupilti Patarkit prasau ka daryti ???
Aciu
Pagal receptuka tai turetu atsiliepti pati Gandi ir patarti, o as tiesiog neisivaizduoju, sito buti negali. Neatsirado sulciu - keista, sito negali buti. Ir verdu as truputi kitaip negu Gandi. As sultis nuverdu visiskai, praktiskai ju nelieka. Tada sudedu obuoliu skilteles.
Pagalvojau gal reikia laikyti saltai, o ne kambario temper.?
As tai balkone laikiau 2 paras, nes bijojau kambary laikyti kad neprarugtu...
Tai ir as bijau kad neprarugtu O jai bus saltis siandien nakti, ar blogiau ne bus?