Sveika Envuke, kaip malonu girdėt, kad sūrių virimas neišgasdino. Kai aš viriau pirmą kartą, lygiai taip pat buvo... Matysi, norėsi virti dar ir dar. Čia kaip kokia užkrečiama liga. Šįmet sakiau mažai jų virsiu, bet šiandien jau bus ketvirtas kartas kaip ne kaip Ratuto patarė virti mažesniais, tai šiandien planuoju masę dėti į mažesnius maišelius ir prisigaminsiu mažučių gražučių sūriukų, vat
QUOTE(ratuto @ 2008 10 12, 18:37)
nu neistisko nei vieno laso...
vat siandien viriau antra kart - nu ni kruopeles pro sali.
taskytis gali tik vienu metu - mai mase sutirsteja pakankamai, ji ima pustis, pustis ir babach, gali sprogt..(nu oras susikaupes issiverzt) Bet tam mes ir stovim prie puodu ir maisom )))
Ir dar..kaip Silsta sake, reikia gerai nuvirti sirupa. Jei jo beveik nelieka, tirsta mase nesitaskys gi... nu nezinau...
vat siandien viriau antra kart - nu ni kruopeles pro sali.
taskytis gali tik vienu metu - mai mase sutirsteja pakankamai, ji ima pustis, pustis ir babach, gali sprogt..(nu oras susikaupes issiverzt) Bet tam mes ir stovim prie puodu ir maisom )))
Ir dar..kaip Silsta sake, reikia gerai nuvirti sirupa. Jei jo beveik nelieka, tirsta mase nesitaskys gi... nu nezinau...
aciu uz atsakyma
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 18:42)
Une, bandyk, nebijok. Tu pasiskaityk kiek cia mes pridiskutavom apie ta suri, tai ir isivirsi. Visa eiga pasiskaityk, tai ir gausis gerai. Pirmyn!
oi perskaicius jusu tema jau kelis kartus bet vis pabijodavau. padrasinot. aciu! artimiausioms dienom pabandysiu
paragavau pirmojo virimo sūrio..mniam..skanu ))
Klaida - per mažai buvo paslėgta. Oro tarpų yra, bet mat juos bala..skanu ))
Klaida - per mažai buvo paslėgta. Oro tarpų yra, bet mat juos bala..skanu ))
Sveika, Ratuto, malonu, kad suriukai gavosi. O kaip skanu savos gamybos produkta paragauti, ar ne? Pirmo virimo suriuku jau spejau ir draugus pavaisinti...
O kad tarpu liko nesuspaustu, tai gal perdaug atvesusia mase sudejai i maiselius, paskui labai sunkiai susispaudzia.
O man tai bajeris, paskutinis virimas surio siaip sau gavosi. Truputi minkstesni, negu pries tai virti. Bet nieko, suvyniojau i medziagike, sudejau dziuti, ir jau ziuriu gerai padziuve... Sekmes
O kad tarpu liko nesuspaustu, tai gal perdaug atvesusia mase sudejai i maiselius, paskui labai sunkiai susispaudzia.
O man tai bajeris, paskutinis virimas surio siaip sau gavosi. Truputi minkstesni, negu pries tai virti. Bet nieko, suvyniojau i medziagike, sudejau dziuti, ir jau ziuriu gerai padziuve... Sekmes
Ir mane jau uzkretet "surlige" Tai jau 2-ra partija dziusta.
Tik man idomu,kur jus dziovinat savo suriukus?Ir kiek laiko? Kad ir kiek ilgai viriau,man jis gavosi skystokas.Sakau,gal jei daugiau cukraus,butu kietesnis- juk verdant,cukrus karamelizuojasi
Tik man idomu,kur jus dziovinat savo suriukus?Ir kiek laiko? Kad ir kiek ilgai viriau,man jis gavosi skystokas.Sakau,gal jei daugiau cukraus,butu kietesnis- juk verdant,cukrus karamelizuojasi
Glossi, kad "susirgai sūrlige", tai puiku. Tai ir turėjo būti Bet tiesiog nežinau, kodėl nesuvirė. Man irgi paskutinis virimas gavosi ne visiškai parodinis...Bet jau puikiai džiūsta.
Svarbiausia, gerai nuvirti sultis, kad jų visiškai neliktų. Virti tik iš žieminių obuolių.
Labai gerai košę suvirti (kietai). Na, o cukraus maždaug reikia pasiskaičiuoti:
7 kg obuolių skiltelių:1,5 kg cukraus.
Tu pasiskaitinėk dar ankstesniuose puslapiuose, čia mes daug prikalbėjom... Sėkmės
Pamiršau parašyti apie džiovinimą. Pamatytum, visur prikrauta, ant palangių, ir jau miegamo komodą užverčiau. Vyras sakė išregistruos mane iš namų su visais sūriais
Svarbiausia, gerai nuvirti sultis, kad jų visiškai neliktų. Virti tik iš žieminių obuolių.
Labai gerai košę suvirti (kietai). Na, o cukraus maždaug reikia pasiskaičiuoti:
7 kg obuolių skiltelių:1,5 kg cukraus.
Tu pasiskaitinėk dar ankstesniuose puslapiuose, čia mes daug prikalbėjom... Sėkmės
Pamiršau parašyti apie džiovinimą. Pamatytum, visur prikrauta, ant palangių, ir jau miegamo komodą užverčiau. Vyras sakė išregistruos mane iš namų su visais sūriais
QUOTE(silsta @ 2008 10 24, 19:26)
Glossi, kad "susirgai sūrlige", tai puiku. Tai ir turėjo būti Bet tiesiog nežinau, kodėl nesuvirė. Man irgi paskutinis virimas gavosi ne visiškai parodinis...Bet jau puikiai džiūsta.
Svarbiausia, gerai nuvirti sultis, kad jų visiškai neliktų. Virti tik iš žieminių obuolių.
Labai gerai košę suvirti (kietai). Na, o cukraus maždaug reikia pasiskaičiuoti:
7 kg obuolių skiltelių:1,5 kg cukraus.
Tu pasiskaitinėk dar ankstesniuose puslapiuose, čia mes daug prikalbėjom... Sėkmės
Pamiršau parašyti apie džiovinimą. Pamatytum, visur prikrauta, ant palangių, ir jau miegamo komodą užverčiau. Vyras sakė išregistruos mane iš namų su visais sūriais
Svarbiausia, gerai nuvirti sultis, kad jų visiškai neliktų. Virti tik iš žieminių obuolių.
Labai gerai košę suvirti (kietai). Na, o cukraus maždaug reikia pasiskaičiuoti:
7 kg obuolių skiltelių:1,5 kg cukraus.
Tu pasiskaitinėk dar ankstesniuose puslapiuose, čia mes daug prikalbėjom... Sėkmės
Pamiršau parašyti apie džiovinimą. Pamatytum, visur prikrauta, ant palangių, ir jau miegamo komodą užverčiau. Vyras sakė išregistruos mane iš namų su visais sūriais
Tai nebutinai turi silta jiems buti? Nes ant palangiu,tai as suprantu,nelabai taip jau silta As tai ant krosneles tokios dziovinu,tai maniskis irgi pykta- sako,siluma sulaiko tavo suriai Bet norisi,kuo greiciau Tai man pora dieneliu ir jau lupu lauk
Juk kambariuose šilta, jie kuo puikiausiai džiūsta. Pas mus tik du kambariai, tai su tuo džiovinimu liūdnoka... Va taip ir vargstu. Bet nenusimenu, paskui juos pradedam naudoti, o kitus turiu tokią vietelę kampinėje spintelėje virtuvėje, ten "kaip dešras" sukabinu tolesniam džiūvimui...
QUOTE(silsta @ 2008 10 24, 19:52)
Juk kambariuose šilta, jie kuo puikiausiai džiūsta. Pas mus tik du kambariai, tai su tuo džiovinimu liūdnoka... Va taip ir vargstu. Bet nenusimenu, paskui juos pradedam naudoti, o kitus turiu tokią vietelę kampinėje spintelėje virtuvėje, ten "kaip dešras" sukabinu tolesniam džiūvimui...
Pas mus tai namas, ir kolkas kuriam tik krosnele centriniame kambaryje.Ir nakti atsala ir cia.Tai isryto mano suriukas buna toks apsiverkes Bet vel susyla ( pakurus) ir 2,arba 3-diena jau ir pradedam kramsnoti Tada dar isvyniota as ji padedu ant tos krosneles.Va taip.
Dekui tau uz receptuka
Jei nevartyciau, tai ir man pelytu suriukai. Dziovinu visad naturaliai, suvyniotus i medziagike ir padetus ant popieriaus. Zinoma, labai vargas didelis, bet
niekad nedziovinau orkaiteje, negaliu nieko pasakyti. Paskutinis virimas buvo nekoks, bet dabar jau puikiai padziuve. Net pasidziaugiau, kad taip gavosi. Toks sviesus suris, nesuvirusios skilteles, riesutukai...
Ar dar kitais metais virsi?
Mano tai sūriai buvo pakabinti tada, kai jie supeliję buvo- jie prie nieko nesilietė, o buvo pakabinti ant karties, ir supelijo jų vidus, o ne paviršius , taigi vartymas čia nebūtų padėjęs- gal buvau perdidelius padarius, gal per trumpai virus- bet tai buvo vienas iš pirmųjų kartų- paskui jau džiovindavau orkaitėje, ir viskas normaliai būdavo. Dar gal dėl to, kad aš žiauriai nemėgstu visko, kas persaldu, tai matyt cukraus pamažinus buvau- o cukrus juk standumą ir tą želinį paviršių duoda, karamelizuojasi... ir žinoma yra stiprus konservantas...tai gal ir supelijo, kai pamažinau.. O man kai daug to cukraus sūryje, tai vis atrodo, kad nesijaučia jokio skonio, išskyrus cukraus, tai ir neina tie sūriai kažkaip- tai dabar vis suku galvą, kaip čia padarius be cukraus, ir aromatingą, kokio originalaus skonio, kurio neužgožtų cukrus. Bandysiu apelsinų žieveles dėti, morkas dar kokias, daug riešutų, gal padės...
Seniau dėdavau ir kavos, ir prieskonių visokių, netgi šokolado- bet man kaip saldu, taip sadu, ir skoniui trūksta originalumo, subtilumo, nes tas saldžiai saldrūgštis skonis man toks kažkoks besielis ir pilkas, nelenda man kažkaip..
Galvoju, gal kokį mandrą prieskonį pavartoti Tokį nenuvalkiotą.. Gal koks kardamonas tiktų, gal pabandyti su paprika, ar čili pipirais, kaip kažkas minėjo, jog egzotiškas skonis būna...
Seniau dėdavau ir kavos, ir prieskonių visokių, netgi šokolado- bet man kaip saldu, taip sadu, ir skoniui trūksta originalumo, subtilumo, nes tas saldžiai saldrūgštis skonis man toks kažkoks besielis ir pilkas, nelenda man kažkaip..
Galvoju, gal kokį mandrą prieskonį pavartoti Tokį nenuvalkiotą.. Gal koks kardamonas tiktų, gal pabandyti su paprika, ar čili pipirais, kaip kažkas minėjo, jog egzotiškas skonis būna...