Ratuto, tu pasitikslink pas ka nors, bet as esu girdejusi, kad per garpuodi sunktas sultis negalima naudoti vynui. Mat jos gavusios aukstos temperaturos...atseit, nebus rugimo...As pati nedarau vyno, tik sultims naudoju. O gimines, pas kuriuos auga vynuoges, niekad nedaro vyno is garintu sulciu. Bet tai tik mano pastebejimai. Gal kas nors yra dares ir atsiulieps?
QUOTE(ratuto @ 2008 10 12, 09:46)
Labas rytas
Einu nusunksiu skilteles, pradesiu virt. Siandien bandysiu su kava )))
Zinot ka sugalvojau? Kad galima tokiu mazyciu - delno ar puses delno dydzio suriu pridaryt. Kokia silta dovanele smukli Kaledoms butu. Cia kaip naminiai Kalediniai meduoliai ar namines uogienes stiklainiukas..nieko ner silciau..
Einu nusunksiu skilteles, pradesiu virt. Siandien bandysiu su kava )))
Zinot ka sugalvojau? Kad galima tokiu mazyciu - delno ar puses delno dydzio suriu pridaryt. Kokia silta dovanele smukli Kaledoms butu. Cia kaip naminiai Kalediniai meduoliai ar namines uogienes stiklainiukas..nieko ner silciau..
Kaip puikiai tu sugalvojai su tais mazais suriukais... Saunuole. Bet dabar reiks pasukti galva kokius mazesnius maiselius sugalvoti? O gal paprasciausia po maziau deti tos makaloses ir bus mazesni suriukai
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 12:54)
Ratuto, tu pasitikslink pas ka nors, bet as esu girdejusi, kad per garpuodi sunktas sultis negalima naudoti vynui. Mat jos gavusios aukstos temperaturos...atseit, nebus rugimo...As pati nedarau vyno, tik sultims naudoju. O gimines, pas kuriuos auga vynuoges, niekad nedaro vyno is garintu sulciu. Bet tai tik mano pastebejimai. Gal kas nors yra dares ir atsiulieps?
sake, kad gaunas.. mb draugas daro. man, zinai, irgi keista pasirode, bet jei zmones sako.. Vnz pabandysiu, pasakysiu
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 13:34)
Kaip puikiai tu sugalvojai su tais mazais suriukais... Saunuole. Bet dabar reiks pasukti galva kokius mazesnius maiselius sugalvoti? O gal paprasciausia po maziau deti tos makaloses ir bus mazesni suriukai
eisiu balsuot, uzeisiu i norfa, prisiimsiu maiseliu.. po maziau desiu..
suris isvirtas. Kol kas nepasakyciau, kad su kava labai jau man patiko. Na, gal kai atsals, bus geriau..
siandien gausiu recepta kaip ruost obuoliu tyre su kondensuotu pienu.. vnz kol kas neissivaizduoju apie ka kalba eina, bet pazadu pasidalint rezultatu
Turiu as toki recepta, radau SM, kur obuolienes su kondensuotu pienu:
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono
Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono
Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.
aga... sitas. O bandei?
Nebandziau, nes maniskis pries tokius derinius, sako, neisradinek dviracio...
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 17:09)
Nebandziau, nes maniskis pries tokius derinius, sako, neisradinek dviracio...
a man kas su kondensuotu, tas skanu (nu taip ir atrodau )
vnz bandysiu bandyt artimiausiu metu..
Pastaba - jei gerai isvirto surio greitu laiku nesukisit i maiselius slegimui, turesit bedos kaip as daba sukietejo.. reik kukuliuot maiselyje..
nu neistisko nei vieno laso...
vat siandien viriau antra kart - nu ni kruopeles pro sali.
taskytis gali tik vienu metu - mai mase sutirsteja pakankamai, ji ima pustis, pustis ir babach, gali sprogt..(nu oras susikaupes issiverzt) Bet tam mes ir stovim prie puodu ir maisom )))
Ir dar..kaip Silsta sake, reikia gerai nuvirti sirupa. Jei jo beveik nelieka, tirsta mase nesitaskys gi... nu nezinau...
vat siandien viriau antra kart - nu ni kruopeles pro sali.
taskytis gali tik vienu metu - mai mase sutirsteja pakankamai, ji ima pustis, pustis ir babach, gali sprogt..(nu oras susikaupes issiverzt) Bet tam mes ir stovim prie puodu ir maisom )))
Ir dar..kaip Silsta sake, reikia gerai nuvirti sirupa. Jei jo beveik nelieka, tirsta mase nesitaskys gi... nu nezinau...
Va va, Ratuto, ir man kadaise taip buvo, paskui vargau vargau, net kaitinau dar truputi. Nu, vienzo, nenusimink, kaip nors susitvarkysi. Kai mase tik kiek atvesta, ja tuoj reikia kraut i maiselius.
Une, bandyk, nebijok. Tu pasiskaityk kiek cia mes pridiskutavom apie ta suri, tai ir isivirsi. Visa eiga pasiskaityk, tai ir gausis gerai. Pirmyn!
Papildyta:
Nesugalvok laikyti tris paras, dar prarugs
Une, bandyk, nebijok. Tu pasiskaityk kiek cia mes pridiskutavom apie ta suri, tai ir isivirsi. Visa eiga pasiskaityk, tai ir gausis gerai. Pirmyn!
Papildyta:
QUOTE(ratuto @ 2008 10 12, 10:12)
Pastebejimas - nusunkiau skilteles ir pamaciau, kad po dvieju paru sulciu atsirado bemaz dvigubai daugiau, nei praejusi karta, kai laikiau tik para. Tai, manau, reiskia, kad ir virt tex maziau..ar ne? T.y. geriau laikyt dvi paras, nei para..taip? O trecia para, matyt, obuoliau jau rugt pradetu ar sekanti karta pabandyt laikyt 3?
Nesugalvok laikyti tris paras, dar prarugs
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 17:42)
Nesugalvok laikyti tris paras, dar prarugs
o ka? sirsiu medus su spiritu..obuoliu suris su obuoliu vynu...
ne, jau supratau, kad ne. Obuoliai butu labai parudave, jei jau neskaityt surugimo
na va brangiosios ir as siandien issiviriau suriu, bet dariau nedidelius. mase sutirstejo tirsta tirsta buvo, tai gal pavyks ir dar dariau is paprastu zieminiu obuoliu..
dar darysiu jei bus skanu!!!
o mane tiek gasdino kad sunku juos daryt, ne velnio, visai mazai vargo
aciu mergaites uz patarimus
dar darysiu jei bus skanu!!!
o mane tiek gasdino kad sunku juos daryt, ne velnio, visai mazai vargo
aciu mergaites uz patarimus