Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Ratuto, tu pasitikslink pas ka nors, bet as esu girdejusi, kad per garpuodi sunktas sultis negalima naudoti vynui. Mat jos gavusios aukstos temperaturos...atseit, nebus rugimo...As pati nedarau vyno, tik sultims naudoju. O gimines, pas kuriuos auga vynuoges, niekad nedaro vyno is garintu sulciu. Bet tai tik mano pastebejimai. Gal kas nors yra dares ir atsiulieps?
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2008 10 12, 09:46)
Labas rytas smile.gif
Einu nusunksiu skilteles, pradesiu virt. Siandien bandysiu su kava smile.gif)))

Zinot ka sugalvojau? Kad galima tokiu mazyciu - delno ar puses delno dydzio suriu pridaryt. Kokia silta dovanele smukli Kaledoms butu. Cia kaip naminiai Kalediniai meduoliai ar namines uogienes stiklainiukas..nieko ner silciau..




Kaip puikiai tu sugalvojai su tais mazais suriukais... Saunuole. Bet dabar reiks pasukti galva kokius mazesnius maiselius sugalvoti? O gal paprasciausia po maziau deti tos makaloses ir bus mazesni suriukai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 12:54)
Ratuto, tu pasitikslink pas ka nors, bet as esu girdejusi, kad per garpuodi sunktas sultis negalima naudoti vynui. Mat jos gavusios aukstos temperaturos...atseit, nebus rugimo...As pati nedarau vyno, tik sultims naudoju. O gimines, pas kuriuos auga vynuoges, niekad nedaro vyno is garintu sulciu. Bet tai tik mano pastebejimai. Gal kas nors yra dares ir atsiulieps?


sake, kad gaunas.. mb draugas daro. man, zinai, irgi keista pasirode, bet jei zmones sako.. Vnz pabandysiu, pasakysiu smile.gif

QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 13:34)
Kaip puikiai tu sugalvojai su tais mazais suriukais... Saunuole. Bet dabar reiks pasukti galva kokius mazesnius maiselius sugalvoti? O gal paprasciausia po maziau deti tos makaloses ir bus mazesni suriukai rolleyes.gif

eisiu balsuot, uzeisiu i norfa, prisiimsiu maiseliu.. ax.gif po maziau desiu..
suris isvirtas. Kol kas nepasakyciau, kad su kava labai jau man patiko. Na, gal kai atsals, bus geriau..

siandien gausiu recepta kaip ruost obuoliu tyre su kondensuotu pienu.. vnz kol kas neissivaizduoju apie ka kalba eina, bet pazadu pasidalint rezultatu smile.gif
Atsakyti
Turiu as toki recepta, radau SM, kur obuolienes su kondensuotu pienu:

1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.
Atsakyti
aga... sitas. O bandei?
Atsakyti
Nebandziau, nes maniskis pries tokius derinius, sako, neisradinek dviracio... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 17:09)
Nebandziau, nes maniskis pries tokius derinius, sako, neisradinek dviracio...  lotuliukas.gif

a man kas su kondensuotu, tas skanu (nu taip ir atrodau blush2.gif )
vnz bandysiu bandyt artimiausiu metu..

Pastaba - jei gerai isvirto surio greitu laiku nesukisit i maiselius slegimui, turesit bedos kaip as daba doh.gif sukietejo.. reik kukuliuot maiselyje.. doh.gif
Atsakyti
as irgi labai noreciau issivirti obuoliu suri, bet mane labai prigasdino, kad verdant baisiai tyska ... sake ir sienos ir vos ne lubos aptyska g.gif tai bijau rizikuot, nes virtuve nauja blush2.gif

kaip jus tai pakomentuotumet? 4u.gif
Atsakyti
nu neistisko nei vieno laso...
vat siandien viriau antra kart - nu ni kruopeles pro sali.
taskytis gali tik vienu metu - mai mase sutirsteja pakankamai, ji ima pustis, pustis ir babach, gali sprogt..(nu oras susikaupes issiverzt) Bet tam mes ir stovim prie puodu ir maisom smile.gif)))
Ir dar..kaip Silsta sake, reikia gerai nuvirti sirupa. Jei jo beveik nelieka, tirsta mase nesitaskys gi... nu nezinau... g.gif
Atsakyti
Va va, Ratuto, ir man kadaise taip buvo, paskui vargau vargau, net kaitinau dar truputi. Nu, vienzo, nenusimink, kaip nors susitvarkysi. Kai mase tik kiek atvesta, ja tuoj reikia kraut i maiselius.

Une, bandyk, nebijok. Tu pasiskaityk kiek cia mes pridiskutavom apie ta suri, tai ir isivirsi. Visa eiga pasiskaityk, tai ir gausis gerai. Pirmyn!
Papildyta:
QUOTE(ratuto @ 2008 10 12, 10:12)
Pastebejimas  - nusunkiau skilteles ir pamaciau, kad po dvieju paru sulciu atsirado bemaz dvigubai daugiau, nei praejusi karta, kai laikiau tik para. Tai, manau, reiskia, kad ir virt tex maziau..ar ne? T.y. geriau laikyt dvi paras, nei para..taip? O trecia para, matyt, obuoliau jau rugt pradetu ar sekanti karta pabandyt laikyt 3?  ax.gif



Nesugalvok laikyti tris paras, dar prarugs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 10 12, 17:42)
Nesugalvok laikyti tris paras, dar prarugs schmoll.gif

o ka? sirsiu medus su spiritu..obuoliu suris su obuoliu vynu... ax.gif
ne, jau supratau, kad ne. Obuoliai butu labai parudave, jei jau neskaityt surugimo smile.gif
Atsakyti
na va brangiosios ir as siandien issiviriau suriu, bet dariau nedidelius. mase sutirstejo tirsta tirsta buvo, tai gal pavyks biggrin.gif ir dar dariau is paprastu zieminiu obuoliu..
dar darysiu jei bus skanu!!!
o mane tiek gasdino kad sunku juos daryt, ne velnio, visai mazai vargo biggrin.gif
aciu mergaites uz patarimus 4u.gif
Atsakyti