Sveika, puiku, kad bus dar ir kitas virimas. Reiskia, sitas pavyko ar ne?
Pjaustau as obuoli i keturias dalis, o kiekviena dali dar mazom skiltelem skersai, na nezinau, kaip cia paaiskint. Zodziu, pjaustau gana smulkiai, o kai skilteles pabuna uzpiltos cukrumi, jos sutvirteja ir verdant dalis ju suverda, o dalis lieka "cielos" (vis mediniu saukstu pamaisyk uzpiltus cukrum, kad geriau cukrus tirptu).
Sekmes tau
Na, pavyko - nepavyko, kaip suprantu, spresti dar anksti ..va kai paragausiu isdziovinto..
Taip. Visiskai supratau, kaip pjaustai ir, galiu pasakyt, reiskia supjausciau per stambiai. As taip per visa ilgi skilteles, nors laaabai plonos.. na, bus matyt kaip graziai pjaustysis ))
Aciu .. Rezultata pranesiu
Taip. Visiskai supratau, kaip pjaustai ir, galiu pasakyt, reiskia supjausciau per stambiai. As taip per visa ilgi skilteles, nors laaabai plonos.. na, bus matyt kaip graziai pjaustysis ))
Aciu .. Rezultata pranesiu
Sveikos mergaiciukes pameginau ir as jusu suriuka pasidaryt, dariau pagalpirma receptuka ir vietoj cinamono dejau citrinos skiletel viriau ilgai oi ilgai ir jau paslegtas lasa po truputuka nuo puodo nukrapsciu kas liko nesupilta i marle tai labai jau skani tyrele gavosi na ziuresim kaip bus susitinges ir isdziovintas
dekui mergaites kad pasidalinat savo receptukais
dekui mergaites kad pasidalinat savo receptukais
aga, as irgi labai noriu padekot..silsta, Tu taip issamiai..
dbar turiu laiko, tai pasakoju.
Turiu zalvarini puoda uogienems virt. Na, zinot, tokis kaip per filmus - kaip diiiidele auksta petelne. Tai vat, sakau, regis tas puodas butu sukurtas obuoliu suriams virt .. Nei kas prisvilo, nei pritrauke.
Sirupas vire greit, net karamelizavosi (kas negalejo neisgasdint), bet, supylus obuolius, viskas atsistojo i vietas. Viriau gal 40 minuciu. Minties apie puodo palikima negalejo net kilt, bo jei nemaisai, tai tada tikrai mase gali imti sprogineti. Maisiau, kol buvo imanoma fiziskai..t.y. tai dares vis sunkiau ir sunkiau.. Kaip prieda dejau cinamona.
Atveso, i maiselius, paslegiau, laukiu )))
Klaidos - obuolius tikrai galejau pjaustyt smulkiau ir ilgiau palaikyti cukruje. Tam, kad ju pavirsius paskui karamelizuotusi...
O siaip - tikrai nera taip sunku, kaip maniau esant... tiesa, dar gi nezinau, kaip pavyko....
dbar turiu laiko, tai pasakoju.
Turiu zalvarini puoda uogienems virt. Na, zinot, tokis kaip per filmus - kaip diiiidele auksta petelne. Tai vat, sakau, regis tas puodas butu sukurtas obuoliu suriams virt .. Nei kas prisvilo, nei pritrauke.
Sirupas vire greit, net karamelizavosi (kas negalejo neisgasdint), bet, supylus obuolius, viskas atsistojo i vietas. Viriau gal 40 minuciu. Minties apie puodo palikima negalejo net kilt, bo jei nemaisai, tai tada tikrai mase gali imti sprogineti. Maisiau, kol buvo imanoma fiziskai..t.y. tai dares vis sunkiau ir sunkiau.. Kaip prieda dejau cinamona.
Atveso, i maiselius, paslegiau, laukiu )))
Klaidos - obuolius tikrai galejau pjaustyt smulkiau ir ilgiau palaikyti cukruje. Tam, kad ju pavirsius paskui karamelizuotusi...
O siaip - tikrai nera taip sunku, kaip maniau esant... tiesa, dar gi nezinau, kaip pavyko....
Sveika, Ratuto ir visos merginos. Malonu girdėt, kad viskas ėjosi normaliai verdant sūriukus, taip juk ir turėjo būti. Turi gerą puodą jų virimui, apėmė baltas pavydas (juokauju). Matau, kad aš čia pasėsiu sūrių virimo bacilą, ir daugiau moteriškių susigundys virti. Man taip malonu. Aš jau 4 virimus viriau, virčiau dar, bet nebeturiu kur juos džiovinti, jau visos palangės apkrautos ir miegamo komoda jau pilnai apkrauta, vyras sakė mane išregistruos iš namų kartu su visais sūriais
Na, sėkmės jums, kai padžius, parašyk kaip gavosi, kaip skonis... Man labai įdomu.
Na, sėkmės jums, kai padžius, parašyk kaip gavosi, kaip skonis... Man labai įdomu.
stai toks isejo.
Mano tetis kazkada darydavo obuoliu suri Atsimenu, kad pats procesas budavo siaubingai ilgas, o dingdavo jis akimirksniu
na va, giriuos. Dar nesudziuves iki galo, bet skanus..)
vis tik per mazai viriau. Nestingo, teko pervirti.. dabar jau zinau, kokia mase turi buti..
ta proga siandien supjausciau dar kibirioka obuoliu ir uzpyliau cukrumi. Poryt vel virsiu..
vis tik per mazai viriau. Nestingo, teko pervirti.. dabar jau zinau, kokia mase turi buti..
ta proga siandien supjausciau dar kibirioka obuoliu ir uzpyliau cukrumi. Poryt vel virsiu..
as dariau is kitokiu obuoliu ,nes antaniniu neturiu. kiek suprantu, turi buti zieminiai kieti obuoliai....
Jau paslegiau pagal silstos recepta darytus surius.....Iskilo dabar keli klausimai, todel teiraujuos tikriausiai silstos, o gal ir kitu suriu vireju....
1. Koki vaidmeni suryje atlieka cukrus? saldumo ar koncervavimo? Man noretusi jo deti maziau, truputi per saldu... Ar nuo to nenukentes suris?
2. verdant sirupa atsitiko toks keistas dalykas, sirupa viriau ilgai, iki putojimo...ir kai suberiau skilteles karamelizavesis sirupas tiesiogine ta zodzio prasme susoko i gabalus.... taip turejo buti? ar as perviriau sirupa? Tiesa, paskui jie lyg ir istirpo....
3. kokio kietumo mase jums gaunasi jau isvirus? man gavosi tokia, kad ismeigtas saukstas stovi.....
Ir beja, mano teta virdavo surius ne tik su riesutais ir pan. bet ir su morkomis....
Ragavau, skanu. kiek zinau, tokiu atveju nereikia deti cukraus....gal kas zinote proporcijas????
Jau paslegiau pagal silstos recepta darytus surius.....Iskilo dabar keli klausimai, todel teiraujuos tikriausiai silstos, o gal ir kitu suriu vireju....
1. Koki vaidmeni suryje atlieka cukrus? saldumo ar koncervavimo? Man noretusi jo deti maziau, truputi per saldu... Ar nuo to nenukentes suris?
2. verdant sirupa atsitiko toks keistas dalykas, sirupa viriau ilgai, iki putojimo...ir kai suberiau skilteles karamelizavesis sirupas tiesiogine ta zodzio prasme susoko i gabalus.... taip turejo buti? ar as perviriau sirupa? Tiesa, paskui jie lyg ir istirpo....
3. kokio kietumo mase jums gaunasi jau isvirus? man gavosi tokia, kad ismeigtas saukstas stovi.....
Ir beja, mano teta virdavo surius ne tik su riesutais ir pan. bet ir su morkomis....
Ragavau, skanu. kiek zinau, tokiu atveju nereikia deti cukraus....gal kas zinote proporcijas????
Sveikos, virejeles, ka tik grizau is giminiu, atsiveziau vel gausybe obuoliu, tiesiog plaukai ant galvos siausiasi, nezinau, ka is ju gaiminsiu. Bet kazka gaminsiu...
O dabar apie obuolini suri:
1. Koki vaidmeni atlieka cukrus, as negaliu tiksliai pasakyti - gal surisa visa surio mase, bandziau deti puse kilogramo, snipstas gavosi;
2. Kad susoktu sirupas i gabala - man naujiena, niekad man taip nepapuole;
3. Mase tikrai tirsta gaunasi, tokia risli, gliti, matosi, kad pavyks;
4. Su morkomis nesu virusi, aciu uz ideja. O teta proporciju nenori isduoti? Labai labai noreciau pabandyti, dar antaniniu obuoliu yra....
Papildyta:
Envuke, nieko negaliu tau patart, nes verdu tik is antaniniu obuoliu ta suri. Pabandyk, jei pavyks, tai zinosi, kad ir is kitokiu galima. Manau, kad verta pabandyti tik is rudeniniu veisliu, velyvu. Turetu pavykti
O dabar apie obuolini suri:
1. Koki vaidmeni atlieka cukrus, as negaliu tiksliai pasakyti - gal surisa visa surio mase, bandziau deti puse kilogramo, snipstas gavosi;
2. Kad susoktu sirupas i gabala - man naujiena, niekad man taip nepapuole;
3. Mase tikrai tirsta gaunasi, tokia risli, gliti, matosi, kad pavyks;
4. Su morkomis nesu virusi, aciu uz ideja. O teta proporciju nenori isduoti? Labai labai noreciau pabandyti, dar antaniniu obuoliu yra....
Papildyta:
Envuke, nieko negaliu tau patart, nes verdu tik is antaniniu obuoliu ta suri. Pabandyk, jei pavyks, tai zinosi, kad ir is kitokiu galima. Manau, kad verta pabandyti tik is rudeniniu veisliu, velyvu. Turetu pavykti
QUOTE(silke:) @ 2008 10 11, 17:02)
2. verdant sirupa atsitiko toks keistas dalykas, sirupa viriau ilgai, iki putojimo...ir kai suberiau skilteles karamelizavesis sirupas tiesiogine ta zodzio prasme susoko i gabalus.... taip turejo buti? ar as perviriau sirupa? Tiesa, paskui jie lyg ir istirpo....
QUOTE(silsta @ 2008 10 11, 17:47)
2. Kad susoktu sirupas i gabala - man naujiena, niekad man taip nepapuole;
man irgi taip buvo. Karamelizavosi. Cia kaip cukru tirpini ant keptuves.. Bet paskui istirpo obuoliu maseje )
Cia po Tavo, Silsta, posakio - tipo kuo ilgiau virsi, tuo geriau ))) nu mes ir pavirem..