Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Laba diena,
as ir jau partijuke viena isviriau suriuku, siandien dar viena susipjausciau, tik kad antaniniu obuoliu siemet mazoka ir nelabai yra is kur gaut, tai speju kad siemet suriuku nedaug issivirsiu.

Pernai viriau, buvau pradziamoksle, tai viena partija del blogai nulasintu sulciu ir gal nelabai nuvirtu sulciu labai taskesi, net visas virtuvej lubas aptaske ax.gif

Sekmes visoms virejelems!
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 10 05, 15:30)
Nenusimink tik, aukštyn nosytę. Juk ne viskas prarasta. Pervirei ir viskas bus OK. Būna juk visiems visokių nesusipratimų. O kiek laiko tu sultis garinai ir kiek obuoliukų turėjai prisipjausčius? Jei obuoliukų kibirą prisipjaustau, cukraus 1,5 kg., tai sultis garinu apie 2 val.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau  ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi  lotuliukas.gif Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.  mirksiukas.gif

Aciu uz palaikima, istiesu pervirti suriukai jau puikia stingsta. Dar uvau izsigandus kad kazin ar sustings, nes mano balkonas stiklintas ir pietinej pusej, diena kai sauleta jis isyla, nors ir sudejau ant zemes viska, bet letai veso, o as kas 10min tikrinau ri taip vangiai stingo doh.gif Bet va vakare balkonas isveso, dabar ten net labai salta ir suriukai puikiai sustingo thumbup.gif As dariau kazkur is 4kg, jeigu tiesa sakant net nesveriau, sveriau pirma karta tiksliai 3kg tai antra karta buvo daugiau siek tiek. Ir ant 4kg dejau 1kg ir dar biskuti cukraus. O sultis tikrai tada mazia viriau, gavosi ju labai daug ir garinau apie 1h, man jau ir taip ilgai pasirode, bet dabar zinosi kad geriau ilgiau nei trumpiau lotuliukas.gif
O ranku nenuleisiu, mama sake antaniniai obuoliai nepasidave salnom ri ju dar yra, taigi dar gaminsim suriuku thumbup.gif

QUOTE(Frekė @ 2010 10 05, 19:45)
mano eksperimentas lyg ir pavykes ax.gif viena puse kur sukresta i indeli buvo jau tokia kad galima imti i rankas o ta kur indelio apacioj buvo dar minksta bet jau isverciau ant marliaus ir dziovinu. kol kas konstatuoti jog blynas neprisvilo negaliu bet kazkas i tapuse linksta.

atsakau i pries tai buvusi Natalja200710 klausima. viriau neilgai max 2 valandas. tarkius as palikau daugiau nei parai laiko uzpiltus su cukrumi. man nepatinka tie suriai kur yra obuoliai nesuvire tai koks skirtumas ar as kaitinsiu sultis su obuoliu skiltelemis ar sultis su tarkuotais obuoliais jei visteik stadija bus ta kad suverda viskas. nes obuoliu suris man is vaikystes tai tik toks skaidrus marmelado spalvos ir fantastisko skonio. be jokiu priedu

As pjausciau bet gan smulkiais gabaliukais, puse skilteles dalinau i 3 dalis ir tada plonom riekelem. Man irgi neliko cielu gabaliuku obuoliu, ypac antrajme du kartus pervirtame suryje lotuliukas.gif

QUOTE(Amil'a @ 2010 10 05, 20:17)
Laba diena,
as ir jau partijuke viena isviriau suriuku, siandien dar viena susipjausciau, tik kad antaniniu obuoliu siemet mazoka ir nelabai yra is kur gaut, tai speju kad siemet suriuku nedaug issivirsiu.

Pernai viriau, buvau pradziamoksle, tai viena partija del blogai nulasintu sulciu ir gal nelabai nuvirtu sulciu labai taskesi, net visas virtuvej lubas aptaske  ax.gif

Sekmes visoms virejelems!

Bet merginos sako gaunasi ir ne is antaniniu, galima pabandyti.
O kad spjaudesi ir del nenuvirtu sulciu ri del blogai nupiltu skysciu as irgi padariau isvada, teks kita karta atidziau nupilti sultis, nes tie purslai tokie karsti, man net ant kaklo uztisko, nelabai ejo net maisyti, kai pokstreli tas burbulas nudegina rankas vien tik garai tie karsti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 30, 20:24)
Sveika Melia, pagal tavo pasakojimą sūriukai turi gautis puikiai.
Tik nepamiršk pasigirti, gerai?
Sėkmės tau 4u.gif

gavosi gerai, dabar dziovinu, neleidziu niekam valgyti. Kiek laiko rekia dziovinti, kad butu skaniausi, ir viduje gerai padziuve?
Atsakyti
Melia, sveika,

na ir prajuokinai, kad neleidi niekam valgyti sūriuko... lotuliukas.gif bet juk taip visiems norisi paragauti to naujo skanaus produkto... Ypatingai prie kavytės skanu ax.gif
O dėl to, kada galima pradėti valgyti tai čia priklauso nuo tavęs pačios. Aš pirmo virimo sūriukus jau pjoviau po dviejų savaičių, ir buvo jie gana tvirti, na o dabar, praėjus mėnesiui, tai jau visai liuks. Savaitės gale kišiu į kojines ir kabinsiu ant vamzdžio prie radiatoriaus (žinoma, įvyniotus į medžiagytę, kurioje džiūvo).
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Dekoju Silstai uz recepta. Obuolius nusunkiau ir palikau kibira taip kaip Silsta ir sake,va taip / cool.gif Nusisunke sultys labai gerai ir man ju buvo daug,tai virimas buvo gana ilgas.Obuoliu labai nesmulkinau,nelupau, suvire gerai.Prie puodo sulciu is vis netrauke,uzkaiciau ir pamaisydavau tik laikas nuo laiko.Patys obuoliai jau kazkiek trauke(nu ne Bergof biggrin.gif ) bet tikrai rankos netirpo maisant.Turiu dyyydely mediny sauksta su kuriuo buvo gana patogu maisyt.Suriai jau dziovinasi.Dar kart aciu Silstai 4u.gif Esu virusi kitokiu receptu, tai buvo ilgas ir varginantis darbas .Kelis metus net negalvojau,kad as kada sury ir virsiu daugiau..... doh.gif
Atsakyti
Terija:), malonios naujienos mirksiukas.gif Smagu, kad sūriukai pavyko.
Sėkmės ir tolesniam virime, o už pagyras siunčiu tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
silsta, ir mane sugundei suriukais. Jau senokai norejau pabandyti, bet vis nesiryzau - galvojau, kad daug terliones. Bet viska pasiskaiciau, ir jau dabar ant mano virykles kunkuliuoja sultys. Kaip pavyks, dar nezinau... smile.gif Zodziu, bus matyti, bet tikiuosi geriausio. Jeigu pavyks, pranesiu.
Atsakyti
QUOTE(Ivonnna @ 2010 10 06, 20:26)
silsta, ir mane sugundei suriukais. Jau senokai norejau pabandyti, bet vis nesiryzau - galvojau, kad daug terliones. Bet viska pasiskaiciau, ir jau dabar ant mano virykles kunkuliuoja sultys. Kaip pavyks, dar nezinau...  smile.gif  Zodziu, bus matyti, bet tikiuosi geriausio. Jeigu pavyks, pranesiu.

Ivonnna, sveikute,
Jei iš karto ir nepavyktų, nenusimink. Juk galima pervirti...
Tik būk optimistė, ir viskas pavyks thumbup.gif
Būtinai parašyk kaip sekėsi, sėkmės tau thumbup.gif
Atsakyti
silstakad viskas pavyko thumbup.gif
Tik puodas truputi pritrauke - senas, dar nuo mociutes laiku likes, tai bus proga ji pakeisti nauju lotuliukas.gif
Zozdiu, esi tikra suriu meistre ir malonu, kad savo patirtimi padedi kitoms. Aciu, silsta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
šįmet pirmą kartą sūrius viriau didis.gif
po VISŲ JŪSŲ aciuks.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif patarimų kokie 10 jau išdalinta patiems džiovintis, bet dar bent 30 džiūsta ant radiatorių tongue.gif kol visą obelį nutarkavom tongue.gif
reiktų kada fotosesiją susiorganizuoti, bet kad labai jau nefotogeniškai dabar atrodo tose kojinėse blush2.gif biggrin.gif
niekas nesakė (ar nepastebėjau blush2.gif ) kad obuolius kombainu galima pjaustyti mirksiukas.gif - ir taip sugebėjau skylę pratrinti piršte, kol sėklytes iškabinau ax.gif
Atsakyti
mano tarkio suriai irgi dziusta tik kad as nekantri.... vis paragauti lendu jauciu nesudzius jie man blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mondesar @ 2010 10 07, 11:17)
šįmet pirmą kartą sūrius viriau didis.gif
po VISŲ JŪSŲ  aciuks.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  patarimų kokie 10 jau išdalinta patiems džiovintis, bet dar bent 30 džiūsta ant radiatorių tongue.gif  kol visą obelį nutarkavom tongue.gif
reiktų kada fotosesiją susiorganizuoti, bet kad labai jau nefotogeniškai dabar atrodo tose kojinėse blush2.gif  biggrin.gif
niekas nesakė (ar nepastebėjau blush2.gif ) kad obuolius kombainu galima pjaustyti mirksiukas.gif - ir taip sugebėjau skylę pratrinti piršte, kol sėklytes iškabinau ax.gif

Va va, mondesar, šitokią gausybę sūriukų vienais metais nesu išvirusi... Šaunuolė.
Tavo tiesa, tose kojinėse "vaizdialis nikoks", turbūt neišdrįsčiau parodyti, atrodo toks murzinas doh.gif O tu tikrai suorganizuok fotosesiją, tu gal drąsesnė? Kas nenori, tegu nežiūri, bet širdyje tai pavydi (juokiuosi)..

Ivonnna, sakiau, kad viskas bus gerai. O ir puodo negailėk, nors mano ir labai labai senas, bet geras. Puodai dabar labai brangūs, bet jei reikalingi tai ir perkam.
Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti