QUOTE(silsta @ 2010 10 05, 15:30)
Nenusimink tik, aukštyn nosytę. Juk ne viskas prarasta. Pervirei ir viskas bus OK. Būna juk visiems visokių nesusipratimų. O kiek laiko tu sultis garinai ir kiek obuoliukų turėjai prisipjausčius? Jei obuoliukų kibirą prisipjaustau, cukraus 1,5 kg., tai sultis garinu apie 2 val.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi

Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.
Aciu uz palaikima, istiesu pervirti suriukai jau puikia stingsta. Dar uvau izsigandus kad kazin ar sustings, nes mano balkonas stiklintas ir pietinej pusej, diena kai sauleta jis isyla, nors ir sudejau ant zemes viska, bet letai veso, o as kas 10min tikrinau ri taip vangiai stingo

Bet va vakare balkonas isveso, dabar ten net labai salta ir suriukai puikiai sustingo

As dariau kazkur is 4kg, jeigu tiesa sakant net nesveriau, sveriau pirma karta tiksliai 3kg tai antra karta buvo daugiau siek tiek. Ir ant 4kg dejau 1kg ir dar biskuti cukraus. O sultis tikrai tada mazia viriau, gavosi ju labai daug ir garinau apie 1h, man jau ir taip ilgai pasirode, bet dabar zinosi kad geriau ilgiau nei trumpiau
O ranku nenuleisiu, mama sake antaniniai obuoliai nepasidave salnom ri ju dar yra, taigi dar gaminsim suriuku
QUOTE(Frekė @ 2010 10 05, 19:45)
mano eksperimentas lyg ir pavykes

viena puse kur sukresta i indeli buvo jau tokia kad galima imti i rankas o ta kur indelio apacioj buvo dar minksta bet jau isverciau ant marliaus ir dziovinu. kol kas konstatuoti jog blynas neprisvilo negaliu bet kazkas i tapuse linksta.
atsakau i pries tai buvusi Natalja200710 klausima. viriau neilgai max 2 valandas. tarkius as palikau daugiau nei parai laiko uzpiltus su cukrumi. man nepatinka tie suriai kur yra obuoliai nesuvire tai koks skirtumas ar as kaitinsiu sultis su obuoliu skiltelemis ar sultis su tarkuotais obuoliais jei visteik stadija bus ta kad suverda viskas. nes obuoliu suris man is vaikystes tai tik toks skaidrus marmelado spalvos ir fantastisko skonio. be jokiu priedu
As pjausciau bet gan smulkiais gabaliukais, puse skilteles dalinau i 3 dalis ir tada plonom riekelem. Man irgi neliko cielu gabaliuku obuoliu, ypac antrajme du kartus pervirtame suryje
QUOTE(Amil'a @ 2010 10 05, 20:17)
Laba diena,
as ir jau partijuke viena isviriau suriuku, siandien dar viena susipjausciau, tik kad antaniniu obuoliu siemet mazoka ir nelabai yra is kur gaut, tai speju kad siemet suriuku nedaug issivirsiu.
Pernai viriau, buvau pradziamoksle, tai viena partija del blogai nulasintu sulciu ir gal nelabai nuvirtu sulciu labai taskesi, net visas virtuvej lubas aptaske
Sekmes visoms virejelems!
Bet merginos sako gaunasi ir ne is antaniniu, galima pabandyti.
O kad spjaudesi ir del nenuvirtu sulciu ri del blogai nupiltu skysciu as irgi padariau isvada, teks kita karta atidziau nupilti sultis, nes tie purslai tokie karsti, man net ant kaklo uztisko, nelabai ejo net maisyti, kai pokstreli tas burbulas nudegina rankas vien tik garai tie karsti