Labas rytas, merginos, vajetus, kokių gerų žinių jūs čia prirašėt... Visom užteko kantrybės pamaišyti, ir vat jums rezultatas. Puiku, kad gavosi.
Rose Prick, laizanika, kažin ar judvi nesusirgot? Ne, ne, ne gripu ar dar kuo nors. Man atrodo, kad užsikrėtėt sūriukų virimo bacila. Su tokiu entuziazmu rašot apie savo sūriukų gamybą, man labai malonu skaityti.
laizanika, jei sūriukai nešlampa, tai labai geras ženklas. Reiškia, kad išvirei parodinį sūriuką ir džiaukis tuo. Jei nepašlampa popieriukas tai ir keisti nereikia. O riešutus galima dėti kokius tik turi. Saulėgrąžas, razinas, cinamoną galima dėti.
Natalja200710, o tu pasidarei tikra sūriukų virimo asė.
Natalja200710, o tu pasidarei tikra sūriukų virimo asė.
[/quote]
Na ir aš labai džiagiuosi, kad sūriukų gamintojoms taip puikiai pavyko išvirti sūriukus! Šaunuolės!
Sūriukų virimui, tikrai, reikia turėti gerus (ne emaliuotus) puodus ir viskas bus OK.
Silsta, juk tu esi ir mano mokytoja, todėl nuolat stengiuosi vadovautis tavo patarimais ir patirtimi.
[/quote]
Na ir aš labai džiagiuosi, kad sūriukų gamintojoms taip puikiai pavyko išvirti sūriukus! Šaunuolės!
Sūriukų virimui, tikrai, reikia turėti gerus (ne emaliuotus) puodus ir viskas bus OK.
Silsta, juk tu esi ir mano mokytoja, todėl nuolat stengiuosi vadovautis tavo patarimais ir patirtimi.
aš tai tikrai sūriais susirgau kadangi pati obuolių neturiu, tai apskambinau gimines ir draugus ir liepiau man obuolių pririnkti, savaitgalį virsiu dar vieną partiją
[quote=Rose Prick,2010 10 04, 17:10]
aš tai tikrai sūriais susirgau kadangi pati obuolių neturiu, tai apskambinau gimines ir draugus ir liepiau man obuolių pririnkti, savaitgalį virsiu dar vieną partiją
VA va, juk sakiau, kad bacila plinta greitai
aš tai tikrai sūriais susirgau kadangi pati obuolių neturiu, tai apskambinau gimines ir draugus ir liepiau man obuolių pririnkti, savaitgalį virsiu dar vieną partiją
VA va, juk sakiau, kad bacila plinta greitai
tik man keista, kad temoje net kelis kartus perskaičiau, kad gaunasi tik iš bogatyr arba antaninių obuolių aš dariau iš dvejų, raudonų ir geltonų, neaiškios veislės. o sekančius irgi darysiu iš to, ką gausiu
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 04, 20:18)
tik man keista, kad temoje net kelis kartus perskaičiau, kad gaunasi tik iš bogatyr arba antaninių obuolių aš dariau iš dvejų, raudonų ir geltonų, neaiškios veislės. o sekančius irgi darysiu iš to, ką gausiu
man tai gaunasi is bet kokiu ka turiu, ta verdu gal is antaniniu tiesiog greiciau viskas suverda
QUOTE(silsta @ 2010 10 04, 07:32)
laizanika, jei sūriukai nešlampa, tai labai geras ženklas. Reiškia, kad išvirei parodinį sūriuką ir džiaukis tuo. Jei nepašlampa popieriukas tai ir keisti nereikia. O riešutus galima dėti kokius tik turi. Saulėgrąžas, razinas, cinamoną galima dėti.
Nu zinokit tikrai neslampa, vartau as juos i diena kelis kartus. Tai tik marle parudavau siek tiek nuo tu obuoliu bet ji sausa, nu gal siek tiek dregna, bet tikrai ne slapia silsta o kiek laiko dabar taip laikyti ant palanges merliuku apklotus? Rytoj zada sildyma ijungti sakau gal ant radijatoriaus perkelti? Nu kaip sakant idomu kokia tolimesne dziovinimo eiga, kad jie dziusta tai matau, pavirsus sauseja kieteja Dziausiuosi kad is pirmo karto toky vykusy suriuka isviriau
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 04, 17:10)
aš tai tikrai sūriais susirgau kadangi pati obuolių neturiu, tai apskambinau gimines ir draugus ir liepiau man obuolių pririnkti, savaitgalį virsiu dar vieną partiją
Tikrai taip, mano antra partija jau gamybos eigoj
Sveika, laizanika, tikrai tau pavyko išvirti sūriuką iš pirmo karto. Su kuo ir sveikinu
Žinoma, galima džiovinti ir ant radiatoriaus, jei jie platūs. Pas mus tai tokie skardiniai, siauručiai. Bet aš padžiovinu bet kur pametus juos, ant palangių, kur tik randu laisvesnės vietos, o po kokio mėnesio kišu į kojines ir kabinu šalia radiatoriaus ant vamzdžio pririšu tą kojinę, spintelėje virtuvinėje kampinėje turiu tokią vietelę. Va taip apsikrovus ir gyvenam Ir po truputį vis mažinam, valgom, o ypatingai svečią pavaišinti įdomu, nes daug moterų net nežino kas tai per daiktas tas sūriukas obuolinis.
Sėkmės jums, merginos
Einam gerti kavytės rytinės
Žinoma, galima džiovinti ir ant radiatoriaus, jei jie platūs. Pas mus tai tokie skardiniai, siauručiai. Bet aš padžiovinu bet kur pametus juos, ant palangių, kur tik randu laisvesnės vietos, o po kokio mėnesio kišu į kojines ir kabinu šalia radiatoriaus ant vamzdžio pririšu tą kojinę, spintelėje virtuvinėje kampinėje turiu tokią vietelę. Va taip apsikrovus ir gyvenam Ir po truputį vis mažinam, valgom, o ypatingai svečią pavaišinti įdomu, nes daug moterų net nežino kas tai per daiktas tas sūriukas obuolinis.
Sėkmės jums, merginos
Einam gerti kavytės rytinės
Nu va, pirmas kartas gavosi o antras ne Visu pirma pati zinau kur greiciausia alida padariau, antru kartu gavosi labai nu labai daug skyscio, nuvirnau as ji nuvirinau o jo kaip yra taip yra, uzputoja pilnas puodas, o kai pastumiu ji nuo ugnies dugne yra skyscio tik jis toks tirstas ir panasus i sirupa, tasus. Nu nuvirinaju dar kol emem kibti tas syti prie dugno ir karamelizuotis, tai man to tirsto sluoksnio buvo gal per pirato story ant dugno ir as tada suverciau obuolius. Viriau viska kone 2h, jau supratau kad gausis suduks nes labai spjaudesi, iskildavo tokios oro pusle ir kad tejsdavo, rankas aptaske Tai sumazinau ugny ir viriau labai labai ilgai, lyg ir atrode ad kieteja. Nukaitus palikau atsalti ir nezinau kam as dar dejau i ta plievele jeigu maciau kad atvesus ji nestingo i gabala. Perviriau pakartotinai, apie 30min, nu atrodo dabar stingsta, ziuresim
Nenusimink tik, aukštyn nosytę. Juk ne viskas prarasta. Pervirei ir viskas bus OK. Būna juk visiems visokių nesusipratimų. O kiek laiko tu sultis garinai ir kiek obuoliukų turėjai prisipjausčius? Jei obuoliukų kibirą prisipjaustau, cukraus 1,5 kg., tai sultis garinu apie 2 val.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.
QUOTE(silsta @ 2010 10 05, 15:30)
Nenusimink tik, aukštyn nosytę. Juk ne viskas prarasta. Pervirei ir viskas bus OK. Būna juk visiems visokių nesusipratimų. O kiek laiko tu sultis garinai ir kiek obuoliukų turėjai prisipjausčius? Jei obuoliukų kibirą prisipjaustau, cukraus 1,5 kg., tai sultis garinu apie 2 val.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.
Praeitais metais vyro sesė paprašė, kad atvažiuočiau ir jai išvirčiau sūriuką... Atseit, man viskas visada gaunasi Šnipštas gavosi, minkštos košės iškratėm iš maišiukų ir dar kartą pervirėm. Tada jau liuks gavosi. Taip ir tau. Matysi, viskas gausis gerai, tik nenuleisk rankų.
Pritariu Silstai, kad kai didesnis obuolių sulčių kiekis, tai ir garinti ilgiau reikia.
Pvz., po mano vieno nelaimingo ,,eksperimento", kai prastai nugarinau sultis, viriau tuos obuolius ne mažiau 3 val (ir tik pusę porcijos), ir vistiek sūriukų pagaminti nepavyko, tada teko gaminti ne tikrus sūriukus, t.y. pridėjus ištirpintos obuolių sultyse želatinos, na ir, aišku, teko paskui ne džiovinti, o šaldytuve pjaustytus laikyti. Kiek aš šioje temoje nagrinėjau atveju su prastai nugarintomis sultimis, tai niekam sūriukų pagaminti nepavyko, nors ir virė paskui ilgą ilgą laiką tuos obuoliukus, aš - ne išimtis.
Turbūt, Silsta, tau pavyko pagaminti sūriukus iš antro karto dėl to, kad sultys buvo tinkamai nugarintos, tačiau patys obuoliukai ne iki galo buvo išvirti.
Papildyta:
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 04, 19:18)
tik man keista, kad temoje net kelis kartus perskaičiau, kad gaunasi tik iš bogatyr arba antaninių obuolių aš dariau iš dvejų, raudonų ir geltonų, neaiškios veislės. o sekančius irgi darysiu iš to, ką gausiu
Rose Prick, sūriukus galima pagaminti ir iš kitų obuolių, ne tik iš antaninių ar bogatyr rūšies. Tiesiog iš praktikos jau puikiai žinoma, kad šie obuoliukai savo sudėtyje turi daug pektino - tirštinančios medžiagos ir yra sultingi. Galima, aišku, gaminti ir iš kitų rudeninių obuoliukų, tačiau ne visada yra garantija, kad rezultatas bus tinkamas. Net šioje temoje buvo atvejų, kai nepavyko išvirti iš kitų rūšių, bet čia juk irgi ne 100 proc tiesa, kad būtent dėl netinkamos rūšies, juk galėjo būti ar netinkamai nugarintos sultys, ar dar kas nors ne gerai padaryta. Todėl patartina pirmą kartą bandymui visada pradėti gaminti bent pusę porcijos.
mano eksperimentas lyg ir pavykes viena puse kur sukresta i indeli buvo jau tokia kad galima imti i rankas o ta kur indelio apacioj buvo dar minksta bet jau isverciau ant marliaus ir dziovinu. kol kas konstatuoti jog blynas neprisvilo negaliu bet kazkas i tapuse linksta.
atsakau i pries tai buvusi Natalja200710 klausima. viriau neilgai max 2 valandas. tarkius as palikau daugiau nei parai laiko uzpiltus su cukrumi. man nepatinka tie suriai kur yra obuoliai nesuvire tai koks skirtumas ar as kaitinsiu sultis su obuoliu skiltelemis ar sultis su tarkuotais obuoliais jei visteik stadija bus ta kad suverda viskas. nes obuoliu suris man is vaikystes tai tik toks skaidrus marmelado spalvos ir fantastisko skonio. be jokiu priedu
atsakau i pries tai buvusi Natalja200710 klausima. viriau neilgai max 2 valandas. tarkius as palikau daugiau nei parai laiko uzpiltus su cukrumi. man nepatinka tie suriai kur yra obuoliai nesuvire tai koks skirtumas ar as kaitinsiu sultis su obuoliu skiltelemis ar sultis su tarkuotais obuoliais jei visteik stadija bus ta kad suverda viskas. nes obuoliu suris man is vaikystes tai tik toks skaidrus marmelado spalvos ir fantastisko skonio. be jokiu priedu