
ausra.ryte, 01 Spa 2010 - 09:48, parašė:
ausra.ryte, 01 Spa 2010 - 09:48, parašė: ![]()
ech, nezinau kas ne taip. iskraciau savo suriukus is maiseliu, dar puse val paviriau, tada sukreciau dali i marlinius maiselius, dali i celofaninius ir paslegiau. po paros nei vieni nesustingo. po suriais su marliniais maisiukais buves ranksluostis buvo slapias (nepermirkes, bet tiesiog toj vietoj kur buta surio, likusi deme), zodziu kosyte vistik. sakau gal per menkai paslegiau. negali taip buti? kadangi nusprendziau, siu suriuku trecia karta nevirti, tai isemiau is celofaniniu maisiuku, susukau i marle ir i orkaite. ir dziovinu kartu su pjaustytais obuoliukais. itariu, kad nieko nesigaus arba turesiu dziovintos obuolienes
. bet manau, kad kitamet ir vel bandysiu. siemet jau sakes obuoliukams po salnu

Mano nuomone, jie ir neturėjo taip gret sustingti.Viskas gerai.Dabar palik padžiūti ir viskas bus tvarkoj.

bandysiu ir aš pasigaminti sūrį, turiu 4kg obuolių, ai manau pirmam kartui bus gerai, žiūrėsiu kas gausis


Rose Prick, 01 Spa 2010 - 11:08, parašė:
Rose Prick, 01 Spa 2010 - 11:08, parašė: ![]()
Sveikos
![]()
bandysiu ir aš pasigaminti sūrį, turiu 4kg obuolių, ai manau pirmam kartui bus gerai, žiūrėsiu kas gausiso pvz jei tokiam kiekiui obuolių naudosiu 0,5kg cukraus bus gerai? nes nemėgstu saldžiai ir cukraus man daug negalima

bandysiu ir aš pasigaminti sūrį, turiu 4kg obuolių, ai manau pirmam kartui bus gerai, žiūrėsiu kas gausis


Bus gerai.Jeigu mėgstat ir Jums galima virimo pabaigoje įmeskit razinų.



liko dar keli neaiškūs dalykai.
Kada berti cinamoną? pradėjus virti sultis, ar jau dedant obuolius?
ir subėrus paskutinius obuolius tą 1/4, kiek dar laiko reikia pavirti?

ačiū už atsakymus


Cinamoną beriu jau visai baigiant virti (maišyti)...



Frekė, 02 Spa 2010 - 11:31, parašė:
Frekė, 02 Spa 2010 - 11:31, parašė: ![]()
nu as durna boba... vis nepaliauju eksperimentuoti
gi tingejau obuolius pjaustyt sutarkavau su bulvine tarka... verdu nezinau kas gausis blogiausiu atveju bus obuolianka
![]()



Freke, manyčiau, kad bus skani obuolienė, bet sūriukų iš trintos masės nepagaminsite dėl vienintelės paprastos priežasties - sūriukų gaminimui reikia labai kruopščiai nuo supjaustytų ir parą-dvi pastovėjusių su cukrumi, labai gerai, kaip ne kartą rašė Silsta, atskirti sultis, kurias paskui reikia ir labai gerai nugarinti vos ne iki karamelės masės (iki pūtų), o tik paskui dėti beveik sausus obuolių gabaliukus bei virti, nuolat maišant mediniu šaukštu. Nebent iš sutarkuotos masės labai gerai sultis būtų išspaustos per marlę rankiniu būdu, bet abejoju, kad pavyktų.
Jau ankščiau rašiau, kad praeitą žiemą nusprendžiau papildomai pagaminti sūriukus (prieš tai gaminau pagal Silstos receptą rudenį ir viskas buvo puiku) iš nuo rudens pastovėjusių obuoliukų, viską dariau pagal Silstos receptą. Rezultatas buvo toks: iš pastovėjusių su cukrumi supjaustytų obuoliukų vietoj sulčių išsiskyrė košytė (mat obuoliukai jau nebuvo sultingi), nors bandžiau išgauti sultis, spaudžiant per marlę, bet..., ir todėl man sūriukų net po kelių val. gaminimo nepavyko išvirti, masė nesustingo. O juk labai norėjau sūriukų, o ne obuolienės, tad pridėjau į atšalusią masę ištirpintos obuolių sultyse želatinos, sudėjau tą masę į formas, pastačiau į šaldytuvą, labai gerai sustingo, supjausčiau ir lakiau šaldytuve, visiems tokie ,,sūriukai" labai patiko. Va, toks buvo mano žieminis eksperimentas...
O supjaustytus obuolių skilteles laikau kambario temperatūroje nuolat pamaišydama mediniu šaukštu, tik puodą su tomis skiltelėmis pridengiu popieriumi. Į balkoną po išvirimo išnešu paslėgti maišeliuose nuo cukraus (ačiū Silstai už tokią ,,patogią" idėją). Šiemet, deja, dar neturėjau galimybių gaminti tokio skanumėlio, bet artimiausiu metu planuoju pradėti, jei laiko tam turėsiu.