Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

teko pervirti antą kartą, dabar jau viskas gerai. Dėjau į dėžutes nuo margarino,į apačią įklojau celofano, šiandien išėmiau iš dėžučių, atrodo puikiai. Rekės galvoti kaip ant gyvatuko pakabinti.
Atsakyti
ech, nezinau kas ne taip. iskraciau savo suriukus is maiseliu, dar puse val paviriau, tada sukreciau dali i marlinius maiselius, dali i celofaninius ir paslegiau. po paros nei vieni nesustingo. po suriais su marliniais maisiukais buves ranksluostis buvo slapias (nepermirkes, bet tiesiog toj vietoj kur buta surio, likusi deme), zodziu kosyte vistik. sakau gal per menkai paslegiau. negali taip buti? kadangi nusprendziau, siu suriuku trecia karta nevirti, tai isemiau is celofaniniu maisiuku, susukau i marle ir i orkaite. ir dziovinu kartu su pjaustytais obuoliukais. itariu, kad nieko nesigaus arba turesiu dziovintos obuolienes lotuliukas.gif . bet manau, kad kitamet ir vel bandysiu. siemet jau sakes obuoliukams po salnu
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 10 01, 09:48)
ech, nezinau kas ne taip. iskraciau savo suriukus is maiseliu, dar puse val paviriau, tada sukreciau dali i marlinius maiselius, dali i celofaninius ir paslegiau. po paros nei vieni nesustingo. po suriais su marliniais maisiukais buves ranksluostis buvo slapias (nepermirkes, bet tiesiog toj vietoj kur buta surio, likusi deme), zodziu kosyte vistik. sakau gal per menkai paslegiau. negali taip buti? kadangi nusprendziau, siu suriuku trecia karta nevirti, tai isemiau is celofaniniu maisiuku, susukau i marle  ir i orkaite. ir dziovinu kartu su pjaustytais obuoliukais. itariu, kad nieko nesigaus arba turesiu dziovintos obuolienes lotuliukas.gif . bet manau, kad kitamet ir vel bandysiu. siemet jau sakes obuoliukams po salnu

Mano nuomone, jie ir neturėjo taip gret sustingti.Viskas gerai.Dabar palik padžiūti ir viskas bus tvarkoj.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
bandysiu ir aš pasigaminti sūrį, turiu 4kg obuolių, ai manau pirmam kartui bus gerai, žiūrėsiu kas gausis smile.gif o pvz jei tokiam kiekiui obuolių naudosiu 0,5kg cukraus bus gerai? nes nemėgstu saldžiai ir cukraus man daug negalima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 01, 11:08)
Sveikos  4u.gif
bandysiu ir aš pasigaminti sūrį, turiu 4kg obuolių, ai manau pirmam kartui bus gerai, žiūrėsiu kas gausis smile.gif o pvz jei tokiam kiekiui obuolių naudosiu 0,5kg cukraus bus gerai? nes nemėgstu saldžiai ir cukraus man daug negalima  unsure.gif

Bus gerai.Jeigu mėgstat ir Jums galima virimo pabaigoje įmeskit razinų.
Atsakyti
ačiū 4u.gif o kaip geriausia pjaustyti obuolius, kubeliais ar skiltelėm? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 01, 13:59)
ačiū  4u.gif o kaip geriausia pjaustyti obuolius, kubeliais ar skiltelėm?  g.gif

Aš pjaustau skiltelėm ir stengiuosi kuo ploniau.
Atsakyti
na supjausčiau obuolius ir matyt paliksiu iki rytdienos su cukrumi, nors skaičiau kulinarijos knygoj, kad reikia palikti 5-6h g.gif

liko dar keli neaiškūs dalykai.
Kada berti cinamoną? pradėjus virti sultis, ar jau dedant obuolius?
ir subėrus paskutinius obuolius tą 1/4, kiek dar laiko reikia pavirti? g.gif
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
ir kaip reikia laikyti obuolius? šiltai ar šaltai? blush2.gif
Atsakyti
Laikau supjaustytas skilteles balkone 1-2 paras (pamaišant) priklausomai nuo oro temperatūros. Tokiu kaip dabar oru galima laikyti be baimės ir dvi paras.

Cinamoną beriu jau visai baigiant virti (maišyti)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 01 spalio 2010 - 17:49
nu as durna boba... vis nepaliauju eksperimentuoti doh.gif gi tingejau obuolius pjaustyt sutarkavau su bulvine tarka... verdu nezinau kas gausis blogiausiu atveju bus obuolianka doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 10 02, 11:31)
nu as durna boba... vis nepaliauju eksperimentuoti doh.gif gi tingejau obuolius pjaustyt sutarkavau su bulvine tarka... verdu nezinau kas gausis blogiausiu atveju bus obuolianka doh.gif  lotuliukas.gif


Freke, manyčiau, kad bus skani obuolienė, bet sūriukų iš trintos masės nepagaminsite dėl vienintelės paprastos priežasties - sūriukų gaminimui reikia labai kruopščiai nuo supjaustytų ir parą-dvi pastovėjusių su cukrumi, labai gerai, kaip ne kartą rašė Silsta, atskirti sultis, kurias paskui reikia ir labai gerai nugarinti vos ne iki karamelės masės (iki pūtų), o tik paskui dėti beveik sausus obuolių gabaliukus bei virti, nuolat maišant mediniu šaukštu. Nebent iš sutarkuotos masės labai gerai sultis būtų išspaustos per marlę rankiniu būdu, bet abejoju, kad pavyktų.

Jau ankščiau rašiau, kad praeitą žiemą nusprendžiau papildomai pagaminti sūriukus (prieš tai gaminau pagal Silstos receptą rudenį ir viskas buvo puiku) iš nuo rudens pastovėjusių obuoliukų, viską dariau pagal Silstos receptą. Rezultatas buvo toks: iš pastovėjusių su cukrumi supjaustytų obuoliukų vietoj sulčių išsiskyrė košytė (mat obuoliukai jau nebuvo sultingi), nors bandžiau išgauti sultis, spaudžiant per marlę, bet..., ir todėl man sūriukų net po kelių val. gaminimo nepavyko išvirti, masė nesustingo. O juk labai norėjau sūriukų, o ne obuolienės, tad pridėjau į atšalusią masę ištirpintos obuolių sultyse želatinos, sudėjau tą masę į formas, pastačiau į šaldytuvą, labai gerai sustingo, supjausčiau ir lakiau šaldytuve, visiems tokie ,,sūriukai" labai patiko. Va, toks buvo mano žieminis eksperimentas...

O supjaustytus obuolių skilteles laikau kambario temperatūroje nuolat pamaišydama mediniu šaukštu, tik puodą su tomis skiltelėmis pridengiu popieriumi. Į balkoną po išvirimo išnešu paslėgti maišeliuose nuo cukraus (ačiū Silstai už tokią ,,patogią" idėją). Šiemet, deja, dar neturėjau galimybių gaminti tokio skanumėlio, bet artimiausiu metu planuoju pradėti, jei laiko tam turėsiu.
Atsakyti