Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(RoZi @ 2010 09 29, 10:28)
sveikos,vakar viriau gal 3 val. gal daugiau, bet įtariu, kad sūris nesukietės, nes per naktį palikau truputį lėklštėje, tai ryte nei kiek dar buvo nesustingę, kaip buvo obuolių košė, taip ir liko.... verysad.gif Kas gali būti negerai? Viriau iš antaninių obuolių, gal cukraus per mažai, nes košė rūgštoka. O pas jus saldūs gaunasi? Obuoliai dar nelabai prinokę, gal dėl to?

Vėl kišu savo trigrašį tongue.gif .Aš daryčiau taip:Dar užvirčiau ir supilčiau į medžiaginius sūrmaišius.Tada paslėgčiau. Kitą dieną:
1. Jeigu dar netvirtai laikosi, tiesiog padėti būtinai šiltai, kad apžiūtų.
2. Jeigu laikosi tvirtai, kabink prie šilumos šaltinio, kad džiūtų . Tai tiek. Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijjole: 29 rugsėjo 2010 - 09:48
QUOTE(vijjole @ 2010 09 29, 11:47)
Vėl kišu savo trigrašį tongue.gif .Aš daryčiau taip:Dar užvirčiau ir supilčiau į medžiaginius sūrmaišius.Tada paslėgčiau. Kitą dieną:
1. Jeigu dar netvirtai laikosi, tiesiog padėti būtinai šiltai, kad apžiūtų.
2. Jeigu laikosi tvirtai, kabink prie šilumos šaltinio, kad džiūtų . Tai tiek. Sėkmės. 4u.gif


O cukraus nereikia daugiau įdėti?
Atsakyti
QUOTE(RoZi @ 2010 09 29, 11:48)
O cukraus nereikia daugiau įdėti?

O kiek dėjai ?
Atsakyti
QUOTE(vijjole @ 2010 09 29, 12:54)
O kiek dėjai ?

Pagal receptą - 1,5 kg, bet man tai rūgšu.
Atsakyti
QUOTE(RoZi @ 2010 09 29, 15:14)
Pagal receptą - 1,5 kg, bet man tai rūgšu.

Tai viskas tvarkoj.Aš pati verdu kelių rūšių-saldesnius-tada dedu daugiau cukraus,- rūgštesnius-mažiau.Ir nieko -stovi.Iš savo virimo praktikos galiu pasakyti, kad sūriukams svarbu šiluma, kad jie galėtų džiūti. Kartą esu pakabinus dar varvančius-(turėjau neplanuotai išvykti), galvoju-sugrįšiu-pervirsiu.Bet pervirti nereikėjo-buvo skystis išvarvėjęs ir pradėję džiūti.Aišku forma išsiklaipė, bet suvalgėm. Tad sėkmės eksperimentuose. 4u.gif
Atsakyti
Ieškojau kitokių receptų, radau labai skaniai atrodo aguonose gabaliukai apvolioti http://mano.zebra.lt...inarija/108493/
Atsakyti
QUOTE(RoZi @ 2010 09 29, 16:46)
Ieškojau kitokių receptų, radau labai skaniai atrodo aguonose gabaliukai apvolioti  http://mano.zebra.lt...inarija/108493/

Skaniai atrodo. Gera idėja-reiks pabandyti.
Atsakyti
sos, issiviriau obuolius, taip ir nesupratau ar i maiseli ir surmaisi, ar tik i surmaisi?

Nelabai suprantu kaip is celofano gali isbegti skystis. Tiek patarimu, kad net susipainiojau.
Atsakyti
ax.gif paskaiciau kelis psl atgal ir radau atsakyma. Tikiuosi gerai gavosi. Db norejau kas liko is puodo islaizyti, tai pirsciuku nesikabina, gerai sustinge viskas kaip zele. Tai matyt zenklas, kad isviriau gerai.
Atsakyti
Sveika Melia, pagal tavo pasakojimą sūriukai turi gautis puikiai.
Tik nepamiršk pasigirti, gerai?
Sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
Nerealiai megstu obuoliu sury, pas mus niekas jo nedarydavo siaip. O pirma karta jo paragavau atvaziavus studijuoti i Klaipeda, kambario drauge atsiveze. Skonis pasirode dieviskas. Pamenu po mano ragavimu jos mama man visa sury idejo, man asmeniskai lotuliukas.gif
Siemet buvo neblogas obuoliu derlius sode ir netycia mamos uzklausiau ar antaniniu neturi, sako ogi yra. Nugis nusprendziau isbandyti savo jegas surio gamyboj. Dariau pagal silsta receptuka. Tik neturiu tokio didelio puodo tsi dariau tik is 3kg su biskiu pjaustytu obuoliu, uzpyliau juos 700g cukraus. Ziuresim kas gausis, turbut sestadienio vakara bandysiu jau virti.
Bet turiu dar klausimu pora:
1. Kaip geriau nupilta ta skysti nuo obuoliu, gal geriau sukresti tuos obuolius i kokia medziaga ir nuvarvinti ar uztektu tarkim uzdengti danciu puoda, nes as dideliame puode jos supjausciau ir nupilti? g.gif
2. Kokius maiselius butu galima naudoti jeigu nuo cukraus maiseliu neturiu? g.gif Itariu tie paprasti celofaniniai parduotuviniai bus per plano ar nelabai? g.gif
Atsakyti
laizanika, sveikute

Į pirmą klausimą tau atsakysiu. Aš sultis nuo obuoliukų nupilu uždėjusi dangtį. Bet to nepakanka. Jau buvau rašiusi kaip tai darau. Kibirą su obuoliukų skiltelėmis pastatau va šitaip / pakišusi puse obuolio po dugnu. Tada visos likusios sultys susirenka kampe ir jas lengviau nuvarvinti. Na, atidirbau aš tokią technologiją per daug metų lotuliukas.gif Kokius du kartus aš taip varvinu sulčių likučius, kol jau niekas nebebėga ax.gif Kai gerai išgarinsi sultis, versk į puodą skilteles ir... Sėkmės maišant, neužmiršk pasigirti, gerai?

Na, o į antrą klausimą kur, į kokius maišelius sukratyti išvirtą masę aš nelabai ką galiu patarti. Kadangi aš į kitokius nepilu, tik į cukraus, tai ir praktikos jokios neturiu. Jei gerai suvirsi, man atrodo į bet kokius galima. Jau pradėjau taupyti cukraus maišelius kitam sezonui... O gal susigundysiu dar ir šiemet? Labai jau valgosi greitai...

Atsakyti