vijjole, taigi jis tik dviejų savaitėlių amžiaus... Jaunas. Kai pasibus ilgiau, bus toks kaip rašai...
Siandien virsiu, tiksliau pjaustysiu trecia partija
ir as prisiskaiciusi jusu istoriju vakar isviriau suriuku. viriau atrodo pagal aprasymus, kai verdama mase nekrito nuo apversto sauksto, dar siektiek paviriau. lyg viskas atrode ir neblogai, bet nuo sulciu uzvirimo, mano virimo procesas tetruko 1.5 valandos, tai net nzn ar bus gerai. siandien po darbo isiminesiu is maiseliu suriukus, tai tikriausiai ir bus matyti rezultatas. tikiuosi, kad viskas bus gerai. dariau maziukus maziukus suriukus, kad greiciau dziutu, nes iki sildymo sezono dar toloka.
ausra.ryte, žinoma, bus gerai. Visada taip būna, kai verdi pirmą kartą. Nerimas ima - kažin, kaip gausis? O kad trumpai virei, tai labai gerai nugarinai sultis ir obuoliai buvo tam reikalui tinkami. Tik pasigirti nepamiršk, ir mes norim žinoti...
noriu pasiklausti ar suris toks senovinis permatomas gaunasi tik is antaniniu obuoliu? nes ju nebera jau... issiskyne visus o turiu bagatyriu. gal is ju irgi gautusi nes kiek skaiciau tai supratau kad antaniniu pliusas tas jog suverda odeles.
Frekė, man atrodo, kad drąsiai gali virti iš Bogatyr veislės obuolių. Kiek žinau, viena mūsų virėjėlė visą laiką verda iš Bogatyr ir jai puikiai gaunasi. Gal ji pati atsilieps, bet aš patariu virti be baimės.
QUOTE(silsta @ 2010 09 28, 12:33)
ausra.ryte, žinoma, bus gerai. Visada taip būna, kai verdi pirmą kartą. Nerimas ima - kažin, kaip gausis? O kad trumpai virei, tai labai gerai nugarinai sultis ir obuoliai buvo tam reikalui tinkami. Tik pasigirti nepamiršk, ir mes norim žinoti...
apziurejau suriukus ir deja deja... per anksti prisigyriau. para praleido maiseliuose siek tiek paslegti ir nepavyks ju is maiselio istraukti, nes skystoki. o taip tikejausi, kad bus gerai. eilini karta pasitvirtino: nepersokes griovio nesakyk "op". ak, kaip nusivyliau
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 09 28, 20:01)
apziurejau suriukus ir deja deja... per anksti prisigyriau. para praleido maiseliuose siek tiek paslegti ir nepavyks ju is maiselio istraukti, nes skystoki. o taip tikejausi, kad bus gerai. eilini karta pasitvirtino: nepersokes griovio nesakyk "op". ak, kaip nusivyliau
viska atgal i puoda, dar biski kantrybes maisant ir bus geri
ausra.ryte, nepergyvenk, visko juk pasitaiko... Patirtis ateina kartu su laiku... Dar truputuką pavirk, ir viskas bus OK. Tik nenuleisk rankų, pirmyn. Pamatysi, gausis ir dar kartą norėsi virti.
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 09 28, 19:01)
apziurejau suriukus ir deja deja... per anksti prisigyriau. para praleido maiseliuose siek tiek paslegti ir nepavyks ju is maiselio istraukti, nes skystoki. o taip tikejausi, kad bus gerai. eilini karta pasitvirtino: nepersokes griovio nesakyk "op". ak, kaip nusivyliau
Tai ir atsakymas, kodėl aš visada dedu į medžiaginius sūrmaišius-niekada nebūna "broko", tik šiek tiek ilgiau reikia paždiovinti.
sveikos,vakar viriau gal 3 val. gal daugiau, bet įtariu, kad sūris nesukietės, nes per naktį palikau truputį lėklštėje, tai ryte nei kiek dar buvo nesustingę, kaip buvo obuolių košė, taip ir liko.... Kas gali būti negerai? Viriau iš antaninių obuolių, gal cukraus per mažai, nes košė rūgštoka. O pas jus saldūs gaunasi? Obuoliai dar nelabai prinokę, gal dėl to?