Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Renata, jeigu pirmą kartą sūrius virsit, patarčiau virti iš pusės normos (3,5). Na,bent man taip patogiau.
Papildyta:
QUOTE(simike @ 2010 09 23, 09:56)
Silsta, o kaip Jūs taip gražiai juos į cukraus maišelius sukrečiat? Kaip ten užspaudžiat, kad neišbėgtų niekas? Gal galit šiek tiek procesą pakomentuot?  mirksiukas.gif  blush2.gif

O kam jūs dedat i tuos cukraus maišelius? g.gif Sūrius verdu jau daug metų, bet niekada nededu į jokius celofanus.
Atsakyti
vijjole, kodėl aš dedu į cukraus maišelius?

Atrodo, šiokią tokią patirtį sūriukų virime turiu ir aš (apie 20 metų), mane taip pamokė moteris, kuri irgi daug metų verda juos, dar juos kartais sudedu į mažesnius maišelius (tai Kalėdinėms dovanėlėms). Paslegiu balkone parai laiko. Jei visos temos neskaitei, tai po paros laiko aš juos išimu gražiai perkirpusi žirklėm maišelį, suvynioju į dvigubą marlės gabalaitį. Tada padedu ant palangės ar kur turiu vietos, džiovinti. Šiuo metu jau neturiu vietos kur sudėti džiovinimui doh.gif

O į ką tu juos sudedi? Pasidalink patirtimi, gal ir aš taip pabandysiu?
Atsakyti
[quote=silsta,2010 09 24, 10:35]
vijjole, kodėl aš dedu į cukraus maišelius?

Atrodo, šiokią tokią patirtį sūriukų virime turiu ir aš (apie 20 metų), mane taip pamokė moteris, kuri irgi daug metų verda juos, dar juos kartais sudedu į mažesnius maišelius (tai Kalėdinėms dovanėlėms). Paslegiu balkone parai laiko. Jei visos temos neskaitei, tai po paros laiko aš juos išimu gražiai perkirpusi žirklėm maišelį, suvynioju į dvigubą marlės gabalaitį. Tada padedu ant palangės ar kur turiu vietos, džiovinti. Šiuo metu jau neturiu vietos kur sudėti džiovinimui doh.gif

O į ką tu juos sudedi? Pasidalink patirtimi, gal ir aš taip pabandysiu?
[/quote
Temą skaičiau ir pernai bandžiau dėti į maišelius, bet... man per daug "terlionės".Aš iki išverda viską darau taip kaip ir čia parašyta.Tada masę pilu į MEDŽIAGINIUS maišelius ir paslegiu.Kitą dieną kabinu prie šilumos šaltinio. Ir viskas. Tai ir visa mano išmintis. Esu dariusi visokiais būdais, bet šitas man greičiausias. 4u.gif
Atsakyti
Bandžiau ir aš į medžiaginus dėti, bet man nepatiko... O va celofane per tą parą jie puikiai susislegia, net blizga išimti. Ir džiūvimo jiems mažai bereikia. Kur prieš dvi savaites viriau sūriukus, tai jau 3 nėra. Atvažiavo sūnėnas iš Palangos, tai prie kavos daugiau nieko neėmė, tik sūriuką lotuliukas.gif Rytoj įkelsiu nuotrauką kaip atrodo jau valgomas, šiandien neturiu kuo padaryt nuotrauką... Žinoma, jei liks... lotuliukas.gif
Atsakyti
Dedant į celofaninius maišelius, sūriai turi būti l.gerai išvirę.(Čia aš taip manau).Aš kartais sudedu dar "šlapokus".Tad paslėgti jie nusivarva.O per celofaną juk nevarvės.Tada kabinu prie šilumos šaltiniu-svarbu, kad būtų šilta ir džiūtų. Kitaip jie pradės rūgti, pelyti.
Atsakyti
[quote=vijjole,2010 09 24, 12:43]
Dedant į celofaninius maišelius, sūriai turi būti l.gerai išvirę.(Čia aš taip manau).


Ir aš taip manau, kad sūriukus reikia labai gerai suvirti.
Nu niekas man nevarva nors tu ką... Ir į maišelį reikia tiesiog nuo šaukšto nustumti, kad sudėčiau. Nedaverdi, brangioji, savo sūriukų. Tu jau man atleisk už tiesmukiškumą, bet tokia mano nuomonė.
Svarbiausia, kad jie išvirti, ir bus galima pačiai paskanauti ir svečią pamaloninti, ar ne?
Atsakyti

Na, tikriausiai būna, kad nedaverdu, ne visuomet ten nuo jų laša,bet dėl to nesuku galvos-jie man puikiai laikosi.Paskutinius suvalgėm liepos mėn. Tiesiog parašiau savo būdą, gal kam pravers. Tiesa, mežiaginiuose sūrmaišiuose palaikau tik kelias dienas, tada išimu ir perdedu į paprastą kojinę ir gero džiuvimo.
Papildyta:
Patikslinu-į moterišką kojinaitę ax.gif
Atsakyti
Nu šitą aš supratau, kad į moterišką kojinę, o ne į vyrišką lotuliukas.gif
Į kojinę kišu tik tada, kai sūriukai labai gerai būna apdžiūvę, maždaug po mėnesio. Aš jau turėjau tokią pamoką - matyt, per anksti juos į kojinę sukišau ir pakabinau spintelėje (turiu tokią slaptą vietelę virtuvėje). Po du sukišau vieną paskui kitą, tai kojinė suspaudė juos ir deformavo (vidus liko lyg tuščių tarpelių). Nuo to laiko tik gerai padžiūvusius kišu ilgesniam laikui į kojines ir kabinu.
O tau minkšti po kelių dienų sukišti nesideformuoja?
Atsakyti
Tai kad nelabai tie sūriukai būna "šlapi"-gal koks vienas kitas lašas nuvarva. Gal pora kartų taip atsitiko, kad pavarvėjo. Aš juos slegiu dėl to, kad įgytų sūrio formą ir nuvarvėtų , jeigu yra kam varvėti. Tada parišu prie šilumos šaltinio (radiatoriaus, boilerio).Tada vis pažiūriu ar jau galima išimti iš mežiaginio sūrmaišiuko ir dėti į kojinukę.Čia jau, taip sakant reikia
"atmušti rankelę".Viskas ateina su patirtim. biggrin.gif
Atsakyti
Na va, pasirodysiu kaip atrodo prieš 2 savaites virtas sūriukas ir jau gana sėkmingai valgomas. Pjaustyti lengvai, žinoma, ir valgosi lengvai... lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Merginos, kodėl nesigiriat kaip sūriukai išėjo? Juk ruošėtės pjaustyti ir virti?
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 25, 17:34)
Na va, pasirodysiu kaip atrodo prieš 2 savaites virtas sūriukas ir jau gana sėkmingai valgomas. Pjaustyti lengvai, žinoma, ir valgosi lengvai...  lotuliukas.gif

user posted image

Na, labai jau "apetitnai"atrodo.Bet aš mėgstu daugiau padžiūvusius, pabuvusius, plonai, plonai supjaustytus... tongue.gif
Atsakyti