Pirmyn, Varinija, sėkmės tau Aš jau tris virimus padariau, išėjo 15 sūriukų, gal dar virčiau, bet nebeturiu kur sudėti džiovinti, namuose visos palangės apkrautos ir komoda... Gal vėliau, kai šituos sukabinsiu nuolatinėje jų kabėjimo vietoje...
Dabar atėjo eilė obuolienes virti...
QUOTE(silsta @ 2010 09 22, 07:13)
Dabar atėjo eilė obuolienes virti...
Labas vakaras!
As tai jau siek tiek obuolienes priviriau, jau obuoliu, tai netruksta Gal galetumet pasidalinti savo receptuku kaip ja verdat?
Ruosiuosi si savaitgali virti obuoliu suriukus pagal jusu recepta. Tik jau taaaip bijau, ar man kas nors pavyks Tema jau praktiskai 2 kartus perskaiciau ir renku visus jusu ir kitu mergaiciu komentarus
Kazkur skaiciau, kad jus pripjaustot 7-10 l kibiriuka obuoliu, o as kaip tik toki turiu Tik dabar kita problema mano turimas didziausias puodas yra apie 5 l, tiesa, ju turiu 2vnt. Gal galite patarti, ar man tilps i viena puoda tie obuoliukai is to kibiriuko (juk jie suverda), ar geriau virti per 2 kartus?
Vat, jau kelis metus ruosiuosi nusipirkt didesni puoda, vis vargstu su nedidukais visas uogienes, kompotus ir konservavimus verdu per kelis kartus
Aciu labai uz pagalba!!!!!
Renata123, nežinau ką tau ir patarti... Puodas gal ir per mažas, galima būtų ir padalinti, bet kaip tu padalinsi tą nugarintą sirupą į dvi dalis? Obuoliukus tai padalinsi, o sirupą likusį po nugarinimo tai vargu ar padalinsi lygiai...
Pats geriausias atvejis - įsigyti didelį puodą. Aš verdu labaaaai dideliame. Kažkada pirkau didelį aliuminį puodą (prie jo taip greitai nesvyla) kai vekuodavau kompotus, o dabar saldžiai jau nenorim tiek daug, tai puodas liko sūriukams ir obuolienei.
Tu tik nebijok virti sūriukų, matysi, gausis viskas puikiai. Tik turėk kantrybės
Obuolienę verdu papraščiausiai, be jokių priedų, tik vakar prieš baigiant virti cinamono šaukštą įmečiau. Skonis visai kitoks. Mes obuolienes labai valgom, maniškis net su bulviniais blynais labai mėgsta. Sako, reikės ir su kugeliu pabandyt...
Pats geriausias atvejis - įsigyti didelį puodą. Aš verdu labaaaai dideliame. Kažkada pirkau didelį aliuminį puodą (prie jo taip greitai nesvyla) kai vekuodavau kompotus, o dabar saldžiai jau nenorim tiek daug, tai puodas liko sūriukams ir obuolienei.
Tu tik nebijok virti sūriukų, matysi, gausis viskas puikiai. Tik turėk kantrybės
Obuolienę verdu papraščiausiai, be jokių priedų, tik vakar prieš baigiant virti cinamono šaukštą įmečiau. Skonis visai kitoks. Mes obuolienes labai valgom, maniškis net su bulviniais blynais labai mėgsta. Sako, reikės ir su kugeliu pabandyt...
Silsta, o kaip Jūs taip gražiai juos į cukraus maišelius sukrečiat? Kaip ten užspaudžiat, kad neišbėgtų niekas? Gal galit šiek tiek procesą pakomentuot?
simike, tai kad ten nelieka jokio skysčio ir nėra kam išbėgti Juk visas skystis virimo eigoje išgaruoja, lieka tik tiršta obuoliukų masė. Kabini su mediniu šaukkštu ir krauni po pusę maišelio. Ant stalo pasidėjusi gerai sutrambuoju, kad neliktų oro tarpų. Užlenkiu maišelį, padarau tokį keturkampą storą "blyną" ir nešu į balkoną paslėgti. Vsio
Na taip, logiška, gi skysčio nelieka Pagalvojau, gal ten kažkaip ypatingai užspaust reikia O riešutus paprastai dedat ar pakepintus?
Riešutus truputuką ant sausos keptuvės pakepinu, o kai atvėsta, labai lengvai odelės nusitrina tarp delnų... Jei didesnis kiekis riešutų, tai supilu į sausą skardą ir į orkaitę trumpam...
Silsta, o aš dar dėl pačio virimo pasiklaust noriu: prisipjaustau obuolių, užpilu cukrumi ir laikau parą, taip? O paskui kaip, kas ten po ko eina. Nepykit, jei jau receptą rašėt, o aš iš naujo klausiu
simike, taigi rašiau... Na, kadangi pirmą kartą verdi, tai po paros arba dviejų parų (jei šaltoka) nupilk tą skystimą ir nugarink jį puode. Nelabai turiu laiko visos tirados aiškinti, gal tu keli lapai atgal pasiskaityk, tik labai labai nugarink, tada sukratyk skilteles ir maišyk. Jei gerai nugarinsi, tai maišymo pakaks 40-60 min., o jei pritruks kantrybės, tai gali tekti maišyti ilgaaaai. Sėkmės. Lekiu su reikalais..
Ačiū, susiradau
QUOTE(silsta @ 2010 09 23, 08:09)
Aciu labai uz padrasinima!
Niu ka, puoda dideli pirkti tikrai reikia. Tik lauksiu gal kur kokios nuolaidos bus, nes rodos jie nepigiai kainuoja. O gal kokiam turguje paziureti
Sakykite, o kiek daugmaz litru skaitosi didelis puodas? 10 - 15 litru?
Aciu uz kantrybe viska aiskinant mums!
Nu nežinau, merginos, koks didelis puodas skaitosi... Mano tai turbūt 15 ltr., o gal ir daugiau. Kai supilu visą kibirą skiltelių, tai iki viršaus dar toli Žinoma, skiltelės tuoj suverda ir jų pasidaro gerokai mažiau. O kainuoja puodai tikrai nepigiai. Bazėj praeitą savaitę žiūrėjau, tai dideli puodai kainuoja apie 50-80 Lt. Mano pirktas dar už rublius, ir kainavo neprisimenu kiek, tik labai nebrangiai. Džiaugiuosi, kad aš jų įsigijau kelis įvairių dydžių
Sėkmės jums, virėjėlės
Sėkmės jums, virėjėlės