Prie konservavimo,yra dar viena tema apie "Obuolių sūrį", pamėgink ten paskaitinėti. Va čia. Pati tai aš nedarau
Labai skanus tas obuoliu suris . AS tik viena karta dariau ir daugiau nedarysiu , nes bevirdamas taip kunkuviavo ir spjaudesi , kad visas lubas po to reikejo plauti , nebent kas nors duos patarima , kad taip nekunkuliuotu ( nemanykit , kad nesumazinau ugnies , bet jis vistiek labai kunkuliavo )
nu va,obuoliu suri jau isviriau ir paslegiau,isejo .visiskai nesaudeeeeeeeeeeee,kaip rase kitos,kad taskosi iki lubu .manau,kad cia ir nuo obuoliu priklauso,as viriau is antaniniu tai gavosi liuks.viriau 1val ir 20 min.
QUOTE(silsta @ 2008 09 30, 13:51)
Nonna.kaip pavyko obuolinis sūris? Labai įdomu, manau kad pavyko iš karto, ar ne?
labai susidomėjau tuo sūriu,bet net neįsivaizduoju koks jo skonis į ką panašu?marmeladą?standų želė?
kaip ir visi turim kruvą obuolių labai velyvų,kietų,bet ir labai saldžių gal netinka tokie? ar tiesiog mažiau cukraus dėti?
ir dar kur gauti tuos sūrmaišius?
QUOTE(Larissa @ 2008 10 02, 15:47)
labai susidomėjau tuo sūriu,bet net neįsivaizduoju koks jo skonis į ką panašu?marmeladą?standų želė?
kaip ir visi turim kruvą obuolių labai velyvų,kietų,bet ir labai saldžių gal netinka tokie? ar tiesiog mažiau cukraus dėti?
ir dar kur gauti tuos sūrmaišius?
kaip ir visi turim kruvą obuolių labai velyvų,kietų,bet ir labai saldžių gal netinka tokie? ar tiesiog mažiau cukraus dėti?
ir dar kur gauti tuos sūrmaišius?
Na stai siandien jau paragavome obuoliu surio Surmaisiai - tai paprasciausia merle is vaistines. As pirkau 3,5cm ar 3 ir 5cm. man tai panasu i koki marmelada, standus, na kaip suris obuoliai antaniniai labiausiai berods tinka
Sveiki, noriu truputi aprasyti apie ta suri. Gaila, kad neturiu kuo nufotografuot ir idet nuotrauka, tada butu gal kiek aiskiau.
Pasirodo, kiekviena seimininke verda skirtingai. Taip yra ne tik su suriu obuoliniu, bet ir su visais kitais patiekalais, ar ne?
As anksciau jau buvau aprasiusi visa eiga to virimo, tai vat, labai gerai reikia nuvirti sultis, kurios issiskiria is supjaustytu skilteliu. Kai visiskai pamaisius su sauksu mediniu jau sulciu nesimato, o tik cukrus putoja, tada deti jau skilteles, ir baigti virti. Verdant, maisant su mediniu saukstu visiskai nesitasko ir "nesispjaudo" ta makalose, ir skyscio jokio nebelieka, tik maisyti reikia, kad neprisviltu. Jokiu budu negalima palikti be prieziuros. Kai isvirusi atvesta, as sudedu juos i celofaninius maiselius nuo cukraus, panasiai po puse maiselio. Uzlenkiu ir balkone paslegiu. Po paros ar dvieju isimu is celofano perkirpusi ji su zirklem, suvynioju i svaria drobele ir padedu dziuti. Is jo jau joks skystis neteka. Gatavas suris nepanasus i marmelada, nes lieka sviesiu skilteliu nesuvirusiu, jis toks "margas", kai prapjauni tai labai graziai atrodo, o jei baigiant virti dar idedi riesutu - tai isvis vaizdelis nenusakomas. Is kitokiu obuoliu nesu virusi, tik is antaniniu. Ir taip gal jau 20 metu as juos sekmingai verdu
Klausk, jei kas neaisku, butinai pasakysiu..
Pasirodo, kiekviena seimininke verda skirtingai. Taip yra ne tik su suriu obuoliniu, bet ir su visais kitais patiekalais, ar ne?
As anksciau jau buvau aprasiusi visa eiga to virimo, tai vat, labai gerai reikia nuvirti sultis, kurios issiskiria is supjaustytu skilteliu. Kai visiskai pamaisius su sauksu mediniu jau sulciu nesimato, o tik cukrus putoja, tada deti jau skilteles, ir baigti virti. Verdant, maisant su mediniu saukstu visiskai nesitasko ir "nesispjaudo" ta makalose, ir skyscio jokio nebelieka, tik maisyti reikia, kad neprisviltu. Jokiu budu negalima palikti be prieziuros. Kai isvirusi atvesta, as sudedu juos i celofaninius maiselius nuo cukraus, panasiai po puse maiselio. Uzlenkiu ir balkone paslegiu. Po paros ar dvieju isimu is celofano perkirpusi ji su zirklem, suvynioju i svaria drobele ir padedu dziuti. Is jo jau joks skystis neteka. Gatavas suris nepanasus i marmelada, nes lieka sviesiu skilteliu nesuvirusiu, jis toks "margas", kai prapjauni tai labai graziai atrodo, o jei baigiant virti dar idedi riesutu - tai isvis vaizdelis nenusakomas. Is kitokiu obuoliu nesu virusi, tik is antaniniu. Ir taip gal jau 20 metu as juos sekmingai verdu
Klausk, jei kas neaisku, butinai pasakysiu..
siandien isviriau antra porcija
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 03, 16:18)
siandien isviriau antra porcija
norim viską išsamiau
Labas vakaras, sadiugos ))
Vakar netyčiom atradau tėmelę, tai šiandien variau mb antaninių ieškot..)))
Pasidėjau du maišelius obuolių, pasiėmiau peilį ir... Mergai mergyčiai.. pasakykit man, nevirusiai, neslėgusiai, nedžiovinusiai, bet jau springstančiai seilėm - obuolius lupti reikia, ar žievė suverda????
Vakar netyčiom atradau tėmelę, tai šiandien variau mb antaninių ieškot..)))
Pasidėjau du maišelius obuolių, pasiėmiau peilį ir... Mergai mergyčiai.. pasakykit man, nevirusiai, neslėgusiai, nedžiovinusiai, bet jau springstančiai seilėm - obuolius lupti reikia, ar žievė suverda????
5 kg uoboliu,siandien viriau is rausvai dryzuotu[kaip vadinas nezinau] 1kg cukraus.uobolius supjaustyti skiltelem ir apipilti cukrum,gerai ismaisyti.palikti 12 val,galima ir ilgiau.pries verdant susidariusi sirupa nupilti ir virinti 20 min.tada sukratyti uobolius ir virti apie pusantros val.baigiant virti idejau cinamono,riesutu ir apelsino nutarkuotos zieveles.sukraciau i maiselius ir paslegiau.jokio vargo,jokio taskymo,kai mase sutirsteja reikia dazniau maisyti.tad sekmes,jei kas virsit.
Sveikute, skubu i pagalba. Antaniniu obuoliu tikrai nereikia lupti, odeles ju suverda. As nulupu ju tik tas vietas, kurios buna demetos, nelygios arba igedusios. Ir lupu ne su peiliu, bet skutu su bulviu skustuku. Man taip patogiau, lengviau. O is kitokiu obuoliu rusiu nesu virusi obuolinio surio, tik is antaniniu Jei kas, klausk, nesikuklink..
Oj ačiū ačiū už atsakymą.. susipjaustojau, laukiu..
tiesa, pradėjus pjaustyt vėl pasimečiau kaip šešiolikmetė, kočėlo rankoj neturėjus.. o kokio dydžio skiltelėm pjaustai obuolius? Noris kaip ir mažesnėm, dailesnėm, bet, gerai pagalvojau, anos visai suvirs, o man noris, kad obuoliukas matytųsi..
(čia sekančiam kartui, kurs tikrai bus)
tiesa, pradėjus pjaustyt vėl pasimečiau kaip šešiolikmetė, kočėlo rankoj neturėjus.. o kokio dydžio skiltelėm pjaustai obuolius? Noris kaip ir mažesnėm, dailesnėm, bet, gerai pagalvojau, anos visai suvirs, o man noris, kad obuoliukas matytųsi..
(čia sekančiam kartui, kurs tikrai bus)