Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 11:30)
Fregata, aš jau ir praeitais metais rašiau - svarbiausia, nugarinti sultis. Man jos garinosi dvi valandas, kai pradeda putoti, dar pamaišau mediniu šaukštu, tų sulčių dar būna. Tol garinu, kol likęs sirupas net pradeda ruduoti. O kai ant lėkštutės užpilu to sirupo kelis lašus, tai jis sustingsta. Ir iš obuoliukų reikia nusunkti sultis taip, kad jų neliktų. Kai nupilu sultis, dar ką nors pakišu po kibiru, kad jis stovėtų  va taip /  lotuliukas.gif , ten vėl susirenka sultys, vėl jas nupilu į puodą ir taip darau tol, kol sulčių visiškai nelieka skiltelėse.
O tada į tą sirupą jau kratau skilteles ir neatsitraukdama maišau.
Nuotraukose juk aiškiai matyti, vakar paslėgiau sūriukus, o šiandien "iš bėdos" jau galima pjaustyti, nors jis dar blogiau pjaustysis. Po savaitės jau bus pats tas...


taip taip, darau lygiai taip pat! Tik va tas antras etapas kazkodel pas mane gerokai ilgesnis. Gal del to, kad dideli kiek is karto verdu g.gif
Atsakyti
Aš niekad daugiau nepjaustau - 1 pilnas kibiras pripjaustytų skiltelių : 1,5 kg cukraus. Ir nė gramo daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 14:25)
Aš niekad daugiau nepjaustau - 1 pilnas kibiras pripjaustytų skiltelių : 1,5 kg cukraus. Ir nė gramo daugiau  rolleyes.gif

o kokio dydzio kibiras? ax.gif
Atsakyti
Fregata, tiksliai nežinau kokia to kibiro talpa, bet man atrodo, kad apie 8-10 ltr. Jau seniai aš verdu šitokį kiekį ir man puikiai gaunasi. Ir pjaustau visą laiką tame pačiame emaliuotame kibire.
Atsakyti
sveikos, mamytes. gal galetumete paaiskinti kaip atrodo gerai isdziovintas suris? kiek jis laikosi? i ka deti, kad kuo ilgiau laikytusi? kokiomis salygomis laikyti?
Atsakyti
O aš noriu padėkoti Silstai, AČIŪ aciuks.gif Dar nuo pernai viską perskaičiau, susikonspektavau, taip sakant, ir pasiruošiau šiam rudens sezonui biggrin.gif Va dabar prieš mane pirmasis rezultatas - du iš maišelių ką tik išimti sūriukai, dabar džiovinsim thumbup.gif Tiesa, pagal pirminę idėją jie turėjo būt obuolių džemu lotuliukas.gif Sumąsčiau paprastus (ne antaninius) obuolius iš sodo supjaustyt ir išvirt pagal obuolių sūrio principą. Galvojau, nedavirsiu iki galo, bet... pagunda sukilo beverdant ir visgi išviriau sūrius biggrin.gif Nors bemaišant mediniu šaukštu ant rankos įsitaisiau dvi pūsles (ot baltarankė doh.gif), bet dabar kuo greičiau siųsiu MB parvežt iš giminaičių antaninių obuolių ir pjaustysiu pjaustysiu, maišysiu, maišysiu lotuliukas.gif

P.S. Man irgi aktualus klausimas apie laikymo sąlygas

O riešutus kai į sūrius dedate - tai kokius, ir ar pasmulkinate, pakepinate?
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2010 09 16, 14:22)
O aš noriu padėkoti Silstai, AČIŪ  aciuks.gif  Dar nuo pernai viską perskaičiau, susikonspektavau, taip sakant, ir pasiruošiau šiam rudens sezonui  biggrin.gif  Va dabar prieš mane pirmasis rezultatas - du iš maišelių ką tik išimti sūriukai, dabar džiovinsim  thumbup.gif Tiesa, pagal pirminę idėją jie turėjo būt obuolių džemu  lotuliukas.gif  Sumąsčiau paprastus (ne antaninius) obuolius iš sodo supjaustyt ir išvirt pagal obuolių sūrio principą. Galvojau, nedavirsiu iki galo, bet... pagunda sukilo beverdant ir visgi išviriau sūrius  biggrin.gif Nors bemaišant mediniu šaukštu ant rankos įsitaisiau dvi pūsles  (ot baltarankė doh.gif), bet dabar kuo greičiau siųsiu MB parvežt iš giminaičių antaninių obuolių ir pjaustysiu pjaustysiu, maišysiu, maišysiu  lotuliukas.gif 

P.S. Man irgi aktualus klausimas apie laikymo sąlygas

O riešutus kai į sūrius dedate - tai kokius, ir ar pasmulkinate, pakepinate?

as tai dedu cielus, nekepintus - siaip kokius megstat, man patinka migdolai ir lazdyno riesutai smile.gif ax.gif dar kartais dedu saulegrazu (jas pakepinu), kartais del spalvos imetu pvz dziovintu spanguoliu- graziai atrodo suryje ax.gif fantazijos ir skonio reikalas smile.gif as ka turiu, ta dedu smile.gif

o kai isdziusta tai gali laikyt bet kur kambary- kiek laiko nezinau, greit susivalgo biggrin.gif nors viena partija anyta pakabino balkone istiklintam specialiiuose maiseliuose, pasiutuose is merlines medziagos, ten prakabejo apie metus biggrin.gif ir buvo ziauriai skanus, kai atradom thumbup.gif
Atsakyti
tai kaip suprasti, kad jau isdziuvo ir i ka ideti, kad butu galima laikyti saldytuve?
Atsakyti
sega, malonu girdėti, kad pavyksta išvirti sūriukus net iš įvairiausių obuolių... Šaunuolė 4u.gif

Pirmą virimą kai dariau, tai pamiršau riešutų nusipirkti, dėjau cinamoną.. ax.gif
Na, o vakar antros partijos sūriukus išviriau, nepamiršau sudėti lazdynų riešutus.
Aš juos cielus dedu, šiandien jau iš maišiukų išėmiau ir surikiavau ant komodos suvyniotus į marlę. Pirmo virimo ant palangių sukroviau, padėjau po apačia storesnio popieriaus, vis pavartau, kad nepradėtų pelyti. Jei padrėksta popierius, pakeičiu kitu.

Kai jau sūriukai apdžiūsta (maždaug po dviejų savaičių) aš juos suvyniotus marlėje sukišu į švariai išplautas ir išdžiovintas kojines (iki kelių) po du ir pakabinu ant vamzdžio prie radiatoriaus. Kai pradeda šildyti patalpas, tai prie radiatoriaus labai gerai džiūsta. O visiškam saugojimui pakabinu su ta pačia kojine virtuvinėje spintelėje. Kadangi tarp pakabintų spintelių susidaro toks kampas, tai ten nedėjau lentynėlių, o vyras prikalė vinių, kad galėčiau sukabinti savo sūrius. Durelės užsidaro, niekas nemato ir širdies neskauda. Kai reikia - sūriukai vietoje bigsmile.gif

ausra.ryte, išdžiovinti sūriukai laikosi ilgai. Neseniai užbaigiau pernykščius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 16 rugsėjo 2010 - 20:09
[quote=sega,2010 09 16, 13:22]
pjaustysiu pjaustysiu, maišysiu, maišysiu lotuliukas.gif

sega, apetitas pakyla bevalgant lotuliukas.gif
Ir man taip yra, atrodo, jau tikrai daugiau nepjaustysiu obuoliukų, nebevirsiu, pakaks... Bet atsivežu antaninių ir vėl pjaustau, maišau... lotuliukas.gif
Atsakyti
silsta labai aciu uz atsakyma.
pries kelis metus bandziau virti, bet nepavyko. kai padejau dziuvimui, jie vis dar skysti leido. bet dabar atrodo gerai isiskaiciau ir kai bus man iseigines bandysiu pagaminti. labai aciu uz tai, kad patariate. drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš irgi, panašu, užsikabinau doh.gif lotuliukas.gif
pjaustau / maišau tongue.gif
pirmąjį kartą irgi jie man šlapinosi, virš vonios pakabinti blush2.gif
bet dabar jau žinau - verdant turi stipriai pasikeisti spalva (patamsėja), masė t.b. apytirštė ir lipni - apverčiant pilną šaukštą taip lengvai neiškrenta tongue.gif tada obuoliai išvirę thumbup.gif tik va su džiovinimu man problemos blush2.gif tokio daikto kaip "gyvatukas" namie neturime blush2.gif, orkaitėj kažkaip bijau (+elektros labai daug ryja doh.gif blush2.gif ) - teks laukti šildymo sezono doh.gif
ar neišprotės jie man ant palangių gulėdami? g.gif
Atsakyti