QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 11:30)
Fregata, aš jau ir praeitais metais rašiau - svarbiausia, nugarinti sultis. Man jos garinosi dvi valandas, kai pradeda putoti, dar pamaišau mediniu šaukštu, tų sulčių dar būna. Tol garinu, kol likęs sirupas net pradeda ruduoti. O kai ant lėkštutės užpilu to sirupo kelis lašus, tai jis sustingsta. Ir iš obuoliukų reikia nusunkti sultis taip, kad jų neliktų. Kai nupilu sultis, dar ką nors pakišu po kibiru, kad jis stovėtų va taip / , ten vėl susirenka sultys, vėl jas nupilu į puodą ir taip darau tol, kol sulčių visiškai nelieka skiltelėse.
O tada į tą sirupą jau kratau skilteles ir neatsitraukdama maišau.
Nuotraukose juk aiškiai matyti, vakar paslėgiau sūriukus, o šiandien "iš bėdos" jau galima pjaustyti, nors jis dar blogiau pjaustysis. Po savaitės jau bus pats tas...
O tada į tą sirupą jau kratau skilteles ir neatsitraukdama maišau.
Nuotraukose juk aiškiai matyti, vakar paslėgiau sūriukus, o šiandien "iš bėdos" jau galima pjaustyti, nors jis dar blogiau pjaustysis. Po savaitės jau bus pats tas...
taip taip, darau lygiai taip pat! Tik va tas antras etapas kazkodel pas mane gerokai ilgesnis. Gal del to, kad dideli kiek is karto verdu