Aš tai irgi supjausčiau pirmą partiją iš nukritusių antaninių. O jergutėliau, tokie gražūs, geltoni, dideli nukritę... kaip juos palikti supuvimui? Griekas Vat ir pjaustom, verdam, terlinamės. Ryt iš ryto jau virsiu ir pranešiu pasekmes.
QUOTE(vikuliote @ 2010 09 10, 13:41)
Ar ne per anksti sūrius pradėjot virti? Aš pradedu virti nuo spalio vidurio. Paskutinius išverdu prieš Kalėdas.
as tai verdu is nukritusiu obuoliu. Tai negi dabar lauksiu, jei krenta?
merginos, dėl maišymo dar biški mane paprotinkit negaliu puodo palikti nei minutei, ir dar ne taip "po truputį", o visai smagiai maišau ar taip ir reikia, gal kažką ne taip darau
mondesar, tikrai tikrai taip, jei paeisi nuo puodo - prisvils, ir bus sūriukas su kvapeliu nelabai kokiu...
Jei jau pasiaukojai, tai maišyk kol išvirsi...
Jei jau pasiaukojai, tai maišyk kol išvirsi...
QUOTE(silsta @ 2010 09 09, 13:31)
persikiuks, labai puiku, kad išėjo sūriukai iš pirmo karto. Labai jau nuoširdžiai ir atidžiai turbūt skaitei...
aha tikrai labai atidziai sekiau viska ir mokiausi. taip smagu, kai iseina. tik dabar beda su dziovinimu, taip nenoriai dziuna tokiu oru. ir saules ner ir silumos. i orkaite bijau kist, kad neissileistu.
Na va, vakar išviriau pirmąją partiją sūriukų. Labai greitai ir šauniai gavosi: 2 valandas virė kol išgarinau sultis, po to sudėjau skilteles ir 40 min. maišymo buvo sūriukas gatavas. Ataušinusi sukroviau į maišelius nuo cukraus
Vakar paslėgiau balkone, o šiandien ryte pažiūrėjau kaip gavosi. Šiaip paprastai išimu po paros, bet smalsumas nugalėjo. Va, kaip atrodo išimtas iš maišelio
Persiprašau už nuotraukų kokybę, mob.telefonu taip gavosi
Vakar paslėgiau balkone, o šiandien ryte pažiūrėjau kaip gavosi. Šiaip paprastai išimu po paros, bet smalsumas nugalėjo. Va, kaip atrodo išimtas iš maišelio
Persiprašau už nuotraukų kokybę, mob.telefonu taip gavosi
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 09:05)
Na va, vakar išviriau pirmąją partiją sūriukų. Labai greitai ir šauniai gavosi: 2 valandas virė kol išgarinau sultis, po to sudėjau skilteles ir 40 min. maišymo buvo sūriukas gatavas. Ataušinusi sukroviau į maišelius nuo cukraus
[
[
Silsta,
Gražiai atrodo,tie tavo obuoliniai sūreliai,įdėjai nemažai kantrybės ir meilės gaminiams.
Man turguje teko matyti tokius maišelius pasiūtus iš tokios retos mežiagos{palyginsiu ,kaip retis} tada nepirkau,o,dabar gailiuosiu{sakė,kad obuolių sūriams}
regna, nemačiau aš niekur pirkti tokių maišelių, o aš kažkaip pripratau į celofaninius, kai išimi iš jų tie sūriukai blizga, tokie gražūs... Tik pamiršau riešutų nusipirkti, tai įdėjau cinamono. Su riešutais gražiau atrodo ir, žinoma, skaniau...
QUOTE(persikiuks @ 2010 09 11, 15:07)
aha tikrai labai atidziai sekiau viska ir mokiausi. taip smagu, kai iseina. tik dabar beda su dziovinimu, taip nenoriai dziuna tokiu oru. ir saules ner ir silumos. i orkaite bijau kist, kad neissileistu.
as tai ikisu i orkaite trumpam, ijungiu ventiliatoriu is virsaus, kad apdziutu labiau virsus. tada isimu is orkaites, apversiu ir jau stovi bet kur. Nu niekada dar nere issileide ikisus i orkaite.
Silsta, kaip tau suris isverda per 40 min? nu nezinau, as kai verdu, tai apie 1.5-2 valandas garinu, o paskui, sudejus obuolius dar kokias 3 valandas tai tikrai verda
Fregata, aš jau ir praeitais metais rašiau - svarbiausia, nugarinti sultis. Man jos garinosi dvi valandas, kai pradeda putoti, dar pamaišau mediniu šaukštu, tų sulčių dar būna. Tol garinu, kol likęs sirupas net pradeda ruduoti. O kai ant lėkštutės užpilu to sirupo kelis lašus, tai jis sustingsta. Ir iš obuoliukų reikia nusunkti sultis taip, kad jų neliktų. Kai nupilu sultis, dar ką nors pakišu po kibiru, kad jis stovėtų va taip / , ten vėl susirenka sultys, vėl jas nupilu į puodą ir taip darau tol, kol sulčių visiškai nelieka skiltelėse.
O tada į tą sirupą jau kratau skilteles ir neatsitraukdama maišau.
Nuotraukose juk aiškiai matyti, vakar paslėgiau sūriukus, o šiandien "iš bėdos" jau galima pjaustyti, nors jis dar blogiau pjaustysis. Po savaitės jau bus pats tas...
O tada į tą sirupą jau kratau skilteles ir neatsitraukdama maišau.
Nuotraukose juk aiškiai matyti, vakar paslėgiau sūriukus, o šiandien "iš bėdos" jau galima pjaustyti, nors jis dar blogiau pjaustysis. Po savaitės jau bus pats tas...
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 09:38)
regna, nemačiau aš niekur pirkti tokių maišelių, o aš kažkaip pripratau į celofaninius, kai išimi iš jų tie sūriukai blizga, tokie gražūs... Tik pamiršau riešutų nusipirkti, tai įdėjau cinamono. Su riešutais gražiau atrodo ir, žinoma, skaniau...
Silsta,
patiko Tavo įdėjos-patarimai,būtinai jas išbandysiu,mokinsiuosi iš Tavęs
regna, sėkmės, matysi - pavyks